Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναπλάσεις και επενδύσεις υψηλού επιπέδου δίνουν νέα πνοή στο παραλιακό μέτωπο
Newsroom Newsroom
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
18/05/2025 · 11:39

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναπλάσεις και επενδύσεις υψηλού επιπέδου δίνουν νέα πνοή στο παραλιακό μέτωπο

Εικόνες από την νέα ταυτότητα της Αθήνας, όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις παρεμβάσεις, τις επενδύσεις και την ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μια πρωτεύουσα που μπορεί να προσφέρει γεύσεις υψηλής γαστρονομίας και διαμονή σε resorts πέντε αστέρων αλλά και μετάβαση στην παραλία με τραμ για μπάνιο στη θάλασσα και βεβαίως ηλιοβασίλεμα πάνω από βραχώδεις ακτές, – όλα μέσα σε μισή ώρα από το κέντρο.

Εικόνες από την νέα ταυτότητα της Αθήνας, όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις παρεμβάσεις, τις επενδύσεις και την ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Μια τεράστια παράκτια ζώνη, που εκτείνεται από τον Πειραιά έως το Σούνιο, αποτελεί τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, ωστόσο «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι –αναμφισβήτητα– η “κορωνίδα” της», όπως λέει ο ίδιος ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «με 28 χιλιόμετρα ακτογραμμής και φυσικό ανάγλυφο που περιλαμβάνει ακρωτήρια, κόλπους, βλάστηση και προστατευόμενα τοπία, ο δήμος έχει επενδύσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε ένα μοντέλο τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, ενταγμένου στο περιβάλλον και με πρόβλεψη για ανοιχτή πρόσβαση στους κατοίκους».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταγράφονται αυτή τη στιγμή οι περισσότερες εν εξελίξει επενδύσεις σε τουριστικές και λουτρικές υποδομές στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη.

Από τη Β’ Πλαζ Βούλας, που θα παραδοθεί στο κοινό πλήρως ανανεωμένη το καλοκαίρι του 2026, μέχρι τη μεγάλη επένδυση στο Yabanaki της Βάρκιζας, όλα δείχνουν ότι η περιοχή μετασχηματίζεται με σταθερό βηματισμό – και με όραμα.

«Ο δήμος δεν διαθέτει εμπορική ζώνη. Αντιθέτως, βασίζεται στην ξενοδοχειακή φιλοξενία υψηλών κατηγοριών (4, 5 και άνω των 5 αστέρων) και στην εστίαση που προσαρμόζεται στον χαρακτήρα της περιοχής, χωρίς να τον αλλοιώνει. Γίνονται επενδύσεις που αποτελούν ενδείξεις μιας ξεκάθαρης στρατηγικής, όπως το 91Athens Riviera (στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας) που περιλαμβάνει πολυτελές glamping και τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου υψηλής τεχνολογίας που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η ανακατασκευή της Β’ Πλαζ Βούλας που παρέμενε ανενεργή από το 2002 και πλέον μισθώθηκε από επιχειρηματικό σχήμα για αναβάθμιση 90 στρεμμάτων, αναζωογόνηση βυθού, δημιουργία τριών εστιατορίων και υποδομών υψηλών προδιαγραφών κλειστού τύπου», σημειώνει. Αντίστοιχα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, «ο Αστέρας Βουλιαγμένης συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια πρότυπη μονάδα φιλοξενίας, με περιβαλλοντική μαρίνα-πρότυπο και νέα ανάπλαση των εξωτερικών χώρων. Παράλληλα, στη Βάρκιζα, έχει δρομολογηθεί επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ στο Yabanaki, η οποία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026-2027», προσθέτει.

Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο, σε προχωρημένο στάδιο είναι και η ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου, μια επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, που εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των θαλάσσιων υποδομών

Iδιαίτερη μνεία γίνεται από τον δήμαρχο και στη σχέση του δήμου με τους κατοίκους: «σε όλες τις οργανωμένες πλαζ οι δημότες είτε έχουν δωρεάν είσοδο είτε μεγάλες εκπτώσεις στις υπηρεσίες. Ειδικά στη πλαζ της Βουλιαγμένης, οι δημότες απολαμβάνουν δωρεάν χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας ενώ έχουν έκπτωση 50% στο αντίτιμο της εισόδου. Στη λίμνη Βουλιαγμένης επίσης έχουν έκπτωση 50%. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν 10 ελεύθερες παραλίες, εξοπλισμένες με ναυαγοσώστες, τουαλέτες, αποδυτήρια και καθαρές αμμουδιές. Όπως τονίζει ο ίδιος, «φροντίζουμε το σύνολο του παραλιακού μετώπου – για όλους».

Στο επίκεντρο των επόμενων ετών βρίσκεται ο σχεδιασμός για μια παραθαλάσσια πόλη που θα συνδυάζει το luxury και το super luxury, χωρίς να αποκλείει τους κατοίκους. Το μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρξει ισορροπία: ανοιχτή πρόσβαση και παροχές για τους δημότες από τη μία, τουρισμός υψηλής ποιότητας από την άλλη.

Η περιοχή συμμετέχει επίσης στο ενιαίο έργο ποδηλατόδρομου που ξεκινά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καταλήγει στη Βούλα, ενώ στο εσωτερικό του δήμου εφαρμόζονται συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής πίεσης τους θερινούς μήνες.

«Η εικόνα του δήμου μας έχει αλλάξει μέσα σε επτά χρόνια. Επενδύσαμε στις υποδομές, στην αισθητική, στη βιωσιμότητα. Το παραλιακό μέτωπο είναι το “μπαλκόνι” μας, και θέλουμε να το αναδείξουμε όπως του αξίζει», λέει ο κ.Κωνσταντέλλος.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως το θέτει και ο δήμαρχος, είναι η ισορροπία: ένα τουριστικό προϊόν υψηλών απαιτήσεων που δεν αποκλείει τους κατοίκους, αλλά τους εντάσσει σε μια συνολική αναβάθμιση ποιότητας ζωής.

Η τουριστική ταυτότητα της Ριβιέρας δεν περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο δήμο. Η Γλυφάδα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για ελεύθερο μπάνιο μέσα στον αστικό ιστό, με εξοπλισμένες ακτές, εστιατόρια και beach bar, καθώς και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που εξυπηρετούν τουρίστες και επισκέπτες city break. Η προσβασιμότητα με το τραμ, το κέντρο εστίασης, οι πεζόδρομοι και η εμπορική δραστηριότητα συμπληρώνουν την εικόνα μιας ζώνης που λειτουργεί όχι μόνο ως παραθαλάσσιος προορισμός, αλλά και ως καθημερινό κομμάτι της μητροπολιτικής εμπειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπου δύο χρόνια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. «Πρόκειται για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την ανάπλαση όλης της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Αλίμου, με δημιουργία και χώρων αναψυχής, πρασίνου και νέων υποδομών για τα σκάφη και τους τουρίστες. Είναι ένα πρότζεκτ που το συνολικό του κόστος αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε τη μεγαλύτερη μαρίνα στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε μετά από αυτήν την ανάπλαση να είναι και η ομορφότερη», δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και τόνισε ότι «η μαρίνα Αλίμου θα γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα τον πολιτών, με διαδρομές για καθημερινό περίπατο και ποδηλατόδρομο και πολιτιστικές δράσεις. Υπάρχει ακόμη, η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός μπουτίκ ξενοδοχείου».

Και φυσικά, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το Ελληνικό (The Ellinikon), θα ενισχύσει καταλυτικά τη νέα ταυτότητα της Ριβιέρας τα επόμενα χρόνια. Με την ανάπλαση να εξελίσσεται σε πλήρη ρυθμό, η περιοχή αποκτά μεταξύ άλλων: Ένα οικολογικό παραλιακό πάρκο, μαρίνα super yachts, πολυτελή ξενοδοχεία, κατοικίες υψηλών προδιαγραφών και εμπορικούς χώρους. Ήδη, το πρώτο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών (“The Riviera Tower”) υψώνεται στην παραλία του Αγίου Κοσμά και προγραμματίζεται να παραδοθεί εντός του 2026.

Η εικόνα αλλάζει, η τουριστική αξία ανεβαίνει και η Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν είναι πια απλώς μια υπόσχεση – είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

  • ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ INVESTING IN GREECE
  • ·
  • ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έτσι νίκησε ο Ολυμπιακός στην έδρα του Παναθηναϊκού (vid)

All Content

Μπαρτζώκας: «Μεγάλη νίκη για τους φιλάθλους μας»

All Content - BusinessNews.gr

Θετικό κλείσιμο έτους για τη ελληνική μεταποίηση – Άνοδος του PMI τον Δεκέμβριο

All Content - BusinessNews.gr

Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα το 2026 - Μειώσεις φόρων και κίνητρα για ιδιοκτήτες

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης: «Το 2026 χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα – Ανάπτυξη με επίκεντρο τον πολίτη»

All Content

Data: Tι δείχνουν για την Ελλάδα του 2026

All Content

Sleed:TikTok premium awareness feature για τη νέα καμπάνια της ION Break

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Αταμάν: «Συγχαρητήρια στους διαιτητές, αξίζουν να είναι στον τελικό»!

All Content

"Κόκκινο" το ντέρμπι 87-82 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο Τ-Center Athens

All Content - BusinessNews.gr

Καρέλιας: Νέος γύρος γενναίων παροχών και 15ος μισθός στους εργαζομένους - τι περιλαμβάνουν

All Content - BusinessNews.gr

Η ενεργειακή στροφή της Ελλάδας - Τα μεγάλα στοιχήματα του 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Ρεκόρ 34 εκατ. επιβατών το 2025 και νέος κύκλος ανάπτυξης - Το 2026 χρονιά υψηλών απαιτήσεων

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό
Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό 09/05/2025 - 14:58
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών 21/05/2025 - 11:27
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Tesla: Δεύτερη χρονιά πτώσης στις πωλήσεις και εντεινόμενος ανταγωνισμός
    02/01/2026 - 20:45 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΠΟΞ: Κοινωνική πρωτοβουλία «Διακοπές για όλη την οικογένεια» με δωρεάν πακέτα διακοπών
    02/01/2026 - 20:09 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Προκηρύχθηκε η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Παναθηναϊκού, στα 17,5 εκατ. ευρώ
    02/01/2026 - 19:35 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Νοέμβριο -
    02/01/2026 - 19:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηδάκης: Μέσα στο 2025 δόθηκαν 3,8 δισ. στους αγρότες - Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες
    02/01/2026 - 18:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος κατά 1,76%, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    02/01/2026 - 18:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χωρίς εκπλήξεις οι χρεώσεις ρεύματος τον Ιανουάριο - Σταθεροποίηση στα πράσινα τιμολόγια
    02/01/2026 - 18:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Το ... ιπτάμενο πιάνο της Έλενας Ξυδιά «προσγειώθηκε» σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Κροατίας
    02/01/2026 - 17:15 LIFESTYLE
  • Τι θα πληρωθεί από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ το διάστημα από 5 έως 9 Ιανουαρίου
    02/01/2026 - 16:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 8,2% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Νοέμβριο του 2025
    02/01/2026 - 15:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα το 2026 - Μειώσεις φόρων και κίνητρα για ιδιοκτήτες
    02/01/2026 - 08:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελβετία: Ταυτοποίηση θυμάτων από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Εχουν καταμετρηθεί πάνω από σαράντα νεκροί
    02/01/2026 - 08:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στην τραγωδία του Γκραν Μοντανά
    02/01/2026 - 14:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21: Εως πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις - Οι δικαιούχοι
    02/01/2026 - 08:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θετικό κλείσιμο έτους για τη ελληνική μεταποίηση – Άνοδος του PMI τον Δεκέμβριο
    02/01/2026 - 13:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βεζένκοφ: «Είναι μια νίκη που δίνει ψυχολογία»

02/01/2026 - 22:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αταμάν: «Συγχαρητήρια στους διαιτητές, αξίζουν να είναι στον τελικό»!

02/01/2026 - 22:19
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
FleetNews
fleetnews.gr

Το 5% της Leapmotor απέκτησε η κρατική FAW της Κίνας – Επένδυση 460 εκατ. ευρώ

02/01/2026 - 09:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 31 η Τελετή Απονομής των Critics’ Choice Awards αποκλειστικά στην COSMOTE TV

30/12/2025 - 11:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

COSMOTE eValue: Τέσσερις ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Εξυπηρέτηση Πελατών της

29/12/2025 - 10:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Vodafone: Ημέρες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

29/12/2025 - 10:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μαζί για το Παιδί: Στηρίζει περισσότερα από 2.000 παιδιά μέσα από τις δράσεις Secret Santa και Breakfast Boxes

29/12/2025 - 08:54
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Charity Event – Artego Hellas – ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες”

25/12/2025 - 19:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

18th Models’ Reunion

23/12/2025 - 14:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo