Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Δημοτικό: Κληθήκαμε να λύσουμε δύσκολη εξίσωση, τα καταφέραμε καλά
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
01/06/2020 · 10:06

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Δημοτικό: Κληθήκαμε να λύσουμε δύσκολη εξίσωση, τα καταφέραμε καλά

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Κοντά στους μικρούς μαθητές που επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας "Έλλη Αλεξίου".

Κατά την άφιξή του, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον διευθυντή, Γιώργο Αντωνιάδη για το πώς κυλά η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μαθητών και χωρίς απουσία δασκάλου. Συζητήθηκαν οι κανόνες αλλά και οι νέες συνήθειες με τις οποίες καλούνται να εναρμονιστούν μαθητές και διδακτικό προσωπικό ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματός τους. Μόλις "χτύπησε" το κουδούνι για επιστροφή στις τάξεις έσπευσε να χαιρετήσει τους μικρούς μαθητές της Α’ Δημοτικού που παρακολουθούσαν σε παραμύθι τον "Μικρό COVID-19", που τους εξηγεί όλα όσα, στην ηλικία τους, πρέπει να γνωρίζουν.
"Ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί αλλά τα καταφέραμε καλά"

Με δύσκολη εξίσωση που κατάφερε, ωστόσο, να λυθεί και η επιτυχία της πιστώνεται σε όλους παρομοίασε σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης, που την ώρα εκείνη διδάσκονταν "Μαθηματικά", ο πρωθυπουργός τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας διαπιστώνοντας πως στο σύνολό τους οι μαθητές είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά. Παρατήρησε δε πως είναι πολύ σημαντικό, παρόλο που ηλιακά είναι νωρίς, οι μαθητές να έχουν πλήρη αίσθηση του ρόλου τους στην κοινωνία. Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ήταν πολύ σημαντική και "ήρθε για να μείνει” ενώ η αξιοποίηση της τεχνολογίας ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον. Πρόσθεσε δε πως πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς θα γίνεται στην τάξη ωστόσο η τεχνολογία προχωράει και μας δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες να έχουμε πρόσβαση στη γνώση. "Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν αρκετά καλή, κάναμε πολύ καλό μάθημα και καινούργια πράγματα. Πιστεύω μας έσωσε για να καλύψουμε όλη μας την ύλη και ευτυχώς με όλα αυτά τα μέτρα, επιστρέψαμε στο σχολείο", είχε πει νωρίτερα μαθήτρια της ΣΤ’ Δημοτικού στον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχοντας ακούσει τις απόψεις των ειδικών και έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος Δημόσιας Υγείας, τοποθετήθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών πρωτίστως για μαθησιακούς λόγους, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.
"Ευχαριστώ τα στελέχη της εκπαίδευσης"

"Nομίζω ότι και οι γονείς πια αισθάνονται αρκετά σίγουροι να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Και δεν σας κρύβω ότι και εγώ προσωπικά, έχοντας ακούσει όλες τις απόψεις των ειδικών και έχοντας πια πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι ουσιαστικά δεν συντρέχει κάποιος λόγος δημόσιας υγείας, τοποθετήθηκα υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, ουσιαστικά για μαθησιακούς λόγους. Η ιδέα ότι τα παιδιά θα έμεναν μακριά από το σχολείο για έξι μήνες από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο νομίζω ότι δημιουργούσε σε όλους μας αρκετά μεγάλη ανησυχία. Εγώ πάντως χαίρομαι, μιλώντας σε όσα παιδιά είχα την ευκαιρία, όχι μόνο σήμερα, όλες αυτές τις μέρες. Νομίζω ότι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Όλοι ξαναγίναμε πρωτάκια με τον τρόπο μας και ξαναμάθαμε, από την αρχή, πράγματα τα οποία βέβαια εσείς τους τα μαθαίνατε ούτως ή αλλιώς. Έτσι δεν είναι; Γιατί δεν είναι ο κορονοϊός, υπήρχε η γρίπη, οι βασικοί κανόνες ατομικής υγιεινής θα μας συνοδεύουν για πάντα. Και νομίζω ότι και στα παιδάκια κάπου τους έλειψαν οι παρέες τους. Από το να παίζουν κιόλας στις παιδικές χαρές ή στους δρόμους χωρίς να υπάρχει καμία τάξη και καμία επίβλεψη, σίγουρα θα είναι πιο ασφαλή στο σχολείο τους", σημείωσε ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με δασκάλους.

"Νομίζω ότι αν δουν και κάποιοι γονείς που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί ότι το πράγμα πάει καλά, μπορεί να αυξηθεί η προσέλευση τις επόμενες μέρες. Και τελειώνουμε Παρασκευή 26 Ιουνίου. Πάντως, εγώ θέλω να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ, συνολικά το λέω, σε κάθε ευκαιρία, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, γιατί δεν ήταν απλό αυτό το οποίο έγινε και ειδικά η προσπάθεια να κρατήσουμε τα παιδιά σε επαφή με το σχολείο μέσω της τεχνολογίας ήταν μία πολύ μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Προφανώς, πιο δύσκολο όσο τα παιδιά είναι πιο μικρά. Αλλά, νομίζω, ότι η εξοικείωση πια είναι τέτοια που μας επιτρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Και, βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με την υπουργό το πολύ επιτυχημένο πείραμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, το οποίο και αυτό αγκαλιάστηκε, όχι μόνο από παιδιά, αλλά και από γονείς. Μπήκαμε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν νέο κόσμο. Βέβαια, υποκατάστατο για το σχολείο και την επαφή δεν υπάρχει. Αλλά, νομίζω, ότι αυτά τα εργαλεία θα μας συνοδεύουν για πάντα πια, θα κάνουν και τη δική σας δουλειά και το όλο εκπαιδευτικό έργο πιο εύκολο. Και, βέβαια και στο κομμάτι της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο οποίο αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία έχουμε πια άλλη εξοικείωση με την τεχνολογία για να μπορούμε να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα", επεσήμανε.

Νίκη Κεραμέως: Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία

«Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα, χωρίς ανοιχτά σχολεία», τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ» για τη σημερινή επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση ήταν πρώτα απ' όλα η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών, η καθοδική πορεία της επιδημίας», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε πως προσμετρήθηκε επίσης η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, «η οποία είναι πολύ ενθαρρυντική», καθώς «έγινε υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης».

«Από τη στιγμή που έχουμε το "πράσινο φως", την προηγούμενη εμπειρία, οφείλουμε να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «αν τα σχολεία δεν άνοιγαν τώρα, τα παιδιά θα ήταν έξι μήνες εκτός σχολικής δομής».

«Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν κανόνες και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας παρά έξω στις πλατείες», υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να μάθουν να συμβιώνουν μ' αυτή τη νέα κανονικότητα, πώς να προστατεύονται στη βάση πάντα των οδηγιών των ειδικών».

«Η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο έχει σημαντικές συνέπειες και στη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού αλλά και στην κοινωνική του εξέλιξη και στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη», επισήμανε η κ. Κεραμέως.

  • KΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Στην τελική ευθεία η επιστροφή Τολιόπουλου στον Άρη

All Content

Η κλήρωση των τεσσάρων ελληνικών ομάδων στο EuroCup Γυναικών

All Content - BusinessNews.gr

ΕΖΑ: Στα αποστάγματα το «επόμενο κεφάλαιο» της εταιρείας μέσω της συνεργασίας με την Πιλάβας

All Content - BusinessNews.gr

ΕΚΤΕΡ: Το πτυχίο της 7ης τάξης που ανοίγει την πόρτα των mega projects - Νέα δεδομένα για τον όμιλο

All Content - BusinessNews.gr

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Jumbo: Πώς ο Βακάκης σχεδιάζει τον όμιλο του 2035

All Content

Effie Awards Hellas 2026: McCann και Wikifarmer ξεχώρισαν ξανά

All Content

Spec 9,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

FleetNews

Ford Lease: Σταθερό κόστος, ολοκληρωμένες υπηρεσίες

FleetNews

VW, Audi, Porsche και Seat σε κρίσιμη αναδιάρθρωση

FleetNews

Όμιλος VW: Στο +50% οι παραγγελίες EV μοντέλων στην Ευρώπη

All Content

Ομπράντοβιτς: "Να είναι χαρούμενοι οι φίλαθλοι με το μπάσκετ που θα παίζουμε" (video)

All Content

Άρης: Η ώρα του Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ!

All Content - BusinessNews.gr

Τέλος εποχής για το Ταμείο Ανάκαμψης – Το νέο τοπίο των δημόσιων επενδύσεων από το 2027

All Content - BusinessNews.gr

Η Speakeasy στην Αθήνα, νέοι επενδυτές στην Παναχαϊκή και το σήμα Μαρκόπουλου για τη ΔΕΘ

All Content - BusinessNews.gr

ΕΥΔΑΠ: Εργα αποχέτευσης 1 δισ. ευρώ αλλάζουν τον χάρτη της Ανατολικής Αττικής

FleetNews

Αποκάλυψη για το νέο Volkswagen ID. Cross

FleetNews

BMW Group: Ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Ευρώπη το Α’ εξάμηνο

CSRΝews.gr

«Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Βραβείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τον Όμιλο Τσέτη

CSRΝews.gr

Η Campeón Gaming στη λίστα Best Workplaces for Young Professionals 2026

CSRΝews.gr

QualityNet Foundation: Οι 57 πρωταγωνιστές της βιωσιμότητας στην Ελλάδα για το 2026

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Eπίθεση με βιτριόλι: Πέντε οι ύποπτες γυναίκες
Eπίθεση με βιτριόλι: Πέντε οι ύποπτες γυναίκες 01/06/2020 - 09:59
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού, καταιγίδες και χαλάζι 01/06/2020 - 10:59
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού, καταιγίδες και χαλάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Π. Μαρινάκης: Σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία – Άνοδος μισθών και απασχόλησης, νέα μέτρα για στέγη και οφειλές
    16/07/2026 - 13:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • efood: Τι παρήγγειλαν οι Έλληνες στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου
    16/07/2026 - 13:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Campeón Gaming: Στην 6η θέση των Best Workplaces™ for Young Professionals 2026
    16/07/2026 - 13:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι 21% φθηνότερα σε σχέση με αυτά των Ευρωπαίων κατασκευαστών
    16/07/2026 - 12:57 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Εθνική Τράπεζα - Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Ανθεκτική επενδυτική διάθεση και το στοίχημα της ΑΙ
    16/07/2026 - 12:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Angelini Pharma ολοκλήρωσε την εξαγορά της Catalyst Pharmaceuticals
    16/07/2026 - 12:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΘΕΟΝΗ: Διεθνής αναγνώριση καταλληλόλητας για την προετοιμασία βρεφικών τροφών από το SGS Institut Fresenius
    16/07/2026 - 12:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Βραβείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τον Όμιλο Τσέτη
    16/07/2026 - 12:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Π. Αντωνόπουλος (Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ): Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας είναι η αποταμίευση
    16/07/2026 - 12:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,9% καταγράφηκε τον Μάρτιο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας
    16/07/2026 - 12:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Allou! Fun Park: Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα επένδυση στον χώρο
    15/07/2026 - 14:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,89%, στα 606,78 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    15/07/2026 - 17:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: "Ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνάψει ειρήνη με την Ουκρανία"
    15/07/2026 - 16:40 ΚΟΣΜΟΣ
  • «Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Στην κορυφή του κλάδου χαρτικών ατομικής υγιεινής η ΜΕΓΑ Α.Ε.
    15/07/2026 - 16:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΡΤ: Αφιέρωμα στη μνήμη της Μάρως Κοντού μέσω ERTFLIX και ΕΡΤ1
    15/07/2026 - 14:11 MEDIA

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Βραβείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τον Όμιλο Τσέτη

16/07/2026 - 09:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η κλήρωση των τεσσάρων ελληνικών ομάδων στο EuroCup Γυναικών

16/07/2026 - 09:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κινηµατογράφος και Διαφήµιση: Μεγάλη οθόνη, µεγάλες προσδοκίες

16/07/2026 - 09:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Supercan: Η Coca-Cola σε νέα συσκευασία

16/07/2026 - 09:46
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Campeón Gaming στη λίστα Best Workplaces for Young Professionals 2026

16/07/2026 - 09:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στην τελική ευθεία η επιστροφή Τολιόπουλου στον Άρη

16/07/2026 - 09:35
FleetNews
fleetnews.gr

Ford Lease: Σταθερό κόστος, ολοκληρωμένες υπηρεσίες

16/07/2026 - 05:00
FleetNews
fleetnews.gr

VW, Audi, Porsche και Seat σε κρίσιμη αναδιάρθρωση

16/07/2026 - 04:35
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

«Μια Στρατηγική Σύμπραξη με το Βλέμμα στο Μέλλον του Greek Modeling!» : DELTA MODELS ACADEMY / ΔΕΛΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

14/07/2026 - 06:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

8η Επίδειξη Μόδας ΔΥΑΜΕΑ

13/07/2026 - 06:24
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo