Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
UPS: Κοντά στους καταναλωτές μετακινούν την παραγωγή οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
02/09/2015 · 03:00

UPS: Κοντά στους καταναλωτές μετακινούν την παραγωγή οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες

Το 58% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη αναμένουν αύξηση των εξαγωγών ενώ το 35% των στελεχών στην Ευρώπη που λαμβάνουν αποφάσεις για high-tech logistics σχεδιάζουν τη μεταφορά της παραγωγής σε κοντινή χώρα
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη αναμένουν ισχυρή ανάπτυξη στη βιομηχανία τους και προετοιμάζονται για αυτήν, ζυγίζοντας ένα ευρύτερο φάσμα παραγόντων κατά την κατασκευή των δικτύων της εφοδιαστικής αλυσίδας παραγωγής, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους ερωτηθέντες στην πέμπτη ετήσια παγκόσμια έρευνα της UPS Change in the Chain.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε για την UPS από την IDC Manufacturing Insights, διαπιστώθηκε ότι, ενώ οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συνεχίζουν να ευνοούνται από την off-shoring στρατηγική ως μέσο για τη μείωση του κόστους εργασίας, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών στην Ευρώπη έχει αρχίσει να εφαρμόζει τη στρατηγική τοποθέτησης εντός της επικράτειας λειτουργίας της εταιρείας (right-shoring). 38% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη λένε ότι τοποθετούν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους κοντά στη ζήτηση. Η στρατηγική αυτή βελτιστοποιεί την αλυσίδα εφοδιασμού για να επωφεληθεί από τα οφέλη και τους τοπικούς πόρους, πετυχαίνοντας τα καλύτερα δυνατά περιθώρια εξυπηρέτησης των πελατών και συνολικού κέρδους.

Η έρευνα UPS CITC δείχνει επίσης τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να εισέρχονται ολοένα και περισσότερο σε αναδυόμενες αγορές και να διερευνούν 3D εκτύπωση για τα νέα σχέδια και πρωτότυπα προϊόντων.

516 στελέχη υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία, τον Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική ρωτήθηκαν από το IDC για την UPS.

Οι ερωτηθέντες ήταν ανώτερα στελέχη του κλάδου υψηλής τεχνολογίας εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα αποτελέσματα δείχνουν μια συνεχή εξέλιξη στις αλυσίδες εφοδιασμού τους, που επηρεάζει την τοποθέτηση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και την επιλογή των προμηθευτών τους.

«Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μπορούν πλέον να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς, γιατί χτίζουν μεγαλύτερη ευελιξία στο πλαίσιο υλοποίησης στρατηγικής shoring και των αλυσίδων εφοδιασμού» είπε ο Scott Aubuchon, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της UPS Europe. «Οι εταιρείες στην Ευρώπη λαμβάνουν μια ολιστική προσέγγιση, όταν αξιολογούν το κόστος μεταφοράς τους και το χρόνο που χρειάζεται για να παραδοθούν τα αγαθά τους.»

H Near-shoring, η οποία μετακινεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής ή συναρμολόγησης πιο κοντά στην τοποθεσία της ζήτησης, συνεχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα, καθώς οι εταιρείες βελτιώνουν τα επίπεδα των υπηρεσιών τους, μειώνουν τα αποθεμάτων κατά τη μεταφορά και επιδιώκουν μεγαλύτερο έλεγχο στην ποιότητα των προϊόντων και την πνευματική ιδιοκτησία. «Υπάρχει μια σαφής τάση η κατασκευή και η συναρμολόγηση να μετακινηθούν κοντά στη ζήτηση», δήλωσε ο Aubuchon. 35% των ατόμων που λαμβάνουν αποφάσεις σε εταιρείες για high-tech logistics στην Ευρώπη σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις κοντά στη ζήτηση, επιδεικνύοντας αύξηση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα ευρήματα του 2013. 54% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη προχώρησε στη μεταφορά των εγκαταστάσεων κατασκευής πιο κοντά στη ζήτηση δύο ή περισσότερα χρόνια πριν και το 34% κινήθηκε κοντά στη ζήτηση φέτος.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%), βλέπουν το right-shoring ως μέρος της στρατηγικής τους. Tο right-shoring εξισορροπεί μια σειρά από παράγοντες που καθορίζουν την εγγύτητα της προέλευσης των υλικών για την παραγωγή, την αποθήκευση και τη διανομή. Οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το κόστος, την ποιότητα και το χρόνο που χρειάζεται για να ανακάμψει από οποιεσδήποτε επιχειρησιακές αποτυχίες.

Ενώ η UPS βλέπει μια αύξηση τόσο στο near-shoring όσο και στο right-shoring , το off-shoring το οποίο κινείται στην κατασκευή ή συναρμολόγηση σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, παραμένει η πιο κοινή στρατηγική. 59% των ευρωπαίων ερωτηθέντων δηλώνουν ότι επί του παρόντος ακολουθούν τη στρατηγική του off-shore.

Η ανάπτυξη των βιομηχανικών εξαγωγών συνεχίζεται. Νέες ευκαιρίες αναδύονται

Η παγκόσμια προοπτική ανάπτυξης για τις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας είναι ισχυρή, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, έδειξε η έρευνα CITC. 39% των ευρωπαίων ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αναμένουν η υψηλής τεχνολογίας ανάπτυξη της εξαγωγικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο να αυξηθεί με τους σημερινούς ρυθμούς για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 19% εξ αυτών αναμένουν ταχύτερη ανάπτυξη.

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έχουν διεισδύσει με επιτυχία σε πολλές αναδυόμενες αγορές. Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 66% αυτών δηλώνουν ότι ήδη πωλούν τα προϊόντα στην Κίνα, 41% στην Ινδία και 31% στη Βραζιλία. Οι τρεις πρώτες αγορές στις οποίες σχεδιάζουν να εισέλθουν φέτος οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Ευρώπης είναι η Βραζιλία, η Ινδία και οι χώρες APAC (με εξαίρεση την Ινδία και την Κίνα).

Παρά το γεγονός ότι η διείσδυση νέων στην αγορά είναι υψηλή, τα εμπόδια στην επέκταση συνεχίζουν να εξελίσσονται. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλοήγηση στο κανονιστικό περιβάλλον κατατάσσεται ως το κορυφαίο εμπόδιο. Ωστόσο, στην Ευρώπη βρίσκεται στην πέμπτη θέση, πίσω από την ίδρυση αρχικών επιχειρήσεων, τις πολιτιστικές προκλήσεις, τη συνεχή ενημέρωση για τις αλλαγές των κανονισμών και τον καθορισμό των αγορών στις οποίες θα εισέλθουν. Η κορυφαία ρυθμιστική ανησυχία στην Ευρώπη είναι η παγκόσμια ή διασυνοριακή ιχνηλασιμότητα και παρακολούθηση, παραθέτει το 44% των ερωτηθέντων, έναντι του 31% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ευρωπαίοι ερωτηθέντες: η 3D εκτύπωση είναι χρήσιμη στο σχεδιασμό προϊόντος

Η CITC υψηλής τεχνολογίας έρευνα δείχνει επίσης ότι οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όλο και περισσότερο εισέρχονται στις αναδυόμενες αγορές και διερευνούν την 3D εκτύπωση για τα νέα σχέδια και πρωτότυπα προϊόντων.

66% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διαθέτει hands-on εμπειρία3D εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένου του 28% που δηλώνουν ότι μόλις τώρα αρχίζουν να κατανοούν την τεχνολογία.

Προς το παρόν, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιούν 3D εκτύπωση κυρίως για της ενθάρρυνση της καινοτομίας, καθώς σχεδιάζουν νέα προϊόντα. Τα κορυφαία οφέλη περιλαμβάνουν ταχύτερες διαδικασίες ανάπτυξης και κατασκευής των προϊόντων. Στην Ευρώπη, το 70% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν 3D εκτύπωση για το σχεδιασμό νέων προϊόντων και το 63% για την παραγωγή ανταλλακτικών, σε σύγκριση με το μόλις 24% των παγκόσμιων ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν 3D εκτύπωση για την παραγωγή ανταλλακτικών.

  • IDC
  • ·
  • UPS
  • ·
  • CHANGE IN THE CHAIN
  • ·
  • SCOTT AUBUCHON
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τα highlights του Παναθηναϊκός-Μπουργκ 90-69 (video)

All Content

Άλλη κλάση ο Παναθηναϊκός 90-69 την Μπουργκ και παίζει το Σάββατο με ΠΑΟΚ στον τελικό

All Content - BusinessNews.gr

Moody’s και Scope αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία - Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζονται

All Content - BusinessNews.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: 928 επενδυτικά σχέδια ύψους 3,1 δισ. ευρώ χρηματοδοτούνται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,4% του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιούλιο

All Content

IPRA Grand Prix 2024: Όταν οι «άγνωστες chefs» του Περού μπήκαν στο σημαντικότερο γαστρονομικό ranking της χώρας

All Content

Ogilvy One & AEGEAN στο TikTok Day με case study για το Unified Lift Study

All Content

Στην παράταση η Ρεάλ 98-95 την Ντουμπάι και παίζει ξανά τελικό με τον Ολυμπιακό (gallery & vid)

All Content

Ερυθρός Αστέρας-Άρης 91-87: Ήττα στο φινάλε για την ομάδα του Σπανούλη (gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Star Bulk: Famatown και Danaos οι δύο ισχυρές συμμετοχές μετά την είσοδο στην Euronext Athens

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ και AWS βάζουν μπροστά επένδυση 3,5 δισ. ευρώ για Data Center στη Δυτική Μακεδονία

All Content - BusinessNews.gr

Σουρωτή: Η νέα μονάδα που έρχεται το 2028, οι επενδύσεις και η στροφή σε διευρυμένο multi-category χαρτοφυλάκιο

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

CSRΝews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δημιουργεί ένα πρόγραμμα στήριξης για νέους αθλητές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Amadeus: Συμφωνία διανομής και τεχνολογίας με την Interjet
Amadeus: Συμφωνία διανομής και τεχνολογίας με την Interjet 01/09/2015 - 03:00
Euroleague: Συνεργασία με τον Dogus Group 02/09/2015 - 03:00
Euroleague: Συνεργασία με τον Dogus Group

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Moody’s και Scope αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία - Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζονται
    18/09/2026 - 23:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Volkswagen: Λειτουργικά κέρδη μόλις στο 1% αναμένει για το τρέχον έτος ο όμιλος - Πτώση της μετοχής
    18/09/2026 - 21:45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Παπουτσάνης: Στο 25,96% αυξήθηκε το ποσοστό του CEO Μενέλαου Τασόπουλου
    18/09/2026 - 21:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Επιστροφή στο ρωσικό αέριο θέλει η AfD – Προετοιμάζεται συνάντηση με άνθρωπο του Πούτιν (Reuters)
    18/09/2026 - 20:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΤΕπ και ΕΥΑΘ: Επενδυτικό σχέδιο για υποδομές νερού σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
    18/09/2026 - 20:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    18/09/2026 - 19:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Star Bulk: Famatown και Danaos οι δύο ισχυρές συμμετοχές μετά την είσοδο στην Euronext Athens
    18/09/2026 - 19:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πιερρακάκης για επιστροφή του XA στις ανεπτυγμένες αγορές: «Η αξιοπιστία που κερδίσαμε είναι το κεφάλαιο για το επόμενο μεγάλο βήμα»
    18/09/2026 - 19:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κέκροψ: Σημαντική υποχώρηση του τζίρου στο εξάμηνο, αλλά και αισθητό περιορισμό των ζημιών προ φόρων
    18/09/2026 - 18:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του Ομίλου AKTOR
    18/09/2026 - 18:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τ. Θεοδωρικάκος: 928 επενδυτικά σχέδια ύψους 3,1 δισ. ευρώ χρηματοδοτούνται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο
    18/09/2026 - 10:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σουρωτή: Η νέα μονάδα που έρχεται το 2028, οι επενδύσεις και η στροφή σε διευρυμένο multi-category χαρτοφυλάκιο
    18/09/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών
    18/09/2026 - 11:48 ΕΛΛΑΔΑ
  • Agrifreda: Τζίρος 86,7 εκατ., αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη και μέρισμα 6 εκατ. ευρω
    18/09/2026 - 07:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εγκαίνια του The Ellinikon Sports Park - Στον ανοιχτό χαρακτήρα του του πάρκου, αναφέρθηκε ο Οδυσσέας Αθανασίου
    18/09/2026 - 08:33 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Φρανσίσκο: «Είμαι χίλια τοις εκατό έτοιμος – Όλοι είναι πεινασμένοι για νίκες

18/09/2026 - 21:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τα highlights του Παναθηναϊκός-Μπουργκ 90-69 (video)

18/09/2026 - 20:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο «Τροχός της Τύχης» επιστρέφει στο Star για 13η χρονιά

18/09/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

18/09/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

18/09/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η CHANGAN και η Βελμάρ νέοι μεγάλοι χορηγοί της ΚΑΕ Περιστέρι Betsson

18/09/2026 - 11:13
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

2nd Nail Awards

16/09/2026 - 09:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo