Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Πώς μπορείτε δείτε τα αποτελέσματα
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Tα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να γίνουν προσιτά σε όλους με την καινοτομία της BASF
Newsroom Newsroom
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
13/06/2018 · 03:00

Tα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να γίνουν προσιτά σε όλους με την καινοτομία της BASF

Από την ανάπτυξη του καταλυτικού μετατροπέα το 1973, οι καταλυτικές τεχνολογίες της BASF έχουν μειώσει την εκπομπή περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο τόνους ρύπων.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Καθώς το καλοκαίρι και η περίοδος των διακοπών πλησιάζουν στο βόρειο ημισφαίριο, αυξάνεται αναπόφευκτα η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους, στις πόλεις και στους τουριστικούς προορισμούς. Επιπλέον, η αύξηση των ατόμων που καθημερινά μετακινούνται από και προς την εργασία τους αυξάνει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου και διοξείδιου του άνθρακα, επιβαρύνοντας την ποιότητα του αέρα και το κλίμα. Έως το 2025, θα κυκλοφορούν περίπου 1,5 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους παγκόσμια. «Οι αυξανόμενες μετακινήσεις δημιουργούν προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων,» δήλωσε ο κ. Martin Brudermüller, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας της BASF.

Η BASF, παγκόσμιος ηγέτης στις πρώτες ύλες για την αυτοκινητοβιομηχανία, παρέχει μια ευρεία γκάμα λύσεων για την αυτοκίνηση όπως καταλύτες για τον έλεγχο των εκπομπών, συστήματα χρωμάτων και επιχρισμάτων, πλαστικά υψηλής απόδοσης και πρόσθετα καυσίμων. Από την ανάπτυξη του καταλυτικού μετατροπέα το 1973, οι καταλυτικές τεχνολογίες της BASF έχουν μειώσει την εκπομπή περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο τόνους ρύπων. Η BASF θα συνεχίσει να δεσμεύεται για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η συνεχής ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογιών ελέγχου εκπομπών ρύπων και η αυξημένη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ηλεκτροκίνηση, ιδίως σε συνδυασμό με την ανανεώσιμη ενέργεια, συνεισφέρει σημαντικά στην ικανοποίηση των αναγκών σε μετακινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αποτελεσματική, οικονομική αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες θα είναι κρίσιμη για την εμπορική επιτυχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι όλα χημεία.

Τα υλικά της μπαταρίας κάνουν τη διαφορά

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούνται στην πλειοψηφία των σημερινών ηλεκτρικών οχημάτων. Από τα πιο σημαντικά συστατικά στοιχεία αυτών των μπαταριών είναι τα ενεργά υλικά καθόδου. Καθορίζουν την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία, το κόστος, την ανθεκτικότητα και το μέγεθος της μπαταρίας. Οι ιδιότητές τους ενισχύουν την ταχύτητα, την επιτάχυνση και την ισχύ – από μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα (compact) μέχρι τα μοντέλα ελεύθερου χρόνου (SUV), από τα φορτηγά έως τα λεωφορεία. «Τα ενεργά υλικά καθόδου της BASF κάνουν τα κελιά της μπαταρίας πιο ισχυρά, πιο αξιόπιστα και πιο οικονομικά. Προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση με μικρότερο κόστος. Και στον τομέα αυτό, η χημεία είναι μοχλός ανάπτυξης καινοτομίας και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας,” τόνισε ο Brudermüller.

Έρευνα στα ενεργά υλικά καθόδου του αύριο

Οι ερευνητές της BASF εργάζονται με αποφασιστικότητα ώστε να κάνουν τα ενεργά υλικά καθόδου ακόμα πιο αποτελεσματικά και να υποστηρίξουν τη συνεχή εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για την αλλαγή της χημικής τους σύστασης, της μορφολογίας (σχήμα και δομή) και της διαδικασία παραγωγής. Με τις καθοριστικής σημασίας καινοτομίες της , η BASF φιλοδοξεί να προσφέρει ενεργά υλικά καθόδου με την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα στην αγορά. Έως το 2025, στοχεύουμε να επιτύχουμε τον διπλασιασμό της απόστασης που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό όχημα μεσαίου μεγέθους (από 300 χλμ. σε 600 χλμ. με μια μόνο φόρτιση) και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, μειώνοντας στο μισό το μέγεθος της μπαταρίας και το κόστος μπαταρίας καθώς και το χρόνο φόρτισης στα 15 λεπτά. Η BASF αναμένει ότι η αγορά για μπαταρίες ιόντων λιθίου θα αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς.

Η γκάμα των υλικών για μπαταρίες της BASF περιλαμβάνει Νικέλιο Κοβάλτιο Οξείδιο του Αργιλίου (NCA) και Νικέλιο Κοβάλτιο Οξείδιο του Μαγγανίου (NCM). Η BASF διαθέτει εγκαταστάσεις έρευνας & ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο κοντά στους πελάτες της στο Ludwigshafen της Γερμανίας, το Beachwood, στο Οχάϊο των ΗΠΑ, στη Σαγκάη της Κίνας, καθώς και στο Amagasaki και Onoda της Ιαπωνίας. Λόγω του ότι είμαστε κοντά στον πελάτη, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις προσδοκίες του και τις ανάγκες της αγοράς. Η BASF, εκτός από τις δυνατότητες που έχει η ίδια η εταιρία, συνεργάζεται με κορυφαίους επιστήμονες, νεοφυείς επιχειρήσεις και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος του επιστημονικού δικτύου ηλεκτροχημείας και μπαταριών, η BASF εμπλέκεται επίσης στην ανάπτυξη καινοτόμων και βελτιωμένων υλικών μέσω της συνεργασίας της με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης (KIT) και με το από κοινού χρηματοδοτούμενο Εργαστήριο Μπαταρίας και Ηλεκτροχημείας (BELLA). Μαζί με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιώτες συνεργάτες, η BASF συμμετέχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα τα οποία είναι μερικώς χρηματοδοτούμενα από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας.

Μια παγκόσμια προσέγγιση στις εγχώριες αγορές

Η BASF είναι ένας δυνατός παίκτης στην αγορά υλικών μπαταρίας, με πιλοτικά προγράμματα και εργοστάσια παραγωγής σε βασικές περιοχές: στο Ludwigshafen της Γερμανίας, το Elyria και Beachwood, στο Οχάϊο των ΗΠΑ, στο Battle Creek, στο Michigan των ΗΠΑ και το Onoda και Kitakyushu της Ιαπωνίας. Η BASF προμηθεύει υλικά καθόδου σε πλατφόρμες κορυφαίων κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού αυτοκινήτων (ΚΠΕ) και αναπτύσσει συνεχώς την επιχειρηματική δραστηριότητα στα υλικά μπαταρίας. Το 2017, η BASF αύξησε την παραγωγική ικανότητά της στην Ασία, ενδυνάμωσε την παρουσία της στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσθέσει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη.

Στη βόρεια Αμερική, η BASF και η TODA KOGYO ίδρυσαν την BASF Toda America LLC (BTA), η οποία θα παράξει και θα διαθέσει στην αγορά υλικά καθόδου NCM και NCA υψηλής ενέργειας στην Elyria του Οχάϊο και στο Battle Creek του Michigan. Αυτή η συνεργασία στη βόρεια Αμερική επιτρέπει στην BASF να έχει μια θέση στρατηγικού προμηθευτή και να παράγει καινοτόμα υλικά καθόδου για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σημαντικότερων παγκόσμιων πελατών. Στην Ιαπωνία, η συνεργασία ανάμεσα στην BASF και την TODA KOGYO, η εταιρία BASF TODA Battery Materials LLC (BTBM), αύξησε την απόδοση στο εργοστάσιό της στην Onoda, Ιαπωνία.

Μίνι ντοκιμαντέρ «Αισιοδοξία σε κίνηση»

Η BASF λανσάρει μια νέα διαφημιστική εκστρατεία για να προωθήσει τις καινοτομίες της σε υλικά μπαταρίας που συμβάλλουν ώστε τα ηλεκτρικά οχήματα να γίνουν πιο οικονομικά και προσιτά για όλους. Για να παρουσιάσει αυτή την αισιοδοξία για το μέλλον, η BASF δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μίνι ντοκιμαντέρ «Αισιοδοξία σε κίνηση», παρουσιάζοντας μια οικογένεια που ζει ανάμεσα στη Σαγκάη και το Λος Άντζελες, δυο από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα των υλικών μπαταριών της BASF εδώ και ρίξτε μια ματιά στη νέα ταινία της BASF «Αισιοδοξία σε κίνηση».

  • BASF
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΕΟΚ: Αντίθετη στην αύξηση των ξένων στην GBL, προτείνει την παρουσία δύο Ελλήνων στην πεντάδα

All Content

FIBA: Στο Telekom Center Athens το Ελλάδα-Ισπανία της 31ης Αυγούστου

All Content - BusinessNews.gr

Μασούτης: «Aνοίγεται» σε ακίνητα, τουρισμό, logistics και retail media

All Content - BusinessNews.gr

Lili Drogerie: Άλμα 68% στον τζίρο - Στα 40 καταστήματα το δίκτυο

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Άντλησε 650 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ, στα 11,25 ευρώ η τιμή διάθεσης - Δήλωση Εξάρχου

All Content

Νέα συνεργασία της SOUL Creative Agency με τη Freedom

All Content

ΕΡΤ: Διαφημιστικά έσοδα ύψους 13 εκατ. ευρώ από το Μουντιάλ

FleetNews

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

FleetNews

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

FleetNews

Ηλεκτρικό grand tourer ετοιμάζει η Range Rover

All Content

Παναθηναϊκός: Το προπονητικό επιτελείο (pic)

All Content

Allwyn WBL1: Το πρόγραμμα της σεζόν 2026-27

All Content - BusinessNews.gr

Westnet: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2025 με πωλήσεις 140,9 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Canal Experience Project: Νέα φάση ανάπτυξης για την Διώρυγα της Κορίνθου

All Content - BusinessNews.gr

Microsoft και Mistral AI: Συμφωνία δισεκατομμυρίων για επέκταση της AI στην Ευρώπη

FleetNews

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Grand Automotive Hellas

FleetNews

Έρχονται 388 κάμερες κυκλοφορίας και σύστημα επιτήρησης κυκλοφορίας

CSRΝews.gr

Kaizen Foundation: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγάλης δωρεάς στο Πυροσβεστικό Σώμα

CSRΝews.gr

Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες στο AXASTOI LIVE FEST 2026 by Novibet

CSRΝews.gr

«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα Social Farming 360°

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Volkswagen: Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ για το σκάνδαλο Dieselgate
Volkswagen: Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ για το σκάνδαλο Dieselgate 13/06/2018 - 03:00
Νέα τιμή για το Honda VFR800X Crossrunner 14/06/2018 - 03:00
Νέα τιμή για το Honda VFR800X Crossrunner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ξεπέρασε τα 127.000 εισιτήρια στα Village Cinemas
    23/07/2026 - 16:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ισραήλ: Ανησυχία για την πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας
    23/07/2026 - 16:29 ΚΟΣΜΟΣ
  • KIEFER: Ανακοίνωσε το Sophea-Titan-1, ένα ελληνικό πολυτροπικό μοντέλο AI 27 δισ. παραμέτρων
    23/07/2026 - 16:24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ίλον Μασκ: "Θέλω να κάνω μια ιστορικά ακριβή απόδοση της Οδύσσειας με ΑΙ"
    23/07/2026 - 16:19 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο Σταύρος Ντογιάκος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου
    23/07/2026 - 16:17 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • EE: Η Ελλάδα λαμβάνει την πρώτη πληρωμή, ύψους 118,2 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του SAFE
    23/07/2026 - 16:08 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΒΕΠ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
    23/07/2026 - 16:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Kaizen Foundation: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγάλης δωρεάς στο Πυροσβεστικό Σώμα
    23/07/2026 - 15:59 ESG
  • Τραμπ: "Η πυρηνική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία έχει ως όρο την προσχώρηση του Ριάντ στις Συμφωνίες του Αβραάμ"
    23/07/2026 - 15:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια της
    23/07/2026 - 15:41 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,24%, στα 286,75 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    22/07/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: Θα βομβαρδίσουμε υποδομές στο Ιραν αν δέχονται επίθεση πλοία στο Ορμούζ
    22/07/2026 - 21:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Nestle: Κοντά στην πώληση του 50% της ευρωπαϊκής επιχείρησης νερού έναντι €5 δισ
    22/07/2026 - 17:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τυροκομείο Πιτταρά: Δεκατέσσερις διακρίσεις σε δύο διαγωνισμούς γεύσης
    22/07/2026 - 18:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θεσσαλονίκη: Στα 170 εκατ. ευρώ η οικονομική επίδραση από συνέδρια το 2025
    22/07/2026 - 18:23 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο Σταύρος Ντογιάκος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου

23/07/2026 - 13:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Πλησιάζει στην Εφές ο Κόλιν Μάλκολμ»

23/07/2026 - 13:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Βόμβα» από τον Μίλωνα: Ανακοίνωσε τον Γιώργο Μπόγρη! (vid)

23/07/2026 - 13:07
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kaizen Foundation: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγάλης δωρεάς στο Πυροσβεστικό Σώμα

23/07/2026 - 13:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Kaizen Foundation: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεγάλης δωρεάς στο Πυροσβεστικό Σώμα

23/07/2026 - 12:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες στο AXASTOI LIVE FEST 2026 by Novibet

23/07/2026 - 10:51
FleetNews
fleetnews.gr

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

23/07/2026 - 06:58
FleetNews
fleetnews.gr

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

23/07/2026 - 06:55
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo