Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Εποχική γρίπη: Απαντήσεις ειδικών πριν τα πρώτα κρούσματα
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
02/10/2019 · 14:14

Εποχική γρίπη: Απαντήσεις ειδικών πριν τα πρώτα κρούσματα

Με το θέμα που απασχολεί ήδη τις υγειονομικές Αρχές παγκοσμίως, την «Εποχική Γρίπη», διεξήχθει πρόσφατα η έναρξη του Ε’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στη Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και η κ. Άννα Τζώρτζη, Πνευμονολόγος και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG.

Λίγο πριν εμφανισθούν τα πρώτα κρούσματα της φετινής εποχικής γρίπης στη χώρα μας, οι ομιλητές προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να παρουσιάσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της νόσου και να λύσουν τα ερωτήματα που γεννώνται κάθε χρόνο, για την καλύτερη κατανόησή της.

Τι είναι η εποχική γρίπη

Αναλύοντας την ταυτότητα της γρίπης, οι ομιλητές έδωσαν τον ορισμό της ως μία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται στον ομώνυμο ιό (Influenza), είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εμφανίζεται με ετήσιες επιδημίες, παγκόσμιας εμβέλειας, με υψηλή νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Ο ιός της γρίπης έχει διάφορα στελέχη, αλλά μόνο οι τύποι Α και Β εμφανίζουν ανθρώπινη νόσο. Σύμφωνα με τη διαφοροποίηση των στελεχών του ιού, άλλα προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα (περιοχή του στοματο-φάρυγγα) προκαλώντας ένα απλό κρυολόγημα και διασπείρονται πολύ εύκολα (πχ ο γνωστός ιός H1N1) και άλλα προσβάλλουν το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, εμφανίζουν σοβαρότερα συμπτώματα, υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και χαμηλότερα ποσοστά διασποράς (πχ ο ιός Η5Ν1, που προκαλεί την γρίπη των πτηνών).

Η κ. Τζώρτζη αναφέρθηκε εκτενώς στην εποχική γρίπη και τα χαρακτηριστικά της, εστιάζοντας στην αιφνίδια ετήσια εμφάνισή της, με κορύφωση εντός 2-3 εβδομάδων,διάρκεια 2-3 μήνες, καθώς και τη χαρακτηριστική της εποχικότητα, τους χειμερινούς μήνες στα εύκρατα κλίματα (Απρίλιος-Σεπτέμβριος για νότιο ημισφαίριο, Νοέμβριος-Μάρτιος για βόρειο ημισφαίριο) σε αντίθεση με τα τροπικά κλίματα στα οποία εμφανίζει συνεχείς εξάρσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Λόγω κλιματικής αλλαγής, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μετατόπιση της κορύφωσης της γρίπης, στο βόρειο ημισφαίριο, προς τον Φεβρουάριο, γεγονός που επηρεάζει τον προγραμματισμό των προληπτικών παρεμβάσεων, όπως είναι ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαρόγλου, την περίοδο επιδημίας της εποχικής γρίπης, δηλαδή κατά την εμφάνιση και έξαρση της νόσου στα όρια μιας κοινότητας, έχει εκτιμηθεί ότι θα μολυνθεί το 75% του πληθυσμού, χωρίς όμως να εμφανίσουν όλοι συμπτώματα.

Τα κλινικά συμπτώματα μπορεί να προέρχονται από όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος και είναι ο πυρετός, κεφαλαλγία, συνάχι, μυαλγίες, ρίγη κ.α. και κάποιες φορές μόνο διάρροια, ναυτία και έμετοι που παραπέμπουν σε γαστρεντερικές λοιμώξεις.

Η εμφάνιση των συμπτωμάτων γίνεται 1-4 ημέρες από την είσοδο του ιού στον οργανισμό, αλλά τονίστηκε ότι κάποια άτομα μολύνονται και είναι μεταδοτικά, χωρίς να εμφανίσουν τα ίδια κάποιο σύμπτωμα.
Η συχνότητα μόλυνσης από τον ιό εξαρτάται από την ηλικία, με τα παιδιά να εμφανίζουν την υψηλότερη συχνότητα μόλυνσης και αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο, κυρίως στις ηλικίες κάτω των 2 ετών.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στην επιτήρηση της πορείας της επιδημίας, είναι οι επιπλοκές που προκαλεί ο ιός της γρίπης, ιδιαίτερα σε:
άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα
ενήλικες άνω των 65 ετών
παδιά κάτω των 2 ετών
ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη
άτομα με χρόνιες νευρολογικές παθήσεις, συγγενείς ή επίκτητες
ασθενείς με ανοσοκαταστολή
άτομα με παχυσαρκία
τροφίμους οίκων ευγηρίας
γυναίκες κατά την κύηση

Οι συχνότερες επιπλοκές αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα και περιλαμβάνουν εμφάνιση πνευμονίας, παρόξυνση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και του άσθματος.
Τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι την περίοδο της εποχικής επιδημίας, αυξάνονται πολύ τα εμφράγματα μυοκαρδίου, ακόμα και σε άτομα χωρίς κανένα προηγούμενο ιστορικό, πιθανότατα λόγω της φλεγμονής των αγγείων (αγγειίτιδα) που προκαλείται από τον ιό της γρίπης.

Ο κ. Σαρόγλου, θέλοντας να παρουσιάσει την φυσική πορεία της νόσου, τόνισε, ότι ένα ποσοστό μόνο από όσους προσβληθούν από τον ιό της γρίπης θα κριθεί απαραίτητο να νοσηλευτεί, πχ λόγω πνευμονίας και από αυτούς ακόμα λιγότεροι θα χρειαστούν μηχανική υποστήριξη για την αναπνοή τους, δηλαδή θα μεταφερθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Κάνοντας μία σύντομη καταγραφή των 388 σοβαρών περιστατικών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη εποχική γρίπης στη χώρα μας, μέχρι τις 19 Μαΐου 2019:
374 άτομα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ
154 συνολικοί θάνατοι
14 θάνατοι εκτός ΜΕΘ
56 είχαν εμβολιαστεί

Μετάδοση

Η μετάδοση της γρίπης, μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και μία ημέρα πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων, δυσκολεύοντας την προφύλαξη των οικείων του ασθενούς από τόσο νωρίς. Παρόλο που συνεχίζεται μέχρι και 7 ημέρες αργότερα, η υψηλότερη μεταδικότητα παρατηρείται τις πρώτες 3-4 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Η προστασία μετάδοσης θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι και 24 ώρες μετά τη λύση του τελευταίου συμπτώματος, είτε είναι πυρετός είτε κάποιο άλλο.

Οι συνηθέστεροι τρόποι μετάδοσης είναι με τα μικροσωματίδια τα οποία εκπέμπονται με την ομιλία, τον βήχα, το γέλιο, το φτέρνισμα, την άμεση επαφή από άτομο σε άτομο και από την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες.
Η κ.Τζώρτζη ανέφερε στην παρουσίασή της ότι ο ιός της γρίπης επιβιώνει στον αέρα έως 24 ώρες, ενώ σε μη πορώδεις επιφάνειες μέχρι και 48 ώρες. Τα μικρά παιδιά συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση της νόσου, καθώς αποβάλλουν ιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις νεαρές ηλικίες και άλλους ενήλικες, ενώ και στην περίπτωση ανοσοκαταστολής παρατείνεται η αποβολή του ιού.

Προληπτικά μέτρα

Ο κ. Τσιόδρας στην εισαγωγή του τόνισε την λεπτή ισορροπία μεταξύ των απαραίτητων προληπτικών μέτρων Δημόσιας Υγείας, της βιοιατρικής έρευνας και των τεχνολογικών εξελίξεων σε συνάρτηση με την απίστευτη «επιμονή» και ικανότητα των παθογόνων να αναδύονται και να επαναδύονται.

Για την προστασία του πληθυσμού και για τον έλεγχο εξάπλωσης της γρίπης συνιστώνται διάφορα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και από τις υγειονομικές αρχές αλλά και από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Το τακτικό πλύσιμο των χεριών, ο καθαρισμός των επιφανειών και η ασφαλής χρήση και απόρριψη χαρτομάντηλων φαίνεται να συμβάλλουν σημαντικά στη προστασία από τον ιό της γρίπης. Σε ειδικές περιπτώσεις έκθεσης σε πολυπληθείς χώρους και φροντίδας ασθενή, προτείνεται επίσης η χρήση μάσκας, καθώς και η οικειοθελής απομόνωση περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας ή ενδέχεται να νοσήσουν λόγω άμεσης επαφής με ασθενή στο περιβάλλον τους.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, κάποια δραστικά μέτρα σε δημόσιους και επαγγελματικούς χώρους είναι ο περιορισμός κοινωνικών συναντήσεων, η εργασία από το σπίτι όποτε αυτό είναι εφικτό, η αποχή των παιδιών από εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον ταξιδιωτικά μέτρα.

Ο κ. Σαρόγλου έκανε εκτενή αναφορά στην αποτελεσματικότητα των αντιικών φαρμάκων και στην έγκαιρη χορήγησή τους κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού και σε περιπτώσεις με εμφανή κλινικά συμπτώματα, ανεξαρτήτως του ιστορικού εμβολιασμού, ιδιαίτερα στα περιστατικά ηλικιωμένων και στις ευπαθείς ομάδες.

Για την αποφυγή «τυφλής» διάγνωσης, συνέστησε εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό της γρίπης, αλλά και για την παρουσία άλλων παθογόνων (περίπτωση συν-λοίμωξης), προκειμένου να χορηγηθεί στον ασθενή επιπλέον φαρμακευτική αγωγή με αντιβιοτικά όπου ενδείκνυται και να ενισχυθεί η προστασία του από τυχόν σοβαρές επιπλοκές.

  • ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ
  • ·
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε νωρίς σήμερα τους προκριματικούς Προμηθέα και Κολοσσού στο BCL

All Content

"Έβρεξε" κατοστάρες στην πρεμιέρα των προκριματικών του BCL

All Content - BusinessNews.gr

Parfums Christian Dior: «Άρωμα» κερδοφορίας στην Ελλάδα- Στα 25,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

All Content - BusinessNews.gr

BSH Oικιακές Συσκευές: Σταθερός τζίρος στα 175 εκατ. – Ο λόγος που υποχώρησαν τα κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

Επιστροφή ενοικίου: Η προθεσμία, τα λάθη και τα ποσά που χάνονται – Οι δικαιούχοι και οι ποινές

All Content

UM Greece: Ενίσχυση της διοικητικής ομάδας με δύο στρατηγικές τοποθετήσεις

All Content

Σε NEXT COM - WPP Media το rebranding της Ελλάδας

FleetNews

Η Shell φέρνει την Ducati και την Playmobil στα πρατήριά της

FleetNews

Η Volvo ανανεώνει τα XC40, EX40 και EC40

FleetNews

Τρεις κορυφαίες διακρίσεις για την Hyundai στα “Red Dot Award”

All Content

Stoiximan GBL: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

All Content

ΠΑΟΚ: Τρίποντο από την... εξέδρα ο Αλεξάντερ στη Media Day (video)

All Content - BusinessNews.gr

Από το Ταμείο Ανάκαμψης στα 100 δισ. ευρώ: Το νέο επενδυτικό στοίχημα της Ελλάδας

All Content - BusinessNews.gr

Aegean: Κύκλος εργασιών στα 816,6 εκατ ευρώ το πρώτο εξάμηνο, αύξηση 3% στην επιβατική κίνηση

All Content - BusinessNews.gr

Samsung Electronics Ελλάς: Αύξηση κερδών +34,8% πάρα την μικρή κάμψη τζίρου

FleetNews

Range Rover Electric: Αυτές είναι οι τιμές του στην Ελλάδα

FleetNews

To Geely EX5 κατακτά το ελληνικό κοινό

CSRΝews.gr

Επέκταση της LPR στην Ελλάδα: Νέες λύσεις κυκλικής διαχείρισης παλετών

CSRΝews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εγκαινίασε το νέο 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

CSRΝews.gr

Νερό Βίκος και ΠΑΕ Ατρόμητος ανανεώνουν τη συνεργασία τους για τρίτη χρονιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΟΚΑΝΑ: Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ για την αλλαγή στη διοικητική δομή του
ΟΚΑΝΑ: Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ για την αλλαγή στη διοικητική δομή του 02/10/2019 - 13:53
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άνοιξαν οι δρόμοι 02/10/2019 - 14:25
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άνοιξαν οι δρόμοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αυτοκατανάλωση: Τι φέρνει το νέο πλαίσιο - Απλούστερες διαδικασίες και περισσότερες δυνατότητες
    15/09/2026 - 08:31 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Από το Ταμείο Ανάκαμψης στα 100 δισ. ευρώ: Το νέο επενδυτικό στοίχημα της Ελλάδας
    15/09/2026 - 08:15 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Επιστροφή ενοικίου: Η προθεσμία, τα λάθη και τα ποσά που χάνονται – Οι δικαιούχοι και οι ποινές
    15/09/2026 - 08:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BSH Oικιακές Συσκευές: Σταθερός τζίρος στα 175 εκατ. – Ο λόγος που υποχώρησαν τα κέρδη
    15/09/2026 - 07:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Parfums Christian Dior: «Άρωμα» κερδοφορίας στην Ελλάδα- Στα 25,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις
    15/09/2026 - 07:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στα Ίχνη των Λογοτεχνών: Μια διαφορετική περιήγηση στην Αθήνα των γραμμάτων και των τεχνών
    14/09/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κίνα: Ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι ζητά "εποικοδομητικό διάλογο" με την ΕΕ για το εμπόριο
    14/09/2026 - 22:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία: Kοινή διακήρυξη με την οποία διεκδικούν «το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση»
    14/09/2026 - 21:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Οι μεγάλες αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο – Τι αλλάζει από 17 Σεπτεμβρίου
    14/09/2026 - 21:16 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Aktor: Εναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών - Εύρος τιμών από 0,30 έως 15 ευρώ
    14/09/2026 - 20:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νέα γκάμα Geely E5: Με μεγαλύτερη μπαταρία 68 kWh και τιμή από 29.990 ευρώ
    14/09/2026 - 12:06 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Ακρίβεια τροφίμων στην Ευρώπη: Στο +35% η Ελλάδα σε έξι χρόνια – Πού καταγράφηκε η μεγαλύτερη μεταβολή
    14/09/2026 - 11:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της «Ελληνικό Μετρό» Χρήστος Καραδήμας
    14/09/2026 - 10:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Amplus: Καθαρά κέρδη 1,45 εκατ. ευρώ για το 2025 - Μείωση 11,98% στον κύκλο εργασιών
    14/09/2026 - 11:20 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γιώργος Πορτοκαλίδης, Πρόεδρος & CEO, Ιoniki (Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε.): Από την παράδοση, στο μέλλον της ζύμης
    14/09/2026 - 11:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πού θα δείτε νωρίς σήμερα τους προκριματικούς Προμηθέα και Κολοσσού στο BCL

15/09/2026 - 05:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στο προπονητικό επιτελείο των Σικάγο Μπουλς ο Ταζ Γκίμπσον (vid)

15/09/2026 - 04:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Superbet Μεγάλος Χορηγός του 14ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ

14/09/2026 - 14:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

H Χριστίνα Κουτρομάνου στη VALUECOM

14/09/2026 - 14:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Επέκταση της LPR στην Ελλάδα: Νέες λύσεις κυκλικής διαχείρισης παλετών

14/09/2026 - 13:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εγκαινίασε το νέο 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

14/09/2026 - 11:45
FleetNews
fleetnews.gr

Η Shell φέρνει την Ducati και την Playmobil στα πρατήριά της

14/09/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Η Volvo ανανεώνει τα XC40, EX40 και EC40

14/09/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Zuma Athens έρχεται στη Riviera Galleria

08/09/2026 - 08:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals | Pure Perfection

05/09/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo