Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
"Περιζήτητος σύμβουλος για μεταρρυθμίσεις" ο Κυρ. Πιερρακάκης, σύμφωνα με την Handelsblatt
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
26/11/2025 · 20:21

"Περιζήτητος σύμβουλος για μεταρρυθμίσεις" ο Κυρ. Πιερρακάκης, σύμφωνα με την Handelsblatt

"Η Γερμανία μπορεί να μάθει πολλά από την Ελλάδα''. Οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα και υπενθυμίζει ότι πριν από δέκα χρόνια οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούσαν σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ως «περιζήτητο σύμβουλο για μεταρρυθμίσεις» περιγράφει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη η εφημερίδα Handelsblatt, σε δημοσίευμά της σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού στο Βερολίνο, ενώ αναφέρεται σε «μαθήματα που μπορεί να πάρει η Γερμανία από την Ελλάδα».

«Κανένας Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έχει γίνει πιθανότατα ποτέ δεκτός στο Βερολίνο όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Το βράδυ της Δευτέρας (…), μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Hertie, μίλησε για τις μεταρρυθμιστικές επιτυχίες της χώρας του. Tον υποδέχτηκαν λέγοντας, "Η Γερμανία μπορεί να μάθει πολλά από την Ελλάδα''. Οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα και υπενθυμίζει ότι πριν από δέκα χρόνια οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούσαν σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η χώρα χρειαζόταν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% κατά τη διάρκεια της κρίσης, το χρέος σκαρφάλωσε σε ύψος άνω του 200% και η ανεργία διαμορφώθηκε στο 28%, ενώ η γερμανική κυβέρνηση υπό την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «επέμενε σε αυστηρούς όρους μεταρρυθμίσεων και, όταν ένας Έλληνας πολιτικός ταξίδευε στο Βερολίνο, έπρεπε συνήθως να ακούει διαλέξεις», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης «ήταν πολύ μακριά από αυτό αυτή τη φορά», συνεχίζει η Handelsblatt: «Συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ (SPD) σχετικά με τα περαιτέρω βήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Κεφαλαιαγορών και με τον υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού Κάρστεν Βίλντμπεργκερ (CDU) σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τον οποίο ο κ. Πιερρακάκης είχε προωθήσει με επιτυχία στην Ελλάδα στον προηγούμενο ρόλο του». Στο Βερολίνο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης, ο Έλληνας πολιτικός «δεν είναι ικέτης, αλλά περιζήτητος σύμβουλος».

«Η Ελλάδα ως πρότυπο μεταρρύθμισης για την Γερμανία; Στη συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο κ. Πιερρακάκης παραμένει διπλωματικά επιφυλακτικός: "Δεν θα μιλούσα για πρότυπο, αλλά μάλλον για έμπνευση. Αυτό που χρειάζεται η Βάδη-Βυρτεμβέργη δεν λειτουργεί απαραιτήτως στην Πελοπόννησο". Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτευχθούν οι στόχοι που όλοι συμμερίζονται: "Πρέπει να τακτοποιήσουμε τα δημοσιονομικά μας, να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ως κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης"».

«Η Ελλάδα έχει επί του παρόντος καλύτερες επιδόσεις από την Γερμανία σε ορισμένους από αυτούς τους τομείς. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένει ότι η χώρα του νότου της Ευρώπης θα αναπτυχθεί φέτος και το επόμενο έτος κατά 2%. Για την Γερμανία, το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη μόνο 0,2% και 0,9% αντίστοιχα. Και ενώ ο (υπουργός Οικονομικών) Λαρς Κλίνγκμπαϊλ συσσωρεύει χρέος-ρεκόρ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα πετύχει φέτος πιθανότατα πλεόνασμα προϋπολογισμού», εξηγεί ο συντάκτης και παραπέμπει στην πρόσφατη εμφάνιση του επικεφαλής της Bundesbank Γιοάχιμ Νάγκελ στην Αθήνα, όπου ήταν «όλο επαίνους». «Αυτό που έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είναι μόνο μια ιστορία επιτυχίας για αυτή τη χώρα, αλλά και μια έμπνευση για όλη την Ευρώπη», είπε. «Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε πολλούς δείκτες. Η οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά, ο κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός και η χώρα επιτυγχάνει πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», δήλωσε στην Handelsblatt και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, σημειώνει η εφημερίδα και κάνει λόγο για «χώρα - πρότυπο στην ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, τουλάχιστον σε σύγκριση με την καθυστερημένη Γερμανία». Όπως αναφέρεται, ο Γερμανός υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Κάρστεν Βίλντμπεργκερ ενδιαφέρεται επίσης για το έργο του Κυριάκου Πιερρακάκη. Σήμερα έχουμε μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει 2.200 ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, δηλώνει ο Έλληνας υπουργός και δείχνει την εφαρμογή Gov.gr στο κινητό του τηλέφωνο. «Είναι βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη», εξηγεί. Σύμφωνα με μια έρευνα, η εισαγωγή της πλατφόρμας ψηφιακής διακυβέρνησης είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μεταρρύθμιση στην ελληνική ιστορία, μετά την ίδρυση του δημόσιου συστήματος υγείας, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ πάντως ήταν πιο αισιόδοξος από πολλούς, γράφει η γερμανική εφημερίδα: «Είχα ήδη υποστηρίξει πριν από δέκα χρόνια ότι η Ελλάδα είχε καλές πιθανότητες να τα καταφέρει», δηλώνει, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι στην αρχή ήταν επώδυνο. «Όταν εξαλείφεις τα προβλήματα, η πλειοψηφία του πληθυσμού αρχικά υποφέρει. Αλλά μετά, η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται και όλοι ωφελούνται», αναφέρει. Στην περίπτωση της Ελλάδας, ωστόσο, η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, υπογραμμίζει ο συντάκτης. «Η χώρα δεν χρειαζόταν μόνο ένα πακέτο διάσωσης, αλλά τρία. "Αυτό ήταν συνέπεια της δυσλειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα και τις πολιτικές αλλαγές με την απαιτούμενη ταχύτητα και κλίμακα", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών», εξηγώντας ότι οι κυβερνήσεις της εποχής προσπάθησαν επανειλημμένα να αποδυναμώσουν και να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις. «Για να παραφράσω τον Τσώρτσιλ: Κάναμε το σωστό, αφού είχαμε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης και κάνει λόγο για μια θεμελιώδη πλέον αλλαγή νοοτροπίας στην Ελλάδα: «Δεν μετακυλίουμε πλέον τα βάρη και τα χρέη στην επόμενη γενιά», τονίζει.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Πιερρακάκης πάντως αποφεύγει να τοποθετηθεί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Γερμανία. «Γνωρίζω ότι η λέξη "ύβρις" είναι ελληνική. Δεν θέλουμε να δίνουμε συμβουλές με υψωμένο το δάχτυλο», λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Νάγκελ πάντως είχε επισημάνει στην Αθήνα ότι η συνειδητοποίηση ότι οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν, είναι σημαντική και για την πατρίδα του, όπου οι διαρθρωτικές προκλήσεις πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν επειγόντως.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ πάντως υποστηρίζει στην Handelsblatt ότι η κατάσταση στην Γερμανία και στην Ελλάδα δεν είναι συγκρίσιμες, σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορεί να εξαχθεί σίγουρα ένα δίδαγμα, ότι «οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν και όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τόσο λιγότερο επώδυνο θα είναι». «Για τον κ. Πιερρακάκη, το δίδαγμα από την κρίση της Ελλάδας είναι σαφές: "Αν δεν λάβει κανείς τα σωστά πολιτικά μέτρα, δεν θα υπάρξει ποτέ ανάκαμψη". Πριν από λίγους μήνες, η κυβέρνηση ψήφισε "τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στην ιστορία μας". Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Πιερρακάκη, «η φορολογική μεταρρύθμιση θα συνεισφέρει περίπου 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στην οικονομική ανάπτυξη 2,4% που προβλέπεται για το επόμενο έτος», τονίζει η εφημερίδα, με τον συντάκτη της να διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι «δεδομένων των εκτεταμένων επαίνων, ο κ. Πιερρακάκης δίνει την εντύπωση ότι θέλει να μετριάσει τη διεθνή ευφορία». Το 2019, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το επίπεδο εισοδήματος ήταν περίπου στο 62% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σήμερα βρίσκεται στο 70%. «Πρέπει να προχωρήσουμε με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, να αυξήσουμε τις επενδύσεις και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές», δηλώνει ο υπουργός. Σχετικά με την κατάσταση της Γερμανίας, σπεύδει πάντως να σημειώσει ότι «η γερμανική οικονομία διαθέτει τόση πολλή δύναμη, παράγει τόση καινοτομία και δυναμισμό», αλλά και να εκφράσει την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση του καγκελάριου Μερτς θα καταφέρει να το επιδείξει αυτό και στην πολιτική σκηνή».

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ 100-87 τη Μύκονο (vids & pics)

All Content

Δείτε πώς ο ΠΑΟΚ νίκησε με 100-87 τη Μύκονο (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

All Content - BusinessNews.gr

Συνάντηση Παπασταύρου με ExxonMobil: Σε τροχιά υλοποίησης η γεώτρηση στο Ιόνιο το 2027

All Content - BusinessNews.gr

Ν. Δένδιας: Η ιστορική μνήμη οδηγός για το παρόν και το μέλλον μας

All Content

Στην Next Com η καμπάνια των 2 εκατ. ευρώ για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

All Content

Aπό την αρχή ο διαγωνισμός για το rebranding της Ελλάδας

FleetNews

BMW Group: Πλήρης ενσωμάτωση βιωσιμότητας στη καμπίνα οχημάτων

FleetNews

Νέο FIAT 600 με βενζινοκίνητο turbo κινητήρα 100 ίππων

FleetNews

Ο Γιώργος Πρίντεζης νέος πρεσβευτής της Zeekr στην Ελλάδα

All Content

Πέρασε δεύτερος ο Προμηθέας 2014 με 94-69 τον Έσπερο Λαμίας

All Content

Τζέιμς: Πώς σχολίασε τις διαδοχικές νίκες της Μονακό μετά την αποχώρηση Σπανούλη

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης για έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Εξαιρετικά θετική αποτίμηση της πορείας της οικονομίας

All Content - BusinessNews.gr

Πλαίσιο: Επένδυση 68 εκατ. για δημιουργία marketplace

All Content - BusinessNews.gr

Restart στο rebranding των 15 εκατ. ευρώ, νέο «όχημα» για τους Αντετοκούνμπο στο real estate, η Praktiker που έγινε Dedeman και οι εκτιμήσεις για το πασχαλινό τραπέζι

FleetNews

Στην Ελλάδα η νέα υβριδική Mercedes-Benz CLA από 49.950€

FleetNews

«Διαστημικό» το νέο Zeekr 7GT με 646 ίππους – Παρουσίαση στο Νιάρχος

CSRΝews.gr

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Διοργάνωση δράσεων την 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

CSRΝews.gr

WWF: Η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για 20η συνεχή χρόνια

CSRΝews.gr

Εγκαίνια της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ο Μάριος Ηλιόπουλος τιμήθηκε για τη στήριξη της SEAJETS στις πυρκαγιές της Χίου
Ο Μάριος Ηλιόπουλος τιμήθηκε για τη στήριξη της SEAJETS στις πυρκαγιές της Χίου 26/11/2025 - 18:29
Βιομηχανία Τροφίμων: Ένας κλάδος με ειδικό βάρος - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου 01/12/2025 - 11:24
Βιομηχανία Τροφίμων: Ένας κλάδος με ειδικό βάρος - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κληρονομικό Δίκαιο: Αλλάζουν προς τα κάτω τα όρια σύνταξης διαθήκης
    25/03/2026 - 12:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κριστίν Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της ένα "φάσμα επιλογών" απέναντι στο ενεργειακό σοκ
    25/03/2026 - 12:08 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
    25/03/2026 - 12:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους
    25/03/2026 - 11:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ν. Δένδιας: Η ιστορική μνήμη οδηγός για το παρόν και το μέλλον μας
    25/03/2026 - 11:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βρετανία: Στο 3% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
    25/03/2026 - 10:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηράκλειο: Ακυρώθηκε η παρέλαση λόγω των καιρικών συνθηκών
    25/03/2026 - 09:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    25/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οκτώ νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο - Σε ισχύ τα μέτρα
    24/03/2026 - 22:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεμιστοκλέους: Προκηρύσσονται 850 νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού
    24/03/2026 - 21:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συνάντηση Παπασταύρου με ExxonMobil: Σε τροχιά υλοποίησης η γεώτρηση στο Ιόνιο το 2027
    24/03/2026 - 21:32 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Οκτώ νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο - Σε ισχύ τα μέτρα
    24/03/2026 - 22:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεμιστοκλέους: Προκηρύσσονται 850 νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού
    24/03/2026 - 21:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ν. Δένδιας: Η ιστορική μνήμη οδηγός για το παρόν και το μέλλον μας
    25/03/2026 - 11:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    25/03/2026 - 09:00 MEDIA

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Δείτε πώς ο ΠΑΟΚ νίκησε με 100-87 τη Μύκονο (vid)

25/03/2026 - 18:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Stoiximan GBL 2025/26: Η βαθμολογία

25/03/2026 - 18:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

JB Capital: Η αποτίμηση της Euroleague μπορεί να φτάσει τα 4,3 δισ. ευρώ την επόμενη σεζόν

24/03/2026 - 15:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Διοργάνωση δράσεων την 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

24/03/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

WWF: Η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για 20η συνεχή χρόνια

24/03/2026 - 13:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στην Next Com η καμπάνια των 2 εκατ. ευρώ για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

24/03/2026 - 12:55
FleetNews
fleetnews.gr

BMW Group: Πλήρης ενσωμάτωση βιωσιμότητας στη καμπίνα οχημάτων

23/03/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο FIAT 600 με βενζινοκίνητο turbo κινητήρα 100 ίππων

23/03/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Στη PHLUR, το άρωμα αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης

18/03/2026 - 19:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo