Κυριακή, 1 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τrastor: Από 3 Ιανουαρίου η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην ΑΜΚ
bnuser bnuser
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
22/12/2023 · 20:35

Τrastor: Από 3 Ιανουαρίου η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην ΑΜΚ

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της ΑΜΚ το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor θα ανέλθει σε €102.588.769,00 διαιρούμενο σε 205.177.538 μετοχές αξίας € 0,50 η καθεμία.

Από τις 3 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει και στις 16 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην ΑΜΚ της Trastor, ενώ σύμβουλος έκδοσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης. Από την ίδια ημερομηνία, οι υφιστάμενες μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση και η τιμή εκκίνησης των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της ΑΜΚ το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor θα ανέλθει σε €102.588.769,00 διαιρούμενο σε 205.177.538 μετοχές αξίας € 0,50 η καθεμία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η εταιρεία "TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ" και διακριτικό τίτλο "TRASTOR Α.Ε.Ε.Α.Π." (εφεξής η "TRASTOR Α.Ε.Ε.Α.Π." ή η "Εταιρεία") γνωστοποιεί προς τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της παρασχεθείσας προς αυτό εξουσιοδότησης με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (εφεξής η "Ε.Γ.Σ.") των μετόχων της 17.11.2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (εφεξής το "Δ.Σ.") κατά την από 14.12.2023 συνεδρίασή του, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση, με καταβολή μετρητών, του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι το ποσό των € 26.408.447,50 με σκοπό την άντληση κεφαλαίων ποσού ύψους μέχρι € 74.999.990,90, μέσω της έκδοσης μέχρι 52.816.895 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,50 εκάστης (εφεξής οι "Νέες Μετοχές") και παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, σε αναλογία 0,34665707600092 Νέες Μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή, με τιμή διάθεσης € 1,42 ανά νέα μετοχή (εφεξής η "Τιμή Διάθεσης") η οποία δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης (εφεξής η "Αύξηση"). Η υπέρ το άρτιο διαφορά μέχρι ποσό € 48.591.543,40 θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".

Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. της 17.11.2023 και την από 14.12.2023 απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας, το ποσό της Αύξησης θα καταβληθεί σε μετρητά.

Την 15.12.2023 καταχωρίσθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ., με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) 3941962 η από 17.11.2023 απόφαση της Ε.Γ.Σ. με την οποία εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ να αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Την 20.12.2023 καταχωρίσθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ., με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) 3946800 η από 14.12.2023 απόφαση του Δ.Σ της Εταιρείας για την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας, σχετικά με το μετοχικό κεφάλαιο, λόγω της Αύξησης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Δ.Σ. της 14.12.2023.

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω Αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέλθει σε € 102.588.769,00 διαιρούμενο σε 205.177.538 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας € 0,50 η καθεμία. Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης, θα ανέλθουν σε € 74.999.990,90 τα οποία μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ποσού €0,7 εκατ. περίπου και υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης θα ανέρχονται σε ποσό έως €74,3 εκατ.

Λαμβανομένων υπ’ όψιν της από 11.12.2023 σχετικής δήλωσης του βασικού μετόχου (Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε), αναφορικά με τη συμμετοχή του στην Αύξηση (βλέπε ενότητα 4.7 "Δηλώσεις Βασικών Μετόχων και μελών Διοικητικών, Διαχειριστικών και Εποπτικών Οργάνων" του Ενημερωτικού Δελτίου), η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προτίθεται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν στο ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό της κεφάλαιο της Εταιρείας και να προεγγραφεί για το σύνολο των τυχόν αδιάθετων μετοχών μετά τη λήξη της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος προτίμησης

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην Αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται η 28.12.2023. Από την ίδια ημερομηνία (28.12.2023), οι υφιστάμενες μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (εφεξής το "Χ.Α.") χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση και η τιμή εκκίνησης των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α., σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 26 Απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.

Δικαίωμα προτίμησης - Διαδικασία άσκησης δικαιώματος προτίμησης

Δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση των Νέων Μετοχών στην Αύξηση έχουν:

α) όλοι οι κάτοχοι υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (εφεξής το "Σ.Α.Τ.") που διαχειρίζεται η εταιρεία "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία" (η "ΕΛ.Κ.Α.Τ."), κατά την ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date) σύμφωνα με το άρθρο 5.2 του Κανονισμού Χ.Α., ήτοι την 29.12.2023 και εφόσον διατηρούν τα δικαιώματα αυτά κατά το χρόνο άσκησής τους, και

β) όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α.

Οι παλαιοί μέτοχοι θα ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης σε αναλογία 0,34665707600092 Νέας Μετοχής για κάθε 1 παλαιά. Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ.2 του ν. 4548/2018, έχει οριστεί σε δεκατέσσερις (14) ημέρες, και ειδικότερα από την 03.01.2024 έως και την 16.01.2024.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Τα δικαιώματα προτίμησης είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμα και θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου άσκησης, μέχρι καιτρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους, σύμφωνα με το άρθρο 5.3.1.2 περίπτωση (5) του Κανονισμού του Χ.Α.

Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς Αξιογράφων κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ. την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 11.01.2024.

τη διάρκεια της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, είτε μέσω των Συμμετεχόντων των Λογαριασμών Αξιογράφων των επενδυτών (Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή θεματοφυλακή τράπεζας) με την υποβολή αίτησης προς αυτούς, είτε απευθείας στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε (για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα ασκήσουν μέσω των Συμμετεχόντων τους).

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν να εγγραφούν µέσω των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε θα προσκομίζουν τη βεβαίωση δέσμευσης δικαιωμάτων της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και την ταυτόχρονη καταβολή του αντιτίμου των Νέων Μετοχών που αντιστοιχούν στο ασκούμενο δικαίωμα προτίμησης.

Επιπρόσθετα, για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, οι κάτοχοί τους θα πρέπει να προσκομίζουν στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε την αστυνομική τους ταυτότητα, τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ. καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για άσκηση δικαιώματος προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον Συμμετέχοντα του Λογαριασμού Αξιογράφων τους και να δηλώσουν κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους : i) τον αριθμό Λογαριασμού Αξιογράφων και σχετικής Μερίδας του δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., ii) τον εξουσιοδοτημένο Συμμετέχοντα του Λογαριασμού Αξιογράφων στον οποίο θα καταχωρηθούν οι Νέες Μετοχές συνεπεία της άσκησης του δικαιώματος προτίμησης.

Το συνολικό αντίτιμο των Νέων Μετοχών που αντιστοιχούν στο ασκούμενο δικαίωμα προτίμησης καταβάλλεται ταυτόχρονα με την άσκηση του δικαιώματος (με μέριμνα του ασκούντος επενδυτή ή του Συμμετέχοντα μέσω του οποίου ασκεί τα δικαιώματα προτίμησης, κατά περίπτωση) είτε με κατάθεση μετρητών στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει ανοιχθεί ειδικά για την Αύξηση στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., είτε με χρέωση λογαριασμού καταθέσεων που τυχόν τηρεί ο επενδυτής στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε κατά ποσό ίσο με το συνολικό αντίτιμο των Νέων Μετοχών που αντιστοιχούν στα ασκούμενα δικαιώματα προτίμησης και εν συνεχεία ισόποση πίστωση του ανωτέρω ειδικού λογαριασμού της Αύξησης.

Οι δικαιούχοι επενδυτές που θα επιλέξουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους μέσω των Συμμετεχόντων, να αιτούνται την άσκηση των δικαιωμάτων τους από το Συμμετέχοντα του σχετικού Λογαριασμού Αξιογράφων. Οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να εξουσιοδοτηθούν από τους δικαιούχους επενδυτές και να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την προσήκουσα άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης των πελατών τους.

Κλάσματα Νέων Μετοχών δεν θα εκδοθούν. Για τον λόγο αυτόν, συνιστάται στους μετόχους όπως συγκεντρώσουν, μέσω του Χ.Α., αριθμό μετοχών ή δικαιωμάτων προτίμησης που κατά την εξάσκησή τους να παράγουν ακέραιο αριθμό Νέων Μετοχών.

Ο μέγιστος αριθμός Νέων Μετοχών για τις οποίες μπορεί εγγραφεί ένας κάτοχος δικαιωμάτων προτίμησης είναι άμεση συνάρτηση του αριθμού των δικαιωμάτων προτίμησης που κατέχει. Σε περίπτωση που τα δικαιώματα προτίμησης κατά την εξάσκησή τους οδηγούν σε δεκαδικό αριθμό Νέων Μετοχών, αυτός θα στρογγυλοποιείται προς τον αμέσως μικρότερο ακέραιο.

Μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησής τους, οι εγγραφόμενοι θα λαμβάνουν σχετική απόδειξη, η οποία δεν θα αποτελεί προσωρινό τίτλο και δεν θα είναι διαπραγματεύσιμη ή μεταβιβάσιμη.

Εάν διαπιστωθούν περισσότερες της μίας εγγραφής για Νέες Μετοχές από το ίδιο πρόσωπο με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία Σ.Α.Τ., το σύνολο των εν λόγω εγγραφών θα αντιμετωπίζεται ως ενιαία εγγραφή.

Τα δικαιώματα προτίμησης τα οποία δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησής τους αποσβένονται και παύουν να ισχύουν αυτοδικαίως και διαγράφονται από το Σ.Α.Τ. σύμφωνα με το άρθρο 2.11 (3) Ενότητας VIII του Κανονισμού Λειτουργίας ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Οι επενδυτές που ασκούν δικαιώματα προτίμησης δεν θα επιβαρυνθούν με κόστη εκκαθάρισης και πίστωσης των Νέων Μετοχών τους. Για την αγορά δικαιωμάτων προτίμησης ο αγοραστής επιβαρύνεται με τα προβλεπόμενα έξοδα που έχει συμφωνήσει με την Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται, καθώς και με τις χρεώσεις (μεταβιβαστικά) που ισχύουν από την ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να επιστραφεί στους ασκήσαντες δικαιώματα προτίμησης το καταβληθέν αντίτιμο των Νέων Μετοχών, αυτό θα επιστρέφεται ατόκως.

Οι Νέες Μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στους Λογαριασμούς Αξιογράφων που τηρούνται στο Σ.Α.Τ., που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους.

Οι Νέες Μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2023, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το καταστατικό της Εταιρείας, εφόσον η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας αποφασίσει τη διανομή μερίσματος για την εν λόγω χρήση και εφόσον οι Νέες Μετοχές έχουν πιστωθεί στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ., που διαχειρίζεται η ΕΛ.Κ.Α.Τ, κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης μερίσματος.

Διαδικασία άσκησης δικαιώματος προεγγραφής

Συγχρόνως µε την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, στα ανωτέρω πρόσωπα υπό α) και β), ήτοι αφενός στους κατόχους υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 29.12.2023 και θα διατηρούν τα δικαιώματα αυτά κατά το χρόνο άσκησής τους, αφετέρου σε όσους αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α., παρέχεται επιπρόσθετα δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον Νέων Μετοχών που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες (εφεξής οι "Αδιάθετες Μετοχές") στην Τιμή Διάθεσης, σε αναλογία μίας Αδιάθετης Μετοχής για κάθε μία αναληφθείσα Νέα Μετοχή και μόνον εφόσον τα πρόσωπα αυτά θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας με την από 14.12.2023 απόφασή του, καθόρισε τους τεχνικούς και διαδικαστικούς όρους άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής ως ακολούθως:

Το δικαίωμα προεγγραφής θα ασκείται, ταυτόχρονα με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, µε την υποβολή έγγραφης δήλωσης (i) στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή (ii) στους εξουσιοδοτημένους Συμμετέχοντες των δικαιούμενων να το ασκήσουν αι με την ταυτόχρονη καταβολή σε μετρητά του συνόλου των κεφαλαίων που αντιστοιχούν στις Αδιάθετες Μετοχές, για τις οποίες ασκούν το δικαίωμα προεγγραφής .

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε, είναι η ύπαρξη καταθετικού λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.

Οι δικαιούχοι του δικαιώματος προεγγραφής, εφόσον ασκούν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης των οποίων είναι δικαιούχοι, δύνανται να ασκήσουν το δικαίωμα προεγγραφής για την κάλυψη τυχόν Αδιάθετων Μετοχών, με την υπογραφή έγγραφης δήλωσης στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. όπου θα αναφέρονται ο αριθμός και η αξία των Νέων Μετοχών που επιθυμούν να αποκτήσουν. Η άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής θα πραγματοποιείται με δέσμευση λογαριασμού καταθέσεων που ο ασκών το δικαίωμα προεγγραφής τηρεί ή θα ανοίξει στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., κατά ποσό ίσο με την αξία των Νέων Μετοχών για τις οποίες ασκεί το δικαίωμα προεγγραφής.

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., κατά την ημέρα της ολικής ή μερικής ικανοποίησης του ασκηθέντος δικαιώματος προεγγραφής των δικαιούχων, θα προβεί στη χρέωση του λογαριασμού κατά ποσό ίσο με την συνολική αξία των Νέων Μετοχών που θα διατεθούν τελικώς στον προεγγραφέντα και εν συνεχεία στην πίστωση του ειδικού λογαριασμού της Αύξησης.

Οι δικαιούχοι επενδυτές που θα επιλέξουν να ασκήσουν το δικαίωμα προεγγραφής τους μέσω των Συμμετεχόντων θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέσω αυτών, στην οποία θα προσδιορίζεται ο αριθμός των Νέων Μετοχών για τις οποίες ασκείται το δικαίωμα προεγγραφής. Οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να εξουσιοδοτηθούν από τους δικαιούχους του δικαιώματος προεγγραφής και να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την προσήκουσα άσκηση του δικαιώματος προεγγραφής των πελατών τους. Σημειώνεται ειδικότερα ότι σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και του συναφούς δικαιώματος προεγγραφής μέσω συλλογικών Λογαριασμών Αξιογράφων (omnibus accounts), έκαστος Συμμετέχων στον οποίο τηρείται ο σχετικός συλλογικός λογαριασμός θα εξασφαλίζει τη διαβεβαίωση της πλήρους άσκησης των σχετικών δικαιωμάτων προτίμησης του τελικού επενδυτή από τον Εγγεγραμμένο Διαμεσολαβητή.

Εάν διαπιστωθούν περισσότερες της μίας προεγγραφής για Νέες Μετοχές των ιδίων προσώπων με βάση τα στοιχεία Σ.Α.Τ., το σύνολο των εν λόγω προεγγραφών θα αντιμετωπίζεται ως ενιαία προεγγραφή.

Μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προεγγραφής, οι ασκήσαντες τέτοια δικαιώματα θα λαμβάνουν σχετική απόδειξη, η οποία δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο και δεν θα είναι διαπραγματεύσιμη ή μεταβιβάσιμη.

Τα τυχόν καταβληθέντα ποσά των προεγγραφών που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση Αδιάθετων Μετοχών θα επιστραφούν άτοκα στους ασκήσαντες δικαίωμα προεγγραφής

Εάν ο αριθμός των Αδιάθετων Μετοχών δεν επαρκεί για την πλήρη ικανοποίηση της ζήτησης από τους δικαιούχους, τότε αυτοί θα ικανοποιηθούν αναλογικά με βάση τον αριθμό των Αδιάθετων Μετοχών που θα έχουν ζητήσει και μέχρι την πλήρη εξάντληση της ζήτησης. Σε περίπτωση που ο αριθμός των Αδιάθετων Μετοχών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μετοχών που ζητήθηκαν μέσω προεγγραφών, οι προεγγραφές θα ικανοποιηθούν στο σύνολό τους.

Το Δ.Σ. της Εταιρείας, κατά την από 14.12.2023 συνεδρίασή του, συνεκτιμώντας, μεταξύ άλλων, την προαναφερόμενη δήλωση πρόθεσης πλήρους άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης του βασικού μετόχου αποφάσισε ομόφωνα ότι εφ’ όσον, μετά τα ανωτέρω, υπολείπονται Αδιάθετες Μετοχές, το Δ.Σ θα τις διαθέσει κατά την κρίση του, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 4 του ν. 4548/2018, ως ισχύει, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (δηλαδή μέσω διαδικασίας που δεν συνιστά δημόσια προσφορά κατά την έννοια του Κανονισμού ΕΕ 2017/1129), στην Τιμή Διάθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, αν η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι πλήρης, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί μέχρι το ποσό της τελικής κάλυψης, κατ' άρθρο 28 παρ. 1 του ν. 4548/2018.

Υπαναχώρηση

Σε περίπτωση δημοσίευσης συμπληρώματος του Ενημερωτικού Δελτίου, σύμφωνα µε το άρθρο 23 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, οι επενδυτές οι οποίοι έχουν ήδη συμφωνήσει να εγγραφούν ή να προεγγραφούν για την απόκτηση Νέων Μετοχών πριν από τη δημοσίευση του συμπληρώματος, δύνανται να υπαναχωρήσουν από την εγγραφή τους το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του συμπληρώματος. Η περίοδος αυτή υπαναχώρησης μπορεί να παρατείνεται από την Εταιρεία. Η τελική ημερομηνία για το δικαίωμα υπαναχώρησης θα αναφέρεται στο συμπλήρωμα.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΑΜΚΑ
  • ·
  • ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
  • ·
  • TRASTOR
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Double-double ο Χιτικούδης, εξαιρετικός Αβδάλας με το Νορθ Καρολάινα

All Content

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για τους τρεις αγώνες του Μαρτίου

All Content - BusinessNews.gr

Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Έσοδα σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές ρεύματος το 2025 - Οφελος για το εμπορικό ισοζύγιο άνω των 650 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Aνάπτυξη drones: Επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα

All Content

Socialdoo: PR Agency of the Year στα Ermis Awards 2025

All Content

Ermis Awards: Oι δηλώσεις των νικητών

FleetNews

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

FleetNews

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

FleetNews

Η Renault εξαγοράζει πλήρως τη Flexis εν μέσω δυσκολιών στην αγορά των eLCV

All Content

Η βράβευση των κορυφαίων του Rising Stars (gallery)

All Content

Πάρτι γενεθλίων Ντόντσιτς στο 129-101 των Λέικερς επί των Γουόριορς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Το Ιράν επιβεβαιώνει τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Χαμενεΐ στην επιχείρηση του Ισραήλ και των ΗΠΑ

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2026 - Τι να ελέγξετε και τι ισχύει για διορθώσεις

FleetNews

Ενδεχόμενος νόμος της ΕΕ για στόλους θα κάλυπτε το 57% των πωλήσεων EV το 2030

FleetNews

Η Geely επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

CSRΝews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

CSRΝews.gr

Deloitte και Νομική Βιβλιοθήκη: Κυκλοφορία ενός διαφορετικού παιδικού βιβλίου που καλλιεργεί επιχειρηματικές δεξιότητες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

efood: Δημιούργησε νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης για τους διανομείς του
efood: Δημιούργησε νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης για τους διανομείς του 22/12/2023 - 20:16
Noval Property: Δημοσίευσε την πρώτη έκθεση «Task Force on Climate-related Financial Disclosures» 23/12/2023 - 10:25
Noval Property: Δημοσίευσε την πρώτη έκθεση «Task Force on Climate-related Financial Disclosures»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κυρ.Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής
    01/03/2026 - 10:47 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το Ιράν στοχοθετεί τις περισσότερες μοναρχίες του Κόλπου, ως αντίποινα για την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ
    01/03/2026 - 10:04 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το Ιράν επιβεβαιώνει τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Χαμενεΐ στην επιχείρηση του Ισραήλ και των ΗΠΑ
    01/03/2026 - 09:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    01/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • Συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε»
    28/02/2026 - 21:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε επιφυλακή η ελληνική ναυτιλία μετά τις πληροφορίες για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
    28/02/2026 - 20:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή τους στην κυριότητα του ελληνικού κράτους
    28/02/2026 - 19:42 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    28/02/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΜΙΔΑ: Τα εννέα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων
    28/02/2026 - 18:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Πλαίσιο»: Έναρξη νέου κύκλου Plaisiobots - Στο επίκεντρο η εξωστρέφεια της εκπαιδευτικής ρομποτικής
    28/02/2026 - 17:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Aνάπτυξη drones: Επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα
    28/02/2026 - 11:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έσοδα σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές ρεύματος το 2025 - Οφελος για το εμπορικό ισοζύγιο άνω των 650 εκατ. ευρώ
    28/02/2026 - 11:15 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ευάγγελος Ματσούκης (καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών): Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό
    28/02/2026 - 12:25 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Social media και short video «εκτοξεύουν» το mobile Internet – Το 80% του video traffic στα smartphones
    28/02/2026 - 14:05 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Diaplous: Οδηγίες ασφάλειας προς τα πλοία μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
    28/02/2026 - 16:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για τους τρεις αγώνες του Μαρτίου

01/03/2026 - 08:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Double-double ο Χιτικούδης, εξαιρετικός Αβδάλας με το Νορθ Καρολάινα

01/03/2026 - 07:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Νύχτα εκτός ρυθμού»: Το νέο μουσικό project του Ρυθμού 94.9 με πρώτη καλεσμένη την Καίτη Γαρμπή

27/02/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

27/02/2026 - 14:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:08
FleetNews
fleetnews.gr

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

26/02/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

26/02/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BLONDME

22/02/2026 - 17:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo