Σάββατο, 2 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τσίπρας στο υπουργικό: "Εργαζόμαστε για να αξιοποιηθεί στο έπακρο το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας"
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
18/09/2017 · 03:00

Τσίπρας στο υπουργικό: "Εργαζόμαστε για να αξιοποιηθεί στο έπακρο το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας"

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι «η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της αττικής και όχι μόνο»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι «η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της αττικής και όχι μόνο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων», υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα απορρυπαντικά μέσα και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες.

Την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους, την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δυστυχώς δεν εξαντλείται όταν το θέμα εξαντληθεί επικοινωνιακά και φύγουν οι κάμερες από τις ακτές. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η ακόμη μεγαλύτερη ουσία είναι ότι «χρειάζεται να προβληματιστούμε για τις βαθιές τομές που πρέπει να επιχειρήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα το μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας που είναι το φυσικό και δη το θαλάσσιο περιβάλλον».

Απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές της Αττικής, αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα, είπε κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Αποφασίσαμε την ενίσχυση των προσπαθειών για τη ταχύτερη δυνατή απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών τις οποίες επηρέασε η διαρροή. Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το συγκάλεσε για να συζητηθούν μια σειρά από θέματα, «δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με ιστορικά χαρακτηριστικά και απαιτείται εγρήγορση και απόλυτη στοχοπροσήλωση».

Γιατί, εξήγησε ο πρωθυπουργός, η χώρα βαδίζει προς το τέλος μιας σκληρής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 και θα κλείσει σε ένα χρόνο από τώρα, με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.

Το τέλος της περιόδου αυτής είναι αποτέλεσμα μιας κοπιώδους προσπάθειας, επίμονης διαπραγμάτευσης, με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός, αλλά και «το αποτέλεσμα της εντολής που μας έδωσαν οι πολίτες στις κάλπες του 2015». Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια, δεν είναι απλά ένα ημερολογιακό ορόσημο, αλλά μια διαδικασία περάσματος από την οικονομική καχεξία στη δυναμική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση της παραγωγής, την ανάκτηση της εργασίας και τη θεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Υπογράμμισε ότι τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικά και πως η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Περιγράφοντας την εικόνα της οικονομίας και των επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εργαζόμαστε ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία». «Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι τέτοιο, διότι δεν αφήσαμε τη χώρα επί ξύλου κρεμάμενη» είπε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση διεκδίκησε για το χρέος και πήρε μια λύση που διασφαλίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Δεν δεσμευτήκαμε σε θηριώδη και ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως έκαναν οι άλλοι που τώρα έχουν και το θράσος να πουλάνε στο λαό υποσχέσεις για μείωσή τους». Και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί αλήθεια δεν το έκαναν όταν ήταν στη διακυβέρνηση;»

Να έχει υλοποιηθεί η μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων της γ' αξιολόγησης έως τον Νοέμβριο, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου, όπως τόνισε, να μην υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πατήμα σε όποιον, πιθανόν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θέλει να δει τη διαδικασία να καθυστερεί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει σταδιακά, πέρα από το επίπεδο των δεικτών που έχουν τη σημασία τους, την πραγματική εικόνα σε επίπεδο κοινωνίας. "Και για να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή, πρέπει να αποφύγουμε τους παράγοντες εκείνους που την καθυστερούν ή την υπονομεύουν", είπε, σημειώνοντας ότι τα πραγματικά επίδικα για την ελληνική οικονομία βρίσκονται στο επίπεδο της ενίσχυσης των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων και όχι περαιτέρω έντασης των δημοσιονομικών περιορισμών.

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης να επιδειχθεί αποφασιστικότητα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση. «Είναι σαφές, ότι η χώρα αλλάζει κατεύθυνση και προσανατολισμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σχολίασε ότι «η εξέλιξη αυτή δεν αρέσει σε ορισμένους», γιατί δεν συνάδει με τις πολιτικές τους επιδιώξεις, το σχέδιο και την ιδεολογία τους. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο και την ιδεολογία «ενός οπισθοδρομικού μπλοκ που στήριζε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις της περιόδου 2010-2014, αλλά έκρυβε το αντικοινωνικό του μένος, πίσω από τους δανειστές».

«Όμως όσο η κρίση περνάει οι μάσκες πέφτουν» είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που συγκρότησαν τον πυρήνα των μνημονίων, αποτελούν και επίσημα το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ και ότι πάντα αυτό ήταν το πολιτικό της πρόγραμμα.

Εκτίμησε ότι τώρα που βαδίζουμε στο τέλος της περιόδου των μνημονίων «ο εκλεκτός αυτού του μπλοκ της συντήρησης, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής, υποσχόμενος ένα πρόγραμμα "ελληνικής ιδιοκτησίας"», το οποίο ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «συρραφή δήθεν μεταρρυθμίσεων» που, όπως σημείωσε, κατά καιρούς έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους πλέον ακραίους κύκλους εκ των δανειστών.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

EuroLeague για το Game 2 Βαλένθια-Παναθηναϊκός: «Από τα ματς που μετά από 20 χρόνια θα θυμάσαι ακριβώς πού το είχες δει» (vid)

All Content

Νίκη στην 3η παράταση και στους τελικούς ο Γλαύκος Έσπερος - Ισοφάρισαν Χολαργός, Κομοτηνή, εκκένωση στην Ελευθερούπολη (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Με όχημα LNG και παραχωρήσεις «χτίζει» έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ - Οι στόχοι έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

AVE: Ισχυρή αύξηση εσόδων το 2025, Ανάκαμψη λειτουργικών επιδόσεων, πιέσεις στα καθαρά μεγέθη

All Content

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

All Content

Σε spec η NN Hellas

FleetNews

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

FleetNews

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

FleetNews

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

All Content

Χαλασμένα χρονόμετρα και διακοπή στην Μπανταλόνα! Αποχώρησε η Μάλαγα για να προλάβει την πτήση!

All Content

Στους τελικούς του 3ου ομίλου η ΧΑΝΘ 78-70 τον ΚΑΟΧ

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά

All Content - BusinessNews.gr

Attica Group: Στα 756,9 εκατ. ευρώ,ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΔ: Δικαίωση για 4 στους 10 φορολογούμενους – «Σβήστηκαν» φόροι και πρόστιμα

FleetNews

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

FleetNews

Το Audi Q4 e-tron αναβαθμίζεται και αποκτά αμφίδρομη φόρτιση

CSRΝews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

CSRΝews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

CSRΝews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Δημοσκόπηση: Κλείνει τη «ψαλίδα» ο ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Κλείνει τη «ψαλίδα» ο ΣΥΡΙΖΑ 18/09/2017 - 03:00
Ποιοι θα μπουν στο "στόχαστρο" της Εφορίας- Που εστιάζονται οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ 18/09/2017 - 03:00
Ποιοι θα μπουν στο "στόχαστρο" της Εφορίας- Που εστιάζονται οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    02/05/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αιχμές Π. Μαρινάκη προς Ανδρουλάκη, Τσίπρα: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
    02/05/2026 - 14:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει αύριο η προθεσμία αιτήσεων – Πάνω από 340.000 οι συμμετοχές
    02/05/2026 - 13:50 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το καλοκαίρι των υπερπολυτελών γιοτ στη Μεσόγειο μετατοπίζεται φέτος δυτικά
    02/05/2026 - 13:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026
    02/05/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Banco Sabadell: Πουλάει την TSB στην Santander για 3,3 δισ. ευρώ
    02/05/2026 - 12:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων 2028-2034 σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ
    02/05/2026 - 12:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Alto.gov.gr & Events.gov.gr: Τα ψηφιακά εργαλεία που περιόρισαν την πρόσβαση ανηλίκων σε καπνικά και αλκοόλ
    02/05/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρεοκοπεί και κλείνει η Spirit Airlines: Το πρώτο «θύμα» του πολέμου στο Ιράν στις αεροπορικές εταιρείες
    02/05/2026 - 11:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Τραμπ
    02/05/2026 - 10:48 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026
    02/05/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων 2028-2034 σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ
    02/05/2026 - 12:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο
    02/05/2026 - 10:25 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρεοκοπεί και κλείνει η Spirit Airlines: Το πρώτο «θύμα» του πολέμου στο Ιράν στις αεροπορικές εταιρείες
    02/05/2026 - 11:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Banco Sabadell: Πουλάει την TSB στην Santander για 3,3 δισ. ευρώ
    02/05/2026 - 12:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague για το Game 2 Βαλένθια-Παναθηναϊκός: «Από τα ματς που μετά από 20 χρόνια θα θυμάσαι ακριβώς πού το είχες δει» (vid)

02/05/2026 - 20:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NBA 2026: Το πανόραμα των playoffs

02/05/2026 - 19:52
FleetNews
fleetnews.gr

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

01/05/2026 - 05:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Freenow by Lyft και Sleed για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

30/04/2026 - 14:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

30/04/2026 - 13:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

30/04/2026 - 13:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Deepfakes ονομάζουμε τη νέα κρίση εμπιστοσύνης για τα media

30/04/2026 - 13:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

30/04/2026 - 07:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo