Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Spiegel: Η Τουρκία γίνεται "αποθήκη" και "γέφυρα" της Ρωσίας
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΚΟΣΜΟΣ
02/10/2022 · 18:42

Spiegel: Η Τουρκία γίνεται "αποθήκη" και "γέφυρα" της Ρωσίας

Εκτενές άρθρο με το οποίο αναλύει τις ρωσο-τουρκικές οικονομικές σχέσεις μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δημοσιεύει το Spiegel.

Σύμφωνα με αυτό, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία για πολλούς ανθρώπους, αλλά για άλλους είναι μια επικερδής επιχειρηματική ευκαιρία. Στις αρχές Αυγούστου, ο επικεφαλής της τουρκικής ένωσης βιομηχανίας μετάλλων μίλησε. Αυτό που η Ρωσία "δεν μπορεί πλέον να αγοράσει από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση, το αγοράζει τώρα από εμάς", δήλωσε ο Σετίν Τεστελιόγλου από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Μετάλλων της Κωνσταντινούπολης.

Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες σχεδιάζουν ήδη να στείλουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία μέσω της Τουρκίας στο μέλλον, είπε. Στόχος είναι να καθιερωθεί η Τουρκία "ως αποθήκη και γέφυρα" για τη Ρωσία. Αυτό προσφέρει στις τουρκικές εταιρείες μια "ιστορική ευκαιρία".

Ο Τεστελιόγλου δεν είναι ο μόνος με αυτή την άποψη: η εφημερίδα Dünya ανέφερε στις αρχές Αυγούστου ότι όλες οι αποθήκες στην πόλη-λιμάνι της Μερσίνας ήταν γεμάτες από εμπορεύματα που έφταναν από όλο τον κόσμο για να μεταφερθούν στη Ρωσία. Επειδή πολλές μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες δεν προσεγγίζουν πλέον τα ρωσικά λιμάνια λόγω των κυρώσεων, τη θέση τους αναλαμβάνουν τώρα τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Η εταιρεία Medkon Shipping, για παράδειγμα, έχει δημιουργήσει εμπορευματικές συνδέσεις από τη Μερσίνα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη προς το ρωσικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, το Νοβοροσίσκ. Η κυκλοφορία φορτηγών μέσω του Καυκάσου έχει επίσης αυξηθεί απότομα και οι τουρκικές ενώσεις προειδοποιούν τους φορτηγατζήδες για τους μεγάλους χρόνους αναμονής στα ρωσικά σύνορα.

Η επέκταση των τουρκο - ρωσικών οικονομικών σχέσεων από την άνοιξη αντικατοπτρίζεται και στις στατιστικές: σύμφωνα με αξιολόγηση οικονομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας, οι εισαγωγές της Ρωσίας από το εξωτερικό μειώθηκαν συνολικά κατά 38% από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο. Ωστόσο, η Τουρκία προμήθευσε 42% περισσότερα αγαθά και ενδιάμεσα προϊόντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τον Αύγουστο, οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Ρωσία ήταν ακόμη και 87% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με εκθέσεις του Συνδέσμου Εξαγωγικού Εμπορίου (TIM). Η εικόνα είναι παρόμοια για τις εισαγωγές πρώτων υλών από τη Ρωσία: οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία διπλασιάστηκαν μέσα σε οκτώ μήνες, εκτιμά ο πάροχος πληροφοριών Refinitiv Eikon.

Ταυτόχρονα, οι εισαγωγές από το Ιράκ, παραδοσιακά ο κύριος προμηθευτής της Τουρκίας, μειώθηκαν. Έτσι, ενώ η ΕΕ προσπαθεί με επιμέλεια να ανεξαρτητοποιηθεί βήμα προς βήμα από το ρωσικό πετρέλαιο και να περιορίσει τα έσοδα της Μόσχας από τις επιχειρήσεις εμπορευμάτων, η Άγκυρα προσπαθεί ιδιαίτερα να επιτύχει ακριβώς αυτό.

Από τότε που η Δύση και οι σύμμαχοί της επέβαλαν κυρώσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά πού και πώς η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει να βρει εναλλακτικούς εμπορικούς εταίρους, προμηθευτές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που χρειάζεται επειγόντως και κυρίως αγοραστές για τα ορυκτά καύσιμά της.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εστίαση ήταν κυρίως στην Ασία. Αλλά ενώ η Ινδία και η Κίνα είναι πρόθυμες να αγοράσουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία - και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους - οι εξαγωγές και από τις δύο χώρες προς τη Ρωσία έχουν επίσης μειωθεί. Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας είναι σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου. Όμως, εξετάζοντας τα τουρκικά στατιστικά στοιχεία, τίθεται το ερώτημα αν η μεγαλύτερη ίσως "τρύπα" στο καθεστώς κυρώσεων ανοίγει ακριβώς κάτω από τη μύτη των Ευρωπαίων, σε ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Παρόλο που η Τουρκία είναι μέλος της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, δεν προσχώρησε ρητά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πολιτικά, ωστόσο, έχει σίγουρα αντιταχθεί στο Κρεμλίνο. Πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε επίσης από τη Ρωσία να επιστρέψει όλα τα κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ντονμπάς και της χερσονήσου της Κριμαίας.

Από τη δυτική οπτική γωνία, ωστόσο, η στρατηγική του επικεφαλής του τουρκικού κράτους να διαπραγματεύεται ταυτόχρονα προσωπικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατασκευή ενός ρωσικού πυρηνικού εργοστασίου και τη χορήγηση έκπτωσης στις αγορές φυσικού αερίου φαίνεται κάπως περίεργη, παρά τις δηλώσεις αυτές. Η Τουρκία συμφώνησε επίσης να πληρώνει το 25% των αγορών φυσικού αερίου σε ρούβλια στο μέλλον. Ο Ερντογάν ακολουθεί μια απλή πυξίδα σε τέτοιες αποφάσεις: κάνει αυτό που του φαίνεται επωφελές για την Τουρκία.

Η Τουρκία αναφέρει αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία άνω του 80%

Ορισμένοι παράγοντες συμβάλλουν αναμφισβήτητα στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας προς τη Ρωσία. Για παράδειγμα, η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί μαζικά από τις αρχές του έτους, και τα τουρκικά προϊόντα έχουν επομένως γίνει φθηνότερα για τους αγοραστές από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση των επιχειρήσεων με τη Ρωσία κατά 87% επισκιάζει σαφώς την αύξηση των εξαγωγών γενικά (13% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι).

Είναι επίσης πιθανόν δυτικές εταιρείες να έχουν προχωρήσει με δική τους πρωτοβουλία στην παράδοση αγαθών στη Ρωσία μέσω τουρκικών λιμένων, τα οποία προηγουμένως αποστέλλονταν μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ή χερσαία.

Τα στοιχεία από το Ινστιτούτο για τις αναδυόμενες οικονομίες της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας (BOFIT) παρέχουν αδρές ενδείξεις σχετικά με αυτό. Έτσι, παράλληλα με την αύξηση των εξαγωγών από την Τουρκία προς τη Ρωσία, οι εξαγωγές από κράτη της ΕΕ, όπως η Ιταλία (συν 70% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τις κυρώσεις) ή η Πολωνία (συν 94%) προς την Τουρκία έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά. Οι γερμανικές εξαγωγές προς την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 13%.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του BOFIT, αυτή η επέκταση του εμπορίου αφορά, μεταξύ άλλων, τεχνολογικά εξελιγμένα αγαθά όπως ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Η αξία των ηλεκτρικών εξαγωγών που παραδόθηκαν από την Πολωνία στην Τουρκία ήταν πέντε φορές υψηλότερη τον Ιούνιο από ό,τι στις αρχές του 2022, σύμφωνα με τους Φινλανδούς. Ωστόσο: τον Ιούλιο, η αξία των ηλεκτρικών εξαγωγών επανήλθε στα κανονικά επίπεδα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν, ωστόσο, ότι αυτές οι ροές αγαθών δεν υποδηλώνουν απαραίτητα ότι οι κυρώσεις υπονομεύονται. Είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ακριβή κίνητρα των εξαγωγέων. Απαιτούνται περαιτέρω "λεπτομερείς αναλύσεις" για το θέμα αυτό. Οι μετατοπίσεις θα μπορούσαν να "αντανακλούν επίσης την αναδιοργάνωση των δρομολογίων μεταφοράς". Είναι πολύ πιθανό ότι "για υλικοτεχνικούς λόγους έχει γίνει πολύ πιο εύκολη η παράδοση από την ΕΕ στη Ρωσία μέσω της Τουρκίας", λέει ο οικονομολόγος της BOFIT Heli Simola. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ, οι κυρώσεις επηρεάζουν μόνο το 28% των αγαθών που έχουν παραδοθεί από την ΕΕ στη Ρωσία μέχρι στιγμής. Ωστόσο, οι εξαγωγές της Ευρώπης μειώθηκαν αρχικά σχεδόν στο διπλάσιο μετά την έναρξη του πολέμου. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση έχει ηρεμήσει κάπως: οι εταιρείες που δεν επηρεάζονται άμεσα από τις κυρώσεις εργάζονται για νέες αλυσίδες εφοδιασμού προς τη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον ασκεί πίεση, οι Βρυξέλλες παραμένουν χαλαρές

Μέχρι στιγμής, οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν κάπως χαλαρά το διπλό παιχνίδι της Τουρκίας. Είναι αλήθεια ότι οι παραδόσεις της Άγκυρας αντισταθμίζουν την απαγόρευση της δυτικής τεχνολογίας κατά του Κρεμλίνου. Ωστόσο, ο όγκος των τουρκικών εξαγωγών είναι τόσο μικρός που δεν έχει επηρεάσει σχεδόν καθόλου τον αντίκτυπο των κυρώσεων της ΕΕ μέχρι στιγμής. "Αυτό που έρχεται στη Ρωσία από την Τουρκία είναι μόνο ένα κλάσμα των προμηθειών που έρχονταν από τη Δύση", λέει η Επιτροπή της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Διπλωματικά, ο αρχηγός του κράτους Ερντογάν παίζει επίσης έναν μάλλον θετικό ρόλο, επαινούν οι αξιωματούχοι. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος έχει παραδώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης στην Ουκρανία, ενώ μια μονάδα παραγωγής για τα συστήματα Bayraktar κατασκευάζεται επί του παρόντος στην Ουκρανία. Έχει επίσης κλείσει τον Βόσπορο για τα ρωσικά πολεμικά πλοία και έχει λάβει σαφή θέση κατά της προσάρτησης της περιοχής του Ντονμπάς από τη Μόσχα. "Πολλά από αυτά δεν ήταν απαραίτητα αναμενόμενα", λέει διπλωμάτης της ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες αποδίδουν τις προσπάθειες του Ερντογάν να επωφεληθεί από τις δυτικές κυρώσεις κυρίως στα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας. Η χώρα βρίσκεται σε υπερπληθωρισμό, τμήματα της μεσαίας τάξης εξαθλιώνονται, το νόμισμα υποτιμάται. Και επειδή η Τουρκία εξαρτάται επίσης από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, η Άγκυρα μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που αφήνουν οι Ρώσοι τουρίστες στη χώρα. Ο Ερντογάν, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να αντέξει έναν ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, όπως διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη.

Εμπειρογνώμονας σε θέματα εμπορίου: Οι εξαγωγές της Τουρκίας είναι μόνο φιστίκια

Ωστόσο, η Δύση δεν θέλει να αφήσει τους Τούρκους να κάνουν ό,τι θέλουν. Στα τέλη Αυγούστου, οι τουρκικές βιομηχανικές ενώσεις και το Υπουργείο Οικονομικών της Άγκυρας έλαβαν επιστολή από την Ουάσιγκτον. Υπογράφηκε από τον Wally Adeyemo, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ. Στην επιστολή προειδοποίησε ότι οι τουρκικές εταιρείες θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι δευτερογενών αμερικανικών κυρώσεων εάν παραβιάσουν τις κυρώσεις. Η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε προκλητικά: "Ανούσια" είναι η επιστολή για την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι. Για τους εξαγωγείς της χώρας, ωστόσο, η Δύση είναι σαφώς πιο σημαντική ως πελάτης: το 2021, αγαθά αξίας 19,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πήγαν από την Τουρκία στη Γερμανία και 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία κατατάσσεται μέχρι στιγμής μόνο στη δέκατη θέση μεταξύ των σημαντικότερων χωρών-στόχων, με μερίδιο 2,6% των τουρκικών εξαγωγών (5,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ως εκ τούτου, η διόγκωση του τουρκο - ρωσικού εμπορίου δεν αποτελεί απειλή για το καθεστώς κυρώσεων, είπε. "Αυτά είναι ψίχουλα", λέει ο Julian Hinz, ειδικός σε θέματα εμπορίου από το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW). Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να λύσει το θεμελιώδες πρόβλημά της ούτε μέσω της Τουρκίας: Παρόλο που η χώρα κερδίζει πολλά χρήματα από την πώληση πρώτων υλών, δεν έχει σχεδόν καμία δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να αγοράσει επειγόντως αναγκαίες εισαγωγές υψηλής τεχνολογίας στο εξωτερικό. Επομένως, το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Ρωσίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά σύμπτωμα της κρίσης.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Ρωσία αυξάνονται και πάλι. Αλλά απέχουν ακόμη πολύ από το να είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τις χαμένες παραδόσεις από τη Δύση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του IfW Hinz, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα: οι κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα περιορίζουν το εμπόριο της Ρωσίας σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι τα τιμωρητικά μέτρα στο εμπόριο. "Έχει γίνει δύσκολο για τη Ρωσία να πληρώσει για αγορές στο εξωτερικό", λέει ο Hinz.

Αυτό συμβαίνει και στην Τουρκία: για μεγάλο χρονικό διάστημα φαινόταν ότι τουλάχιστον ορισμένες τουρκικές τράπεζες θα συνέχιζαν να συμμετέχουν στο ρωσικό σύστημα πληρωμών "Mir". Τώρα, ωστόσο, οι τράπεζες ήδη υποχωρούν και πάλι - η πίεση από τις ΗΠΑ έχει αποτέλεσμα.

  • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ·
  • ΡΩΣΙΑ
  • ·
  • SPIEGEL
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Λύγισε στο φινάλε ο Ολυμπιακός, 88-80 από τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη

All Content

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο: Η photo gallery

All Content - BusinessNews.gr

Αλλαγή CEO και mega επένδυση στη Sani/Ikos - Το project των 400 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική

All Content - BusinessNews.gr

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2026: Στο στόχαστρο εισοδήματα, ΦΠΑ και ακίνητα

All Content - BusinessNews.gr

Πολυτελή ακίνητα: Οι microlocations αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην Ελλάδα

All Content

Νταντάδες της γειτονιάς: Spec για την καμπάνια με το budget προβολής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

All Content

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Μανρέσα-Άρης 113-99: Εμφανίστηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο

All Content

Παναθηναϊκός: «Προβάρει τα πράσινα ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις»!

All Content - BusinessNews.gr

Ο αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - Πού ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

All Content - BusinessNews.gr

Ευρωζώνη: Βραδύτερη ανάπτυξη τον Δεκέμβριο, ισχυρό κλείσιμο για το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Lotus Bakeries: Από το Βέλγιο σε όλο τον κόσμο - Το παγκόσμιο στοίχημα των Biscoff

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μακρόν σε Ζελένσκι: Και νέες κυρώσεις στη Μόσχα μετά τις προσαρτήσεις
Μακρόν σε Ζελένσκι: Και νέες κυρώσεις στη Μόσχα μετά τις προσαρτήσεις 02/10/2022 - 18:02
Τυφώνας Ίαν: Στοίχισε τη ζωή σε 62 ανθρώπους σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα 03/10/2022 - 06:59
Τυφώνας Ίαν: Στοίχισε τη ζωή σε 62 ανθρώπους σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Climatebook: Το 2025 το δεύτερο θερμότερο έτος για την Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών
    06/01/2026 - 21:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε μία ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία
    06/01/2026 - 20:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Nestle: Εθελοντική ανάκληση προϊόντων βρεφικού γάλακτος
    06/01/2026 - 20:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το χιόνι και ο παγετός πλήττουν Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ουγγαρία - προβλήματα στις μετακινήσεις
    06/01/2026 - 19:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γερμανία-Μερτς: Σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση» ορισμένοι τομείς της οικονομίας
    06/01/2026 - 16:56 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κοινό ανακοινωθέν κήρυξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες για την υπόθεση της Γροιλανδίας
    06/01/2026 - 16:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σταύρος Παπασταύρου: "Παρών" στη θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου
    06/01/2026 - 16:23 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
    06/01/2026 - 16:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΕ: Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συναντώνται στο Παρίσι για να καταδείξουν τη "σύγκλισή" τους σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας
    06/01/2026 - 16:09 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νίκος Δένδιας: "Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και διεθνούς νομιμότητας"
    06/01/2026 - 15:49 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ο αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - Πού ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
    06/01/2026 - 10:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αλλαγή CEO και mega επένδυση στη Sani/Ikos - Το project των 400 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική
    06/01/2026 - 12:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΤΕΡ: Ο Αλέξιος Πιλάβιος νέος αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο - Η σύνθεση
    06/01/2026 - 10:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: Η Ελλάδα προχωρά βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών της
    06/01/2026 - 11:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μαρία Καρυστιανού: Στα σκαριά δημιουργία νέου κόμματος με επίκεντρο τους πολίτες
    06/01/2026 - 12:34 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 88-80: Τα highlights της αναμέτρησης

06/01/2026 - 20:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

06/01/2026 - 20:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl Ελλάς: Στήριξε τα Γεύματα Αγάπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Προσέφερε περισσότερα από 4.000 γεύματα

05/01/2026 - 15:02
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς: Στήριξε τα Γεύματα Αγάπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Προσέφερε περισσότερα από 4.000 γεύματα

05/01/2026 - 15:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MEGA: Πρώτος με 22,8% στο γενικό σύνολο ο αγώνας Ολυμπιακός - ΟΦΗ για το Betsson Super Cup

05/01/2026 - 13:02
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
FleetNews
fleetnews.gr

Το 5% της Leapmotor απέκτησε η κρατική FAW της Κίνας – Επένδυση 460 εκατ. ευρώ

02/01/2026 - 09:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Vodafone: Ημέρες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

29/12/2025 - 10:40
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Charity Event – Artego Hellas – ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες”

25/12/2025 - 19:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

18th Models’ Reunion

23/12/2025 - 14:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo