Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Zυθοποιία: Ποιοι πλήττονται και ποιοι ευνοούνται από τις αυξήσεις στις τιμές της βύνης εν όψει καλοκαιριού
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
23/05/2022 · 00:00

Zυθοποιία: Ποιοι πλήττονται και ποιοι ευνοούνται από τις αυξήσεις στις τιμές της βύνης εν όψει καλοκαιριού

Η ρωσοουκρανική κρίση έχει δημιουργήσει ζητήματα κατακόρυφων αυξήσεων σε βασικά συστατικά της μπίρας, αλλά και ελλείψεις σε άλλα συναφή προϊόντα της βιομηχανίας αυτής, όπως οι φιάλες.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Πριν από λίγες ημέρες, η είδηση της εξαγοράς της ζυθοποιίας Σερρών Siris Microbrewery, εκτός από την κινητικότητα στο χώρο της ζυθοποιίας, μέσα από τα λόγια του νέου ιδιοκτήτη Β. Φωτιάδη ανάδειξε και μια νέα πραγματικότητα στον κλάδο, η οποία έχει γίνει ακόμα πιο έντονη μετά και από τον πόλεμο στην Ουκρανία: Την κατακόρυφη αύξηση στην τιμή του κριθαριού, δηλαδή της βύνης, που έχει δημιουργήσει ζητήματα τους τελευταίους μήνες, ειδικά σε πιο μικρές ζυθοποιίες.

Ζήτημα, το οποίο γίνεται πιο έντονο, με φόντο και την έναρξη της θερινής σεζόν, η οποία ενθαρρύνει περισσότερο την κατανάλωση μπίρας τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους επισκέπτες.

Η βύνη, είναι δημητριακό, κυρίως κριθάρι, που έχει υποστεί την επεξεργασία της βυνοποίησης. Κατά τη βυνοποίηση, το κριθάρι διαβρέχεται και βλασταίνει μερικώς, μέχρι να αναπτυχθούν τα ένζυμα που είναι αναγκαία για την παραγωγική διαδικασία ενώ στη συνέχεια ξηραίνεται και καβουρδίζεται σε εύρος θερμοκρασιών για να πάρουμε από ανοιχτόχρωμες μέχρι καραμελοποιημένες και σκουρόχρωμες βύνες. Επί της ουσίας, η βύνη είναι το κύριο συστατικό της μπίρας, το οποίο παρέχει τα αναγκαία σάκχαρα, τα οποία θα καταναλωθούν από τη μαγιά κατά τη ζύμωση για να πάρουμε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα.

Στην Ελλάδα, οι ζυθοποίιες χωρίζονται σε αυτές που έχουν δικά τους βυνοποιία και άρα δεν χρειάζονται να εισάγουν για την παραγωγή των προϊόντων τους, όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης (που παράγει τη μπίρα Βεργίνα) και σε όλες τις υπόλοιπες, μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς που βρίσκονται στη διαδικασία να αγοράζουν από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποίιας Αλέξανδρος Δανιηλίδης έκανε λόγο για το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας, το οποίο τρέχει τα τελευταία 14 χρόνια και καλύπτει 2.000 αγρότες, απορροφώντας το 20% της παραγωγής κριθαριού της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας και του γεωπονικού πανεπιστημίου, δημιουργήθηκαν σπόροι που θα είναι ανθεκτικοί στις νέες κλιματικές συνθήκες, για κριθάρι που παράγεται από τους Έλληνες αγρότες, στα βυνοποιία που διαθέτει η εταιρεία τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.

Για τον κ. Δανιηλίδη, η κίνηση εξαγωγής βύνης μπορεί να σηματοδοτήσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του τομέα καλλιέργειας κριθαριού στην Ελλάδα: «Φτάσαμε στο σημείο να εξάγουμε τη βύνη που παράγουμε στην Ελλάδα, όταν η παραγωγή κριθαριού ήταν πάρα πολύ μεγάλη τα προηγούμενα χρόνια και νομίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα για την ανάπτυξη ενός τομέα που για την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας”.

Tην ίδια στιγμή, στέλεχος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας λέει στο BusinessNews.gr ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση όλων αυτών των εξωγενών εμποδίων είναι η ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διεθνείς εξελίξεις (βλ. παρατεταμένη επιρροή covid-19, πόλεμος στην Ουκρανία) έχουν επηρεάσει όλα τα επίπεδα της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως. Λόγω της μεγάλης αναστάτωσης το «σημείο-κλειδί» είναι η έγκαιρη διασφάλιση της επάρκειας. Για αυτό και φροντίσαμε, στο μέτρο του εφικτού, για τη διασφάλιση των πρώτων υλών και των υλικών μας, την επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό μέσω νέων προσλήψεων, το χτίσιμο των αποθεμάτων μας και τον όσο το δυνατόν ορθότερο προγραμματισμό σε όλο το φάσμα λειτουργίας μας», αναφέρει.

Πρόσθετει, επίσης, ότι «παράλληλα, πρωταρχικό μέλημά μας ως Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τόσο της αγοράς, όσο των καταναλωτών και των πελατών. Για αυτό το λόγο, καταβάλουμε σταθερά μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε η άνοδος των τιμών να μετακυλιστεί στον μικρότερο δυνατό βαθμό στον τελικό καταναλωτή απορροφώντας μεγάλο μέρος του κόστους παραγωγής. Σαφώς και συνεχίζουμε την προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, παραμένοντας ευέλικτοι και προχωρώντας σε διαρκείς προσαρμογές σε διάφορα επίπεδα της λειτουργίας μας, με σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας συνολικά στον τρόπο λειτουργίας μας».

Δεν είναι όμως για όλες τις εταιρείες ανθηρά τα πράγματα, καθώς η κατακόρυφη αύξηση των τιμών της πρώτης ύλης και το ενδεχόμενο ανεπάρκειας, αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση, είναι ορατό, και μάλιστα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, το καλοκαίρι, οπότε και η κατανάλωση μπίρας αυξάνεται κατακόρυφα.

Σύμφωνα με στέλεχος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ), «είναι ένα ζήτημα που έχει δημιουργηθεί αυτό με τη βήνη, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν επηρεαζόμαστε, καθώς υπάρχει κάλυψη στην επάρκεια από τους προηγούμενους μήνες. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υφίσταται θέμα, το οποίο, αν το προσθέσεις σε όλες τις ανατιμήσεις που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλίμα, κυρίως όμως για το μέλλον, όχι για τώρα, καθώς από την Ευρώπη το μήνυμα που έρχεται είναι ότι δεν υπάρχουν ποσότητες».

Κατά το ίδιο στέλεχος, εξάλλου, η τιμή της βύνης ήδη, από το 2020 συνεχώς ανεβαίνει και εν έτει 2022, δύο χρόνια μετά, έχει διπλασιαστει.

Ο πολεμος, δε, όξυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς πριν την ουκρανική κρίση, ο τόνος κριθάρι αποτιμώνταν στα 660 ευρώ και από τον Φεβρουάριο και μετά ανέβηκε αυτόματα στα 900 ευρώ.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η τοποθέτηση του επικεφαλής της εταιρείας που παράγει την μπίρα Septem στην Εύβοια, Σοφοκλή Παναγιώτου, σύμφωνα με τον οποίο πλέον έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση σε επίπεδο τιμών σε ό,τι αφορά την πώληση βύνης. «Πρόκειται για μια αύξηση που ξεκίνησε από 15% πάνω σε σχέση με μερικούς μήνες και πλέον έχει φτάσει στο 4-50% αύξηση, με την μετακύλιση που έχει γίνει, προς το παρόν, προς τον καταναλωτή να είναι η ελάχιστη δυνατή».

Και αν κατά τον ίδιο η κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι διαχειρίσιμη, αν δεν υπάρξει, όμως, σύντομα κάποιο τέλος στο θέμα του πολέμου, ίσως να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς οι προμήθειες του καλοκαιριού δεν κινδυνεύουν.

Για την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων βυνοποιίων στις ελληνικές ζυθοποίιες στην Ελλάδα, προκειμένου να μην υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοια ζητήματα μιλά στο BusinessNews.gr ο εκ των ιδιοκτητών της premium Κορινθιακής μπίρας Ζέος, Γιώργος Γκάμαρης, ο οποίος επισημαίνει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε δυνατή ποιοτικά βύνη, κάτι το οποίο στρέφει τους παραγωγούς σε άλλες χώρες, που διαθέτουν μεν την πρώτη ύλη, αλλά είναι πιο ‘’αδύναμη ποιοτικά’’, γεγονός που συνεπάγεται και τη χρήση μεγαλύτερης ποσότητας, κάτι που έχει επίδραση και στο τελικό κόστος παραγωγής».

«Υπό κανονικές συνθήκες τη βύνη την αγοράζαμε από την Ουκρανία, καθώς τη γνωρίζαμε και ποιοτικά, ενώ ήταν και σε καλή τιμή, τώρα πλέον αγοράζουμε… απ’ όπου βρούμε, κυρίως από Γερμανία και Βέλγιο και κάποια μικρή παραγωγή από την Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Γκάμαρης, ο οποίος πέρα από το ζήτημα της βύνης θίγει και αυτό της έλλειψης φιαλών, που οδηγεί και στην έλλειψη κάποιων κωδικών, καθώς και μεγάλο μέρος φιαλών στην ζυθοποιία εισάγονταν, επίσης, από την Ουκρανία.

  • ΜΠΙΡΑ
  • ·
  • ΒΥΝΗ
  • ·
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ
  • ·
  • ΕΖΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Το αποχαιρετιστήριο δείπνο της ΑΕΚ (pics)

All Content

Πέθανε ο Hall of Famer προπονητής Ρικ Έιντελμαν

All Content - BusinessNews.gr

ONEX: Επένδυση 1,35 δισ. ευρώ σε Ελευσίνα και Σύρο μέσω του «Project Trident» - Συνεργασία με HANWHA Ocean

All Content - BusinessNews.gr

THEON: Επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της για το 2026, για αύξηση εσόδων περίπου 30%

All Content - BusinessNews.gr

Ευρωβαρόμετρο: Ελλείψεις δεξιοτήτων για τις μισές σχεδόν ΜμΕ στην ΕΕ - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

All Content

Η Ogilvy Greece κατέκτησε 3 Χρυσά και 2 Αργυρά Clio

All Content

Στην Zenith το efood

FleetNews

Geely Starray EM-i: Το νέο, πολυτελές και συμφέρον plug-in hybrid SUV

FleetNews

BYD Dolphin G DM-i: Νέο PHEV σουπερμίνι με 1.000 χλμ. αυτονομία

FleetNews

Σε άνοδο +5,1% η αγορά της Ε.Ε. τον Απρίλιο

All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης (2/6)

All Content

Με Ζούρο και Πρίφτη το αποψινό PICK N ROLL

All Content - BusinessNews.gr

Enterprise Greece: Επιχειρηματικές ευκαιρίες για ελληνικές εταιρείες σε επτά διεθνείς εκθέσεις του Ιουνίου

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Άντληση κεφαλαίων σε επίπεδα ρεκόρ 5ετίας από τις εισηγμένες το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Στοχευμένοι έλεγχοι στην "Αθηναϊκή Ριβιέρα" - Λουκέτα και πρόστιμα άνω των 80.000 ευρώ

FleetNews

Volvo FH Aero Electric με έως 700 χλμ. αυτονομία

FleetNews

Ferrari Luce: 1.050 «ηλεκτρικοί» ίπποι αναζητούν… ταυτότητα

CSRΝews.gr

Από τη σχολική τάξη στις λύσεις του αύριο: Η Samsung στηρίζει μαθητικές ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο

CSRΝews.gr

Ο Όμιλος Εστίασης Goody’s-Everest αποκτά «PLATINUM Medal» από τον διεθνή οργανισμό EcoVadis

CSRΝews.gr

Mirum: Ενισχύει οικονομικά το έργο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Eni: Ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις στην Βρετανία
Eni: Ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις στην Βρετανία 22/05/2022 - 18:44
Σε νέες επιχειρήσεις 47,6 εκατ. ευρώ - Ποιους αφορά 23/05/2022 - 08:21
Σε νέες επιχειρήσεις 47,6 εκατ. ευρώ - Ποιους αφορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Safe Bulkers: Στα 5,70 ευρώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης της μετοχής στη Euronext Athens
    02/06/2026 - 09:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ξεκινά η υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για 5.000 εργάτες γης
    02/06/2026 - 09:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    02/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ερχονται νέες παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος - Εξωδικαστικός και ενεργοποίηση του Φορέα Ακινήτων
    02/06/2026 - 08:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Endeavor Greece: Χτίζοντας το επόμενο κεφάλαιο της ελληνικής καινοτομίας- Aπολογισμός Μαΐου
    02/06/2026 - 08:45 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ONEX: Επένδυση 1,35 δισ. ευρώ σε Ελευσίνα και Σύρο μέσω του «Project Trident» - Συνεργασία με HANWHA Ocean
    02/06/2026 - 08:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Στοχευμένοι έλεγχοι στην "Αθηναϊκή Ριβιέρα" - Λουκέτα και πρόστιμα άνω των 80.000 ευρώ
    02/06/2026 - 08:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Enterprise Greece: Επιχειρηματικές ευκαιρίες για ελληνικές εταιρείες σε επτά διεθνείς εκθέσεις του Ιουνίου
    02/06/2026 - 08:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωβαρόμετρο: Ελλείψεις δεξιοτήτων για τις μισές σχεδόν ΜμΕ στην ΕΕ - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
    02/06/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • THEON: Επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της για το 2026, για αύξηση εσόδων περίπου 30%
    02/06/2026 - 07:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Euronext Athens: Άντληση κεφαλαίων σε επίπεδα ρεκόρ 5ετίας από τις εισηγμένες το 2026
    01/06/2026 - 12:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν, κλιμάκωση ισραηλινών επιχειρήσεων στον Λίβανο
    01/06/2026 - 10:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τουρισμός στην Κρήτη: Συγκρατημένη αισιοδοξία εν μέσω κρίσης – Στροφή σε νέες αγορές
    01/06/2026 - 14:10 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΓΑΙΑΟΣΕ: Στις «ράγες» η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της
    01/06/2026 - 14:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη ενεργειακού εφοδιασμού
    01/06/2026 - 10:41 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Στεφ Κάρι υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο με κινεζική εταιρεία παπουτσιών (vid)

02/06/2026 - 05:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πέθανε ο Hall of Famer προπονητής Ρικ Έιντελμαν

02/06/2026 - 05:38
FleetNews
fleetnews.gr

Geely Starray EM-i: Το νέο, πολυτελές και συμφέρον plug-in hybrid SUV

29/05/2026 - 15:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Από τη σχολική τάξη στις λύσεις του αύριο: Η Samsung στηρίζει μαθητικές ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο

29/05/2026 - 13:43
FleetNews
fleetnews.gr

BYD Dolphin G DM-i: Νέο PHEV σουπερμίνι με 1.000 χλμ. αυτονομία

29/05/2026 - 11:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο Όμιλος Εστίασης Goody’s-Everest αποκτά «PLATINUM Medal» από τον διεθνή οργανισμό EcoVadis

29/05/2026 - 10:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Όμιλος Εστίασης Goody’s-Everest αποκτά «PLATINUM Medal» από τον διεθνή οργανισμό EcoVadis

29/05/2026 - 10:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

McCann Athens: Νέα launch επικοινωνία για τον Λουμίδη Παπαγάλο Έκαστο

29/05/2026 - 10:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Charity Gala Dinner «Είμαστε Ένα»

28/05/2026 - 15:48
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo