Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η «γενιά χωρίς καπνό» και η νέα πραγματικότητα των καπνικών προϊόντων
Newsroom Newsroom
ΥΓΕΙΑ
31/05/2026 · 13:16

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η «γενιά χωρίς καπνό» και η νέα πραγματικότητα των καπνικών προϊόντων

Με το βλέμμα στραμμένο στη «γενιά χωρίς καπνό», όπως αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα από νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυστηρότερα μέτρα διεθνώς, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μάχη κατά του καπνίσματος εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη φάση.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, σήμερα, 31 Μαΐου και για κάποιους καπνιστές και ατμιστές είναι απλά η τελευταία Κυριακή της άνοιξης, προσπερνώντας πιθανά εν τάχει και χωρίς πολλές τύψεις κάθε ανάλογο προειδοποιητικό μήνυμα υγείας είτε στο διαδίκτυο, είτε στο πακέτο των τσιγάρων, είτε από επαγγελματία υγείας, είτε από τη μόνιμη γρίνια με τα προσφιλή πρόσωπα που τους προτρέπουν για διακοπή.

Με το βλέμμα στραμμένο στη «γενιά χωρίς καπνό», όπως αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα από νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυστηρότερα μέτρα διεθνώς, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μάχη κατά του καπνίσματος εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη φάση.

Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Δρ Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος της Ομάδας Προαγωγής Υγείας και Διακοπής Καπνίσματος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», φέτος, όμως τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά.

Και αυτό γιατί, με μια «απόφαση σταθμό» η βρετανική βουλή βάσει πρόσφατου νομοσχεδίου, «δημιουργεί και ανοίγει το δρόμο και στα υπόλοιπα κράτη να κατοχυρώσουν την πρώτη γενιά "ελεύθερη από τον καπνό"».

Σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο, όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, θα απαγορεύεται δια βίου να αγοράσουν προϊόντα καπνού. Το όριο ηλικίας πώλησης καπνικών προϊόντων στη Βρετανία θα αυξάνεται σταδιακά κάθε χρόνο, αποκλείοντας έτσι τις νεότερες γενιές από την πρόσβαση σε προϊόντα νικοτίνης.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο εισάγει ένα νέο πλαίσιο αδειοδότησης στην εμπορία καπνού, προβλέπει αυστηρότερους κανόνες και θεσπίζει ελεγκτικούς μηχανισμούς στην προβολή και στη διαφήμιση καπνικών προϊόντων, με επιπρόσθετους περιορισμούς στο κάπνισμα και το άτμισμα στους δημόσιους χώρους.

Η καπνική συνήθεια σε αριθμούς

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αποτυπώνουν με σαφήνεια το μέγεθος της πρόκλησης, καθώς περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι καπνίζουν παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, το κάπνισμα προκαλεί περισσότερους από 7 εκατομμύρια θανάτους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,6 εκατομμυρίων μη καπνιστών που εκτίθενται σε παθητική έκθεση. Όσον αφορά το γυναικείο φύλο, περί 175 έως 224 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως καπνίζουν, ενώ στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό χρήσης καπνού μεταξύ των έφηβων κοριτσιών, πάνω από 62 εκατομμύρια συνολικά.

Νέα καπνικά προϊόντα-Οι ανήλικοι στο στόχαστρο

Δυστυχώς, οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και ως προς το μέγεθος της παγκόσμιας χρήσης των νέων καπνικών προϊόντων, καθώς τουλάχιστον 40 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 13-15 ετών δηλώνουν ότι κάνουν χρήση τουλάχιστον ενός καπνικού προϊόντος. Οι ανήλικοι βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς 15 εκατομμύρια έφηβοι ηλικίας 13-15 ετών χρησιμοποιούν ήδη ηλεκτρονικά τσιγάρα, με τα δεδομένα να αναφέρουν ότι τα παιδιά είναι κατά μέσο όρο εννέα φορές πιο πιθανό από τους ενήλικες να κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, αναφέρει η κ. Τσικρικά.

Το μήνυμα ΠΟΥ είναι σαφές και με συγκεκριμένη στόχευση: «Αποκαλύπτοντας τη γοητεία - αντιμετωπίζοντας τον εθισμό στη νικοτίνη και τον καπνό».

«Η φετινή εκστρατεία επιδιώκει την ανάδειξη των τακτικών από τις καπνοβιομηχανίες, οι οποίες επανασυσκευάζουν και επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα προϊόντα, προκειμένου να προσελκύσουν ιδίως παιδιά και εφήβους, διαφεύγοντας των αυστηρότερων ελέγχων», σημειώνει η κ. Τσικρικά.

Το προφίλ του καπνιστή έχει μεταβληθεί

Φαίνεται ότι το προφίλ του καπνιστή έχει μεταβληθεί σημαντικά τα τελευταία έτη, με τους ειδικούς στη διακοπή του καπνίσματος να καλούνται να αποκωδικοποιήσουν και να παρέχουν εξατομικευμένη συμβουλή σε διαφορετικούς και πολλαπλούς φαινότυπους χρηστών, προσθέτει η κ. Τσικρικά.

«Σε γενικές γραμμές, οι φαινότυποι δύναται να κατηγοριοποιηθούν στους "παραδοσιακούς" καπνιστές του κλασσικού τσιγάρου, στους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου και του θερμαινόμενου τσιγάρου ως οι νεωτεριστές ατμιστές, στους dual ή διπλούς χρήστες, δηλαδή της παράλληλης χρήσης τόσο του συμβατικού τσιγάρου όσο και του ηλεκτρονικού, των χρηστών φακελίσκων νικοτίνης (nicotine pouches), αλλά και των λοιπών ειδών καπνού όπως ναργιλέ, πούρα, μασώμενος καπνός κτλ».

Δύσκολη η μάχη κατά του καπνίσματος

Η μάχη κατά του καπνίσματος και των νέων μορφών δεν είναι πάντα εύκολη και χωρίς κόπο για την επιστημονική κοινότητα, αναφέρει η κ. Τσικρικά. «Από τη μία, η ευκολία στη διάθεση και στην αγορά ακόμα και από ανήλικους, αλλά και τα παραπλανητικά αφηγήματα μειωμένης βλάβης των νέων καπνικών προϊόντων, αποκρύπτουν τους πραγματικούς κινδύνους υγείας από τη χρήση.

Αναδυόμενη απειλή αποτελεί και το στοχευμένο μάρκετινγκ σε παιδιά και εφήβους με την υιοθέτηση γεύσεων που θυμίζουν καραμέλες, παγωτά, έντονων χρωμάτων και hi tech σχεδίων, καθώς και η αξιοποίηση δημοφιλών social media influencers, οι οποίοι τα προβάλλουν ως lifestyle αξεσουάρ, λειτουργώντας ως συμπεριφορές πρότυπα για το νεανικό κοινό».

Όπως σημειώνει, διατίθενται περισσότερες από 16.000 διαφορετικές γεύσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων, οι οποίες περιλαμβάνουν φρουτώδεις γεύσεις, μενθόλ, γλυκά, αναψυκτικά και επιδόρπια.

«Αιχμή του δόρατος στους ειδικούς προκαλεί η ραγδαία διάδοση των νικοτινούχων φακελίσκων την τελευταία περίοδο, οι οποίοι διατίθενται στο εμπόριο σε διαφορετικές περιεκτικότητες νικοτίνης. Αυξημένη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι συχνά χρησιμοποιούνται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών από τους εφήβους μαθητές ή σπουδαστές, κατά τη διάρκεια μελέτης ή εξεταστικών περιόδων, με σκοπό την αύξηση της απόδοσης μέσω νικοτινικής εγρήγορσης και αποφυγή αισθήματος υπνηλίας», συμπληρώνει η κ. Τσικρικά.

Από την άλλη μεριά, σημειώνει, η ταχεία εξέλιξη των νέων καπνικών προϊόντων υπερβαίνει συχνά τον ρυθμό παραγωγής, κλινικής τεκμηρίωσης και δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των επιστημονικών μελετών, με τους ειδικούς να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων επιστημονικών ερευνών, απαλλαγμένων από συγκρούσεις συμφερόντων και συσχέτιση με την καπνοβιομηχανία.

Προγράμματα πρόληψης με διάρκεια

Όπως αναφέρει η κ. Τσικρικά, ζωτικής σημασίας είναι η εύκολα προσβάσιμη και αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών διακοπής καπνίσματος με τη δημιουργία Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος με επαρκή γεωγραφική κάλυψη, με δυνατότητα συνεχούς και επικαιροποιημένης εκπαίδευσης του προσωπικού.

Τονίζει ότι «οι τακτικές και πολιτικές υγείας δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε χρονικά περιορισμένες και σύντομες δράσεις αλλά αντιθέτως, σε διαχρονική και συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω ανάπτυξης στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, πλήρως ανταποκρινομένων στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται επιβεβλημένη ανάγκη η πλήρης και καθολική εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ενός εναρμονισμένου ρυθμιστικού πλαισίου φορολόγησης των καπνικών προϊόντων βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και υλοποίησης ολοκληρωμένης στρατηγικής ελέγχου του καπνίσματος σε συνεργασία με επιστημονικούς, κοινωνικούς φορείς και ενώσεις ασθενών».

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
  • ·
  • ΚΑΠΝΟΣ
  • ·
  • ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Η -επαν-εμφάνιση του Νικ Καλάθη στην Εθνική (video)

All Content

Ματέο: Μάθημα ενόψει Ελλάδας η ήττα από την Πορτογαλία

All Content - BusinessNews.gr

Οίκοι αξιολόγησης: Ξεκινά ο δεύτερος γύρος αξιολογήσεων της οικονομίας για το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΜΕΓΑ: Νέα αύξηση τζίρου το 2025 με έμφαση στη στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών

All Content - BusinessNews.gr

ΒΙΟΤΕΡ: Ανεβάζει την τιμή της ΑΜΚ και «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης – Στόχος η επιστροφή στο ταμπλό

All Content

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Επαναπροκύρηξη spec 982,3 χιλ. ευρώ για τα Κ.Ε.ΠΕ.Α.

All Content

Ελληνικά Οινοποιεία: Νέος CEO ο Βασίλης Ανδρικόπουλος

FleetNews

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

FleetNews

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

FleetNews

Το Audi Q3 με ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης

All Content

Σπανούλης: «Πρέπει να έχουμε μόνο την Ισπανία στο μυαλό μας» - Τι είπε ο Μπαγκάτσκις (vids)

All Content

Επιδόσεις ρεκόρ από Κέιτλιν Κλαρκ και Έιντζελ Ρις στο WNBA (pics & vids)

All Content - BusinessNews.gr

3αλφα: Πωλήσεις 29,7 εκατ. και επιστροφή σε κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ – Το boost από τα νέα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Κέρδη 229% για τον βασικό δείκτη από το 2021 - Αποδόσεις έως και 1.926%

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός πριν από τις εκλογές

FleetNews

Μείωση 2,3% στις ταξινομήσεις Ιουλίου

FleetNews

Η Geely αναδεικνύεται η πιο καινοτόμος αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως

CSRΝews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

CSRΝews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

CSRΝews.gr

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Τάκη Ηλιόπουλου στηρίζει τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας με Πρόγραμμα Υποτροφιών Α.Ε.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ολοκληρώθηκε το 1ο Ογκολογικό Συμπόσιο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Imperial College
Ολοκληρώθηκε το 1ο Ογκολογικό Συμπόσιο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Imperial College 29/05/2026 - 14:30
ΛΔ Κονγκό: Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα 02/06/2026 - 14:03
ΛΔ Κονγκό: Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 4 Σεπτεμβρίου
    29/08/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ «βάζουν χέρι» στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας - Συμφωνία-μαμούθ για 65 δισ. βαρέλια
    29/08/2026 - 11:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηράκλειο: Πάνω από τα 10 εκατ. οι επιβάτες και φέτος στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»
    29/08/2026 - 11:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Euronext Athens: Κέρδη 229% για τον βασικό δείκτη από το 2021 - Αποδόσεις έως και 1.926%
    29/08/2026 - 10:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οίκοι αξιολόγησης: Ξεκινά ο δεύτερος γύρος αξιολογήσεων της οικονομίας για το 2026
    29/08/2026 - 10:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    29/08/2026 - 09:00 MEDIA
  • Μη κρατικά ΑΕΙ: Το υπουργείο Παιδείας επαναδειοδοτεί Keele και York μετά τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ
    28/08/2026 - 21:41 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης: Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός πριν από τις εκλογές
    28/08/2026 - 21:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μύκονος: Λουκέτο από την Εφορία σε περίπτερο - Δεν εξέδωσε αποδείξεις άνω των 90.000 ευρώ σε τέσσερις μήνες
    28/08/2026 - 20:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη οι συναλλαγές της Παρασκευής, αλλά τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση
    28/08/2026 - 19:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ποδόσφαιρο: Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
    28/08/2026 - 15:19 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.682,42 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,58%
    28/08/2026 - 13:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΜΕΓΑ: Νέα αύξηση τζίρου το 2025 με έμφαση στη στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών
    28/08/2026 - 17:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολιτική μας η στήριξη της μεταποίησης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας
    28/08/2026 - 13:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ξεκινάει την Τρίτη στη Νέα Μάκρη τη νέα δράση «Το Επιμελητήριο στη Γειτονιά σου»
    28/08/2026 - 14:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η -επαν-εμφάνιση του Νικ Καλάθη στην Εθνική (video)

29/08/2026 - 08:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ψυχικό: Απέκτησε τον Αμερικανό γκαρντ Ντάριους Κουίσινμπερι

29/08/2026 - 07:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

INTERSPORT και FIBA σε παγκόσμια συνεργασία έως το 2031

28/08/2026 - 13:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΔΙΠΥ: Στη Black Olive ο λογαριασμός επικοινωνίας για την 90ή ΔΕΘ

28/08/2026 - 11:48
FleetNews
fleetnews.gr

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

28/08/2026 - 10:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

28/08/2026 - 10:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

28/08/2026 - 09:35
FleetNews
fleetnews.gr

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

28/08/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo