Σάββατο, 27 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πρωτοβουλία rescEU: Ενισχύοντας την πολιτική προστασία στην Ε.Ε.
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
21/05/2019 · 03:00

Πρωτοβουλία rescEU: Ενισχύοντας την πολιτική προστασία στην Ε.Ε.

Η πρωτοβουλία rescEU ενισχύει την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκρίνεται και να προετοιμάζεται για φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τον Μάρτιο του 2019, τέθηκε σε ισχύ νέα νομοθεσία για την ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης.
Το νέο στοιχείο της – η πρόσθετη εφεδρική ικανότητα του rescEU αποτελεί πλέον πραγματικότητα που ενισχύει την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκρίνεται και να προετοιμάζεται για φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.
Η νέα νομοθεσία για την ενίσχυση του υφιστάμενου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενισχύει την οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη της ΕΕ στα συστήματα αντιμετώπισης καταστροφών των κρατών μελών και των συμμετεχουσών χωρών.
Συγκεκριμένα, δημιουργεί σταδιακά μια πρόσθετη εφεδρεία ικανοτήτων, που ονομάζεται rescEU. Το νέο σύστημα προβλέπει επίσης μεγαλύτερες επενδύσεις σε δραστηριότητες ετοιμότητας και ανταλλαγή γνώσεων.
Γιατί η Επιτροπή πρότεινε το 2017 την πρωτοβουλία rescEU;
Κάθε χρόνο, δασικές πυρκαγιές, σοβαρές πλημμύρες, καταιγίδες, σεισμοί, κατολισθήσεις, αλλά και ανθρωπογενείς καταστροφές (τρομοκρατικές επιθέσεις, χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά και πυρηνικά - (ΧΒΡΠ) - ατυχήματα) οδηγούν στην απώλεια ζωών και καταστρέφουν ολόκληρες περιοχές.
Η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει περαιτέρω τις επιπτώσεις των καταστροφών στο μέλλον. Μόνο το 2018, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν τον θάνατο πάνω από 100 ατόμων στην Ευρώπη. Το οικονομικό κόστος είναι επίσης τεράστιο: το 2016 οι καταστροφές ανήλθαν σε 10 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Οι δασικές πυρκαγιές του περασμένου έτους μας θύμισαν και πάλι ότι η ΕΕ πρέπει να εξοπλιστεί καλύτερα για να προστατεύει τους πολίτες της από καταστροφές.
Ταυτόχρονα, το περιβάλλον ασφάλειας καθίσταται περισσότερο περίπλοκο. Με το rescEU, η ΕΕ λαμβάνει πλέον συγκεκριμένα επιχειρησιακά μέτρα για την καλύτερη πρόληψη, προετοιμασία και αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών.
Με βάση τον υφιστάμενο μηχανισμό, το νεοσυσταθέν rescEU δημιουργεί πρόσθετες εφεδρικές ικανότητες για την αντιμετώπιση καταστροφών, που ανήκουν στα κράτη μέλη και φιλοξενούνται απ' αυτά, οι οποίες είναι έτοιμες να αναπτυχθούν όταν χρειάζεται.
Η σύνθεση αυτής της πρόσθετης εφεδρείας rescEU βασίζεται σε ανάλυση των κινδύνων καταστροφών στην Ένωση και λαμβάνει υπόψη τα υφιστάμενα κενά στις δραστηριότητες αντιμετώπισης καταστροφών και ετοιμότητας σε όλα τα κράτη μέλη. Αρχικά, οι ικανότητες του rescEU θα περιλαμβάνουν αεροσκάφη και ελικόπτερα πυρόσβεσης.
Με την πάροδο του χρόνου, θα προστεθούν επιπλέον μέσα συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων ιατρικών περιστατικών ή χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών συμβάντων.
Πότε θα καταστεί το rescEU επιχειρησιακό;
Οι δασικές πυρκαγιές δεν περιμένουν. Οι μεταβατικές ρυθμίσεις έχουν τεθεί τώρα σε εφαρμογή για να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ μπορεί να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα μέσα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ήδη το 2019. Κατά τη μεταβατική περίοδο (έως το 2025), η ΕΕ θα ενσωματώσει τα εθνικά μέσα στο rescEU με συγχρηματοδότηση των δαπανών ετοιμότητάς τους από την ΕΕ (75 %).
Μέχρι σήμερα, διατέθηκαν συνολικά 7 αεροσκάφη πυρόσβεσης (6 Canadair και 1 Dash 8) και 6 ελικόπτερα για να συνθέσουν τον στόλο «μετάβαση προς το rescEU» το 2019.
Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με άλλα συμμετέχοντα κράτη, τα οποία έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεισφέρουν.
Άλλες ικανότητες του rescEU θα αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου, ιδίως στον τομέα των έκτακτων ιατρικών αναγκών (διακομιδή ασθενών, κινητά νοσοκομεία τύπου EMT-3, κ.λπ.) και συμβάντων που σχετίζονται με χημικούς, βιολογικούς, ραδιολογικούς κινδύνους (ΧΒΡΠ).
Διεξάγονται προκαταρκτικές τεχνικές συζητήσεις με τα κράτη μέλη προκειμένου να συμφωνηθεί το είδος και ο αριθμός των ικανοτήτων που πρέπει να αναπτυχθούν στο πλαίσιο του rescEU. Η ενισχυμένη στήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων από την ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας αρχίζει επίσης να εφαρμόζεται άμεσα αμέσως μετά την επίσημη έγκριση της αναθεωρημένης νομοθεσίας.
Πώς λειτουργεί το rescEU;
Οι ικανότητες του rescEU πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν τα κράτη μέλη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνα τους μια καταστροφή και ζητούν πρόσθετη βοήθεια από την ΕΕ η οποία θα πρέπει να παρασχεθεί γρήγορα. Πρόκειται για ένα επιπλέον «δίχτυ ασφαλείας». Μεγάλο μέρος των λειτουργικών δαπανών, καθώς και οι δαπάνες για την ανάπτυξη των ικανοτήτων rescEU θα καλυφθούν από τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Οι ικανότητες rescEU ανήκουν στα κράτη μέλη και φιλοξενούνται από αυτά. Η Επιτροπή, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη που ζητούν βοήθεια, καθώς και τα κράτη μέλη τα οποία διαθέτουν ικανότητες rescEU, αποφασίζει για την ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων.
Πώς στηρίζει η ΕΕ την αλληλεγγύη των κρατών μελών μέσω της χρήσης εθνικών ικανοτήτων στην ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας;
Η νέα πολιτική περιλαμβάνει επίσης ορισμένες νέες διατάξεις που θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τις υφιστάμενες ικανότητες και να συμβάλουν περισσότερο στην ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας:
1. Η νέα νομοθεσία έχει ως στόχο να παράσχει κίνητρα στα κράτη μέλη (και τα συμμετέχοντα κράτη) να βοηθούν το ένα το άλλο σε περιόδους ανάγκης. Συγκεκριμένα, η ΕΕ συγχρηματοδοτεί τα μέσα τα οποία τα κράτη μέλη διαθέτουν στην ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας κατά το 75 % των επιχειρησιακών δαπανών όταν χρησιμοποιούνται εντός της ΕΕ (ή σε συμμετέχον κράτος) και το 75 % των δαπανών μεταφοράς όταν αναπτύσσονται εκτός της ΕΕ.
2. Η νέα νομοθεσία έχει ως στόχο να καταστήσει όλα τα υφιστάμενα εθνικά μέσα επιχειρησιακά για διεθνή ανάπτυξη. Όταν οι εθνικές ικανότητες χρειάζονται αναβάθμιση ή επισκευή για την αντιμετώπιση καταστροφών σε διεθνές επίπεδο, τα κράτη μέλη μπορούν να ζητήσουν τη συγχρηματοδότηση από την ΕΕ (υπό τον όρο ότι το 75 % της εν λόγω δαπάνης αναβάθμισης/επισκευής δεν υπερβαίνει το 50 % του κόστους ανάπτυξης της ικανότητας). Οι ικανότητες αυτές αποτελούν, με τη σειρά τους, μέρος της ευρωπαϊκής δεξαμενής πολιτικής προστασίας και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση μελλοντικών καταστροφών.
3. Η νέα νομοθεσία θεσπίζει ένα δίκτυο γνώσεων για την πολιτική προστασία με σκοπό τη στήριξη όλων των φορέων πολιτικής προστασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας ένα πλήρες φάσμα εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με καταστροφές. Με τον τρόπο, αυτό όλοι οι παράγοντες αντιμετώπισης καταστροφών θα μπορούν να ανταλλάσσουν εμπειρίες και να μιλούν «την ίδια τεχνική γλώσσα».
4. Η Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσει ότι οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται μέσω των διαρθρωτικών ταμείων είναι ανθεκτικές σε καταστροφές. Οι επενδύσεις λαμβάνουν υπόψη τις εθνικές εκτιμήσεις κινδύνου. Επιπλέον, η Επιτροπή απλούστευσε την προσέγγιση όσον αφορά την υποβολή εκθέσεων. Στις περιπτώσεις που τα κράτη μέλη χρειάζονται περαιτέρω στήριξη, η Επιτροπή διατυπώνει συστάσεις σχετικά με τα εθνικά μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας.
Ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας: πόσα μέσα και από ποιες χώρες;
Η ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας (πρώην «ευρωπαϊκή ικανότητα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών») περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ικανότητες αντιμετώπισης που παρέχονται στη δεξαμενή και για τις οποίες δεσμεύτηκαν 23 διαφορετικά συμμετέχοντα κράτη [1]. Οι ικανότητες αυτές περιλαμβάνουν μέσα, όπως ομάδες πυρόσβεσης και πυροσβεστικά αεροσκάφη, εξοπλισμό για την συγκράτηση πλημμυρών, καθαρισμό του νερού, και ικανότητες ανίχνευσης και δειγματοληψίας χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών ουσιών. Η πείρα έχει καταδείξει ότι οι ικανότητες που διατίθενται εκ των προτέρων δεν είναι πάντοτε επαρκείς, διότι πολλές καταστροφές μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή ενισχύει την ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας με την παροχή αυξημένης ενωσιακής χρηματοδότησης στα κράτη μέλη για την κάλυψη του κόστους προσαρμογής, επισκευής και λειτουργίας όλων των μέσων που περιλαμβάνονται σε αυτή. Τούτο συνιστά σημαντικό πρόσθετο κίνητρο για τα κράτη μέλη ώστε να διαθέσουν τις ικανότητές τους στην ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας.
Λειτουργεί αυτή η νέα δομή και για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης εκτός της ΕΕ;
Η νέα πολιτική εστιάζει στην ενίσχυση της συλλογικής ικανότητας της ΕΕ και των κρατών μελών για την αντιμετώπιση καταστροφών στην Ευρώπη. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σήμερα, κάθε τρίτη χώρα ή διεθνής οργανισμός μπορεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό και να υποβάλει αίτηση συνδρομής. Η ευρωπαϊκή δεξαμενή πολιτικής προστασίας μπορεί να κινητοποιηθεί. Ο προϋπολογισμός της Ένωσης καλύπτει το κόστος μεταφοράς των εν λόγω επιχειρήσεων (75 % του κόστους μεταφοράς).
Στις περιπτώσεις που οι καταστροφές πλήττουν εδάφη των κρατών μελών και πολίτες της ΕΕ στο εξωτερικό, το rescEU μπορεί επίσης να κινητοποιηθεί. Τότε οι δαπάνες λειτουργίας και μεταφοράς καλύπτονται εξ ολοκλήρου από χρηματοδότηση της Ένωσης. Τα συμμετέχοντα κράτη στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ένωσης (Ισλανδία, Νορβηγία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Τουρκία) θα ωφεληθούν επίσης από τις νέες δυνατότητες που παρέχει το rescEU.
Με ποιον τρόπο η νέα νομοθεσία βελτιώνει την ετοιμότητα και την πρόληψη;
Η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές συνιστώσες της αποτελεσματικής αντίδρασης στις φυσικές καταστροφές. Η επένδυση στην πρόληψη των καταστροφών έχει ένα σαφές όφελος, τη διάσωση ζωών και μέσων διαβίωσης· επίσης ελαχιστοποιεί τις οικονομικές και υλικές ζημίες. Η νέα πολιτική ενισχύει την πρόληψη των καταστροφών και συνεχίζει να στηρίζει τα κράτη μέλη στη βελτίωση της διαχείρισης του κινδύνου καταστροφών. Μέσω ενός απλουστευμένου πλαισίου υποβολής εκθέσεων, η ΕΕ ζητεί από τα κράτη μέλη να υποβάλλουν εκθέσεις σχετικά με τους βασικούς κινδύνους με περιλήψεις για τις ικανότητες αξιολόγησης και διαχείρισης των κινδύνων, καθώς και να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που σχετίζονται με βασικούς κινδύνους διασυνοριακού χαρακτήρα ή τους κινδύνους που έχουν μεν μικρή πιθανότητα αλλά και υψηλό αντίκτυπο.
Η νομοθεσία παρέχει επίσης στοχευμένη στήριξη στα κράτη μέλη που πλήττονται συχνά από σοβαρές καταστροφές, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητά τους πρόληψης και ετοιμότητας με τη θέσπιση μηχανισμών διαβούλευσης και τη δυνατότητα αποστολής εμπειρογνωμόνων και τη διατύπωση συστάσεων.
Πόσες φορές έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Ένωσης από το 2014 και μετά;
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (2014-2019), ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε συνολικά 100 φορές για καταστροφές τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.
Πόσο κοστίζει το rescEU;
Η νέα νομοθεσία προβλέπει αύξηση του προϋπολογισμού κατά περίπου διακόσια 200 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο έτη (2019-2020).
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • ·
  • RESCEU
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Σκέψη για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»!

All Content

Επιβεβαίωση Γιαννακόπουλου για Μπάντιο: «Δεν μπορούσες να ξυπνήσεις να στείλεις τα λεφτά στη Βαλένθια;»

All Content - BusinessNews.gr

Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος AKTOR: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ με ορατά έσοδα και χρηματοοικονομική υγεία

All Content - BusinessNews.gr

Αττικα Πολυκαταστήματα: Στα 3,2 ευρώ η διάθεση των μετοχών - Πάνω από 3,5 φορές η υπερκάλυψη

All Content

McCann Greece: Κατέκτησε το πρώτο Grand Prix της Ελλάδας στα Cannes Lions

All Content

Antenna: Επέκταση στην Ιταλία με τη δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης σε συνεργασία με τη DAZN

FleetNews

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

FleetNews

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

FleetNews

Η Nissan σε κρίση εμπιστοσύνης κατά τη γενική συνέλευση

All Content

Πανελλήνιο Παίδων: Στους «4» Ολυμπιακός-Περιστέρι και ΔΕΚΑ-Πλάτων

All Content

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκησε με 82-81 τη Γερμανία - Τρίποντο από τα 20 μέτρα ο Κομνιανίδης! (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 1,08%, κέρδη 15,49% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Efood: Νέο ιστορικό ρεκόρ τζίρου στα 280,6 εκατ. ευρώ – «Delivery» μερίσματα 42,7 εκατ. σε δύο χρήσεις

All Content - BusinessNews.gr

Πλαίσιο Computers: Νέο ρεκόρ τζίρου και υπερτριπλασιασμός κερδών

FleetNews

Το Renault Megane E-Tech Electric ανανεώνεται

FleetNews

Το νέο Lynk & CO 08 πρωταγωνιστεί στην BEYOND Expo 2026

CSRΝews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

CSRΝews.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μαξίμου για Ρουβίκωνα: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο»
Μαξίμου για Ρουβίκωνα: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο» 21/05/2019 - 03:00
Ανανεώθηκε η θητεία της Μαριάννας Ψαρουδάκη στη θέση της οικονομικής εισαγγελέως 21/05/2019 - 03:00
Ανανεώθηκε η θητεία της Μαριάννας Ψαρουδάκη στη θέση της οικονομικής εισαγγελέως

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πλαίσιο: Ανανέωση στο ΔΣ με Ζαρκαλή, Πουλίδα και Κυρκίνη
    27/06/2026 - 00:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Έκθεση FORMA: Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση στη Uni.Versus Art Room
    26/06/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Άκης Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;
    26/06/2026 - 21:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ισραήλ και Λίβανος υπέγραψαν μια "συμφωνία πλαίσιο" στην Ουάσινγκτον
    26/06/2026 - 21:34 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βενεζουέλα: Πάνω από 50.000 οι αγνοούμενοι μετά τον φονικό διπλό σεισμό
    26/06/2026 - 21:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    26/06/2026 - 20:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη: «Φόρος στις αμερικανικές εταιρείες σημαίνει δασμοί 100%»
    26/06/2026 - 20:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηλεκτρικά πατίνια: Στοπ στους κάτω των 17, «τσουχτερά» πρόστιμα - Τι προβλέπει νομοθετική ρύθμιση
    26/06/2026 - 19:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ελλάκτωρ: Πουλήθηκε κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι έναντι 18,95 εκατ. ευρώ
    26/06/2026 - 19:13 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 1,08%, κέρδη 15,49% από τις αρχές του έτους
    26/06/2026 - 18:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Ελλάδα σε Τροχιά: Εθνικό Σχέδιο για το Διάστημα, ύψους 350 εκατ. ευρώ
    26/06/2026 - 14:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Αγωνιώδης αναζήτηση των χιλιάδων αγνοουμένων - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
    26/06/2026 - 08:54 ΚΟΣΜΟΣ
  • HELLENiQ Energy - Σιάμισιης: «Η Ελλάδα δεν έχει ακριβότερα καύσιμα από την Ευρώπη»
    26/06/2026 - 08:05 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Όμιλος AKTOR: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ με ορατά έσοδα και χρηματοοικονομική υγεία
    26/06/2026 - 13:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΥΠΑΑΤ: Στο Μητρώο Αγροτών οι συνταξιούχοι αναπηρίας που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα
    26/06/2026 - 13:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Σκέψη για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»!

26/06/2026 - 20:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στην Τουρκ Τέλεκομ ο Άντονι Λαμπ (pic)

26/06/2026 - 20:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η KRAFT Paints φέρνει τα «Cool Roofs» στην Ελλάδα

26/06/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Μάριος Ηλιόπουλος στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

26/06/2026 - 13:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

SchoolFan: Οι μαθητές νικούν τα fake news για το κλίμα

26/06/2026 - 13:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

MG Motor: Οργανωτικές αλλαγές στη δομή της εταιρείας

26/06/2026 - 10:59
FleetNews
fleetnews.gr

Η Porsche σε στρατηγική μικρότερης παραγωγής

25/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η ώρα έφτασε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

25/06/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo