Σάββατο, 15 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Re-open EU: Νέος ιστότοπος για την ασφαλή επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
15/06/2020 · 13:29

Re-open EU: Νέος ιστότοπος για την ασφαλή επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ

Σήμερα η Επιτροπή εγκαινιάζει τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Re-Open EU» για να υποστηρίξει την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών και του τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η πλατφόρμα θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα σύνορα και τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς και τις υπηρεσίες τουρισμού στα κράτη μέλη. Η Re-open EU θα περιλαμβάνει επίσης πρακτικές πληροφορίες από τα κράτη μέλη σχετικά με ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια, όπως για τη φυσική αποστασιοποίηση ή τη χρήση μάσκας, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τουριστικές προσφορές στην ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο. Αυτό θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να λαμβάνουν υπεύθυνες και ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των συνεχιζόμενων κινδύνων που σχετίζονται με τον κορονοϊό όταν προγραμματίζουν τις διακοπές τους και τα ταξίδια τους φέτος το καλοκαίρι και πέρα από αυτό.

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε τα εξής: «Ύστερα από εβδομάδες εγκλεισμού, τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ ανοίγουν ξανά. Ο ιστότοπος Re-open EU που εγκαινιάζουμε σήμερα θα παρέχει στους ταξιδιώτες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να προγραμματίσουν με σιγουριά τα ταξίδια τους και να παραμείνουν ασφαλείς στις μετακινήσεις τους. Θα βοηθήσει επίσης τα μικρά εστιατόρια και τους ξενοδόχους, καθώς και τις πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, να εμπνευστούν από καινοτόμες λύσεις που αναπτύχθηκαν από άλλους.»

Η Επίτροπος κ. Μαρία Γκαμπριέλ, αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, καθώς και για το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ), δήλωσε: «Η τεράστια και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας. Όμως, επειδή τους τελευταίους μήνες δεν υπήρχαν δυνατότητες για ταξίδια και οι περισσότεροι χώροι ήταν κλειστοί, ο πολιτισμός και ο τουρισμός δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα. Η πλατφόρμα Re-open EU παρέχει επικαιροποιημένες ουσιώδεις πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε ξανά με ασφάλεια να εξερευνήσουμε την Ευρώπη».

Η πλατφόρμα Re-open EU αποτελεί μέρος της δέσμης μέτρων της Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές, της 13ης Μαΐου 2020, που δρομολογήθηκε με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στην ΕΕ και την ασφαλή επανέναρξη του ευρωπαϊκού τουρισμού, σύμφωνα με τις αναγκαίες προφυλάξεις για την υγεία. Η νέα πλατφόρμα, η οποία διατίθεται επίσης σε μορφή φιλική προς τα κινητά (διαδικτυακή εφαρμογή), είναι βασικό σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε ταξιδεύει στην ΕΕ καθώς συγκεντρώνει επικαιροποιημένες πληροφορίες από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη σε έναν τόπο. Θα επιτρέψει στoυς πολίτες να φυλλομετρούν τις ειδικές για κάθε χώρα πληροφορίες, να ενημερώνονται και να βρίσκουν πληροφορίες για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μέσω διαδραστικού χάρτη. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα είναι εύκολη μέσω εφαρμογής ή δικτυακού τόπου και το περιεχόμενό της διατίθεται στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Επιπλέον, η πλατφόρμα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με συστήματα πιστωτικών κουπονιών, τα οποία επιτρέπουν στους καταναλωτές να στηρίξουν τα αγαπημένα τους ξενοδοχεία ή εστιατόρια με την αγορά κουπονιών για μελλοντική διαμονή ή γεύμα όταν ξανανοίξουν, προκειμένου να βοηθήσουν τον ευρωπαϊκό κλάδο φιλοξενίας τώρα που καταργούνται οι περιορισμοί και ανοίγουν τα σύνορα. Τα πιστωτικά κουπόνια βοηθούν τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα σημεία συμφόρησης των ταμειακών ροών, με υπηρεσίες που παρέχονται σε μεταγενέστερο στάδιο. Το ποσό που καταβάλλει ο πελάτης καταλήγει απευθείας στον πάροχο υπηρεσιών. Με τη δημιουργία της ειδικής σελίδας, η Επιτροπή σκοπεύει να συμβάλει στην καλύτερη σύνδεση των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων πελατών, ιδίως, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Τέλος, η ψηφιακή πολιτιστική πλατφόρμα της Ευρώπης, Europeana, εγκαινιάζει την Discovering Europe, μια συλλογή έργων τέχνης και φωτογραφιών ορισμένων από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ειδικός τουριστικός κόμβος για την Europeana Pro με σκοπό να βοηθήσει τους επαγγελματίες στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς να ανακαλύψουν πρωτοβουλίες υποστήριξης του τουρισμού σε ολόκληρη την ΕΕ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στη δέσμη μέτρων της Επιτροπής για τον τουρισμό και τις μεταφορές το 2020 και μετά, η οποία εγκρίθηκε στις 13 Μαΐου 2020, ανακοινώθηκε η δημοσίευση ειδικού δικτυακού τόπου για την παροχή σχετικών πληροφοριών στους ταξιδιώτες ώστε να ταξιδεύουν με ασφάλεια στην ΕΕ. Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να αξιοποιήσει τη δυναμική των συστημάτων πιστωτικών κουπονιών και να συνεργαστεί με τις εθνικές αρχές, τις τοπικές τουριστικές οργανώσεις και τις επιχειρήσεις για να πολλαπλασιάσει και να κλιμακώσει παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για τον τουρισμό συζήτησαν για πρώτη φορά τη δρομολόγηση της ειδικής πλατφόρμας Re-open EU στην τηλεδιάσκεψη της 20ής Μαΐου και επικρότησαν ευρέως την πρωτοβουλία. Η πλατφόρμα Re-open EU, η οποία αναπτύχθηκε από το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ) της Επιτροπής, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο που καλύπτουν περίπου 30 δείκτες σχετικά με τις μεταφορές, τη δημόσια υγεία και τον τουρισμό, που παρέχουν τα κράτη μέλη και συμπληρώνονται από στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στις 11 Ιουνίου 2020 η Επιτροπή υπέβαλε τις συστάσεις της για μερική και σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ μετά τις 30 Ιουνίου και κάλεσε τα κράτη μέλη να άρουν τους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία και να άρουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα έως τις 15 Ιουνίου, λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας στην ΕΕ και την εφαρμογή της φυσικής αποστασιοποίησης και άλλων μέτρων για την υγεία από τα κράτη μέλη.

Μέσω της Re-open EU, η Επιτροπή παρέχει επίσης σχετικές πληροφορίες για τις τουριστικές προσφορές σε διάφορα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων της ΕΕ, όπως οι Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες του έξυπνου τουρισμού, οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN) και οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

  • ΕΕ
  • ·
  • RE-OPEN EU
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

"Βεζένκοφ-Φουρνιέ: Μια σεζόν-δύο MVP" (video)

All Content

Έκτη στο Ευρωπαϊκό Παίδων η Εθνική μετά την ήττα 77-85 από τη Γερμανία

All Content - BusinessNews.gr

Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

FleetNews

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

FleetNews

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

All Content

Ρεάλ Μαδρίτης: Απέκτησε τον Ολιβιέ Σαρ (pic)

All Content

Περιστέρι: Πήρε τον Αμερικανό φόργουορντ Τάιταν Άντερσον

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην Παιανία από Ευρώπη Holding, έναντι 45,5 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

ΠΕΑΚ: «Απόλυτη δικαίωση» από την απόφαση του ΣτΕ για τα ΝΠΠΕ - «Το σκάνδαλο, δυστυχώς, θα έχει συνέχεια»

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ

FleetNews

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΠΟΥ: Η Βρετανία παραμένει σε πολύ ενεργή φάση της πανδημίας
ΠΟΥ: Η Βρετανία παραμένει σε πολύ ενεργή φάση της πανδημίας 15/06/2020 - 08:14
Ανησυχία στην Ιταλία: Δυο νέες εστίες κρουσμάτων σε συνοικίες της Ρώμης 15/06/2020 - 14:48
Ανησυχία στην Ιταλία: Δυο νέες εστίες κρουσμάτων σε συνοικίες της Ρώμης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μητσοτάκης για τον Δεκαπενταύγουστο: Η σκέψη μας σε όσους δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές
    15/08/2026 - 15:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στενά του Ορμούζ: Νέα επίθεση σε τάνκερ του Αμπου Ντάμπι
    15/08/2026 - 15:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Αυγούστου
    15/08/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: «Θα ανακηρύξω το Ορμούζ αμερικανικό έδαφος» – Σκληρή απάντηση από το Ιράν
    15/08/2026 - 14:02 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ινδονησία: Σεισμό 7,7 Ρίχτερ, πολλοί οι νεκροί – Μάχη για εγκλωβισμένους
    15/08/2026 - 13:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το «παράθυρο» πριν από τον πλειστηριασμό: Έως 300 δόσεις και κούρεμα χρεών
    15/08/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά
    15/08/2026 - 11:53 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ
    15/08/2026 - 11:24 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025
    15/08/2026 - 11:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Aktor: Εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην Παιανία από Ευρώπη Holding, έναντι 45,5 εκατ.
    14/08/2026 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Eurostat
    14/08/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υποχρεωτικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να έχουν όλοι οι οδηγοί από 1/1/27
    14/08/2026 - 19:30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους
    15/08/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω ανέμων - Απαγορευτικό σε Ραφήνα και Λαύριο ως το μεσημέρι
    15/08/2026 - 09:28 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ευρωπαϊκό U16: Το triple-double του Σέλα κράτησε το Ισραήλ στην κατηγορία

15/08/2026 - 15:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζέρβας: "Ο ανταγωνισμός μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι"

15/08/2026 - 14:41
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

14/08/2026 - 05:10
FleetNews
fleetnews.gr

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

14/08/2026 - 05:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo