Τρίτη, 28 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Χάρβαρντ
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
30/08/2017 · 03:00

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Χάρβαρντ

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και για τρεις ημέρες, θα διεξαχθεί στην χώρα μας το Παγκόσμιο Συνέδριο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης, το οποίο φιλοξενεί ο Ολυμπιακός.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και για τρεις ημέρες, θα διεξαχθεί στην χώρα μας το Παγκόσμιο Συνέδριο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης, το οποίο φιλοξενεί ο Ολυμπιακός. Το Συνέδριο “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης» διεξάγεται για δεύτερη φορά στην ιστορία και το Harvard University επέλεξε τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, ως τον ιδανικό οικοδεσπότη, στον ιδανικό τόπο.

Περισσότεροι από 180 καθηγητές παγκοσμίως εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτό το σπουδαίο ακαδημαϊκό γεγονός και το ίδιο το Harvard επέλεξε τους 30 πιο κατάλληλους, προκειμένου εκείνοι να δώσουν το παρών και να μιλήσουν, σχετικά με την επιρροή που έχει το ποδόσφαιρο στον κόσμο μας. Το Συνέδριο φιλοξενείται στη χώρα μας από τον πλέον κατάλληλο πρέσβη του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό, κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στη δύναμη του ποδοσφαίρου, ως το πλέον παγκόσμιο παιχνίδι, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να ξεπεράσει τα σύνορα και να φέρει τους ανθρώπους μαζί, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτισμού ή εθνικότητας. Καλεί, παράλληλα, τους μεγαλύτερους συλλόγους ποδοσφαίρου, ανά τον κόσμο, καθώς και άλλους παγκόσμιους οργανισμούς, να ενθαρρύνουν και να διευκολύνουν τη συμμετοχή στο ποδόσφαιρο και τα σπορ συνολικά, όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την προσωπική τους κατάσταση. Το Συνέδριο προτρέπει, παράλληλα, την καθιέρωση της «Διεθνούς Ημέρας του Δικαιώματος στο Παιχνίδι», προκειμένου να εδραιώσει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ανθρώπων στον αθλητισμό, ως παγκόσμιο και θεμελιώδες δικαίωμα!

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Weatherhead για την Παγκόσμια Ιστορία του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και επίσης έχει την υποστήριξη του Κολλεγίου Simmons της Βοστώνης, MA. Κεντρική αρχή του συνεδρίου είναι ότι το ποδόσφαιρο, ως το πλέον παγκοσμιοποιημένο άθλημα με διαφορά, έχει τη μοναδική δύναμη να υπερβαίνει σύνορα και να ενώνει τους ανθρώπους ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, κουλτούρα ή εθνικότητα. Με αυτό ως δεδομένο, ο διάλογος κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα περιστραφεί γύρω από τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της συλλογικότητας (community building) σε μια σειρά σεναρίων, στον τρόπο που το άθλημα συνδέεται με την ιδιότητα του πολίτη και το αίσθημα του «ανήκειν», καθώς και στο φαινόμενο του διεθνικού fandom («κοινωνικό δίκτυο»). Η θεματολογία θα περιλαμβάνει επίσης το ρόλο του ποδοσφαίρου στην ανοικοδόμηση της ειρήνης και την επίλυση διαφορών, καθώς και στο ρόλο του στην Αφρική.

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακός χάρβαρντ

Βασική υπόθεση εργασίας για το συνέδριο είναι η εξής: οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν πλέον φιλάθλους και ένθερμους υποστηρικτές, οργανωμένους σε ομάδες, σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και πολλές διαφορετικές χώρες. Αυτή η ευρεία βάση υποστήριξης συμβάλει στην εκτεταμένη παρουσία των συλλόγων στα κοινωνικά μέσα και στην αυξημένη προσοχή που λαμβάνουν από τα παραδοσιακά μέσα. Η διευρυμένη αυτή ορατότητα έχει δώσει στους συλλόγους, τους παίκτες και τους διευθυντές τους τη μοναδική ευκαιρία να επηρεάσουν το δημόσιο διάλογο και να ενστερνιστούν την κοινωνική τους ευθύνη ως βασικό στοιχείο του ρόλου και της συμβολής τους στην παγκόσμια κοινότητα.

Η κοινωνική ευθύνη των συλλόγων επεκτείνεται στο σημείο να διασφαλίζει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να εξασκούν το αγαπημένο τους άθλημα, δίχως να αντιμετωπίζουν διακρίσεις ή προκαταλήψεις.

Κάθε ανθρώπινο ον έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να συμμετάσχει σε ένα άθλημα χωρίς να υφίσταται διακρίσεις στη βάση της εθνότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, ή εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνεται ουδεμία διάκριση στη βάση του πολιτικού ή διεθνούς καθεστώτος που έχει η χώρα ή η επικράτεια στην οποία ανήκει το άτομο. Οι σύλλογοι και οι αθλητικές ενώσεις πρέπει ενεργά να δραστηριοποιούνται κατά και να αρνούνται να συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε πρακτικές διακρίσεων σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Πρέπει να τυγχάνουν υποστήριξης όλες οι πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή εκτοπισμένων πληθυσμών, ανεξαρτήτως ατομικής κατάστασης (civil status), σε αθλητικές δραστηριότητες. Το συνέδριο καλεί τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ενώσεις να συμφωνήσουν υπέρ της μεγαλύτερης συμμετοχής στο άθλημα σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις ή είναι οικονομικά υποβαθμισμένες και, όταν είναι εφικτό, να συμβάλουν οικονομικά, με τρόπους που περιλαμβάνουν την προμήθεια με χρησιμοποιημένο αλλά κατάλληλο εξοπλισμό προς χρήση από όσους δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να συμμετάσχουν στο άθλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακός χάρβαρντ

Πρέπει να ανακηρυχθεί η Παγκόσμια Ημέρα του Δικαιώματος στο Παιχνίδι (International Day of the Right to Play) με σκοπό να επιβεβαιώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο άθλημα ως ένα καθολικό και θεμελιώδες δικαίωμα και να προωθήσει τις αρχές που περιέχονται στη Διακήρυξη αυτή. Η ευθύνη των συλλόγων και των παικτών τους στην προώθηση της καθολικής συμμετοχής είναι ακόμα πιο κρίσιμης σημασίας σε μια εποχή που ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο λόγω συγκρούσεων ή διώξεων έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του κόσμου κατατάσσονται πλέον ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και επιδραστικούς θεσμούς της κοινωνίας. Είναι ζωτικής σημασίας να αποδεχθούν την ευθύνη που φέρουν έναντι των κοινοτήτων τους, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας, μέσω της προώθησης συγκεκριμένων δράσεων και καινοτομιών που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Σε τοπικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός, εδώ και καιρό, είναι δραστήριος στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων παροχής υλικής βοήθειας σε εκτοπισμένους πληθυσμούς. Ήρθε η ώρα το άθλημα του ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής να αξιοποιήσει την ισχύ του προκειμένου να βοηθήσει τους λιγότερο προνομιούχους και τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας».

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • ·
  • ΧΑΡΒΑΡΝΤ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Εφήβων: Με Σερβία την Τετάρτη στο πρώτο νοκ-άουτ

All Content

«Συμφώνησε με τη Μάλαγα ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ»

All Content - BusinessNews.gr

Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης: Νέες συμφωνίες από τη Γερμανία έως τη Σκανδιναβία

All Content - BusinessNews.gr

Hellenica: Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πτώση 31% στα κέρδη – Κάμψη σε Ρουμανία και Ουκρανία

All Content - BusinessNews.gr

Στην Dunapack Packaging Hellas οι μονάδες κυματοειδούς συσκευασίας της El Pack

All Content

CrediaBank - Unlimited Creativity: Μια ιδέα πέρα από τα τραπεζικά στερεότυπα

All Content

Allwyn: Κάλεσμα σε 6 διαφημιστικές

FleetNews

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

FleetNews

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

FleetNews

Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο το νέο XPENG L03 σε δύο εκδόσεις

All Content

Επίσημη η «βόμβα»: Ανακοινώθηκε από τους Σίξερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! (pics & vid)

All Content

ΠΑΟΚ: Έφτασε τα 6.000 διαρκείας

All Content - BusinessNews.gr

Στοά Αρσακείου: Ανοίγει από σήμερα για το κοινό

All Content - BusinessNews.gr

ΣΒΑΠ: Προτάσεις για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους και την ενίσχυση της βιομηχανίας

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης από Αυστρία: «Η ενεργειακή ασφάλεια είναι και γεωπολιτική ασφάλεια»

FleetNews

Νέα Mercedes-Benz GLC με AI, Hyperscreen και 715 χλμ. αυτονομίας

FleetNews

Nέο Opel Corsa GSE: Η συνέχεια στην παράδοση των hot hatch

CSRΝews.gr

H DIMAND έχει αναπτύξει πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένων πράσινων κτηρίων

CSRΝews.gr

8ο CSR School: Πιστοποιημένο πρόγραμμα για τη Βιωσιμότητα και τα ESG από το CSR HELLAS

CSRΝews.gr

Όμιλος Σαράντη – My market: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «PassPantou – Skills for Wheels» για 4η χρονιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνελήφθη ο οδηγός του απορριμματοφόρου που τραυμάτισε θανάσιμα την υπάλληλο καθαριότητας
Συνελήφθη ο οδηγός του απορριμματοφόρου που τραυμάτισε θανάσιμα την υπάλληλο καθαριότητας 30/08/2017 - 03:00
Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας 30/08/2017 - 03:00
Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε drones από το Ιράκ που στόχευαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
    27/07/2026 - 21:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αγρότες: Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ στο ψηφιακό δελτίο αποστολής
    27/07/2026 - 20:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνοελβετική Επιχειρηματική Ένωση – Πρόεδρος ο Νικόλαος Εμμανουηλίδης
    27/07/2026 - 20:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Β. Κικίλιας από Κυλλήνη: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»
    27/07/2026 - 19:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας
    27/07/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ντόναλντ Τουσκ: Η Πολωνία ενδέχεται να λάβει μέτρα για να μειώσει εκ νέου τις τιμές των καυσίμων
    27/07/2026 - 18:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η DIMAND έχει αναπτύξει πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένων πράσινων κτηρίων
    27/07/2026 - 17:50 ESG
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,01%, στα 315,48 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    27/07/2026 - 17:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AKTOR: Υπερκαλύφθηκε 1,8 φορές το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ
    27/07/2026 - 17:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    27/07/2026 - 17:27 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης: Νέες συμφωνίες από τη Γερμανία έως τη Σκανδιναβία
    27/07/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Hellenica: Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πτώση 31% στα κέρδη – Κάμψη σε Ρουμανία και Ουκρανία
    27/07/2026 - 07:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στην Dunapack Packaging Hellas οι μονάδες κυματοειδούς συσκευασίας της El Pack
    27/07/2026 - 12:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Euronext Athens: Πάνω από 8 δισ. ευρώ άντλησαν οι εισηγμένες εταιρείες το 2026
    27/07/2026 - 13:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.530,43 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,51%
    27/07/2026 - 13:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Εφήβων: Με Σερβία την Τετάρτη στο πρώτο νοκ-άουτ

27/07/2026 - 20:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Συμφώνησε με τη Μάλαγα ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ»

27/07/2026 - 20:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H DIMAND έχει αναπτύξει πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένων πράσινων κτηρίων

27/07/2026 - 14:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η νέα σειρά Samsung Galaxy Ζ διαθέσιμη για προπαραγγελία στα καταστήματα Nova και το nova.gr

27/07/2026 - 14:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

8ο CSR School: Πιστοποιημένο πρόγραμμα για τη Βιωσιμότητα και τα ESG από το CSR HELLAS

27/07/2026 - 13:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

8ο CSR School: Πιστοποιημένο πρόγραμμα για τη Βιωσιμότητα και τα ESG από το CSR HELLAS

27/07/2026 - 13:36
FleetNews
fleetnews.gr

Οργανωτικές αλλαγές στην Italian Motion

27/07/2026 - 07:15
FleetNews
fleetnews.gr

ΑΑΔΕ: Μέσω ΑΙ τα πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα

27/07/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo