Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
06/11/2020 · 14:10

Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2020.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στην πέμπτη χρονιά της, η εκδήλωση αυτή ενθαρρύνει άτομα όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ώστε να συνάδουν με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), ενός σημαντικού τομέα για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη στο πλαίσιο της νόσου COVID-19.

Επίκεντρο της εβδομάδας αυτής για το 2020 θα είναι η ανώτερη ΕΕΚ (μετά την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και οι δεξιότητες ΕΕΚ για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Η προώθηση πλατφορμών ψηφιακής μάθησης, η δημιουργία μιας νοοτροπίας διά βίου και συνεχούς εκπαίδευσης και η εφαρμογή βιώσιμων δομών ΕΕΚ αποτελούν βασικά ζητήματα για την Επιτροπή και τη γερμανική Προεδρία.

Ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, δήλωσε: «Οι αγορές εργασίας χρειάζονται δημιουργικό και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό προκειμένου να διαχειριστούν την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση. Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) καταρτίζει ταλέντα. Ταλέντα που μπορούν να χαράξουν τη σταδιοδρομία τους μέσα στην κοινωνία μας και να συμβάλουν στην οικονομία μας. Η παροχή κατάλληλων δεξιοτήτων για τη διά βίου μάθηση δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική για τους παρόχους ΕΕΚ, τις επιχειρήσεις, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις κυβερνήσεις και άλλους εταίρους. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΕΕΚ μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ανάκαμψη.»

«Όσον αφορά τη συνέχιση της ευημερίας μας στο μέλλον, η άριστη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη,» υπογραμμίζει η κ. Άνια Κάρλιτσεκ, ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία στον τομέα της ΕΕΚ στην Ευρώπη, να ανταλλάξουμε γνώσεις και να καταστήσουμε την ΕΕΚ κατάλληλα προετοιμασμένη για το μέλλον. Κάναμε τα πρώτα βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Παιδείας στο Osnabrück, μαζί με τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους Ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που εγκαινιάζουμε σήμερα την ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το υπουργείο μου, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία για να αναδείξουμε τα οφέλη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη.»

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων 2020, τοπικές, περιφερειακές και εθνικές οργανώσεις χωρών εντός και εκτός της ΕΕ φιλοξενούν διαδικτυακές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για να αναδείξουν τα οφέλη της ΕΕΚ και τον καίριο ρόλο της στη διά βίου μάθηση. Έτσι παρέχουν στους νέους εκπαιδευόμενους τις αρχικές δεξιότητες που χρειάζονται για μια ικανοποιητική σταδιοδρομία και δίνουν στους ενήλικες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν υφιστάμενες δεξιότητές τους (αναβάθμιση δεξιοτήτων) και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες (επανειδίκευση) καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Έχουν ήδη καταχωριστεί πάνω από 781 σχετικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε 38 χώρες, που απευθύνονται σε περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρεσβευτές της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων και βραβεία αριστείας ΕΕΚ 2020

Φέτος, 28 πρεσβευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν 25 χώρες, στηρίζουν την εκστρατεία της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων, παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με τις επαγγελματικές δεξιότητες. Οι πρεσβευτές αυτοί, οι οποίοι ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα των οφελών της ΕΕΚ. Τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους καταδεικνύουν τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η ΕΕΚ όχι μόνο στους νέους αλλά και σε όσους εξετάζουν νέες ευκαιρίες μάθησης.

Ιστορικό

Τι είναι η ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων;

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων οι τοπικές, περιφερειακές και εθνικές οργανώσεις διοργανώνουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή των μεγαλύτερων οφελών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), ενός τομέα που μπορεί να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια επιτυχή προσωπική και επαγγελματική ζωή. Συνοδεύεται από επικοινωνιακή εκστρατεία αρκετών μηνών για την προώθηση της προβολής σε τοπικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία δρομολογήθηκε το 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του νέου θεματολογίου δεξιοτήτων για την Ευρώπη και έκτοτε έχει μετατραπεί σε πλατφόρμα για τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕΚ εντός και εκτός της Ευρώπης με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και ορθών πρακτικών. Γενικός στόχος της Εβδομάδας είναι να προβάλλει τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους η ΕΕΚ μπορεί να βοηθήσει τους νέους και τους ενήλικες να «ανακαλύψουν τα ταλέντα τους» και να προετοιμαστούν σήμερα για την ευρωπαϊκή οικονομία του μέλλοντος· και να δείξει στους εργοδότες τα τεράστια οφέλη της επένδυσης στους ανθρώπινους πόρους μέσω της στήριξης της αρχικής κατάρτισης των νέων, καθώς και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επανειδίκευσης των ενηλίκων.

Με ποιον τρόπο προωθεί η ΕΕ την ΕΕΚ;

Η Επιτροπή προωθεί ενεργά την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στο πλαίσιο των εργασιών της για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, και ειδικότερα του δικαιώματος στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη διά βίου μάθηση. Την 1η Ιουλίου 2020 η Επιτροπή πρότεινε τη σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να καταστήσει την ΕΕΚ πιο σύγχρονη, ελκυστική, ευέλικτη και κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή και την πράσινη μετάβαση. Η πρόταση αυτή ενσωματώνεται σε άλλες πρωτοβουλίες της Επιτροπής, όπως το ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων για βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθεκτικότητα και η ανακοίνωση με τίτλο «Στήριξη της απασχόλησης των νέων: Γέφυρα προς την απασχόληση για την επόμενη γενιά».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει επίσης την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω των ταμείων της. Πέραν των κονδυλίων της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + και το Erasmus, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επανειδίκευση αποτελούν εμβληματικό επενδυτικό τομέα του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο οποίος τροφοδοτείται από επιχορηγήσεις και δάνεια ύψους 672,5 δισ. ευρώ.

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τους αγώνες με Παρί και Βιλερμπάν

All Content

Ο Γιάννης έκανε δώρο παπούτσια σε όλους τους παίκτες και προπονητές των Χιτ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Στα 74 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το α’ εξάμηνο – Εκτόξευση 378,3% στα καθαρά κέρδη, στα 6 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Sephora Greece: Με +11,7% έτρεξε το πρώτο εξάμηνο φέτος- Τζίρος πάνω από 115 εκατ. ευρώ το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Shop & Trade: Νέα brands, άνοδος 60% στο wellness και «αυτονόμηση» του real estate

All Content

Στην Communication EFFECT η NN Hellas

All Content

Alter Ego Media: Στα 74 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το α’ εξάμηνο – Εκτόξευση 378,3% στα καθαρά κέρδη, στα 6 εκατ. ευρώ

All Content

Για το Κύπελλο στις 19:00 Σπόρτιγκ-ΑΓΕΧ (live stream)

All Content

33α Μαυροσκούφεια: Μαχητές - TFT Σκοπίων στις 18:00 (live stream)

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Στα 9,3 δισ. το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 7μηνο - Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό

All Content - BusinessNews.gr

Εξωδικαστικός: Νέα «δεύτερη ευκαιρία» για οφειλέτες – Πώς προστατεύεται η κύρια κατοικία

All Content - BusinessNews.gr

Εν αναμονή των μέτρων για τις τιμές των καυσίμων - Τι θα γίνει με τον ΕΦΚ

CSRΝews.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: Υποδέχθηκε το ΚΔΗΦ «Αγκαλιά Ελπίδας» στην Ελασσόνα

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Χρυσός χορηγός του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

CSRΝews.gr

SKAG: Δίπλα στα παιδιά με χορηγίες σχολικών ειδών σε Χαλκιδική και Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ελβετία: Άνω των 9.000 τα νέα κρούσματα, 70 οι θάνατοι
Ελβετία: Άνω των 9.000 τα νέα κρούσματα, 70 οι θάνατοι 06/11/2020 - 14:10
Κορονοϊός: Η ασπιρίνη θα δοκιμαστεί ως πιθανό φάρμακο σε βρετανική έρευνα 06/11/2020 - 15:35
Κορονοϊός: Η ασπιρίνη θα δοκιμαστεί ως πιθανό φάρμακο σε βρετανική έρευνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΑΑΔΕ: «Ευγενική υπενθύμιση» σε 344.536 παραγωγούς για την ΕΑΕ 2026
    21/09/2026 - 19:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Φταίνε η πολιτική της κυβέρνησης κι εγώ προσωπικά για το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο καγκελάριος Μερτς
    21/09/2026 - 19:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
    21/09/2026 - 19:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η κόντρα Τραμπ με τα ΜΜΕ στα άκρα: Τα μεγάλα δίκτυα αναστέλλουν την κοινή κάλυψη του προέδρου
    21/09/2026 - 18:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον βασιλιά Κάρολο σε ιδιαίτερα «εγκάρδιο κλίμα»
    21/09/2026 - 18:34 ΚΟΣΜΟΣ
  • Eurobank: Aναβάθμισε τις προοπτικές η Moody's, στο Baa1 το rating
    21/09/2026 - 18:11 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΑΑΔΕ: 30 απαντήσεις στα συχνότερα προβλήματα κατά την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2026
    21/09/2026 - 17:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ: CBS, NBC, ABC και Fox στηρίζουν το CNN και σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Τραμπ
    21/09/2026 - 17:48 MEDIA
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.676,02 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άνοδο 0,55%
    21/09/2026 - 17:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΠΑΑΤ: Ανοιχτή στο κοινό η διαβούλευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2028-2034
    21/09/2026 - 17:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Sephora Greece: Με +11,7% έτρεξε το πρώτο εξάμηνο φέτος- Τζίρος πάνω από 115 εκατ. ευρώ το 2025
    21/09/2026 - 07:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Shop & Trade: Νέα brands, άνοδος 60% στο wellness και «αυτονόμηση» του real estate
    21/09/2026 - 07:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alter Ego Media: Στα 74 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το α’ εξάμηνο – Εκτόξευση 378,3% στα καθαρά κέρδη, στα 6 εκατ. ευρώ
    21/09/2026 - 10:31 MEDIA
  • Εξωδικαστικός: Νέα «δεύτερη ευκαιρία» για οφειλέτες – Πώς προστατεύεται η κύρια κατοικία
    21/09/2026 - 08:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εν αναμονή των μέτρων για τις τιμές των καυσίμων - Τι θα γίνει με τον ΕΦΚ
    21/09/2026 - 08:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Γιάννης έκανε δώρο παπούτσια σε όλους τους παίκτες και προπονητές των Χιτ (vid)

21/09/2026 - 16:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Η Μονακό αιτήθηκε τη συμμετοχή της στην ABA 2 League»

21/09/2026 - 15:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Disney+ - ESPN: Η δράση του National Hockey League στην Ελλάδα από τις 29 Σεπτεμβρίου

21/09/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: Υποδέχθηκε το ΚΔΗΦ «Αγκαλιά Ελπίδας» στην Ελασσόνα

21/09/2026 - 13:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

FLASH Πρεμιέρα: Η «Περίπολος» επιστρέφει σήμερα στις 17:00

21/09/2026 - 12:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Χρυσός χορηγός του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

21/09/2026 - 11:34
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Επιτυχία εκ των έσω

21/09/2026 - 09:18
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo