Refresh

This website www.businessnews.gr/epixeiriseis/item/306673-vea-okto-stis-10-epixeiriseis-adynatoyn-na-antapekselthoun-stis-ypoxreoseis-tous is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΒΕΑ: Οκτώ στις 10 επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
05/03/2025 · 16:07

ΒΕΑ: Οκτώ στις 10 επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους

Για την συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (8 στις 10 επιχειρήσεις), η υψηλή φορολογία παραμένει από τα σημαντικότερα προβλήματα για την επιβίωση των πολύ μικρών – μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Η υψηλή φορολογία, με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, το υψηλό μη μισθολογικό κόστος και οι συσσωρευμένες οφειλές του παρελθόντος, εξακολουθούν να αποτελούν «τροχοπέδη για την ανάπτυξη των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα πραγματοποίησε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, η εταιρεία Opinion Poll σε δείγμα 502 βιοτεχνών και επαγγελματιών -μελών του Επιμελητηρίου», όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Δαμίγος.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας από διαφορετικά πεδία επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των πολύ μικρών – μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων μελών του Επιμελητηρίου, σχολίασε ότι η απαισιοδοξία των επιχειρηματιών παραμένει και για το 2025 σε ποσοστό κοντά στο 60%.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (8 στις 10 επιχειρήσεις), η υψηλή φορολογία παραμένει από τα σημαντικότερα προβλήματα για την επιβίωση των πολύ μικρών – μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, συνοδευόμενο ταυτόχρονα, με καθολικό αίτημα από την πλευρά τους, για παρέμβαση του Επιμελητηρίου στην κατεύθυνση αλλαγής του καθεστώτος της τεκμαρτής φορολόγησης.
Την ίδια στιγμή, 4 στις 10 επιχειρήσεις, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το σταθερά υψηλό κόστος ενέργειας και 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλο για την στελέχωσή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Δαμίγο, το 50% των επιχειρηματιών, δήλωσε ότι θεωρεί από αρκετά έως πολύ αναγκαία για την ανάπτυξη της επιχείρησής του, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω δανεισμού, ή ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσκολία πρόσβασης στις πηγές της απαιτούμενης ρευστότητας.

Η έρευνα του ΒΕΑ κατέγραψε ότι, έξι στις 10 επιχειρήσεις προχώρησαν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους τελευταίους δώδεκα μήνες, λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 8 στις 10 δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των οφειλών τους.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΒΕΑ, το όφελος από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα, είναι πολύ μικρό, σύμφωνα με τα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ το 70% ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για τις προοπτικές βιωσιμότητας της επιχείρησής τους.

«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, ζητάει για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση, να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της έρευνας και να προχωρήσει άμεσα σε νέες παρεμβάσεις για την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, την επαναφορά ρύθμισης οφειλών, ειδικά για οφειλές έως 10.000 ευρώ, την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μια μονάδα έως το 2027, αλλά και την αδειοδότηση βιοτεχνικών κλάδων και τεχνικών επαγγελμάτων.
Τα 3 Αμιγή Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας, με επικεφαλής το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, θα καταθέσουν στον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, σχέδιο νόμου, ζητώντας τη οριοθέτηση του πλαισίου αδειοδότησης δεκάδων Βιοτεχνικών και Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων. Ήδη, υπάρχουν μεγάλοι κλάδοι που ζητούν αδειοδότηση, όπως οι ιδιοκτήτες Στεγνοκαθαριστηρίων- Ταπητοκαθαριστηρίων, οι βιοτέχνες αλουμινίων- σιδήρου, οι βιοτέχνες υαλοπινάκων κ.ά.», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΑ Κωνσταντίνος Δαμίγος.
Στην συνάντηση Τύπου, παρουσιάστηκαν επίσης, στατιστικά αποτελέσματα εγγραφών – διαγραφών, από το Μητρώο του ΒΕΑ:
Το 2024, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρουσιάζει θετική εικόνα εγγραφών- διαγραφών, διατηρώντας τα Μέλη του σε πάνω από 34.000.

H εικόνα του Μητρώου του Επιμελητηρίου είναι ενθαρρυντική για το 2024, καθώς οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων ανέρχονται σε 1.210, αριθμός υπερδιπλάσιος των 576 που διεγράφησαν. Αυτή η δυναμική, καταδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον για επιχειρηματικότητα, αλλά κυρίως συνδέεται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που με τη σειρά τους ενισχύουν το εισόδημα των νοικοκυριών και την αγοραστική δύναμη.

Οι Ατομικές, οι Ετερόρρυθμες και οι Ι.Κ.Ε. ξεχώρισαν για τις υψηλές θετικές μεταβολές το προηγούμενο έτος, αποδεικνύοντας ότι οι επιχειρηματίες εξακολουθούν να τις εμπιστεύονται λόγω ευελιξίας και πιο απλής διαχείρισης.
Τέλος, από το 2021 έως το 2024, ο αριθμός των διεκπεραιωμένων υποθέσεων Μητρώου ΓΕΜΗ-ΥΜΣ είναι σχετικά σταθερός και παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις, μεταξύ των 30.000 και 32.000 υποθέσεων, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

  • ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
  • ·
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνεργασία efood - Κέντρο Διοτίμα για στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία
Συνεργασία efood - Κέντρο Διοτίμα για στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία 05/03/2025 - 15:34
Attica: Πώληση του πλοίου "Κρήτη ΙΙ" για ανακύκλωση 05/03/2025 - 18:01
Attica: Πώληση του πλοίου "Κρήτη ΙΙ" για ανακύκλωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μoody's: Εδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα - Χατζηδάκης: Ανοίγει ένας νέος κύκλος
    14/03/2025 - 23:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές την Παρασκευή
    14/03/2025 - 21:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από Τουρκία - Eπιβλήθηκε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
    14/03/2025 - 21:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Real Consulting: Πώληση 600.000 μετοχών από την One Dealer του Ν. Βαρδινογιάννη
    14/03/2025 - 20:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διεθνής Έκθεση IDEX 2025: Δυναμική παρουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
    14/03/2025 - 19:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το Ευρωκοινοβούλιο απαγορεύει στους λομπίστες της Huawei την είσοδο στα κτίρια του
    14/03/2025 - 19:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σύνοδος Κορυφής 20 και 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες - Τι θα συζητηθεί
    14/03/2025 - 19:04 ΚΟΣΜΟΣ
  • Aktor: Με Enterprise Value 32,4 εκατ. η εξαγορά του 51% της Sun Force One
    14/03/2025 - 18:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Προνοιακές παροχές από ΔΥΠΑ - ΟΠΕΚΑ: Από 15 Μαρτίου με προπληρωμένη κάρτα - Χρήσιμος οδηγός
    14/03/2025 - 18:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 4,07%, κέρδη 15,24% από αρχές του 2025
    14/03/2025 - 18:06 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου - Ολες οι αλλαγές
    14/03/2025 - 11:03 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο Μάκης Πολλάτος νέος Διευθυντής στο Newsbomb.gr
    14/03/2025 - 14:34 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Nέα συσκευασία για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ
    14/03/2025 - 14:58 ESG
  • Eurobank: Έναρξη πληρωμής μερίσματος, από 9 Μαΐου
    14/03/2025 - 10:21 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Έτοιμη η αναβαθμισμένη λειτουργία του niologio.gov.gr
    14/03/2025 - 09:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

“Τρόμαξαν” με τους μισούς Λέικερς οι Νάγκετς -Κερδισμένοι Χιούστον και Φίνιξ (vids)

15/03/2025 - 09:30
AllStar Basket
AllStar Basket

“Κλείδωσαν” playoffs οι Σέλτικς – Καθάρισαν τους Σίξερς οι Πέισερς πριν από τους Μπακς (vids)

15/03/2025 - 08:50
FleetNews
FleetNews

Nissan: Προηγμένη τεχνολογία χωρίς οδηγό

15/03/2025 - 08:03
FleetNews
FleetNews

Lotus Robotics: Νέοι παίκτες στην αυτo-οδήγηση

15/03/2025 - 08:01
Advertising.gr
Advertising.gr

Star: Το Cash or Trash σήμερα 14 Μαρτίου με τη Δέσποινα Μοιραράκη

14/03/2025 - 17:56
Advertising.gr
Advertising.gr

Mega: Το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» την Τετάρτη 19 Μαρτίου με τον Λάκη Λαζόπουλο

14/03/2025 - 17:50
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ADUS: Στηρίζει τη δράση “No Food Waste” σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

14/03/2025 - 15:14
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Nέα συσκευασία για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ με έμφαση στη βιωσιμότητα

14/03/2025 - 15:00
Estetica Hellas
Estetica Hellas

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ SCALP SOLUTIONS HYDRATING SCALP & HAIR MASQUE

13/03/2025 - 09:04
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Paris Fashion Week – Irene Angelopoulos – “AVATON”

12/03/2025 - 13:43
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2025 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo