Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ελλάδα 2050: Στους 100 εργαζόμενους θα αντιστοιχούν 73 συνταξιούχοι
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
07/12/2017 · 02:00

Ελλάδα 2050: Στους 100 εργαζόμενους θα αντιστοιχούν 73 συνταξιούχοι

Στην Ελλάδα του 2050, για κάθε 100 άτομα ηλικίας από 20 έως 65 που εργάζονται, θα αντιστοιχούν άλλα 73 που θα είναι συνταξιούχοι.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία από τις σημαντικότερες δυσμενείς εξελίξεις στην ιστορία των πληθυσμών, και αυτό καταγράφεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ «Pensions at a Glance 2017».

Μάλιστα, για μια ακόμη χρονιά, η έκθεση του Οργανισμού είναι αποκαλυπτική και αποκαρδιωτική συνάμα. Δείχνει ότι στη χώρα μας, στο όχι και τόσο μακρινό 2050, σε 100 εργαζόμενους θα αντιστοιχούν 73 συνταξιούχοι. Το 2075, η αντιστοιχία θα είναι 75 συνταξιούχοι για 100 εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, και μετά την εκτόξευση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 67,6% από το 2000 (10,4% του ΑΕΠ) στο 2013 (17,4%) και τις γνωστές συνέπειες στην οικονομική πορεία της χώρας, η μείωση των δαπανών συνεχίζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 16,2% του ΑΕΠ το διάστημα 2013-2015, οι δαπάνες του δημοσίου αναμένεται να μειωθούν σε 15,5% το 2020, 15% του ΑΕΠ το 2025 και 14,1% το 2035. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην έκθεση του Οργανισμού, ο δείκτης αυτός επηρεάζεται σημαντικά από το Δημογραφικό και δη τη μείωση των γεννήσεων, τη γήρανση του πληθυσμού και την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, με άμεσο αποτέλεσμα στο ύψος των πραγματικών παροχών.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2016 και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας και τα συνολικά τρία Μνημόνια, η μέση ηλικία συνταξιοδότησης παραμένει στα 62 έτη, όταν κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 64,5, με την Τουρκία να παρουσιάζει το χαμηλότερο όριο στα 58 (γυναίκες) και τη Νορβηγία το υψηλότερο, στα 67.

Τα ποσοστά αναπλήρωσης

Όσο για το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, ήτοι σε ποιο ποσοστό των αποδοχών που λάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος αντιστοιχεί το ύψος της σύνταξης, το ελληνικό σύστημα αποδεικνύεται, όπως και σε πολλά συστήματα μεταξύ των χωρών του Οργανισμού, ιδιαίτερα ... «ταξικό». Έτσι, για τους χαμηλόμισθους, το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων εκτιμάται σε 67,4%, για τα μεσαία εισοδήματα υπολογίζεται σε 53,7% και για τα υψηλά σε 49,2%. Να σημειωθεί ότι, στην Ιταλία, με τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στα 71 έτη, το ποσοστό αναπλήρωσης παραμένει σταθερό ανεξαρτήτως εισοδήματος στο 83,1%, στην Ισπανία με τη μέση ηλικία αποχώρησης από την ενεργό δράση στα 65, η σύνταξη υπολογίζεται στο 72,3% του μισθού.

Στον ΟΟΣΑ, το καθαρό ποσοστό αναπλήρωσης από υποχρεωτικά συνταξιοδοτικά συστήματα για άτομα με μέσο εισόδημα πλήρους καριέρας που εισέρχονται σήμερα στην αγορά εργασίας ισούται με 63% κατά μέσο όρο και κινείται μεταξύ 29% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 102% στην Τουρκία. Κατά μέσο όρο, τα ποσοστά αναπλήρωσης για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα είναι 10 μονάδες υψηλότερα και κυμαίνονται από λιγότερο από 40% στο Μεξικό και στην Πολωνία έως περισσότερο από 100% στη Δανία, στο Ισραήλ και στις Κάτω Χώρες.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ φωτογραφίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποι θα ζήσουν περισσότερο και για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, θα πρέπει να αναβάλουν τη συνταξιοδότησή τους ή να συνεχίζουν να εργάζονται και μετά από αυτήν. Βέβαια στη χώρα μας, μόλις το 50% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 55 και 59 ετών εργάζονται και μόλις 3% συνδυάζει τη σύνταξη με την εργασία (άλλωστε ο πρόσφατος νόμος Κατρούγκαλου έβαλε σοβαρά προσκόμματα στην απασχόληση συνταξιούχων, με μείωση της σύνταξης κατά 60% σε συνδυασμό με τις υψηλές εισφορές για τα δελτία παροχής υπηρεσιών). Η κατάσταση, με σημαντικές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο συστημάτων και παραμετρικών αλλαγών, είναι ανησυχητική για το σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ, με αιχμή τη γήρανση του πληθυσμού. «Οι προκλήσεις της οικονομικής βιωσιμότητας και της επάρκειας των συντάξεων είναι σημαντικές και χρειάζονται τολμηρές ενέργειες από τις κυβερνήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το ένα τρίτο των χωρών του ΟΟΣΑ άλλαξε τα επίπεδα εισφορών, ένα τρίτο μείωσε το «όφελος» για όλους ή για ορισμένους συνταξιούχους και τρεις χώρες θέσπισαν νέα μέτρα για την αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, μέχρι το 2060 η κανονική ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί περίπου στις μισές χώρες του ΟΟΣΑ, 1,5 έτος για τους άνδρες και 2,1 έτη για τις γυναίκες κατά μέσο όρο, φτάνοντας μόλις τα 66 έτη. Η μελλοντική ηλικία συνταξιοδότησης θα κυμανθεί από 60 έτη στο Λουξεμβούργο, στη Σλοβενία και την Τουρκία, σε 74 στη Δανία, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Η προβλεπόμενη αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης θα ξεπεραστεί, ωστόσο, από την αναμενόμενη πρόοδο της μακροζωίας, που σημαίνει ότι ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι στη συνταξιοδότηση θα αυξηθεί σε σχέση με την επαγγελματική τους ζωή. Η απασχόληση σε μεγαλύτερες ηλικίες θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω για να εξασφαλίσει επαρκείς συντάξεις για πολλούς, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι επιλογές

Η έκθεση εξετάζει επίσης τους τρόπους με τους οποίους οι χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προσκλήσεις για πιο ευέλικτες επιλογές συνταξιοδότησης. Οι αυστηρά καθορισμένες ηλικίες συνταξιοδότησης μπορεί να μην είναι επωφελείς για την κοινωνία ως σύνολο. Επί του παρόντος, μόνο το 10% περίπου των Ευρωπαίων ηλικίας 60-69 ετών συνδυάζουν εργασία και συντάξεις. Από εκείνους που εργάζονται πέραν της ηλικίας των 65 ετών, οι μισοί εργάζονται με μειωμένο ωράριο -ένα μερίδιο που έχει σταθεροποιηθεί από τη δεκαετία του 1990. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες, επιτρέπουν προγράμματα πρόωρης μερικής συνταξιοδότησης.

Εμπόδια στον συνδυασμό εργασίας και συντάξεων μετά την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης υπάρχουν, για παράδειγμα, μέσω των ορίων κερδών στην Αυστραλία, στη Δανία, στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Ιαπωνία, στην Κορέα και στην Ισπανία. Τα εμπόδια για τη συνέχιση της εργασίας πέραν της ηλικίας συνταξιοδότησης υφίστανται επίσης εκτός του συνταξιοδοτικού συστήματος, ιδίως λόγω της διάκρισης λόγω ηλικίας από τους εργοδότες ή λόγω της πολιτιστικής αποδοχής της μερικής απασχόλησης. Συνολικά, για άτομα με πλήρη επαγγελματική σταδιοδρομία, η συνταξιοδότηση είναι πιο ευέλικτη γύρω από την ηλικία συνταξιοδότησης στη Χιλή, στην Τσεχική Δημοκρατία, στην Εσθονία, στην Ιταλία, στο Μεξικό, στη Νορβηγία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβακική Δημοκρατία και στη Σουηδία.

Σύμφωνα λοιπόν με τους συντάκτες της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να διασφαλίσουν ότι η αναβολή της συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιητική, χωρίς να επιβαρύνει υπερβολικά τους ανθρώπους που συνταξιοδοτούνται λίγα χρόνια πριν από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης. Στην Εσθονία, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Πορτογαλία, τα οικονομικά κίνητρα για συνέχιση της εργασίας μετά την ηλικία συνταξιοδότησης είναι μεγάλα αλλά δαπανηρά για τους παρόχους συνταξιοδότησης. Η ευελιξία πρέπει να εξαρτάται από τη διασφάλιση της οικονομικής ισορροπίας του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ οι συνταξιοδοτικές παροχές θα πρέπει να προσαρμόζονται αναλογιστικά σύμφωνα με την ευέλικτη ηλικία συνταξιοδότησης.

Πηγή: euro2day.gr

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ·
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • ·
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
  • ·
  • ΟΟΑΣΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 93-86: Τα highlights του «θρίλερ» των δύο παρατάσεων (vid)

All Content

Αταμάν: «Δεν τους αφήσαμε να πάρουν το πρωτάθλημα στο γήπεδό μας, θέλουμε να το κάνουμε εμείς στο ΣΕΦ» (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Γιάννης Αλαφούζος: Η νέα εταιρεία με την οποία θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στα αθλητικά media (και δικαιώματα)

All Content - BusinessNews.gr

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη τριμήνου, που διαμορφώθηκαν σε 24,1 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Δημοσθένης Μπούμης (Attica Stores): Το στρατηγικό πλάνο έως το 2030 και η luxury πίτα των 2 δισ ευρώ

All Content

Γιάννης Αλαφούζος: Η νέα εταιρεία με την οποία θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στα αθλητικά media (και δικαιώματα)

All Content

Cicero: Πρώτη 360 καμπάνια για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

FleetNews

DigiCar: Leasing με «σωστό» περιβαλλοντικό αποτύπωμα

FleetNews

Ο Όμιλος ΔΕΗ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ενώνουν δυνάμεις

FleetNews

Η αξία της αξιόπιστης ενημέρωσης στο επίκεντρο του Media & Magazine Days

All Content

Μπαρτζώκας: «Έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε για το επίπεδό μας» (vids)

All Content

Οι πανηγυρισμοί του Μήτογλου με τον μικρό Παύλο Γιαννακόπουλο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (vids)

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ και Vodafone Ελλάδας: Προς κοινή εταιρεία για τις οπτικές ίνες - Υπογραφή μη δεσμευτικού πλαισίου

All Content - BusinessNews.gr

University of London: Πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα μέσω του Athens International College και του IMS College

All Content - BusinessNews.gr

AI Calling: ΟΤΕ, Deutsche Telekom και ElevenLabs φέρνουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στις τηλεφωνικές κλήσεις

FleetNews

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

FleetNews

Ford Mustang Mach-E: Ένα μοντέλο, τρεις προσωπικότητες

CSRΝews.gr

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Συμμμετοχή στο Green Attica Day για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού

CSRΝews.gr

Safe Water Sports & CSR Hellas: Διοργάνωσαν το 1ο Ocean Lab Forum για την υδάτινη ασφάλεια

CSRΝews.gr

Ίδρυμα Μιχελή: Δυναμική παρουσία και πολιτιστικές δράσεις στη Βοστώνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τσίπρας: "Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός σχέσεων αλλά στο πλαίσιο σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης"
Τσίπρας: "Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός σχέσεων αλλά στο πλαίσιο σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης" 07/12/2017 - 02:00
Ερντογάν: "Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας" 07/12/2017 - 02:00
Ερντογάν: "Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Trastor: Απέκτησε τρία ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας έναντι 38,6 εκατ. ευρώ
    10/06/2026 - 22:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις, η αντιπολίτευση και η μία Κυριακή της αυτοδυναμίας - Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Κων. Κυρανάκης
    10/06/2026 - 21:34 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Motor Oil: Επιτυχής τιμολόγηση ομολογιακής έκδοσης 400 εκατ. ευρώ με λήξη το 2031- Με επιτόκιο 3,75%
    10/06/2026 - 20:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με μικρές απώλειες το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    10/06/2026 - 20:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη τριμήνου, που διαμορφώθηκαν σε 24,1 εκατ. ευρώ
    10/06/2026 - 19:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Γκεοργκίεβα αποθεώνει την Ελλάδα - Συνάντηση με Πιερρακάκη: «Από την κρίση στις κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης»
    10/06/2026 - 19:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο Τραμπ προαναγγέλλει νέο χτύπημα στο Ιράν: «Θα πληρώσουν το τίμημα»
    10/06/2026 - 18:47 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαράσσει νέα στρατηγική για την ενίσχυση των νησιών και των παράκτιων περιοχών
    10/06/2026 - 18:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
    10/06/2026 - 18:06 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΤτΕ: Η Εποπτική Αρχή της Βουλγαρίας ανακάλεσε την άδεια της ασφαλιστικής Insurance JSC DallBogg
    10/06/2026 - 17:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Γιάννης Αλαφούζος: Η νέα εταιρεία με την οποία θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στα αθλητικά media (και δικαιώματα)
    10/06/2026 - 11:51 MEDIA
  • Δημοσθένης Μπούμης (Attica Stores): Το στρατηγικό πλάνο έως το 2030 και η luxury πίτα των 2 δισ ευρώ
    10/06/2026 - 07:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Αντιδράσεις για τις αλλαγές στη φορολογία των υβριδικών αυτοκινήτων - Τι εξετάζει το ΥΠΕΘΟΟ
    10/06/2026 - 08:34 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • AI Calling: ΟΤΕ, Deutsche Telekom και ElevenLabs φέρνουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στις τηλεφωνικές κλήσεις
    10/06/2026 - 09:26 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Καμπανάκι από την ΕΕ για τα ναρκωτικά: Αυξάνεται η χρήση της κάνναβης στην Ελλάδα
    10/06/2026 - 11:00 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τολιόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα παρά τις απουσίες και το πρόβλημα με τα φάουλ» (vid)

10/06/2026 - 21:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 93-86: Τα highlights του «θρίλερ» των δύο παρατάσεων (vid)

10/06/2026 - 20:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Συμμμετοχή στο Green Attica Day για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού

10/06/2026 - 14:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΡΤ: Χρηματοδότηση 1.100.000 ευρώ στις πρώτες ταινίες για το 2026, στο πλαίσιο του προγράμματος 1,5%

10/06/2026 - 13:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Safe Water Sports & CSR Hellas: Διοργάνωσαν το 1ο Ocean Lab Forum για την υδάτινη ασφάλεια

10/06/2026 - 13:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΔΕ: 4ο Afternoon Session με θέμα “AI & Creativity: Redefining What’s Possible”

10/06/2026 - 13:02
FleetNews
fleetnews.gr

DigiCar: Leasing με «σωστό» περιβαλλοντικό αποτύπωμα

10/06/2026 - 06:45
FleetNews
fleetnews.gr

Ο Όμιλος ΔΕΗ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ενώνουν δυνάμεις

10/06/2026 - 05:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo