Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κυβέρνηση: "Όχι" στα προληπτικά μέτρα
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
07/05/2016 · 03:00

Κυβέρνηση: "Όχι" στα προληπτικά μέτρα

Επιστολή απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Κριστίν Λαγκάρντ

Με επιστολή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά στην αντίστοιχη της Κριστίν Λαγκάρντ και ενημερώνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει τα ύψους 3,6 δισ. ευρώ μέτρα στη Βουλή.

Την ίδια ώρα προειδοποιεί για πολιτικές εξελίξεις, αν επιμείνουν οι δανειστές στις απαιτήσεις τους.

Στην επιστολή που αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο MNI, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι:

- Με το νέο ασφαλιστικό συγχωνεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία «όλα σε ένα» και κόβονται οι μελλοντικές συντάξεις.

- Επίκειται άνοιγμα του συνόλου της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εκτός από κάποια προσωρινή προστασία δανείων που σχετίζονται με πρώτη κατοικία.

- «Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή –με ό,τι σημαίνει αυτό- από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ».

- «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη δήλωση για μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα που θα ληφθούν μελλοντικά» για το χρέος.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών για το περιεχόμενο, η επιστολή Τσακαλώτου όπως ήρθε στο φως αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γράφω πριν από την συνάντησή μας τη Δευτέρα για να ξεκαθαρίσω τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τόσο το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, όσο και τη συζήτηση για το χρέος.

Υπάρχει, νομίζω, μια γενική αναγνώριση ότι η κυβέρνησή μου έχει κρατήσει τόσο το πνεύμα, όσο και το γράμμα της καλοκαιρινής συμφωνίας μας. Είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης έχει πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο αναμένονταν αλλά αυτό, σε μεγάλο βαθμό, αντανακλά το μεγάλο μέγεθος των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τους τελευταίους δέκα μήνες. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις χρειάζονταν πολύ πολύπλοκη νομοθέτηση και απαίτησαν τη βοήθεια όχι μόνο της γενναιόδωρης τεχνικής υποστήριξης που παρασχέθηκε, αλλά και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για να γίνει η νομοθέτηση σωστά από την αρχή.

Αντανακλά, όμως επίσης, ότι έχουμε εμπλακεί όχι μόνο σε δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και σε σοβαρές δομικές μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν πολλές από τις χρόνιες αδυναμίες του οικονομικού και δικαστικού συστήματος, τη φορολογική διοίκηση (περιλαμβανομένης μιας νέας αυτόνομης και ανεξάρτητης αρχής συλλογής εσόδων) και πιθανόν, περισσότερο σημαντικό απ’ όλα, τη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις που συζητείται αυτή τη στιγμή στο κοινοβούλιο, αντιμετωπίζει με ριζοσπαστικό τρόπο τη βιωσιμότητα του συστήματος μακροπρόθεσμα ενοποιώντας όλα τα Ταμεία σε ένα, προσφέροντας ίδιους κανόνες για όλους τους συνταξιούχους και μειώνοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Εχουμε τώρα συμφωνήσει με τους τέσσερις Θεσμούς όσα περιλαμβάνονται στην πρώτη αξιολόγηση, όχι μόνο το δημοσιονομικό πακέτο του 3% του ΑΕΠ αλλά και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εκτός από κάποια προσωρινή προστασία δανείων που σχετίζονται με πρώτη κατοικία, και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Από την οπτική μας έχουμε παραδώσει όσα υποσχεθήκαμε – σε κάποιες πτυχές περισσότερα. Και όλα αυτά έχοντας ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και αντιμετωπίζοντας μια απίστευτα περίπλοκη και σοβαρή προσφυγική κρίση.

Ωστόσο, όπως ξέρετε υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ των Θεσμών για το αντίκτυπο του δημοσιονομικού πακέτου, καθώς οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και εμείς, είμαστε πεπεισμένοι ότι το πακέτο είναι αρκετό για να πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι αρκεί μόνο για να πιαστεί 1,5% του ΑΕΠ. Αυτή η εκτίμησή του, πρέπει να σημειωθεί, βασίζεται στην ίδια μεθοδολογία που παρήγαγε μια υποεκτίμηση το 2015 του μεγέθους των δυο δισεκατομμυρίων ευρώ! Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαφορά των δυο ποσοστιαίων μονάδων για το 2018 είναι εξαιρετικά μεγάλη. Και αυτό κάνει την πρόταση για επιπλέον 2% του ΑΕΠ παραμετρικά προληπτικά μέτρα νομοθετημένα εκ των προτέρων πολύ προβληματική.

Πρώτον, δεν υπάρχει συνταγματικά τρόπος να ψηφιστούν προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα και με συζητήσεις που είχα με συναδέλφους, αυτό ισχύει και σε ορισμένα άλλα κράτη μέλη. Ετσι θα πρέπει απλά να νομοθετήσουμε τα μέτρα και «απλώς» να υποσχεθούμε ότι θα ακυρωθούν το 2018 αν δεν χρειαστούν. Επικαλούμενος τόσο στην οικονομική, όσο και την πολιτική εμπειρία σας, μπορείτε να φανταστείτε να πάμε στο κοινοβούλιο αντί για ένα αναμενόμενο πακέτο 5,4 δισ. ευρώ ένα 9 δισ. ευρώ;

Πράγματι, κάθε πακέτο άνω των 5,4 δισ. είναι καταδικασμένο να αντιμετωπιστεί από τους έλληνες πολίτες και τους οικονομικούς αναλυτές, εντός και εκτός Ελλάδος ως κοινωνικά και οικονομικά αντιπαραγωγικό. Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή –για ότι αυτό σημαίνει- από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ.

Παρά τα ανωτέρω, και με μεγάλο κόστος για εμάς από τη στιγμή που η πρότασή μας είναι όντως πολύ σκληρή, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να καλύψουμε τις τέσσερις λέξεις-κλειδιά, που αναφέρθηκαν τόσο από την Κριστίν Λαγκάρντ όσο και από τον Γερούν Ντάισλμπλουμ στο τελευταίο Eurogroup: νομοθέτηση, αντικειμενικότητα, αυτοματισμός, αξιοπιστία.

Προτείναμε έναν αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των δαπανών του προϋπολογισμού –με αναφορά σε κάθε υπουργείο και λίγες συγκεκριμένες εξαιρέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων- ώστε να παράσχουμε την πρόσθετη διασφάλιση που απαιτούν χώρες-μέλη ότι θα είμαστε σε τροχιά για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μας έκαναν πολλές προτάσεις για βελτίωση του μηχανισμού σε ευθυγράμμιση με την απόφαση του Eurogroup, τις οποίες έχουμε συμπεριλάβει. Θα έχετε λάβει την πρότασή μας στην τελική της μορφή μέχρι τη Δευτέρα.

Θεωρώ ότι ένας τέτοιος μηχανισμός, σε συνδυασμό με το πακέτο μεταρρυθμίσεων, είναι υπεραρκετός για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Και έρχομαι στο ζήτημα του χρέους, που αποτελεί επίσης μέρος της συμφωνίας του καλοκαιριού. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια ξεκάθαρη δήλωση για μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα που θα ληφθούν μελλοντικά, κάτι που θα βοηθήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάκαμψη της χώρας και ότι το ρίσκο χώρας απομακρύνεται (επιτέλους!) από την ατζέντα.

Οι επενδυτές χρειάζονται μια ξεκάθαρη εικόνα για να επενδύσουν, κάτι που απαιτεί κατ' ελάχιστον μια ξεκάθαρη ανακοίνωση από το eurogroup ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, βοηθώντας μας έτσι να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο των δημοσιονομικών μέτρων – ύφεσης – περισσότερων μέτρων, σε έναν ενάρετο κύκλο με βάση την ανάπτυξη. Και δεν είναι ζήτημα μόνο επενδύσεων και ανάπτυξης. Εχουμε μπροστά μας και τη μεταρρυθμιστική κόπωση των Ελλήνων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με έξι χρόνια κρίσης και έχουν χάσει το 25% του ΑΕΠ.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη λογικά θα μετριάσει την ανάγκη ενός ακόμη γύρου νέων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα βοηθήσει μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια με στόχο τα πολλά δομικά μας προβλήματα. Αυτό σίγουρα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των δανειστών μας.

Οπότε, θεωρώ ότι τα στοιχεία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και την παροχή της ελάφρυνσης χρέους, υπάρχουν. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει από το καλοκαίρι τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει αποτελέσει πηγή γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια πολύ προβληματική περιοχή, με τον τρόπο που αντιδράσαμε στην προσφυγική κρίση.

Κανείς δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι μια ακόμη ελληνική κρίση, οδηγώντας ίσως σε ένα ακόμη αποτυχημένο κράτος στην περιοχή (failed state), είναι επωφελής για οποιονδήποτε.

Η κυβέρνησή μου και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια συνολική λύση. Όμως μια τέτοια λύση θα πρέπει να είναι αξιόπιστη όχι μόνο για τους πιστωτές μας και τους θεσμούς, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, που σε τελική ανάλυση πρέπει να έχουν την «ιδιοκτησία» του προγράμματος και να μπορούν να το διατηρήσουν. Θα ήθελα να πιστεύω ότι είμαστε τόσο κοντά, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω το «αλλά τόσο μακριά».

Με τις καλύτερες ευχές μου».

Πηγή: http://www.cnn.gr

  • ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
  • ·
  • ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
  • ·
  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός AKTOR: Sold out σε λιγότερες από 6 ώρες τα εισιτήρια του Game 3 με τη Βαλένθια

All Content

Λεπτό προς λεπτό από την ΕΡΤ3 η τελευταία αγωνιστική της GBL!

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 3,86%, άνοδος 4,68% από τις αρχές του 2026 - Το επενδυτικό story των τραπεζών

All Content - BusinessNews.gr

Pernod Ricard Hellas: «Σφηνάκι» +223% στα κέρδη σε μια αγορά που υποχωρεί

All Content - BusinessNews.gr

Y/KNOT Invest: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ, αντλήθηκαν €22,78 εκατ. ευρώ

All Content

In-house παραγωγές στο μικροσκόπιο: Η προειδοποίηση της EPA και η άποψη της PACT

All Content

Στην Birdie η καμπάνια για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

FleetNews

ETSC: Στάσιμη η ασφάλεια των ποδηλατών την τελευταία δεκαετία

FleetNews

Νέα BMW i7: Βιωσιμότητα προϊόντος και παραγωγής

FleetNews

StarLeasing: Νέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης Mercedes-Benz & smart

All Content

Μονακό: Μέσα σε 23 ώρες θα παίξει δύο τελικούς με Μπαρτσελόνα και Λε Μαν!

All Content

Ολυμπιακός: Φατούρο σε Βεζένκοφ, Μιλουτίνοβ και Ντόρσεϊ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Επενδύσεις €24 δισ. έως το 2030 - Τι προβλέπει το νέο στρατηγικό, επενδυτικό πλάνο

All Content - BusinessNews.gr

Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν - Στην ατζέντα η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης σε άμυνα και ασφάλεια

All Content - BusinessNews.gr

Κρι Κρι: Στα 5,5 εκατ. το κόστος από τον πόλεμο – Ανοιγμα στις αγορές ΗΠΑ και Κίνας

FleetNews

Η επαναχρησιμοποίηση μπαταριών BEV, προτιμότερη της ανακύκλωσης;

FleetNews

Ο Όμιλος Volkswagen περνά στην αντεπίθεση στην Κίνα

CSRΝews.gr

Η Bank of America στηρίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με νέες επιχορηγήσεις του Art Conservation Project™

CSRΝews.gr

Waste to Value: Συμμαχία των κλάδων για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων

CSRΝews.gr

ΘΕΟΝΗ: Συμμετοχή στον διάπλου της +πλευσης, στηρίζοντας κοινότητες ακριτικών νησιών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΔΝΤ προς Ευρωζώνη: Mέτρα για το χρέος
ΔΝΤ προς Ευρωζώνη: Mέτρα για το χρέος 06/05/2016 - 03:00
Αφορολόγητο: Μειώνεται στα 8.636 ευρώ 07/05/2016 - 03:00
Αφορολόγητο: Μειώνεται στα 8.636 ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    24/04/2026 - 20:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 30 Απριλίου
    24/04/2026 - 19:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στο αρχείο η έρευνα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας σε βάρος του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ
    24/04/2026 - 19:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στην Αθήνα ο Μακρόν - Η ατζέντα της επίσκεψης και το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
    24/04/2026 - 19:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 3,86%, άνοδος 4,68% από τις αρχές του 2026 - Το επενδυτικό story των τραπεζών
    24/04/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τέλος στην ανωνυμία στα social media: Προς υιοθέτηση η πρόταση Παύλου Μαρινάκη για ταυτοποίηση των χρηστών
    24/04/2026 - 18:51 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση αλληλέγγυων οφειλετών
    24/04/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Y/KNOT Invest: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ, αντλήθηκαν €22,78 εκατ. ευρώ
    24/04/2026 - 18:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • DEF 2026 - Ν. Σταθόπουλος (Alphabet Education): Όραμά μας να γίνουμε ο νο1 καινοτόμος διεθνής κόμβος εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη
    24/04/2026 - 17:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Β. Κικίλιας: Kανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράν
    24/04/2026 - 17:55 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΔΕΗ: Μπαίνει με 1,2 δισ. ευρώ στην ΑΜΚ η CVC Capital Partners
    23/04/2026 - 21:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Pernod Ricard Hellas: «Σφηνάκι» +223% στα κέρδη σε μια αγορά που υποχωρεί
    24/04/2026 - 07:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν - Στην ατζέντα η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης σε άμυνα και ασφάλεια
    24/04/2026 - 09:27 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • 25 χρόνια Athens Jazz: Το φεστιβάλ-ορόσημο, στην επετειακή έκδοσή του, μεταμορφώνει την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    23/04/2026 - 23:00 LIFESTYLE
  • ΔΕΗ: Επενδύσεις €24 δισ. έως το 2030 - Τι προβλέπει το νέο στρατηγικό, επενδυτικό πλάνο
    24/04/2026 - 07:50 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός AKTOR: Sold out σε λιγότερες από 6 ώρες τα εισιτήρια του Game 3 με τη Βαλένθια

24/04/2026 - 17:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Λεπτό προς λεπτό από την ΕΡΤ3 η τελευταία αγωνιστική της GBL!

24/04/2026 - 17:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Bank of America στηρίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με νέες επιχορηγήσεις του Art Conservation Project™

24/04/2026 - 14:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Bank of America στηρίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά με νέες επιχορηγήσεις του Art Conservation Project™

24/04/2026 - 14:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Waste to Value: Συμμαχία των κλάδων για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων

24/04/2026 - 12:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: «Τα τραγούδια μας, η Φωνή μας» – Νέα μουσική ζώνη στη Φωνή της Ελλάδας

24/04/2026 - 11:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
FleetNews
fleetnews.gr

ETSC: Στάσιμη η ασφάλεια των ποδηλατών την τελευταία δεκαετία

23/04/2026 - 05:00
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα BMW i7: Βιωσιμότητα προϊόντος και παραγωγής

23/04/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τελετή Λήξης – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο “Cap St Georges Hotel & Resort”

21/04/2026 - 12:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo