Με εθνική συμμετοχή 11 επιχειρήσεων θα δώσει το «παρών» η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση πρώτων υλών ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας Munich Fabric Start, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανάρτηση της Enterprise Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εθνική συμμετοχή διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) και αποτελεί συνέχεια της πρώτης ελληνικής παρουσίας στη χειμερινή διοργάνωση της έκθεσης, τον Ιανουάριο του 2026.
Η Munich Fabric Start συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου στη Γερμανία και στις γειτονικές αγορές της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας, προσελκύοντας περισσότερους από 15.000 αγοραστές από 37 χώρες και πάνω από 1.100 εκθέτες.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν προϊόντα και λύσεις που αναδεικνύουν την ποιότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της παρουσίας του κλάδου στις διεθνείς αγορές.
Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, με στόχο τη διεύρυνση των εξαγωγικών της δυνατοτήτων.