Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γεωργιάδης: Προσκαλούμε τους επενδυτές από κάθε μέρος του κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα
NEWSROOM NEWSROOM
ΕΛΛΑΔΑ
07/10/2021 · 14:04

Γεωργιάδης: Προσκαλούμε τους επενδυτές από κάθε μέρος του κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα

Οι παθογένειες των συστημάτων υγείας και τα σημαντικά κενά της φαρμακευτικής εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο που ανέδειξαν η πανδημία και η υγειονομική κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο "Goal 2030: Accessfor all Generating a healthy medicines strategyfor the next decade" της "Medicines for Europe" και της "International Generic και Biosimilar Medicines Association" που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τη συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στις σύγχρονες τάσεις, που διαμορφώνουν το περιβάλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φαρμάκου και των συστημάτων υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διεθνώς.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως "πρέπει να επιταχυνθεί η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιστροφή της παραγωγής στην Ευρώπη". Απευθυνόμενος στο κοινό τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι στην προσπάθεια να βρούμε λύση για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής. Προσκαλούμε τους επενδυτές από κάθε μέρος του κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα. Η χώρα παρέχει πλήρη πολιτική σταθερότητα, μια κυβέρνηση φιλο-επενδυτική, μία κοινή γνώμη που καλωσορίζει τις επενδύσεις, ένα εργατικό δυναμικό εκπαιδευμένο και πλέον μια συλλογική πολιτική που με φορολογικά και άλλα κίνητρα μπορεί να ενισχύσει γρήγορα τις παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα".

O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως "προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη των ασθενών με τις αναγκαίες θεραπείες", ενώ "ο εξορθολογισμός του clawback αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, καθώς από του χρόνου προβλέπεται ρήτρα συνυπευθυνότητας της πολιτείας για τις επιστροφές".

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης σημειώνοντας ότι έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένοι πόροι οι οποίοι θα συνδυαστούν με μεταρρυθμίσεις συνολικές στη φαρμακευτική πολιτική. "Δεν είναι ένα εργαλείο ενίσχυσης. Είναι ένα εργαλείο που δίνει δυνατότητες να μεταρρυθμιστεί ο κλάδος ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός συνολικά και παράλληλα μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που μπορεί να είναι στο κομμάτι του R&D είτε στο κομμάτι της παραγωγής με μια καινοτόμα διαδικασία, να μπορεί να επιστρέφονται πίσω στη φαρμακοβιομηχανία χρήματα τα οποία δίνει από το clowback. Είναι ένα πρώτο στάδιο που η ελληνική πολιτεία θέλησε να δείξει ότι οι εταιρείες που θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στην καινοτομία και την παραγωγή και να συνδέσουν όλο αυτό το πλαίσιο με μια προστιθέμενη αξία, ότι επιθυμούμε να τις επιβραβεύσουμε δεσμεύοντας πόρους, ώστε να λάβουν πίσω χρήματα" ανέφερε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε πως αυτό είναι ένα γενικότερο μήνυμα προς όλες τις εταιρείες, ότι η ελληνική πολιτεία στηρίζει τις επενδύσεις.

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία εστίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο. Ο πρόεδρος της ΠΕΦ αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη φαρμακευτική εφοδιαστική αλυσίδα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, τονίζοντας πως η χώρα μας διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, γεγονός που της επέτρεψε να καλύψει τις ανάγκες σε φάρμακα πρώτης γραμμής περισσότερων από τριών εκατομμυρίων ασθενών στη χώρα, συμβάλλοντας παράλληλα στην κάλυψη των αναγκών αρκετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τρύφων υπογράμμισε πως η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε συζήτηση για αλλαγή της φαρμακευτικής πολιτικής που ακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία οδήγησε στην εξάρτηση των συστημάτων υγείας και της φαρμακευτικής φροντίδας από τις εισαγωγές τρίτων χωρών χαμηλού κόστους. "Στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ως προτεραιότητά της την ενίσχυση της βιοφαρμακευτικής έρευνας, τον επαναπατρισμό της φαρμακευτικής παραγωγής στο έδαφος της Ευρώπης και την ενίσχυση των περιφερειακών ευρωπαϊκών εφοδιαστικών αλυσίδων για φάρμακα και υγειονομικό υλικό" ανέφερε ο κ. Τρύφων, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο "θα εξασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά, ενισχύεται η ανθεκτικότητα και η θωράκιση κρίσιμων υποδομών των συστημάτων υγείας και κυρίως εξασφαλίζεται η πρόσβαση όλων των πολιτών σε φάρμακα πρώτης γραμμής και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας".

Επίσης, τόνισε ότι η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου έχει δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, οι οποίες αφορούν στην αναβάθμιση των ερευνητικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της φαρμακοβιομηχανίας, διασφαλίζοντας την επάρκεια της αγοράς και την πρόσβαση όλων των ασθενών σε υψηλής ποιότητας φάρμακα με προσιτό κόστος, ενώ οι επενδύσεις αυτές θα ενισχύσουν σημαντικά την εξαγωγική δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Η χρηματοδοτική ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, το χαμηλό κόστος κεφαλαίου, η πρόσβαση σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ώστε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να εξελιχθεί σε παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη.

Στο διεθνές συνέδριο, που είναι το πρώτο που διεξάγεται με φυσική παρουσία, συμμετέχουν πάνω από 200 σύνεδροι, στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών βιομηχανιών, καθώς και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Medicines for Europe, εκπροσωπεί τη βιομηχανία των γενοσήμων, των βιο-ομοειδών και των φαρμάκων προστιθέμενης αξίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα μέλη της Ένωσης προμηθεύουν το 70% των φαρμάκων που διατίθενται στην Ευρώπη, τα οποία παράγονται σε 400 ευρωπαϊκά εργοστάσια και απασχολούν 190.000 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας εκπροσωπώντας την ελληνική παραγωγική φαρμακοβιομηχανία συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή National Association Committee της Medicines for Europe μαζί με άλλες 23 ενώσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σε διαθεσιμότητα αντιεμβολιαστής αστυνομικός
Σε διαθεσιμότητα αντιεμβολιαστής αστυνομικός 07/10/2021 - 13:47
Γκάγκα: Ειδικά αντιικά φάρμακα που κάνουν καλά κάθε ασθενή δεν έχουμε 07/10/2021 - 14:17
Γκάγκα: Ειδικά αντιικά φάρμακα που κάνουν καλά κάθε ασθενή δεν έχουμε
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δικαιώθηκε από το ΕΔΔΑ η πρώην γγ Εσόδων Κ. Σαββαΐδου για ποινικές διώξεις επί ΣΥΡΙΖΑ
    01/02/2023 - 21:36 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Fed: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης
    01/02/2023 - 21:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Σύγκρουση τεθωρακισμένων Puma σε άσκηση - Δώδεκα τραυματίες
    01/02/2023 - 21:03 ΚΟΣΜΟΣ
  • Δημοσκόπηση Marc: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
    01/02/2023 - 20:52 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Παναγιωτίδης: Πωλητής στο πακέτο της Dimand - Στο 2,561% το ποσοστό του, από 6,308%
    01/02/2023 - 20:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Φίλκεραμ Johnson: Έναντι 9,23 εκατ. ευρώ πέρασε στον μοναδικό ενδιαφερόμενο το βιομηχανικό ακίνητο
    01/02/2023 - 20:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΣΕΒΕ: Το Μακεδονικό Σήμα παρουσιάστηκε στο Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο
    01/02/2023 - 20:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικότητα, ενόψει ανακοινώσεων Fed
    01/02/2023 - 19:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Wolfspeed: Η αμερικανική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο τσιπ στη Γερμανία
    01/02/2023 - 19:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τσίπρας: Στο δίλημμα «με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή» θα απαντήσει ο ίδιος ο λαός
    01/02/2023 - 19:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Αλέξιος Παΐζης: Στη ΔΕΗ από την Ηλέκτωρ (ΕΛΛΑΚΤΩΡ)
    01/02/2023 - 09:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κλειώ Κούβελα: Aπό την V+O στη Sky Express
    01/02/2023 - 09:48 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Κafea Terra: Λανσάρει τέσσερα plant based ροφήματα στην B2B αγορά
    01/02/2023 - 09:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λιανεμπόριο: Συσκευασίες χωρίς καπάκια!
    01/02/2023 - 08:00 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Sunday Club: Νέα ελληνική εταιρεία στον κλάδο «silver economy» των 65+
    01/02/2023 - 08:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

FleetNews
FleetNews

BMW Group: μείωσε τις εκπομπές CO2 του στόλου του

02/02/2023 - 00:07
AllStar Basket
AllStar Basket

EuroCup 2022-23: Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

01/02/2023 - 23:49
AllStar Basket
AllStar Basket

Basketball Champions League 2022-23: Πρόγραμμα-αποτελέσματα

01/02/2023 - 23:43
Advertising.gr
Advertising.gr

Στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο «Η Γή της Ελιάς»

01/02/2023 - 19:40
Advertising.gr
Advertising.gr

Αθηναϊκή Στρωματοποιία: Στόχος ανάπτυξη 13% και τζίρος 30 εκατ. το 2023

01/02/2023 - 19:35
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Δ. Μιχαηλίδου: “Η κοινωνική πολιτική δεν αποτελεί φιλανθρωπία, αλλά υποχρέωση όλων μας”

01/02/2023 - 17:52
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΔΕΗ 2021

01/02/2023 - 17:12
FleetNews
FleetNews

Webfleet: Συνδεδεμένοι στόλοι μειώνουν τις εκπομπές

01/02/2023 - 07:47
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo