Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην Σ. Μπεκατώρου
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
20/01/2021 · 11:20

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην Σ. Μπεκατώρου

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η πανεπιστημιακή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου και στις φοιτήτριες που δέχονται πολύμορφη βία, το οποίο έθεσαν στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ωστόσο, το ψήφισμα δεν αφορούσε μόνο την ολυμπιονίκη, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη και όλων των φοιτητριών που έχουν υποστεί πολύμορφη βία:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
  • Στελέχωση Ιδρυμάτων και Φοιτητικών εστιών με ιατρικές μονάδες, παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογική υπηρεσία.

Σε σχόλιό τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», στον Φοιτητικό Σύλλογο Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρουν:

«Μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να προκαλέσει η γνωστή απαράδεκτη και χυδαία στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης η οποία καταψήφισε ψήφισμα που κατέθεσε η Πανσπουδαστική για στήριξη στην Σοφία Μπεκατώρου και σε τόσες ακόμα γυναίκες, ανάμεσα τους και φοιτήτριες που έχουν δεχτεί και δέχονται σεξουαλική καταπίεση και πολύμορφη βία, με την δικαιολογία ότι το ψήφισμα κατηγορεί τις κυβερνήσεις για την υποκριτική τους στάση και τους επιρρίπτει ευθύνες για την υποστελέχωση του προσωπικού φύλαξης, ενώ η κυβέρνηση τους ιδρύει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αυτή η στάση δεν μας εκπλήσσει καθώς είναι αλληλένδετη με τις αξίες και τα ιδανικά που αναπαράγει το σύστημα και πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Άλλωστε για την ΔΑΠ και τα στελέχη της, τα παραδείγματα είναι πολλά όπως η πρόσφατη σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας μέσω διαδικτύου από στέλεχος της συγκεκριμένης παράταξης στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι οι «και καλά σύγχρονες θέσεις» της ΔΑΠ, της ΝΔ όπως και των άλλων αστικών κομμάτων, που αναπαράγουν τα πρότυπα της ΕΕ για τις γυναίκες, οι καμπάνιες για την "γυναίκα της καριέρας και της αγοράς" αποτελούν περιτύλιγμα μιας κατάστασης που αναπαράγεται στη σημερινή κοινωνία. Παράλληλα αξιοποιούνται για να κρύβεται το πραγματικό περιεχόμενο της γυναικείας ανισοτιμίας που έχει τη βάση της στο ότι σήμερα εκμεταλλεύονται τις ιδιαίτερες ανάγκες των νέων γυναικών για να χτυπήσουν τα δικαιώματα τους. Οι νέες φοιτήτριες, απόφοιτοι και νέες εργαζόμενες έρχονται αντιμέτωπες με την ανεργία, με τον κίνδυνο της απόλυσης σε περίπτωση εγκυμοσύνης, με τα ωράρια-λάστιχο. Σήμερα οι γυναίκες μετατρέπονται σε αντικείμενο εξουθένωσης καθώς είναι τρανταχτή η έλλειψη μέτρων προστασίας της μητρότητας. Βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους ένα κράτος που δεν τους εξασφαλίζει τα ελάχιστα και τα ανάγει όλα σε ατομική ευθύνη».

Ολόκληρο το ψήφισμα όπως υπερψηφίστηκε από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μηχανικών Ορυκτών Πόρων:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, που κατήγγειλε την σεξουαλική καταπίεση που δέχτηκε η ίδια στα 21 της χρόνια. Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες από αθλήτριες και φοιτήτριες, που δίκαια έχουν πυροδοτήσει την αγανάκτηση και την οργή για την πολύμορφη βία που βιώνουν οι γυναίκες. Η ξεκάθαρη καταδίκη αυτών των αποτρόπαιων γεγονότων από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες είναι αυτονόητη.

Δεν πρόκειται δυστυχώς για μεμονωμένα περιστατικά. Καταδικαστέα φαινόμενα όπως το συγκεκριμένο είναι αποτέλεσμα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού στον οποίο κουμάντο κάνουν οι "ισχυροί παράγοντες". Όπως προκύπτει και από τις ίδιες τις καταγγελίες η σαπίλα έχει διεισδύσει βαθιά και στο χώρο του αθλητισμού, αφήνοντας τις αθλήτριες και τους αθλητές εκτεθειμένους σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, την ίδια στιγμή που δεν έχουν στήριξη προκειμένου να καταγγείλουν τέτοια γεγονότα, να σταδιοδρομήσουν ως αθλητές.

Άρα, οι εκβιασμοί και οι πιέσεις, η ψυχολογική και συναισθηματική βία που φτάνει ακόμα και στη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους που δουλεύουν, σπουδάζουν, ψυχαγωγούνται, ζουν οι γυναίκες δεν αναπτύσσονται σε κοινωνικό κενό. Είναι η "κορυφή του παγόβουνου" της άθλιας πραγματικότητας που βιώνουν οι νέες και οι νέοι, όπου τα όνειρά των γυναικών για μια καλύτερη ζωή, για σπουδές και ενασχόληση με το επιστημονικό αντικείμενο, το άθλημα, την τέχνη, η ανάγκη για ψυχαγωγία "σκοντάφτουν" στις οικονομικές, κοινωνικές πιέσεις και εκβιασμούς. Αυτές είναι οι συνθήκες που τις υποχρεώνουν να μη μιλήσουν.

Όσοι σήμερα "πέφτουν από τα σύννεφα", ΟΗΕ, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, κυβερνήσεις, είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί! Πόσο υποκριτικό είναι να καλούν τις γυναίκες να "σπάσουν τη σιωπή τους", όταν η πολιτική που ακολουθούν τις κρατά σιωπηλές, τις εκθέτει σε κίνδυνο; Η εργοδοτική τρομοκρατία, η απειλή της απόλυσης και της ανεργίας, οι εκβιασμοί των μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού, του πολιτισμού, ακόμα και των Πανεπιστημίων δεν παύουν να υπάρχουν μόλις τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν.

Η ολόπλευρη στήριξη των γυναικών για να σταθούν στα πόδια τους και να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά, ακόμα περισσότερο για να ενταχθούν στον αγώνα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας που δέχονται απαιτεί όλα όσα διαχρονικά το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ στερούν από τις γυναίκες. Τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια υποκρίνονται ότι νοιάζονται για την εξάλειψη των επιθέσεων σε βάρος των φοιτητριών, όταν έχουν στερήσει από φοιτήτριες και φοιτητές βασικές υποδομές, προσωπικό φύλαξης στις Σχολές και τις εστίες, το δικαίωμα να ζουν και να σπουδάζουν με ασφάλεια στις Σχολές και τις εστίες.

Η καταγγελία των νέων γυναικών για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, βίας κάθε μορφής, ιδιαίτερα εργοδοτικής, κρατικής, μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης. Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε νέα που έχει υποστεί κακοποίηση. Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλες προϋποθέσεις, ώστε να σταθεί κάθε γυναίκα ανεξάρτητη οικονομικά, κοινωνικά, δηλαδή για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στην Εκπαίδευση, στον αθλητισμό, Πολιτισμό.

Απαιτούμε:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
  • Στελέχωση Ιδρυμάτων και Φοιτητικών εστιών με ιατρικές μονάδες, παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογική υπηρεσία».
  • ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε τον δεύτερο τελικό Παναθηναϊκός AKTOR-Ολυμπιακός

All Content

Γιαννακόπουλος: "Μετά θα μάθετε σε ποιον έκανα πρόταση"

All Content - BusinessNews.gr

Dakos Food Industries: Δάκος και Ήλιος ενώνουν δυνάμεις - Rebranding, επενδύσεις και εξαγωγική ανάπτυξη

All Content - BusinessNews.gr

Επίσημα στην Ελλάδα η Uber Eats - Ιδρύθηκε η θυγατρική

All Content - BusinessNews.gr

Profile: Στροφή στην αμυντική τεχνολογία, διεθνής επέκταση και νέες εξαγορές

All Content

Δημήτρης Χατζηδάκης, CEO της Phaistos: Θεσμική και πολιτική επικοινωνία σε φάση μετάβασης

All Content

ΑΛΦΑ: Nέα καμπάνια από Ogilvy και Soho Square

FleetNews

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

FleetNews

Η δυναμική συνεργασία GAC AION και Inchcape Hellas

FleetNews

Νέες λύσεις της LG με την Google για IVI και SDV τεχνολογίες

All Content

Παίρνει τον Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς ο Άρης

All Content

"Για Σιλντς και Μπιρτς ο ΠΑΟΚ" γράφουν οι Ισπανοί

All Content - BusinessNews.gr

Bally’s Intralot: Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της evoke έναντι 243 εκατ. λιρών

All Content - BusinessNews.gr

Καλοκαίρι ελέγχων: Η ΑΑΔΕ επιστρατεύει αλγόριθμους για τον εντοπισμό φοροφυγάδων - Στο στόχαστρο 4.000 επιχειρήσεις

All Content - BusinessNews.gr

Στάσσης: Η ΔΕΗ μετασχηματίζεται από εταιρεία ενέργειας σε εταιρεία τεχνολογίας

FleetNews

Geely: Εδραίωση στην Ευρώπη με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες

FleetNews

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Opel Astra – Δείτε τις τιμές του

CSRΝews.gr

WEST: Στην θέση 38 των μεγαλύτερων εργοδοτών της χώρας

CSRΝews.gr

Η Novo Nordisk στο BeWell Festival: Μία πρόσκληση «Για μια ανάλαφρη ζωή»

CSRΝews.gr

Το Μαζί για το Παιδί ενίσχυσε 17 σχολικές μονάδες και ένα νοσοκομείο στην Ήπειρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εμβολιασμοί: Αυξάνονται οι ρυθμοί με 144 εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές
Εμβολιασμοί: Αυξάνονται οι ρυθμοί με 144 εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές 20/01/2021 - 11:18
Δημόσιο: Τι ισχύει για τηλεργασία, ωράριο, άδεια ειδικού σκοπού, βεβαιώσεις κίνησης 20/01/2021 - 11:38
Δημόσιο: Τι ισχύει για τηλεργασία, ωράριο, άδεια ειδικού σκοπού, βεβαιώσεις κίνησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Θεοδωρικάκος: Την επόμενη εβδομάδα η νέα εφαρμογή «PosoKanei»
    05/06/2026 - 11:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Mε την ανακύκλωση συσκευών η COSMOTE TELEKOM συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών θαλασσών
    05/06/2026 - 10:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,16%, στα 1,1639 δολάρια
    05/06/2026 - 10:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Πτωτικές τάσεις στην έναρξη των συναλλαγών
    05/06/2026 - 10:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Foxconn και Intel συνεργάζονται για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς
    05/06/2026 - 10:43 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Το όνομα του Τραμπ θα αφαιρεθεί από το Κέντρο Κένεντι, έπειτα από δικαστική απόφαση
    05/06/2026 - 10:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΒΙΟΤΕΡ: Αποδέχθηκε την πρόταση των CEPAL, Intrum και DoValue
    05/06/2026 - 10:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Profile: Στροφή στην αμυντική τεχνολογία, διεθνής επέκταση και νέες εξαγορές
    05/06/2026 - 10:05 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Η SenseOne εντάσσεται στη Space Hellas
    05/06/2026 - 09:59 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Καλοκαίρι ελέγχων: Η ΑΑΔΕ επιστρατεύει αλγόριθμους για τον εντοπισμό φοροφυγάδων - Στο στόχαστρο 4.000 επιχειρήσεις
    05/06/2026 - 09:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Επίσημα στην Ελλάδα η Uber Eats - Ιδρύθηκε η θυγατρική
    04/06/2026 - 18:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Σημαντική μείωση των ανατιμήσεων μετά την ΠΝΠ για την αθέμιτη κερδοφορία
    04/06/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Kpler: Τέσσερα ιρανικά τάνκερ με 7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου εξήλθαν από τα Στενά του Ορμούζ παρά τον αποκλεισμό
    04/06/2026 - 19:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νέα επίθεση της Ryanair στη Fraport Greece:«Σχεδιάζει να αυξήσει 390% τα τέλη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας»
    04/06/2026 - 21:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2026 – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
    04/06/2026 - 16:59 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πασκουάλ: «Η διαιτησία έκρινε το παιχνίδι με τη Μούρθια»!

05/06/2026 - 07:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Google Marketing Live EMEA 2026: Search, creators και commerce στην εποχή της Τεχνητής Νοηµοσύνης

05/06/2026 - 07:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βάλτερ Ντε Ραφαέλε: Ο πρώτος Ιταλός που ανέλαβε ομάδα στην Ιαπωνία

05/06/2026 - 07:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Solid Havas: Νέα καλοκαιρινή καμπάνια για τα Cream Crackers Παπαδοπούλου

05/06/2026 - 07:13
CSRΝews.gr
csrnews.gr

WEST: Στην θέση 38 των μεγαλύτερων εργοδοτών της χώρας

04/06/2026 - 13:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Novo Nordisk στο BeWell Festival: Μία πρόσκληση «Για μια ανάλαφρη ζωή»

04/06/2026 - 11:59
FleetNews
fleetnews.gr

Πιο σύγχρονο από ποτέ το νέο Volkswagen T-Roc

04/06/2026 - 05:00
FleetNews
fleetnews.gr

Η δυναμική συνεργασία GAC AION και Inchcape Hellas

04/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Charity Gala Dinner «Είμαστε Ένα»

28/05/2026 - 15:48
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo