Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ο Michel A. Khalaf νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
11/01/2019 · 02:00

Ο Michel A. Khalaf νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife, Inc. (NYSE: MET), ο Michel A. Khalaf, Πρόεδρος του τομέα US Business και ΕΜΕΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife από την 1η Μαΐου 2019.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife, Inc. (NYSE: MET), ο Michel A. Khalaf, Πρόεδρος του τομέα US Business και ΕΜΕΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife από την 1η Μαΐου 2019. Ο κ. Khalaf θα καταλάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, από την 1η Μαΐου. Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι και τις 30 Απριλίου 2019.

Ο Michel Khalaf ήταν πρόεδρος της MetLife ΕΜΕΑ από το 2011, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 προστέθηκε στα καθήκοντά του και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ. Μέσα από το διευρυμένο αυτό ρόλο, ήταν υπεύθυνος για τους κλάδους Ομαδικών, Συνταξιοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων, Γενικών Ασφαλίσεων στις ΗΠΑ, καθώς και για το Global Employee Benefits (GEB), τη μοναδική οριζόντια δραστηριότητα της MetLife, στο πλαίσιο της οποίας παρέχει λύσεις για την ασφάλιση εργαζομένων σε τοπικούς και πολυεθνικούς εργοδότες, σε 39 χώρες. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις πωλήσεις ομαδικών και ατομικών συμβολαίων, μέσω πρακτόρων, μεσιτών, τραπεζών και απευθείας καναλιών σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Σε δήλωσή του, ο κ. Khalaf ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου και νοιώθω ευτυχής που αναλαμβάνω την ηγεσία ενός τόσο σπουδαίου οργανισμού. Η MetLife έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει ακόμη περισσότερη αξία για όλους όσους εμπλέκονται στη λειτουργία της. Επιταχύνοντας την αύξηση του κύκλου εργασιών μας, βελτιώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας και διατηρώντας αυξημένη πειθαρχία στις δαπάνες μας, μπορούμε να γίνουμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη οικονομικά εταιρία. Μια εταιρία που θα εκπληρώνει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της, θα δημιουργεί ευκαιρίες για τους εργαζομένους της και θα εξασφαλίζει αυξημένες αποδόσεις στους μετόχους της».

Πριν αναλάβει επικεφαλής EMEA, ο Michel Khalaf ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότιο Ασία. Εντάχθηκε στο δυναμικό της MetLife το 2010, μετά την εξαγορά της American Life Insurance Company (Alico) από την AIG. Στη διάρκεια των 21 ετών που εργάστηκε στην Alico, ανέλαβε σειρά ηγετικών θέσεων σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Καραϊβική, η Γαλλία και η Ιταλία. Το 1996 έγινε ο πρώτος γενικός διευθυντής της Alico στην Αίγυπτο. Το 2001 ανέλαβε τη θέση του regional senior vice president, με τομέα ευθύνης τις δραστηριότητες Ζωής, Σύνταξης και Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Alico για την Πολωνία, τη Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής. Την ίδια χρονιά, έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amplico Life, θυγατρικής εταιρίας Ασφαλίσεων Ζωής της Alico στην Πολωνία. Λίγο αργότερα ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Philamlife, συνεργαζόμενης εταιρίας της AIG στις Φιλιππίνες.

Ο Michel Khalaf είναι απόφοιτος του Syracuse University με Bachelor of Science στη Μηχανολογία και MBA στα οικονομικά. Είναι μέλος του Life Management Institute.

«Σε όλους τους ρόλους που έχει αναλάβει στη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, ο Michel Khalaf έχει επιδείξει βαθιά γνώση της αγοράς, οξύ επιχειρηματικό πνεύμα και ισχυρές ηγετικές ικανότητες. Το περιβάλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνεχίζει να εξελίσσεται γρήγορα και ο Michel Khalaf είναι ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί του μετασχηματισμού της MetLife σε μια εταιρία που διαρκώς καινοτομεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της και να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife, Steven Kandarian.

Ο κ. Glenn Hubbard, ο οποίος είναι σήμερα Independent Lead Director της MetLife, θα αναλάβει τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου της εταιρίας, αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Kandarian. Ο κ. Hubbard εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της MetLife το 2007 και έγινε Lead Director το 2017. Από το 2004 διατελεί Πρύτανης και Καθηγητής Οικονομίας και Οικονομικών στην έδρα Russell L. Carson του Columbia University Graduate School of Business, ενώ από το 2001 ως το 2003 ήταν επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου.

Όπως τόνισε ο κ. Hubbard, «Στο πρόσωπο του Michel Khalaf, βλέπουμε έναν ηγέτη που έχει διακριθεί σε ένα ευρύ φάσμα αγορών, δραστηριοτήτων και πολιτισμών. Το όραμά του να αναδείξει την MetLife σε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικά και επιτυχημένους οικονομικά ασφαλιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Ο Steven Kandarian έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife την 1η Μαΐου 2011 και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2012. Εντάχθηκε στη MetLife τον Απρίλιο του 2005, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθυντής επενδύσεων (CIO). Από το 2007 ως το 2011, ηγήθηκε επίσης στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής στρατηγικής της MetLife, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι τομείς – κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρίας στα επόμενα χρόνια. Ως διευθυντής επενδύσεων, ο Steven Kandarian είχε υπό την ευθύνη του το συνολικό χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, το οποίο στις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπερέβαινε σε αξία τα 450 δισ. δολάρια. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την ενίσχυση της στρατηγικής εστίασης της εταιρίας στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων, ενώ προώθησε τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της MetLife, με κινήσεις όπως η πώληση του Peter Cooper Village/Stuyvesant Town, αξίας 5,4 δισ. ευρώ, το 2006. Χάρη στην ηγεσία του, η MetLife κατάφερε να αντεπεξέλθει στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, αλλά και να βγει από αυτή έχοντας την οικονομική επιφάνεια για την εξαγορά της Alico, έναντι 16,4 δισ. δολαρίων το 2010.

«Ο Steven Kandarian υπήρξε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός ηγέτης για την MetLife. Έλαβε τολμηρές αποφάσεις απέναντι στην αυξημένη εποπτεία και τις πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις που ζητήθηκαν στη MetLife, στο πλαίσιο της κατάταξής της μεταξύ των σημαντικών για την ευστάθεια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος οργανισμών (SIFI), αλλά και για την ανάπτυξη του τομέα των λιανικών πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η στρατηγική του σκέψη, συνέβαλαν καθοριστικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη του οργανισμού. Προσβλέπω με χαρά στη συνέχιση της συνεργασίας μας, κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο» ανέφερε ο κ. Glenn Hubbard.

  • METLIFE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Βρούτσης: «Οι κανόνες ισχύουν για όλους»

All Content

"Φάντασμα" η ΑΕΚ έχασε 76-103 από την Αντβέρπ (gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αποζημίωση 111 εκατ. ευρώ από τη Heineken για καταχρηστικές πρακτικές - Τι απαντά η Heineken

All Content - BusinessNews.gr

CVC – Vivartia: Η μεγάλη αποεπένδυση, τα κέρδη των 76 εκατ. ευρώ της Nutrico και το στοίχημα της ΔΕΛΤΑ

All Content - BusinessNews.gr

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το easyShop.com - Πρεμιέρα και στην Ελλάδα

All Content

Υπουργείο Οικονομίας: Στην Producta Direct το spec των 2,06 εκατ. ευρώ

All Content

Saatchi & Saatchi Greece: Πρώτη 360° καμπάνια για τη Vodafone

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ο Αμύντας 79-78 τον Κόροιβο, 4/4 Λαύριο και Πανιώνιος, "διπλό" Παπάγου στην Κομοτηνή

All Content

ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: "Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσα εκλάπησαν"

All Content - BusinessNews.gr

Μπάσκετ: Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, εντάλματα για άλλους 5

All Content - BusinessNews.gr

Έρευνα της ΕΕ για τη Booking.com: Στο στόχαστρο εικονικές καταχωρίσεις και διαδικτυακές απάτες

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% του ΑΕΠ το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2025 - Στο 145,4% το δημόσιο χρέος

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Νέα έρευνα για τις συσκευές «Fast Tech»

CSRΝews.gr

Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ στο πλευρό της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

CSRΝews.gr

Η Grant Thornton στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το “Schooling for All”

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΚΠΟΙΖΩ: Παράνομη η επιπλέον χρέωση 1€ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
ΕΚΠΟΙΖΩ: Παράνομη η επιπλέον χρέωση 1€ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 11/01/2019 - 02:00
Το Divani Apollon Palace & Thalasso επέλεξε η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την διαμονή της κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα 11/01/2019 - 02:00
Το Divani Apollon Palace & Thalasso επέλεξε η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την διαμονή της κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νικος Ανδρουλάκης: Οι κεντρικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
    21/10/2026 - 22:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Καταγγελίες για στημένους αγώνες μπάσκετ - Στο μικροσκόπιο 50 αγώνες, τι ερευνούν οι Αρχές
    21/10/2026 - 21:26 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Χατζηδάκης: 8+1 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπέρ των συνταξιούχων από το 2019
    21/10/2026 - 20:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΕ: Ομόφωνη δήλωση των 27 κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου - Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα
    21/10/2026 - 20:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης
    21/10/2026 - 20:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Endeavor: Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και 17 Ελληνες επενδυτές στο fund των 320 εκατ. δολαρίων
    21/10/2026 - 19:59 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Enterprise Greece: οι ελληνικές εξαγωγές καλλυντικών στα ΗΑΕ ανήλθαν σε 7,37 εκατ. ευρώ το 2025
    21/10/2026 - 19:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • SOFTWEB: Αύξηση κεφαλαίου έως 1,56 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης στους μετόχους
    21/10/2026 - 19:22 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Πολεμικό Ναυτικό: Οριο παραμονής 200 ημερών στη θάλασσα και πολλαπλάσια αποζημίωση για τα πληρώματα
    21/10/2026 - 19:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ρωσία - Ουκρανία: Πιθανόν στο Αμπου Ντάμπι νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών
    21/10/2026 - 18:45 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • CVC – Vivartia: Η μεγάλη αποεπένδυση, τα κέρδη των 76 εκατ. ευρώ της Nutrico και το στοίχημα της ΔΕΛΤΑ
    21/10/2026 - 06:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπουτσάνης: Αύξηση 8,6% στον τζίρο εννεαμήνου, στα 63,7 εκατ. ευρώ
    21/10/2026 - 10:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ανακαίνιση κατοικίας: Πώς θα οργανώσουν τον φάκελό τους οι δικαιούχοι που διεκδικούν έως 36.000
    21/10/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γκράβα: Κενά ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου διαπιστώνει πόρισμα του ΤΕΕ
    21/10/2026 - 09:55 ΕΛΛΑΔΑ
  • Dardanel Greece: Στα 25,9 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025 - Συνέχεια στην αναπτυξιακή στρατηγική
    21/10/2026 - 08:55 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ-Αντβέρπ: Τα highlights του αγώνα (video)

21/10/2026 - 18:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κολοσσός Ρόδου: Οι αγώνες του στο FIBA Europe Cup 2026/27

21/10/2026 - 18:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Νέα έρευνα για τις συσκευές «Fast Tech»

21/10/2026 - 14:07
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ στο πλευρό της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

21/10/2026 - 13:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Mad Gym Boutique”

21/10/2026 - 11:43
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Baraonda Cabaret Dinner Club’’ – “Bijoux”

21/10/2026 - 11:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Υπουργείο Οικονομίας: Στην Producta Direct το spec των 2,06 εκατ. ευρώ

21/10/2026 - 10:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ξεκινά η δράση «Μαθαίνουμε Διατροφή» των My market

21/10/2026 - 10:31
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo