Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ: Ζημίες προ φόρων 66 εκατ. ευρώ το 2017
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
20/12/2018 · 02:00

ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ: Ζημίες προ φόρων 66 εκατ. ευρώ το 2017

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι να ανοίξει ξανά τις πύλες του ο Αστέρας Βουλιαγμένης, υπό την "ομπρέλα" της Four Seasons, ο Όμιλος δημοσίευσε τα οικονομικά του αποτελέσματα με τις ζημίες προ φόρων να ανέρχονται στα 66 εκατ. ευρώ το 2017.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι να ανοίξει ξανά τις πύλες του ο Αστέρας Βουλιαγμένης, υπό την "ομπρέλα" της Four Seasons, ο Όμιλος δημοσίευσε τα οικονομικά του αποτελέσματα με τις ζημίες προ φόρων να ανέρχονται στα 66 εκατ. ευρώ το 2017.

Τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε Ευρώ 6.476 χιλ. έναντι Ευρώ 31.999 χιλ. το 2016 παρουσιάζοντας μία μείωση της τάξης του 79.8%. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τη διακοπή της δραστηριότητας των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων της Εταιρείας, λόγω της έναρξης των εργασιών για την πλήρη ανακαίνιση/ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Αντίστοιχα, τα έσοδα της Εταιρείας για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε Ευρώ 4.633 χιλ. έναντι Ευρώ 30.225 χιλ. το 2016 παρουσιάζοντας ανάλογη μείωση της τάξης του 84,7%.

Ο Όμιλος και η Εταιρείας το 2017 εμφάνισε αποτελέσματα εκμετάλλευσης Ευρώ 62.926 χιλ. και Ευρώ 63.237, έναντι ζημιών 2016 Ευρώ 6.497 χιλ. και Ευρώ 6.923 χιλ., κυρίως λόγω της αναγνώρισης απομείωσης των ενσώματων περιουσιακών στοιχείων Ευρώ 47.444 χιλ. που αφορούν τις κτιριακές και τον περιβάλλοντα χώρο των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στα οποία πραγματοποιείται, όπως αναφέρθηκε, πλήρης ανακαίνιση/ανάπλαση, ενώ την προηγούμενη χρήση είχαν αναγνωριστεί αντιστοίχως τα εξής: α) απαξίωση ενσώματων ακινητοποιήσεων Ευρώ 5.777 χιλ. που αφορούσαν κυρίως δαπάνες μελετών προηγούμενων χρήσεων για την ανακατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας «Αφροδίτη» και λοιπών έργων, β) την εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας εξόδου κατά Ευρώ 3.320 χιλ., και γ) έξοδα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών κατά Ευρώ 1.386 χιλ.

Χωρίς τον συνυπολογισμό των προαναφερόμενων επιβαρύνσεων, τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης του Ομίλου και της Εταιρείας για το 2017 θα ανέρχονταν σε ζημίες Ευρώ 15.482 χιλ. και Ευρώ 15.793 χιλ., ενώ το 2016 θα ανέρχονταν σε κέρδη Ευρώ 3.986 χιλ. και Ευρώ 3.560 χιλ., αντιστοίχως. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων, ο Όμιλος και η Εταιρεία παρουσίασε ζημιές Ευρώ 66.107 χιλ. και Ευρώ 65.935 χιλ., έναντι ζημιών Ευρώ 8.723 χιλ. και Ευρώ 8.523 χιλ. το 2016, κυρίως λόγω των προαναφερόμενων επιβαρύνσεων. Μετά από φόρους ο Όμιλος και η Εταιρεία παρουσίασε ζημιές Ευρώ 54.153 χιλ. και Ευρώ 53.981 χιλ., έναντι ζημιών Ευρώ 8.720 χιλ. και Ευρώ 8.520 χιλ. την προηγούμενη χρήση.

Σε επίπεδο ισολογισμού, τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του Ομίλου και της Εταιρείας κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017 ήταν Ευρώ 3.630 χιλ. και Ευρώ 3.669 χιλ., έναντι Ευρώ 2.734 χιλ. και Ευρώ 2.720 χιλ. κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016. Ενώ, τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου και της Εταιρείας κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017 ήταν Ευρώ 169.169 χιλ. και Ευρώ 170.862 χιλ., έναντι Ευρώ 224.005 χιλ. και Ευρώ 225.526 χιλ. κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το σύνολο των δανείων του Ομίλου και της Εταιρείας κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017 ήταν Ευρώ 75.835 χιλ. και Ευρώ 75.742 χιλ., έναντι Ευρώ 38.152 χιλ. και Ευρώ 28.634 χιλ. κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016, κυρίως λόγω της σύναψης νέας σύμβασης εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου μέσα στη τρέχουσα χρήση.

Σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη τρέχουσα χρήση

• Την 3 Ιουλίου 2017, η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών του ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε. από το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από αίτημα της εταιρείας.

• Μέσα στη τρέχουσα χρήση, η Apollo Investment Holdco SARL απέκτησε επιπλέον μετοχές της Εταιρείας μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών. Συνεπεία αυτών των συναλλαγών, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της Apollo Investment Holdco S.A.R.L. στην Εταιρεία διαμορφώθηκε σε 100%.

• Την 7 Μαρτίου 2017, η Εταιρεία υπέγραψε σύμβαση ανακαίνισης/ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων με την ως άνω σύμβαση εργασιών ανακαίνισης/ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος συμφωνήθηκε μεταξύ των συμβαλλομένων να έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχετα συνολικά στο ποσό των Ευρώ 68.400 χιλ.

• Την 3 Αυγούστου 2017, η Εταιρεία σύναψε νέα σύμβαση εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους έως Εύρω 265.000 χιλ., διάρκειας έως 24 Μαρτίου 2027, με ομολογιούχους τράπεζες και αποπλήρωσε όλο τον προηγούμενο δανεισμό της. Το ομολογιακό δάνειο είναι κυμαινόμενου επιτοκίου Euribor + 3,9% και προβλέπει μείωση του περιθωρίου κατά τη διάρκεια του δανείου σε 3,7%.

• Ολοκλήρωση μελετών που απαιτούνταν για την έκδοση αδειών από Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την υφυπουργό Οικονομικών. Η ΚΥΑ υπογράφηκε στις 3/1/18 και πήρε ΦΕΚ στις 24/1/18.

• Σύναψη σύμβασης διαχείρισης ξενοδοχειακού συγκροτήματος με την Four Seasons Hotels and Resorts, κορυφαία ξενοδοχειακή εταιρεία παγκοσμίως.

• Στα πλαίσια της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης η θυγατρική «ΑΣΤΗΡ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΕ» υποχρεούται, εντός δύο ετών, να εκτελέσει έργα αναβάθμισης του Τουριστικού Λιμένα Βουλιαγμένης συνολικού ύψους Ευρώ 3,4 εκατ. περίπου. Η θυγατρική έχει αιτηθεί από την εκμισθώτρια του Τουριστικού Λιμένα Βουλιαγμένης την παράταση του χρονικού περιθωρίου εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης κατά ένα έτος, όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση μίσθωσης.

Προοπτικές

Μέσα στο 2019 αναμένεται η επανέναρξη της λειτουργίας των Ξενοδοχειακών μονάδων υπό τη διαχείριση της κορυφαίας διεθνούς αλυσίδας Four Seasons και η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ομίλου και της Εταιρείας υπό μια νέα εταιρική ταυτότητα, κάτι που αναμένεται να συμβάλλει στην εδραίωση του Ομίλου και της Εταιρείας ως διεθνούς επιπέδου πολυτελούς τουριστικού προορισμού.

  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Η απονομή των βραβείων της περσινής σεζόν (vid & pics)

All Content

Live στις 13:00 Ολυμπιακός-Περιστέρι 25-18 (Α' Περίοδος)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΑΪΣ–Unilever Hellas: Στα 381,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025 - Η καινοτομία βασικός πυλώνας της στρατηγικής

All Content - BusinessNews.gr

ACS: Δεν προχώρησε το deal με την GLS - Επαναγοράζει η Quest το 20%

All Content - BusinessNews.gr

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεπέρασε τα 150 εκατ. o καθαρός τζίρος - Εκτίναξη 86,9% στα κέρδη και μέρισμα 9 εκατ.

All Content

Στην The Weekend Agency η HQF

All Content

Effie Awards Europe 2026: Διπλή ελληνική παρουσία στη shortlist

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Άρης-Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός-Περιστέρι σήμερα στην GBL

All Content

ΠΑΟΚ: Το behind the scenes video από το Ιβανώφειο

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικό μέλι: Αυξημένες κατά 10,5% οι εξαγωγές το 2025, στα 31,6 εκατ. δολάρια

All Content - BusinessNews.gr

Θανόπουλος: Τζίρος 57,4 εκατ. ευρώ και αύξηση 8,4% στα καθαρά κέρδη- Τι περιμένει φέτος

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΛΤΑ: Άγγιξε τα 299 εκατ. ευρώ ο τζίρος- Πως εδραιώνεται στο εξωτερικό με το Greek Yoghurt

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

CSRΝews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του NCMEC στην Ουάσιγκτον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η Κωτσόβολος εκπλήσσει για 2η χρονιά στο Athens Food Market
Η Κωτσόβολος εκπλήσσει για 2η χρονιά στο Athens Food Market 19/12/2018 - 02:00
British Airways:«Χριστούγεννα όπως o Kevin» για 4 παιδιά 20/12/2018 - 02:00
British Airways:«Χριστούγεννα όπως o Kevin» για 4 παιδιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το efood επίσημος χορηγός της ΚΑΕ ΑΡΗΣ
    01/11/2026 - 13:52 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη, στο Κολωνάκι
    01/11/2026 - 13:24 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
    01/11/2026 - 12:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αγροτικές ενισχύσεις: Επιταχύνονται οι αιτήσεις - 476.852 αιτήσεις στο σύστημα ΟΣΔΕ έως χθες
    01/11/2026 - 12:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Binance: Επανεκκινούν οι αναλήψεις μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κλεμμένων 6,3 δισ. δολαρίων
    01/11/2026 - 12:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΚΤ: Το τέλος της εποχής Λαγκάρντ και οι προκλήσεις για τον διάδοχό της
    01/11/2026 - 11:36 ΚΟΣΜΟΣ
  • Διπλή μόνιμη ενίσχυση για τους συνταξιούχους – Επίδομα των 400 ευρώ και αυξήσεις το 2027: Ποιοι ωφελούνται
    01/11/2026 - 11:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΑΪΣ–Unilever Hellas: Στα 381,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025 - Η καινοτομία βασικός πυλώνας της στρατηγικής
    01/11/2026 - 10:51 ΥΓΕΙΑ
  • Έξυπνες πόλεις: Πώς θα είναι η Ελλάδα του αύριο – Επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ στον ψηφιακό μετασχηματισμό
    01/11/2026 - 10:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ελληνικό μέλι: Αυξημένες κατά 10,5% οι εξαγωγές το 2025, στα 31,6 εκατ. δολάρια
    01/11/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
    31/10/2026 - 13:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    31/10/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    01/11/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ελληνικό μέλι: Αυξημένες κατά 10,5% οι εξαγωγές το 2025, στα 31,6 εκατ. δολάρια
    01/11/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Έξυπνες πόλεις: Πώς θα είναι η Ελλάδα του αύριο – Επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ στον ψηφιακό μετασχηματισμό
    01/11/2026 - 10:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Η απονομή των βραβείων της περσινής σεζόν (vid & pics)

01/11/2026 - 11:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Live στις 13:00 Ολυμπιακός-Περιστέρι

01/11/2026 - 10:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τρεις σειρές ελληνικής μυθοπλασίας της ΕΡΤ ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 15:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Οι παραγωγοί αγωνιούν για τη ρευστότητα – «Δεν έχει την πολυτέλεια ο πρωτογενής τομέας να χάνει ευρώ»

30/10/2026 - 15:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο του Βόλου

30/10/2026 - 15:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πρώτο στη ζώνη του το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Οκτώβριο

30/10/2026 - 13:48
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’AI Film Festival Athens”

30/10/2026 - 06:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo