Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καταιγίδες και χιόνια - Πού θα εκδηλωθούν
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
H UNESCO καθιερώνει Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
15/04/2025 · 13:33

H UNESCO καθιερώνει Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Το επίσημο Μνημόνιο της Μόνιμης Εκτελεστικής Επιτροπής συνέταξαν οι επιφανείς καθηγητές της γλωσσολογίας Αθηνών και Σορβόννης, κ.κ. Μπαμπινιώτης και Κλαίρης.

Να καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας πρότεινε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, μετά από πρωτοβουλία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Οργανισμό, και του μόνιμου εκπροσώπου της κ. Γεωργίου Κουμουτσάκου, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με μια ομάδα πανεπιστημιακών υπό την ηγεσία του κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη και Χρήστου Κλαίρη.

Η ομάδα εργασίας των Πανεπιστημιακών που εξάσκησαν πίεση αλλά και ενδελεχώς προήγαγαν την ιδέα αποσπώντας επιστολές στήριξης από τοπικές κυβερνήσεις, Υπουργούς πολιτικούς, την Αγγλικανική Εκκλησία, διανοούμενους και συγγραφείς ανά τον κόσμο, λειτούργησε ύστερα από πρωτοβουλία του Καθηγητή Ιωάννη Κορίνθιου, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε στην Ομάδα τους Καθηγητές Γεώργιο Μπαμπινιώτη, Χρήστο Κλαίρη, Φίλιππο Τρεβεζά, Αναστάσιο Τάμη, και Στέλλα Πριοβόλου.

«Πρόκειται για διεθνή αναγνώριση της διαχρονικότητας, της οικουμενικότητας και της προσφοράς της γλώσσας μας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Είναι ημέρα χαράς και περηφάνιας», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην απόφασή του το Εκτελεστικό Συμβούλιο σημειώνει ότι «η γλώσσα είναι φορέας πολιτισμού, κιβωτός αξιών, εννοιών, ταυτότητας, όργανο έκφρασης και δημιουργίας και γέφυρα επικοινωνίας, κατανόησης και συνεννόησης». Τονίζει ταυτόχρονα, πως μεταξύ των χιλιάδων γλωσσών του κόσμου, η ελληνική συνδυάζει τέσσερα ιδιαιτέρως σημαντικά χαρακτηριστικά:

1. Αδιάσπαστη συνέχεια 40 αιώνων προφορικής παράδοσης και 35 αιώνων γραπτής παράδοσης εάν λάβουμε υπόψη τη γραμμική γραφή Β’ ή τουλάχιστον 28 αιώνες γραπτής παράδοσης εάν περιοριστούμε στην αλφαβητική γραφή, γεγονός που καθιστά τα Ελληνικά την πιο μακροχρόνια, αδιάκοπα ομιλούμενη και γραφόμενη γλώσσα στην Ευρώπη. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο υπενθυμίζει εν προκειμένω ότι όπως είπε ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963, «η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ να ομιλείται. Υπέστη τις αλλαγές που υφίστανται όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, αλλά ποτέ δεν υπήρξε κενό».

2. Μοναδική καλλιέργεια ως γλώσσα (λεξιλόγιο, γραμματική και σύνταξη), λόγω της χρήσης της από απαράμιλλες ιστορικές προσωπικότητες της λογοτεχνίας, της ποίησης, του θεάτρου, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της επιστήμης, όπως ο Όμηρος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Αισχύλος, ο Θουκυδίδης, ο Ιπποκράτης, ο Αρχιμήδης και οι Πατέρες της Εκκλησίας.

3. Ευρεία παρουσία σε πολλές γλώσσες, καθώς, διαχρονικά, η ελληνική έχει αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες γλώσσες ως προς την επίδρασή της σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες και, δι’ αυτών, ευρύτερα στον κόσμο των γλωσσών. Επιπλέον, η ιδιαίτερη σημασία της ελληνικής γλώσσας επιβεβαιώνεται σαφώς από το γεγονός ότι διδάσκεται διεθνώς τόσο στην αρχαία της μορφή, σε έδρες κλασσικών σπουδών ανά τον κόσμο, όσο και στη μεσαιωνική (Βυζαντινή) και στη σύγχρονη μορφή της, σε έδρες Μεσαιωνικής και Νέας Ελληνικής Γλώσσας παγκοσμίως.

4. Η ελληνική γλώσσα ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξάντλητη πηγή της διεθνούς επιστημονικής ορολογίας ιδιαίτερα στην ιατρική, καθώς και στα μαθηματικά, στη φυσική, στη χημεία, στη μηχανική, στην αστρονομία, στην κβαντομηχανική, στις κοινωνικές και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό της ελληνικής, το οποίο προκύπτει σαφώς από εμπειρικά και ιστορικά δεδομένα.

Το επίσημο Μνημόνιο της Μόνιμης Εκτελεστικής Επιτροπής συνέταξαν οι επιφανείς καθηγητές της γλωσσολογίας Αθηνών και Σορβόννης, κ.κ. Μπαμπινιώτης και Κλαίρης.

image 54

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO επισημαίνει ότι ως γλωσσική κοιτίδα των βασικών εννοιών του πολιτισμού, της επιστήμης και της φιλοσοφίας, η ελληνική γλώσσα κατέχει, με ιστορικά και αντικειμενικά κριτήρια, ξεχωριστή θέση μεταξύ των γλωσσών του κόσμου.

Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι «η συνειδητοποίηση της φωνολογικής δομής της ελληνικής οδήγησε τους Έλληνες του 8ου αιώνα π.Χ. στην καινοτόμο αξιοποίηση του συμφωνικού αλφαβήτου των Φοινίκων με την επινόηση του αλφαβήτου, επιτυγχάνοντας έτσι τη δημιουργία ενός νέου φωνηεντικού αλφαβήτου μέσω της μετάβασης από ένα σύστημα γραφής βασισμένο σε συμφωνικά γράμματα σε ένα σύστημα στο οποίο κάθε ήχος, κάθε φώνημα, εκπροσωπείται από ένα γράμμα».

Επίσης, αναφέρει ότι στην μετακλασική Ελληνιστική Περίοδο, η ελληνική γλώσσα υπήρξε για έξι ολόκληρους αιώνες η πρώτη διεθνής γλώσσα, γλώσσα συναλλαγών πολλών λαών (lingua franca) και συγχρόνως γλώσσα πολιτισμική (Kultursprache). «Η ελληνική έλαμψε την περίοδο της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη δέχτηκε και την αγκάλιασε ο Ρωμαϊκός Πολιτισμός, ο οποίος υιοθέτησε την ελληνική γραφή με τη μορφή του λατινικού αλφαβήτου, της έδωσε παγκόσμια διάσταση η γλώσσα των Ευαγγελίων, την ανακάλυψε και την ανέδειξε η Αναγέννηση και την αξιοποίησε στο έπακρον ο Διαφωτισμός», σημειώνει το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, αιτιολογώντας την απόφασή του.

«Ο ηλεκτρονικός Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσας (Thesaurus Linguae Graecae – TLG), ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα γραμμένα στην ελληνική γλώσσα από τον Όμηρο έως τους ιστορικούς του 15ου αιώνα, αριθμεί 12.000 ελληνικά κείμενα τεσσάρων χιλιάδων (4.000) συγγραφέων, που περιλαμβάνουν 105.000.000 λέξεις (σε όλους τους τύπους λέξεων που εμφανίζονται στα κείμενα)», υποστηρίζει.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO τονίζει, επιπλέον, πως ιστορικά η ελληνική γλώσσα κατέχει καίρια θέση στη διανόηση, στη γλωσσική έκφραση και διατύπωση θεμελιωδών εννοιών και λέξεων της ευρωπαϊκής και της ευρύτερης διανόησης, οι οποίες δηλώνονται, προσλαμβάνονται ή ανάγονται σε λέξεις-έννοιες της ελληνικής γλώσσας.

Με βάση τα ανωτέρω, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO αποφάσισε ότι η 9η Φεβρουαρίου προτείνεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», λαμβάνοντας, επίσης, υπόψη του ότι αυτήν την ημερομηνία, το 1857, έφυγε από τη ζωή ο εθνικός ποιητής της Ελλάδας, Διονύσιος Σολωμός.

Υπενθυμίζεται, πως η UNESCO ήδη έχει αναγνωρίσει διάφορα στοιχεία που συνδέονται με την ελληνική γλώσσα. Δύο στοιχεία καταγεγραμμένης πολιτιστικής κληρονομιάς, «Τα μολύβδινα χρηστήρια ελάσματα του Μαντείου της Δωδώνης» και τον «Πάπυρο του Δερβενίου: Το αρχαιότερο βιβλίο της Ευρώπης», τα οποία έχουν καταχωρηθεί στο Διεθνές Μητρώο Μνήμης του Κόσμου (Memory of the World) το 2023 και το 2015, αντίστοιχα. Επίσης, δύο επιπλέον στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς: Το «Πολυφωνικό Καραβάνι», το οποίο μελετά, διασώζει και προάγει το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, συμπεριληφθέν το 2020 στο Μητρώο Καλών Πρακτικών Διασώσεως και τον «Βυζαντινό Ψαλμό», που ενεγράφη το 2019 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Σημειώνεται, ότι η χώρα που έκανε την πρώτη παρέμβαση στη συνεδρίαση της UNESCO για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ήταν η Αϊτή, η οποία ιστορικά ήταν και η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Τέλος, το κείμενο της απόφασης συνετάχθη μετά από συνεργασία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO με τους καθηγητές Γιώργο Μπαμπινιώτη, ομότιμο καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και Χρήστο Κλαίρη, ομότιμο καθηγητή Γενικής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Με αφορμή την απόφαση, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε: «Με την υποστήριξη του κ. πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτήν πριν περίπου έξι μήνες, με πίστη ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε, παρά τις πολλές δυσκολίες του εγχειρήματος. Τελικά, με πολλή, συστηματική και επίμονη δουλειά, καταθέσαμε την πρόταση στις 10 Μαρτίου με την πρωτόγνωρη για τα αντίστοιχα δεδομένα του Οργανισμού, έγγραφη υποστήριξη 20 κρατών-μελών».

«Η καθιέρωση ενός παγκόσμιου εορτασμού έχει εξαιρετική σημασία. Όχι μόνον για την έμφαση που θα δίδεται στην ελληνική γλώσσα ως παγκόσμιας πολιτιστικής αξίας. Μέσω καλά οργανωμένων εκδηλώσεων, οι Έλληνες όπου γης αλλά και πολλοί ξένοι με ελληνική παιδεία ή και άλλοι θα μπορέσουν να εκκινήσουν ή να ανανεώσουν την επαφή και τη σχέση τους με την ελληνική στη διαχρονικότητά της. Να επανεκτιμήσουν τη σχέση της με την καλλιέργεια του πνεύματος, της σκέψης και του πολιτισμού», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ·
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

«Εφτάψυχη» η «μισή» Φενέρμπαχτσε, 85-80 τη Βίρτους στην Μπολόνια

All Content

Στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ, 87-67 την Πριέβιντζα στη Σλοβακία

All Content - BusinessNews.gr

Τραμπ στο Νταβός: «Η Ευρώπη κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»

All Content - BusinessNews.gr

PeopleCert: Διεθνής επέκταση και νέες εξαγορές στον πυρήνα της στρατηγικής της

All Content - BusinessNews.gr

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τον Φεβρουάριο η ψήφιση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών στον τομέα της Βιομηχανίας»

All Content

Softweb: Ετοιμάζεται να μπει στις διαφημιστικές υπηρεσίες

All Content

Στην ΕΡΤ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Με σούπερ Λεκαβίτσιους και 35-14 στο 4o δεκάλεπτο, η ΑΕΚ 88-73 την Καρδίτσα

All Content

Πάρτι πρόκρισης με 8.000 φιλάθλους για τις Γυναίκες του Παναθηναϊκού παρά το 93-94 από τη Ζαγκλέμπιε (vids & pics)

All Content - BusinessNews.gr

Η Eldorado Gold ποντάρει στην Ελλάδα: Τα σχέδια για Σκουριές, Ολυμπιάδα και Πέραμα

All Content - BusinessNews.gr

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ

All Content - BusinessNews.gr

Hellenic Train: Από το β´ τρίμηνο του 2027, η σταδιακή άφιξη νέων τρένων - Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μόνο ένας στους 3 μαθητές στην Ελλάδα έχει πρόσβαση σε συσκευές με δυνατότητες AI
Μόνο ένας στους 3 μαθητές στην Ελλάδα έχει πρόσβαση σε συσκευές με δυνατότητες AI 15/04/2025 - 12:34
«Ο κόσμος το 2035»: Οι συμμετέχοντες του Φόρουμ των Δελφών προβλέπουν τις μεγάλες ανακατατάξεις της επόμενης δεκαετίας 15/04/2025 - 14:44
«Ο κόσμος το 2035»: Οι συμμετέχοντες του Φόρουμ των Δελφών προβλέπουν τις μεγάλες ανακατατάξεις της επόμενης δεκαετίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Διακοπή κυκλοφορίας στη Νέα Μάκρη λόγω καθίζησης οδοστρώματος
    21/01/2026 - 20:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τραμπ για Μακρόν με γυαλιά ηλίου: «Παρίστανε τον σκληρό τύπο»
    21/01/2026 - 19:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γαλλία: Η εταιρεία Lactalis ανακάλεσε έξι παρτίδες βρεφικού γάλακτος
    21/01/2026 - 19:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κ. Χατζηδάκης: Τρεις προτεραιότητες για το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
    21/01/2026 - 18:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,53%, στα 351,13 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    21/01/2026 - 17:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΙΣ: Παραίτηση Αθ. Εξαδάκτυλου - Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος
    21/01/2026 - 17:51 ΥΓΕΙΑ
  • ΗΠΑ: Πτώση 9,3% στις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Δεκέμβριο
    21/01/2026 - 17:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • Καθυστερήσεις στις πτήσεις: «Όχι» σε περικοπές στα δικαιώματα των επιβατών, λέει το Ευρωκοινοβούλιο
    21/01/2026 - 17:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνάντηση Θεοχάρη - Μποζάι: Πρόοδος στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας Ελλάδας - Τουρκίας
    21/01/2026 - 17:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ξεπέρασε το 1,5 GW στην Ρουμανία
    21/01/2026 - 17:33 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • PeopleCert: Διεθνής επέκταση και νέες εξαγορές στον πυρήνα της στρατηγικής της
    21/01/2026 - 08:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Hellenic Train: Από το β´ τρίμηνο του 2027, η σταδιακή άφιξη νέων τρένων - Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης
    21/01/2026 - 08:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Eldorado Gold ποντάρει στην Ελλάδα: Τα σχέδια για Σκουριές, Ολυμπιάδα και Πέραμα
    21/01/2026 - 09:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διπλός ΕΝΦΙΑ σε τράπεζες και servicers για χιλιάδες κλειστά ακίνητα - Ο στόχος
    21/01/2026 - 08:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ιαπωνική κρίση ταρακούνησε την αγορά ομολόγων - Αντεξαν Ελλάδα και Ευρώπη
    21/01/2026 - 08:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

21/01/2026 - 22:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Basketball Champions League 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

21/01/2026 - 21:47
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Salon Leaders Forum

21/01/2026 - 17:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Νέα διοίκηση στο ΑΠΕ: Πρόεδρος η Άρια Αγάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος η Χριστίνα Συναρέλλη

21/01/2026 - 15:39
FleetNews
fleetnews.gr

Στην… πρίζα οι νέες BMW M

21/01/2026 - 14:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Aveda παρουσιάζει τη νέα σειρά Advanced Botanical Kinetics™ ενισχυμένη με τις τεχνολογίες Phytotech Vegan Κολλαγόνου & Σύμπλεγμα Vegan Πεπτιδίων

21/01/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

24ΜΕDIA: Η Νικολέττα Τσιλιβαράκου αναλαμβάνει καθήκοντα Director of Ad Operations

21/01/2026 - 11:59
FleetNews
fleetnews.gr

EuroNCAP: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2025

21/01/2026 - 11:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

GEP: Ασημένια διάκριση από τoν EcoVadis για τις επιδόσεις της στη βιωσιμότητα

21/01/2026 - 11:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

SKAG: Θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων

21/01/2026 - 11:17
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo