Σάββατο, 27 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναπλάσεις και επενδύσεις υψηλού επιπέδου δίνουν νέα πνοή στο παραλιακό μέτωπο
Newsroom Newsroom
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
18/05/2025 · 11:39

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναπλάσεις και επενδύσεις υψηλού επιπέδου δίνουν νέα πνοή στο παραλιακό μέτωπο

Εικόνες από την νέα ταυτότητα της Αθήνας, όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις παρεμβάσεις, τις επενδύσεις και την ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μια πρωτεύουσα που μπορεί να προσφέρει γεύσεις υψηλής γαστρονομίας και διαμονή σε resorts πέντε αστέρων αλλά και μετάβαση στην παραλία με τραμ για μπάνιο στη θάλασσα και βεβαίως ηλιοβασίλεμα πάνω από βραχώδεις ακτές, – όλα μέσα σε μισή ώρα από το κέντρο.

Εικόνες από την νέα ταυτότητα της Αθήνας, όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις παρεμβάσεις, τις επενδύσεις και την ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μια τεράστια παράκτια ζώνη, που εκτείνεται από τον Πειραιά έως το Σούνιο, αποτελεί τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ωστόσο «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι –αναμφισβήτητα– η “κορωνίδα” της», όπως λέει ο ίδιος ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «με 28 χιλιόμετρα ακτογραμμής και φυσικό ανάγλυφο που περιλαμβάνει ακρωτήρια, κόλπους, βλάστηση και προστατευόμενα τοπία, ο δήμος έχει επενδύσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε ένα μοντέλο τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, ενταγμένου στο περιβάλλον και με πρόβλεψη για ανοιχτή πρόσβαση στους κατοίκους».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταγράφονται αυτή τη στιγμή οι περισσότερες εν εξελίξει επενδύσεις σε τουριστικές και λουτρικές υποδομές στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη.

Από τη Β’ Πλαζ Βούλας, που θα παραδοθεί στο κοινό πλήρως ανανεωμένη το καλοκαίρι του 2026, μέχρι τη μεγάλη επένδυση στο Yabanaki της Βάρκιζας, όλα δείχνουν ότι η περιοχή μετασχηματίζεται με σταθερό βηματισμό – και με όραμα.

«Ο δήμος δεν διαθέτει εμπορική ζώνη. Αντιθέτως, βασίζεται στην ξενοδοχειακή φιλοξενία υψηλών κατηγοριών (4, 5 και άνω των 5 αστέρων) και στην εστίαση που προσαρμόζεται στον χαρακτήρα της περιοχής, χωρίς να τον αλλοιώνει. Γίνονται επενδύσεις που αποτελούν ενδείξεις μιας ξεκάθαρης στρατηγικής, όπως το 91Athens Riviera (στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας) που περιλαμβάνει πολυτελές glamping και τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου υψηλής τεχνολογίας που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η ανακατασκευή της Β’ Πλαζ Βούλας που παρέμενε ανενεργή από το 2002 και πλέον μισθώθηκε από επιχειρηματικό σχήμα για αναβάθμιση 90 στρεμμάτων, αναζωογόνηση βυθού, δημιουργία τριών εστιατορίων και υποδομών υψηλών προδιαγραφών κλειστού τύπου», σημειώνει. Αντίστοιχα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, «ο Αστέρας Βουλιαγμένης συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια πρότυπη μονάδα φιλοξενίας, με περιβαλλοντική μαρίνα-πρότυπο και νέα ανάπλαση των εξωτερικών χώρων. Παράλληλα, στη Βάρκιζα, έχει δρομολογηθεί επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ στο Yabanaki, η οποία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026-2027», προσθέτει.

Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο, σε προχωρημένο στάδιο είναι και η ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου, μια επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, που εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των θαλάσσιων υποδομών

Iδιαίτερη μνεία γίνεται από τον δήμαρχο και στη σχέση του δήμου με τους κατοίκους: «σε όλες τις οργανωμένες πλαζ οι δημότες είτε έχουν δωρεάν είσοδο είτε μεγάλες εκπτώσεις στις υπηρεσίες. Ειδικά στη πλαζ της Βουλιαγμένης, οι δημότες απολαμβάνουν δωρεάν χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας ενώ έχουν έκπτωση 50% στο αντίτιμο της εισόδου. Στη λίμνη Βουλιαγμένης επίσης έχουν έκπτωση 50%. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν 10 ελεύθερες παραλίες, εξοπλισμένες με ναυαγοσώστες, τουαλέτες, αποδυτήρια και καθαρές αμμουδιές. Όπως τονίζει ο ίδιος, «φροντίζουμε το σύνολο του παραλιακού μετώπου – για όλους».

Στο επίκεντρο των επόμενων ετών βρίσκεται ο σχεδιασμός για μια παραθαλάσσια πόλη που θα συνδυάζει το luxury και το super luxury, χωρίς να αποκλείει τους κατοίκους. Το μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρξει ισορροπία: ανοιχτή πρόσβαση και παροχές για τους δημότες από τη μία, τουρισμός υψηλής ποιότητας από την άλλη.

Η περιοχή συμμετέχει επίσης στο ενιαίο έργο ποδηλατόδρομου που ξεκινά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καταλήγει στη Βούλα, ενώ στο εσωτερικό του δήμου εφαρμόζονται συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής πίεσης τους θερινούς μήνες.

«Η εικόνα του δήμου μας έχει αλλάξει μέσα σε επτά χρόνια. Επενδύσαμε στις υποδομές, στην αισθητική, στη βιωσιμότητα. Το παραλιακό μέτωπο είναι το “μπαλκόνι” μας, και θέλουμε να το αναδείξουμε όπως του αξίζει», λέει ο κ.Κωνσταντέλλος.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως το θέτει και ο δήμαρχος, είναι η ισορροπία: ένα τουριστικό προϊόν υψηλών απαιτήσεων που δεν αποκλείει τους κατοίκους, αλλά τους εντάσσει σε μια συνολική αναβάθμιση ποιότητας ζωής.

Η τουριστική ταυτότητα της Ριβιέρας δεν περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο δήμο. Η Γλυφάδα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για ελεύθερο μπάνιο μέσα στον αστικό ιστό, με εξοπλισμένες ακτές, εστιατόρια και beach bar, καθώς και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που εξυπηρετούν τουρίστες και επισκέπτες city break. Η προσβασιμότητα με το τραμ, το κέντρο εστίασης, οι πεζόδρομοι και η εμπορική δραστηριότητα συμπληρώνουν την εικόνα μιας ζώνης που λειτουργεί όχι μόνο ως παραθαλάσσιος προορισμός, αλλά και ως καθημερινό κομμάτι της μητροπολιτικής εμπειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπου δύο χρόνια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. «Πρόκειται για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την ανάπλαση όλης της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Αλίμου, με δημιουργία και χώρων αναψυχής, πρασίνου και νέων υποδομών για τα σκάφη και τους τουρίστες. Είναι ένα πρότζεκτ που το συνολικό του κόστος αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε τη μεγαλύτερη μαρίνα στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε μετά από αυτήν την ανάπλαση να είναι και η ομορφότερη», δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και τόνισε ότι «η μαρίνα Αλίμου θα γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα τον πολιτών, με διαδρομές για καθημερινό περίπατο και ποδηλατόδρομο και πολιτιστικές δράσεις. Υπάρχει ακόμη, η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός μπουτίκ ξενοδοχείου».

Και φυσικά, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το Ελληνικό (The Ellinikon), θα ενισχύσει καταλυτικά τη νέα ταυτότητα της Ριβιέρας τα επόμενα χρόνια. Με την ανάπλαση να εξελίσσεται σε πλήρη ρυθμό, η περιοχή αποκτά μεταξύ άλλων: Ένα οικολογικό παραλιακό πάρκο, μαρίνα super yachts, πολυτελή ξενοδοχεία, κατοικίες υψηλών προδιαγραφών και εμπορικούς χώρους. Ήδη, το πρώτο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών (“The Riviera Tower”) υψώνεται στην παραλία του Αγίου Κοσμά και προγραμματίζεται να παραδοθεί εντός του 2026.

Η εικόνα αλλάζει, η τουριστική αξία ανεβαίνει και η Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν είναι πια απλώς μια υπόσχεση – είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

  • ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ INVESTING IN GREECE
  • ·
  • ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Ελεύθερος ο Κώστας Αντετοκούνμπο, υπογράφει στον Άρη

All Content

Εθνική: Έφυγαν 3.000 εισιτήρια για τον αγώνα με την Πορτογαλία

All Content - BusinessNews.gr

Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος AKTOR: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ με ορατά έσοδα και χρηματοοικονομική υγεία

All Content - BusinessNews.gr

Στουρνάρας: Αναγκαία και χρήσιμη η νομοθετική ρύθμιση για το ν. Κατσέλη

All Content

McCann Greece: Κατέκτησε το πρώτο Grand Prix της Ελλάδας στα Cannes Lions

All Content

Antenna: Επέκταση στην Ιταλία με τη δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης σε συνεργασία με τη DAZN

FleetNews

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

FleetNews

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

FleetNews

Η Nissan σε κρίση εμπιστοσύνης κατά τη γενική συνέλευση

All Content

Η αποκάλυψη του Γιάννη στη συζήτηση για την ψυχική υγεία στο ΙΠΣΝ (video)

All Content

Ανανέωσε τον Τρέι Ρόμπινσον η Δόξα Λευκάδας

All Content - BusinessNews.gr

Αττικα Πολυκαταστήματα: Στα 3,2 ευρώ η διάθεση των μετοχών - Πάνω από 3,5 φορές η υπερκάλυψη

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 1,08%, κέρδη 15,49% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Συνεργασία ΑΑΔΕ με «ελληνικό FBI για την πάταξη της φοροδιαφυγής

FleetNews

Το Renault Megane E-Tech Electric ανανεώνεται

FleetNews

Το νέο Lynk & CO 08 πρωταγωνιστεί στην BEYOND Expo 2026

CSRΝews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

CSRΝews.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό
Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό 09/05/2025 - 14:58
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών 21/05/2025 - 11:27
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πιερρακάκης: Οι αποταμιεύσεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν το μέλλον της Ευρώπης
    27/06/2026 - 13:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στην ΕΟΕ η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
    27/06/2026 - 13:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Peoplecert: Σχέδιο για παγκόσμιο πανεπιστήμιο και νέες εξαγορές στις ΗΠΑ
    27/06/2026 - 12:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
    27/06/2026 - 11:55 ΕΛΛΑΔΑ
  • Cosco Shipping Ports: Στο +2,8% η διακίνηση τον Μάιο
    27/06/2026 - 11:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στουρνάρας: Αναγκαία και χρήσιμη η νομοθετική ρύθμιση για το ν. Κατσέλη
    27/06/2026 - 11:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γ. Καββαθάς: Η ψηφιακή μετάβαση δεν αφορά το μέλλον, αλλά το παρόν της μικρής επιχείρησης
    27/06/2026 - 10:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνεργασία ΑΑΔΕ με «ελληνικό FBI για την πάταξη της φοροδιαφυγής
    27/06/2026 - 10:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    27/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη
    27/06/2026 - 00:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Ελλάδα σε Τροχιά: Εθνικό Σχέδιο για το Διάστημα, ύψους 350 εκατ. ευρώ
    26/06/2026 - 14:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη
    27/06/2026 - 00:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αττικα Πολυκαταστήματα: Στα 3,2 ευρώ η διάθεση των μετοχών - Πάνω από 3,5 φορές η υπερκάλυψη
    26/06/2026 - 18:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 1,08%, κέρδη 15,49% από τις αρχές του έτους
    26/06/2026 - 18:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελλάκτωρ: Πουλήθηκε κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι έναντι 18,95 εκατ. ευρώ
    26/06/2026 - 19:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Ελεύθερος ο Κώστας Αντετοκούνμπο, υπογράφει στον Άρη

27/06/2026 - 09:44
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πήρε Άλεξ Αντετοκούνμπο ο Προμηθέας

27/06/2026 - 09:11
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

26/06/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

26/06/2026 - 13:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

26/06/2026 - 13:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MG Motor: Οργανωτικές αλλαγές στη δομή της εταιρείας

26/06/2026 - 10:59
FleetNews
fleetnews.gr

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

25/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

25/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo