Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γιαζιτζόγλου (ΣΜΕ): Ο ρόλος των ορυκτών υλών στην ανάπτυξη της χώρας - Οι επενδύσεις «κλειδί»
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
03/03/2025 · 16:10

Γιαζιτζόγλου (ΣΜΕ): Ο ρόλος των ορυκτών υλών στην ανάπτυξη της χώρας - Οι επενδύσεις «κλειδί»

Οι σπάνιες γαίες έως σήμερα ήταν "αδιάφορες" ως προς τη χρήση τους, άρα δεν είχε επενδυθεί αρκετός κόπος στην έρευνα και ο δεύτερος είναι ότι συνήθως δεν απαντώνται σε μεγάλα κοιτάσματα.

Σε ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα σε ορίζοντα πενταετίας ακόμη και δεσπόζουσα θέση σε ζητήματα τεχνολογικών εξελίξεων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα οι κρίσιμες και στρατηγικές ορυκτές ύλες, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και διευθύνων σύμβουλος της Geohellas, Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου.

Ως παράδειγμα αυτού παραθέτει ο κ. Γιαζιτζόγλου την υπόθεση του γαλλίου, λέγοντας ότι σε περίπτωση που όντως υλοποιηθεί η εξαγγελία της Κίνας για την επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές του συγκεκριμένου ορυκτού, η επένδυση που προωθεί η Metlen στην εξόρυξη βωξίτη, από τον οποίο προέρχεται το γάλλιο, θα παρείχε τη δυνατότητα στη χώρα μας να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Ευρώπης στο συγκεκριμένο ορυκτό, η χρήση του οποίου είναι καταλυτική σε νέες τεχνολογικές εφαρμογές με προηγμένους ημιαγωγούς.

Αντίστοιχα, ο κ. Γιαζιτζόγλου αναφέρει τις επενδύσεις της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, τις ερευνητικές εργασίες από την ιδιωτική εταιρεία που έχει μισθώσει τα δικαιώματα στους Μολάους και τον διαγωνισμό για τη μίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας στη Χίο. Επενδύσεις όπως αυτές, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον υπόλοιπο εξορυκτικό κλάδο της χώρας μας (βιομηχανικά ορυκτά, μάρμαρα και δομικά υλικά) θα μπορούσαν να διπλασιάσουν το οικονομικό αποτύπωμα του μεταλλευτικού κλάδου, ο οποίος σήμερα εισφέρει περί το 2% του ΑΕΠ της χώρας και 50.000 -υψηλότερα του μέσου όρου αμειβόμενες- θέσεις εργασίας, εκτός αστικών κέντρων.

Σημειώνει, δε, ότι στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται η τυχόν εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ή της γεωθερμίας ή η αλλαγή πολιτικής στο θέμα του λιγνίτη, η εκμετάλλευση του οποίου εκτιμά ότι τεχνικοοικονομικά έχει ακόμη περιθώριο αξιοποίησης, εάν η οικονομική αποτίμηση των ρύπων γίνει με πιο ρεαλιστικό τρόπο. Κάτι το οποίο άπτεται πολιτικών αποφάσεων εκ μέρους της Ευρώπης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γιαζιτζόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Νίκο Δρόσο.

Ερ. Σπάνιες Γαίες: Περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Απ. Οι σπάνιες γαίες είναι μία κατηγορία ορυκτών του περιοδικού πίνακα οι οποίες έχουν τα τελευταία χρόνια βρει κάποιες χρήσεις σε τεχνολογικές εφαρμογές. Οι σπάνιες γαίες είναι μία υποκατηγορία των στρατηγικών και κρισίμων ορυκτών. Σήμερα γίνεται λάθος χρήση του όρου "σπάνια" για να χαρακτηριστούν άλλα ορυκτά τα οποία είναι μεν κρίσιμα και στρατηγικά αλλά τυπικά δεν ανήκουν στην κατηγορία των σπανίων γαιών.

Ερ. Εν προκειμένω…

Απ. Εν προκειμένω, λοιπόν, στην τελευταία λίστα κρισίμων και στρατηγικών ορυκτών που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνονται 33 μεμονωμένα ορυκτά και ως 34ο η οικογένεια των σπανίων γαιών.

Ερ. Είναι όντως σπάνιες;

Απ. Όχι δεν είναι. Ο όρος σπάνιες γαίες προκύπτει από δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έως σήμερα ήταν "αδιάφορες" ως προς τη χρήση τους, άρα δεν είχε επενδυθεί αρκετός κόπος στην έρευνα και ο δεύτερος είναι ότι συνήθως δεν απαντώνται σε μεγάλα κοιτάσματα. Εξηγώ. Ένα ορυκτό μπορεί να λέμε ότι είναι στον φλοιό της γης σε ποσοστό 0,1% και αυτό είναι μεγάλο ποσοστό. Αυτό το 0,1% μπορεί να είναι ισοκατανεμημένο ή μπορεί να είναι συγκεντρωμένο σε κοιτάσματα. Αν είναι συγκεντρωμένο σε κοιτάσματα είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο οικονομικό να το βγάλεις. Αν είναι από ένας κόκκος σε κάθε στρέμμα, στην πράξη ενώ δεν είναι καθόλου σπάνιο, είναι σπάνιο να το αποκτήσεις διότι πρέπει να εξορύξεις 1000 κιλά γης για να πάρεις 1 γραμμάριο ορυκτού. Παράδειγμα αυτού είναι το περίφημο Γάλλιο, το οποίο ενώ δεν είναι σπάνιο, επειδή δεν σχηματίζει κοιτάσματα, μπορεί μόνο να «συμπραχθεί» μαζί με τον βωξίτη και το αλουμίνιο.

Ερ. Στην Ελλάδα υπάρχουν;

Απ. Στην Ελλάδα έχουμε εμφανίσεις σπανίων γαιών στην Β. Ελλάδα κυρίως στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Ερ. Είναι αξιοποιήσιμες;

Απ. Δεν το γνωρίζουμε θα πρέπει να γίνουν γεωλογικές έρευνες.

Ερ. Από τις μέχρι τώρα έρευνες πόσο αισιόδοξοι είμαστε ως προς αυτό;

Απ. Δεν μπορεί κανείς να το πει αυτό. Είναι δύσκολο να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση κάποιος. Οι σπάνιες γαίες όμως είναι ένα μικρό κομμάτι του συνόλου των κρίσιμων και στρατηγικών ορυκτών. Από αυτά της λίστας αρκετά υπάρχουν στην Ελλάδα είτε ως γνωστά κοιτάσματα, είτε και ως εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν, όπως πχ. ο βωξίτης και το γάλλιο στην Στ. Ελλάδα, τα μεικτά θειούχα στην Χαλκιδική, τα κοιτάσματα αντιμονίου σε Χίο και Χαλκιδική, το γερμάνιο στους Μολάους και ενδεχομένως το βολφράμιο επίσης στην Πελοπόννησο.

Ερ. Η ύπαρξη αυτών των κοιτασμάτων είναι αξιοποιήσιμη και συνολικά τι σημαίνει αυτό το γεγονός για τη χώρα;

Απ. Η οικονομική σημασία κάποιων από αυτά τα κοιτάσματα είναι πολύ σημαντική, όπως για παράδειγμα τα κοιτάσματα βωξίτη και γαλλίου και τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής. Πέρα όμως από την απόλυτη αξία τους τα ορυκτά αυτά θα πρέπει να ειδωθούν στα πλαίσια των νέων τεχνολογικών αναγκών και των νέων γεωπολιτικών ισορροπιών. Τα κρίσιμα και στρατηγικά ορυκτά είναι πρώτες ύλες από τις οποίες εξαρτάται σχεδόν η οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, όπως ημιαγωγοί, τεχνολογίες ΑΠΕ, επικοινωνιών, διαστημική και αεροδιαστημική, ιατρικές τεχνολογίες κα Αυτό σημαίνει ότι ενώ η εμπορική αξία ενός τέτοιου ορυκτού μπορεί να είναι σχετικά μικρή, πιθανά αποτελεί καταλύτη για ένα νέο τεχνολογικό μοντέλο με υπερπολλαπλάσια αξία.

Ερ. Μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο στη βάση αυτών των ορυκτών;

Απ. Ναι μπορούμε, εάν σκεφτεί κανείς το παράδειγμα της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι γνωστό ότι η ταχύτητα και η ποιότητα των επομένων γενεών τεχνητής νοημοσύνης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από τους μικροεπεξεργαστές πάνω στους οποίους θα βασίζονται. Εάν η μονοπωλιακή κατοχή μίας πρώτης ύλης δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να εξελίξει αυτούς τους μικροεπεξεργαστές προφανώς τον βάζει σε δεσπόζουσα θέση στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Ερ. Η Ελλάδα, ούτως εχόντων των πραγμάτων, πόσο κοντά μπορεί να φθάσει σε αυτή τη θέση;

Απ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Γάλλιο. Η Ευρώπη εξαρτάται πλήρως για αυτήν την πρώτη ύλη από την Κίνα η οποία το 2023 δήλωσε επισήμως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ευρώπη θα είχε σοβαρό πρόβλημα σε διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές στις οποίες χρησιμοποιείται το Γάλλιο. Να σημειώσουμε ότι από τη φύση του το γάλλιο δεν μπορεί να παραχθεί ανεξάρτητα παρά μόνον να συμπαραχθεί με το αλουμίνιο. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης που έχει εξαγγελθεί από τη Metlen θα καλυφθούν πλήρως οι σημερινές ανάγκες της Ευρώπης σε Γάλλιο.

Ερ. Σε σχέση με τον περίγυρο, την Ευρώπη, η Ελλάδα κρίνετε ότι μπορεί να αποκτήσει μία τέτοια θέση; Διαθέτουν, δηλαδή άλλες χώρες αποθέματα αυτού του είδους;

Απ. Οι κρίσιμες και στρατηγικές πρώτες ύλες ελέγχονται σε υπερθετικό βαθμό από την Κίνα και την ομάδα των Brics. Από τις 34 κρίσιμες και στρατηγικές πρώτες ύλες, η διευρυμένη ομάδα των Brics ελέγχει τις 20 σε ποσοστό από 70 έως 100% και άλλες 6 σε ποσοστό άνω του 50%. Στην απέναντι πλευρά, η ΕΕ όχι μόνον δεν ελέγχει καμία από τις 34 αλλά δεν έχει καν αυτάρκεια σε καμία από τις 34. Δυστυχώς αυτό έχει επισημανθεί στις Βρυξέλλες για πάνω από 20 χρόνια αλλά οι αρμόδιοι μάλλον κώφευσαν.

Ερ. Τι θα μπορούσαν να κάνουν, τότε κι τώρα;

Απ. Αυτή η απόλυτη κυριαρχία σε στρατηγικές πρώτες ύλες είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται για σχεδόν 3 δεκαετίες και το οποίο ουδέποτε η απέναντι πλευρά απέκρυψε. Σαν παράδειγμα να αναφέρουμε ότι μόνον τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2024 η κινεζική κυβέρνηση δαπάνησε 25 δισ. δολ. για αγορά κοιτασμάτων πρώτων υλών σε τρίτες χώρες. Η Ευρώπη αφυπνίστηκε στις δώδεκα και πέντε και το 2023 εξέδωσε την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της για το θέμα των ορυκτών πρώτων υλών, η οποία όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι πανευρωπαϊκοί φορείς του κλάδου δεν είναι παρά ένα μικρό, δειλό, πρώτο βήμα.

Ερ. Η κατάσταση στην Ελλάδα πώς έχει;

Απ. Η εξορυκτική βιομηχανία στην Ελλάδα ήταν πάντα ένας δυναμικός κλάδος με ιδιαίτερα αξιόλογη συνεισφορά τόσο στην οικονομία όσο και στην γεωπολιτική θέση της χώρας. Σήμερα πέραν των ενεργειακών ορυκτών, άνθρακες, υδρογονάνθρακες, λιγνίτες, κλπ. Από την παραγωγή των υπολοίπων ορυκτών εξάγεται πάνω από το 50%. Η εξορυκτική δραστηριότητα σήμερα συμμετέχει έμμεσα και άμεσα κατά 2% στο ΑΕΠ και εισφέρει περίπου 50.000 θέσεις εργασίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι η μέση αμοιβή είναι αρκετά υψηλή και οι θέσεις αυτές είναι κυρίως εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ερ. Άρα, στην υπόθεση στρατηγικά και κρίσιμα ορυκτά ποιος είναι ο ρόλος της χώρας μας;

Απ. Στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή εξελίσσεται η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική ενώ έχει ήδη εξαγγελθεί μία εξίσου σημαντική επένδυση της Metlen στην Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα προχωρούν οι ερευνητικές εργασίες από την ιδιωτική εταιρεία που έχει μισθώσει τα δικαιώματα στους Μολάους ενώ τρέχει και ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας στη Χίο.

Ερ. Τα οικονομικά μεγέθη αυτής της υπόθεσης;

Απ. Ο Σύνδεσμος έχει εκτιμήσει ότι η ωρίμανση αυτών των επενδύσεων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον υπόλοιπο εξορυκτικό κλάδο της χώρας μας (βιομηχανικά ορυκτά, μάρμαρα και δομικά υλικά) μπορεί σε ορίζοντα 5ετίας να διπλασιάσει το οικονομικό αποτύπωμα του κλάδου. Άρα έως και 4% του ΑΕΠ άλλες 40-50 χιλιάδες θέσεις εργασίας και βεβαίως μεγάλο κομμάτι εξαγωγών. Να σημειώσουμε ότι στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται η τυχόν εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ή της γεωθερμίας ή η αλλαγή πολιτικής στο θέμα του λιγνίτη.

Ερ. Έχει κλείσει η υπόθεση λιγνίτης για τη χώρα μας;

Απ. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, ναι. Τεχνικοοικονομικά πιστεύουμε ότι ακόμη υπάρχει περιθώριο αξιοποίησης εφόσον η οικονομική αποτίμηση των ρύπων γίνει με πιο ρεαλιστικό τρόπο. Είναι πολύ απλό. Ο λιγνίτης έχει καταστεί ασύμφορος διότι ο ρύπος έχει αυτήν τη στιγμή από 80 έως 100 ευρώ ο τόνος. Αυτή η τιμή έχει προκύψει μέσα από πολιτικές αποφάσεις . Το κόστος των ρύπων ιστορικά κυμαινόταν από 5 έως 20 ευρώ ο τόνος μέχρι το 2019. Με αυτές τις τιμές σήμερα η παραγωγή ενέργειας από το εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας 5 θα κόστιζε λιγότερο από το μισό από όσο κοστίζει από το φυσικό αέριο.

Ερ. Ο κλάδος γιορτάζει εφέτος τα 100 του χρόνια. Πώς ατενίζει το μέλλον;

Απ. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υφίσταται παραγωγή αγαθών χωρίς πρώτες ύλες. Συνεπώς η δραστηριοποίηση του εξορυκτικού κλάδου δεν μπορεί να ιδωθεί μόνον από πλευράς οικονομικής σημασίας. Εφόσον αυτό γίνει κατανοητό η ανάπτυξη των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα είναι μονόδρομος.

  • ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ
  • ·
  • ΣΜΕ
  • ·
  • ΟΡΥΚΤΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Θλάση ο Ρογκαβόπουλος, δεν παίζει με Μονακό

All Content

Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς» (gallery)

All Content - BusinessNews.gr

Ποσοστό στον AΝΤ1+ αποκτούν η Alter Ego Media και η Motor Oil

All Content - BusinessNews.gr

Ν. Κεραμέως: Διευκρινίσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Αναλυτικά παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Επένδυση στην ελληνική αγορά - Νέο πενταετές σχέδιο

All Content

Ποσοστό στον AΝΤ1+ αποκτούν η Alter Ego Media και η Motor Oil

All Content

Ακυρώνεται το spec των Public

FleetNews

MG ZS Max: Προηγμένη τεχνολογία και πλούσιος εξοπλισμός από 19.950€

FleetNews

Fuel Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

FleetNews

C. Schlicker (CarGarantie): «Οι εγγυήσεις στρατηγικός μοχλός στην αγορά μεταχειρισμένων BEV»

All Content

Ναν: «Ο στόχος είναι τα playoffs και μετά ο τίτλος»

All Content

Άρης: Αμφίβολοι για Ρόδο οι Τζόουνς και Πουλιανίτης

All Content - BusinessNews.gr

Γιατί μπαίνει στην ελληνική αγορά η Live Nation;

All Content - BusinessNews.gr

Νέο deal Instacar–Hertz, η ΕΛΒΟ στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» και η ανατροπή στα σχέδια των Public

All Content - BusinessNews.gr

ΕΕ: Πράσινο φως στην πληρωμή ύψους 1,18 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για το NextGenerationEU

FleetNews

Στο -1,2% η αγορά της ΕΕ το πρώτο δίμηνο του 2026

FleetNews

Skoda: Έτος-ρεκόρ το 2025 και σταθερά 3η μάρκα στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

Deloitte: Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα ως πυλώνες δημιουργίας αξίας

CSRΝews.gr

Η Purina® PRO PLAN® υλοποιεί την πρωτοβουλία «Thank You Vets»

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς & Make-A-Wish εκπληρώνουν αυτό το Πάσχα ευχές παιδιών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αρ. Δοξιάδης: Ευνοϊκές οι προοπτικές καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Β. Ελλάδας
Αρ. Δοξιάδης: Ευνοϊκές οι προοπτικές καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Β. Ελλάδας 02/03/2025 - 16:23
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ZeniΘ ο Fabio Quaranta 05/03/2025 - 13:03
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ZeniΘ ο Fabio Quaranta

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Roche Hellas: Η καινοτομία πυλώνας για την υγεία και την ανάπτυξη - Χρειάζεται πλαίσιο για επενδύσεις στην Ελλάδα
    26/03/2026 - 18:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ασιατικές χώρες «σχηματίζουν ουρά» για το ρωσικό πετρέλαιο
    26/03/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τον τουρισμό: Κατρακύλα κρατήσεων σε Κύπρο και πιέσεις στην Ελλάδα (Reuters)
    26/03/2026 - 18:33 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • O 5ος κύκλος του The Digital Gate για καινοτόμες λύσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας
    26/03/2026 - 18:23 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ποσοστό στον AΝΤ1+ αποκτούν η Alter Ego Media και η Motor Oil
    26/03/2026 - 17:59 MEDIA
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,10%, στα 314,14 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    26/03/2026 - 17:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Deloitte: Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα ως πυλώνες δημιουργίας αξίας
    26/03/2026 - 17:40 ESG
  • Ερντογάν: «Η περιοχή μας πνίγεται στο αίμα» - Σκληρή επίθεση στο Ισραήλ για τον πόλεμο στο Ιράν
    26/03/2026 - 17:23 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κ. Κυρανάκης: 426 νέα λεωφορεία θα διαθέτει η Θεσσαλονίκη έως τον Σεπτέμβριο
    26/03/2026 - 17:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η κίνηση στην Αθήνα σε… παιχνίδι από τη Bolt
    26/03/2026 - 17:01 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Xiaomi: Αύξηση 25% των εσόδων το 2025, στα 457,3 δισεκατομμύρια RMB
    26/03/2026 - 15:48 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γιατί μπαίνει στην ελληνική αγορά η Live Nation;
    26/03/2026 - 07:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Motor Oil: Διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας αργού λόγω της κρίσης
    26/03/2026 - 07:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο «χάρτης» της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων - Πλουσιότερη Περιφέρεια η Αττική
    26/03/2026 - 08:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θάνος Κυριαζής (Miele Hellas): Ηγεσία με ενσυναίσθηση και ξεκάθαρο σκοπό
    26/03/2026 - 10:13 CEO INSIGHTS

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Θλάση ο Ρογκαβόπουλος, δεν παίζει με Μονακό

26/03/2026 - 15:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ποσοστό στον AΝΤ1+ αποκτούν η Alter Ego Media και η Motor Oil

26/03/2026 - 15:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: 1.124.875 τηλεθεατές παρακολούθησαν την επέτειο της σειράς «Τότε και Τώρα»

26/03/2026 - 15:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ναν: «Ο στόχος είναι τα playoffs και μετά ο τίτλος»

26/03/2026 - 15:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Deloitte: Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα ως πυλώνες δημιουργίας αξίας

26/03/2026 - 15:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Purina® PRO PLAN® υλοποιεί την πρωτοβουλία «Thank You Vets»

26/03/2026 - 14:44
FleetNews
fleetnews.gr

MG ZS Max: Προηγμένη τεχνολογία και πλούσιος εξοπλισμός από 19.950€

26/03/2026 - 06:06
FleetNews
fleetnews.gr

Fuel Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

26/03/2026 - 06:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Στη PHLUR, το άρωμα αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης

18/03/2026 - 19:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo