Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΙΟΑΣ: Επιτυχημένη η 12η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»
Newsroom Newsroom
ESG
23/10/2018 · 03:00

ΙΟΑΣ: Επιτυχημένη η 12η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα έστειλαν το μήνυμα: Αλκοόλ & οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018, χιλιάδες οδηγοί και γενικότερα χρήστες της οδού, σε όλη την Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «12ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Πρόκειται για μια βραδιά - θεσμό που στόχο έχει να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς και το ευρύτερο κοινό ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η εκδήλωση διενεργήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο, για 12η συνεχή χρονιά, ταυτόχρονα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη συμμετοχή 31 χώρων διασκέδασης σε 30 πόλεις της Ελλάδας: ΑΘΗΝΑ (Χαλάνδρι, Πειραιάς), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΠΑΤΡΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΓΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΧΙΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΜΙΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΑΜΦΙΣΣΑ, ΑΙΓΙΟ, ΑΙΓΙΝΑ, ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΜΕΓΑΡΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΡΤΑ, ΧΑΝΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΛΙΒΕΡΙ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, από την προετοιμασία μέχρι την υλοποίησή της, πάνω από 900.000 συμπολίτες μας έλαβαν το μήνυμα της βραδιάς: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Ένα μήνυμα πολύ σημαντικό, ένα μήνυμα που σώζει ζωές, και το οποίο στάλθηκε με δυναμικό τρόπο από τους 500 εθελοντές του Δικτύου του Ι.Ο.ΑΣ., οι οποίοι ανέλαβαν να παροτρύνουν τους οδηγούς να μην καταναλώσουν ΚΑΘΟΛΟΥ αλκοόλ στην περίπτωση που θα αναλάμβαναν το ρόλο του «οδηγού της παρέας». Ταυτόχρονα ενημέρωναν και όσους δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης ότι δεν θα πρέπει να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα ή δίκυκλα των οποίων οι οδηγοί είχαν καταναλώσει αλκοόλ, αλλά και να δίνουν τη σημαντική αυτή συμβουλή σε όσους περισσότερους μπορούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έως τώρα από τις περιοχές που συμμετείχαν στη δράση, περίπου 2.000 νέοι φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι αποδεχόμενοι την πρόσκληση να γίνουν οι ήρωες της βραδιάς. Το 65% ήταν άνδρες και το 35% γυναίκες, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 20 - 45 ετών. Το 88% των Οδηγών της Παρέας βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο του 0,24 (και 0,9 για επαγγελματίες, νέους οδηγούς και δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ και επιβραβεύτηκαν με όμορφα αναμνηστικά δώρα. Αντίθετα, 1 στους 8 οδηγούς δεν κράτησε την υπόσχεσή του, με ποσοστό 66% άντρες και 34% γυναίκες. Οι ηλικίες όσων βρέθηκαν πάνω από τα επιτρεπτά όρια κυμαίνονταν ανάμεσα στα 30-48 έτη. Οι εθελοντές του Ινστιτούτου προέτρεπαν τους οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ να μην οδηγήσουν οι ίδιοι, παρά να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα ΜΜΕ ή να καλέσουν ταξί.

Οι περισσότεροι «ήρωες της βραδιάς», ανάλογα με τη συμμετοχή σε κάθε πόλη, καταγράφηκαν σε Λαμία, Κομοτηνή, Άρτα και Αίγιο ενώ, αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά οδηγών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ εντοπίστηκαν σε Σέρρες, Χανιά, Αμύνταιο και Κόρινθο. Και σε άλλες πόλεις, όμως, δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, παρόλο που είχαν αναλάβει την υποχρέωση να οδηγήσουν την παρέα τους στο σπίτι με ασφάλεια. Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός καθώς 1 από τις 3 βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων συμβάντων και 1 από τους 4 θανάτους στο δρόμο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι οδηγοί που δεν κατανάλωσαν καθόλου αλκοόλ (0,00) και είχαν αναλάβει την υποχρέωση να είναι οι οδηγοί της παρέας, ήταν σημαντικά περισσότεροι, ιδιαίτερα μάλιστα στις πιο νεαρές ηλικίες. Φαίνεται, λοιπόν, πως το Ινστιτούτο εκπροσωπώντας από το 2007 στην Ελλάδα τον Οργανισμό Responsible Young Drivers (RYD) στη δράση Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident) και σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για την Οδική Ασφάλεια, έχει πετύχει τη σταθερά αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου σε μία πολύ διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό, στην επιλογή του «Οδηγού της Παρέας». Ταυτόχρονα, είναι αξιοθαύμαστο ότι κάθε χρόνο η δράση αυτή συσπειρώνει εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές, φορείς, οργανισμούς, ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πόλεων και χώρων νυχτερινής διασκέδασης, για έναν κοινό σκοπό: την ασφάλεια για όλους στους δρόμους της Ελλάδας. Σε μία εποχή που βρίθει από δυσάρεστες ειδήσεις, η δράση αυτή έρχεται να δώσει ελπίδα για κάτι καλύτερο, με τη συνεργασία όλων για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.

Η 12η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, υπό την αιγίδα των Περιφερειών της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Ελλάδας. Ο Όμιλος ΟΑΣΑ συμμετείχε επίσης στην προσπάθεια του Ι.Ο.ΑΣ. με τη μετάδοση των μηνυμάτων της δράσης από τα συστήματα τηλεματικής και τη δημοσιοποίηση των νυχτερινών δρομολογίων για όσους επιθυμούσαν να διασκεδάσουν και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια το Σάββατο το βράδυ.

Η φετινή δράση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και το Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), την ευγενική προσφορά των εταιρειών NESTLÉ ΕΛΛΑΣ, ELBISCO, και «Ο Δρόμος του Τσαγιού» που παρείχαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους ως μερικά από τα αναμνηστικά δώρα για τους Ήρωες της Βραδιάς, καθώς και της ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη. Η Draeger Hellas υποστήριξε επίσης τη δράση με τη διάθεση δύο αλκοολομέτρων.

Η ενέργεια αυτή, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη εάν δεν υπήρχε η διαρκής υποστήριξη στην προετοιμασία και το σχεδιασμό της δράσης, ο ενθουσιασμός, η αφοσίωση και η δέσμευση των εθελοντών και των συντονιστών του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Στο απαιτητικό έργο του συντονισμού των δεκάδων φορέων και συλλόγων σε τοπικό επίπεδο και στην υλοποίηση της ίδιας της δράσης το βράδυ του Σαββάτου, οι εθελοντές στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές. Το μήνυμα της 12ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα δεν διαδόθηκε μόνο στις πόλεις που συμμετείχαν στη δράση, αλλά ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις συνεχείς ενημερώσεις και τις αδιάλειπτες αναρτήσεις των εθελοντών και των συντονιστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Οριστικά χωρίς Μιλουτίνοβ στην Κωνσταντινούπολη

All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Κέντρικ Ναν και στο Τελ Αβίβ

All Content - BusinessNews.gr

PeopleCert: Διεθνής επέκταση και νέες εξαγορές στον πυρήνα της στρατηγικής της

All Content - BusinessNews.gr

Η UBS αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες – Σύσταση «buy» για Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς

All Content - BusinessNews.gr

Η Eldorado Gold ποντάρει στην Ελλάδα: Τα σχέδια για Σκουριές, Ολυμπιάδα και Πέραμα

All Content

Softweb: Ετοιμάζεται να μπει στις διαφημιστικές υπηρεσίες

All Content

Στην ΕΡΤ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Στο Ηράκλειο ξανά το Final-8 του Κυπέλλου

All Content

Ντεμπούτο Νάναλι-Φίζελ απόψε στο ΑΕΚ-Καρδίτσα για το BCL

All Content - BusinessNews.gr

Hellenic Train: Από το β´ τρίμηνο του 2027, η σταδιακή άφιξη νέων τρένων - Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης

All Content - BusinessNews.gr

Διπλός ΕΝΦΙΑ σε τράπεζες και servicers για χιλιάδες κλειστά ακίνητα - Ο στόχος

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αύξηση 6,4% της αιολικής ισχύος το 2025 - Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Colgate-Palmolive: Δράση ΕΚΕ σε συνεργασία με Μασούτη
Colgate-Palmolive: Δράση ΕΚΕ σε συνεργασία με Μασούτη 23/10/2018 - 03:00
Visa: Ολοκληρώθηκε για 3η χρονιά το πρόγραμμα Solidarity 23/10/2018 - 03:00
Visa: Ολοκληρώθηκε για 3η χρονιά το πρόγραμμα Solidarity

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Έφτασε στο Νταβός ο Τραμπ – Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Μερτς
    21/01/2026 - 15:23 ΚΟΣΜΟΣ
  • CSG: Νέο μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Βιομηχανιών Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Άμυνας (ASD)
    21/01/2026 - 14:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τον Φεβρουάριο η ψήφιση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών στον τομέα της Βιομηχανίας»
    21/01/2026 - 14:55 ΕΛΛΑΔΑ
  • Συνάντηση Τασούλα - Παπανδρέου: Στην ατζέντα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής
    21/01/2026 - 14:51 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Alpha Asset Management: Στα 7,5 δισ. ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια το 2025
    21/01/2026 - 14:28 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Το Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur και την παραπέμπει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
    21/01/2026 - 14:18 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΔΔΗΧ: Στο 1,85% από 2,01% η απόδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων
    21/01/2026 - 14:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ- "Συμβούλιο Ειρήνης": Ισραήλ και Αρμενία και Κόσοβο επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους
    21/01/2026 - 14:07 ΚΟΣΜΟΣ
  • Cosmos Business Systems: Αναβάθμιση δικτυακής υποδομής στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά
    21/01/2026 - 13:58 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για τη Συρία και τη Γάζα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους
    21/01/2026 - 13:51 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Όμιλος AKTOR: Παρέδωσε τμήμα του νέου κάθετου άξονα 70 της Εγνατίας Οδού
    20/01/2026 - 16:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Volton και Orizon έδωσαν εορταστικό παλμό στη Θεσσαλονίκη
    20/01/2026 - 16:48 ESG
  • Voice Logica & Databank Solutions: Ψηφιακός μετασχηματισμός του ΚΤΕΛ Κοζάνης με AI Voice Agent
    20/01/2026 - 17:13 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ
    20/01/2026 - 18:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κεφαλογιάννης: Μέγιστη επαγρύπνηση και ετοιμότητα λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
    20/01/2026 - 19:45 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Οριστικά χωρίς Μιλουτίνοβ στην Κωνσταντινούπολη

21/01/2026 - 13:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Αλέξανδρος Πετράκης νέος προπονητής στον ΟΦΗ (pic)

21/01/2026 - 12:41
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

24ΜΕDIA: Η Νικολέττα Τσιλιβαράκου σε ρόλο Director of Ad Operations

21/01/2026 - 11:59
FleetNews
fleetnews.gr

EuroNCAP: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2025

21/01/2026 - 11:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

GEP: Ασημένια διάκριση από τoν EcoVadis για τις επιδόσεις της στη βιωσιμότητα

21/01/2026 - 11:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

SKAG: Θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων

21/01/2026 - 11:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το κατασκοπευτικό θρίλερ «Black Bag» του Steven Soderbergh στη Sunday Premiere της Nova

21/01/2026 - 11:10
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Body Lotion «Divorce»..

20/01/2026 - 17:58
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Κοπή πίτας Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Κορινθίας

20/01/2026 - 15:46
FleetNews
fleetnews.gr

Νέες, ευέλικτες επιλογές απόκτησης για το GAC AION V

20/01/2026 - 07:09
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo