Παρασκευή, 22 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σταϊκούρας: Νέος δημοσιονομικός χώρος το καλοκαίρι, που θα επιστραφεί και πάλι στους πολίτες
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
10/07/2022 · 08:54

Σταϊκούρας: Νέος δημοσιονομικός χώρος το καλοκαίρι, που θα επιστραφεί και πάλι στους πολίτες

Για την πορεία του πληθωρισμού, εκτιμά ότι, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, «θα αποκλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν θα μας εγκαταλείψει».
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, δηλώνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Και αυτό, καθώς, όπως επισημαίνει, τα φορολογικά έσοδα συνεχίζουν να κινούνται πάνω από τους στόχους (και τον Ιούνιο θα είναι πάνω από τον στόχο), για λόγους που σχετίζονται με την καλή πορεία της οικονομίας, την αυξημένη κατανάλωση και την καλύτερη -έναντι των προβλέψεων- πορεία του τουρισμού.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τα μέτρα για το 2023 (που εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή) και προσθέτει ότι «από 'κει και πέρα, η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της, θα θέσει στην κρίση των πολιτών τον σχεδιασμό της για την επόμενη τετραετία, ο οποίος, αφού μπήκαμε στο τελευταίο έτος, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται».

Σχετικά με μια ενδεχόμενη νέα έξοδο στις αγορές, ο υπουργός αναφέρει ότι σταθερή επιδίωξη είναι η συστηματική επικοινωνία τής χώρας με τις αγορές, εάν είναι μάλιστα εφικτό - ανάλογα με τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές - με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Προσθέτει δε, ότι αυτό μπορεί να προκύπτει με τη συμβολή εξωγενών παραγόντων, όπως είναι οι αποφάσεις της ΕΚΤ, ωστόσο, κυρίως, οφείλεται στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

Ενώ, για την πορεία του πληθωρισμού, εκτιμά ότι, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, «θα αποκλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν θα μας εγκαταλείψει. Έχει και ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά, που αποκτούν μονιμότερο χαρακτήρα».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα έχει ως εξής:

ΕΡ: Κύριε υπουργέ, τον Αύγουστο η χώρα θα εξέλθει από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. Ωστόσο, ποιο είναι πιο δύσκολο, ο τριμηνιαίος έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ο καθημερινός έλεγχος των αγορών στις οποίες προσφεύγουμε για δανεισμό; Η στήριξη από την ΕΚΤ στα ομόλογα του Νότου διευκολύνει μια νέα έξοδο στις αγορές;

ΑΠ: Η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, στο οποίο εισήλθε - μόνη στην Ευρώπη - το 2018, σηματοδοτεί την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και, μαζί με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Χάρη στη σκληρή και μεθοδική δουλειά της κυβέρνησης, αλλά και - πρωτίστως - στις πολύχρονες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, επιτυγχάνεται ένας ακόμη μεγάλος εθνικός στόχος, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις αγορές, τους επενδυτές και τους οίκους αξιολόγησης.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η συστηματική επικοινωνία της χώρας με τις αγορές, αν είναι μάλιστα εφικτό - ανάλογα με τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές - με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Αυτό μπορεί να προκύπτει με τη συμβολή εξωγενών παραγόντων, όπως είναι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πλαίσιο της διατήρησης ευνοϊκών χρηματοδοτικών συνθηκών για τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης. Ωστόσο, κυρίως, αυτό οφείλεται στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική. Πολιτική που βασίζεται στο τρίπτυχο της εφαρμογής μιας υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής, της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και της άσκησης διορατικής εκδοτικής στρατηγικής.

Ο συνδυασμός αυτός μάς επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε, την τελευταία τριετία, σειρά επιτυχημένων εξόδων στις αγορές- παρά τις αντίξοες, διεθνώς, συνθήκες- να μειώσουμε τα spreads σε σχέση με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και να διαμορφώσουμε ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία υπερβαίνουν σήμερα τα 38 δισ. ευρώ. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε συνετά, με βάση τους παραπάνω άξονες.

ΕΡ: Μετά την έξοδο από την εποπτεία, ο επόμενος στόχος είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Ισχύει το χρονοδιάγραμμα για το 2023;

ΑΠ: Η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας φέρνει πιο κοντά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, η οποία αποτελεί τον τελευταίο εναπομένοντα στόχο που είχαμε θέσει για αυτή την τετραετία. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, εντατικά και μεθοδικά, για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο, η κατάκτηση του οποίου θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.

ΕΡ: Η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου αυξάνεται αλματωδώς σε σχεδόν ημερήσια βάση. Στα καθ' ημάς, κάθε 10 ευρώ πάνω από την τιμή των 100 ευρώ σε ετήσια βάση έχει δημοσιονομική επιβάρυνση 150 - 200 εκατ. ευρώ. Με αυτό το δεδομένο, μπορεί να αντεπεξέλθει ο προϋπολογισμός στις πρόσθετες ανάγκες για μέτρα στήριξης, καθώς και εφέτος θα υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα; Προσδοκούμε ότι τα αυξημένα τουριστικά έσοδα μπορούν να καλύψουν μέρος αυτού;

ΑΠ: Η εκτέλεση του προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει αντοχές και έχει δυναμική. Τα φορολογικά έσοδα συνεχίζουν να κινούνται πάνω από τους στόχους, για λόγους που σχετίζονται με την καλή πορεία της οικονομίας, την αυξημένη κατανάλωση και την καλύτερη - έναντι των προβλέψεων - πορεία του τουρισμού. Μάλιστα, θα δείτε σύντομα ότι, και τον Ιούνιο, τα έσοδα θα διαμορφωθούν πάνω από τον στόχο.

Με αυτά τα δεδομένα, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, μαζί με τα πρόσθετα έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, ώστε να καλύπτουμε, γενναία, αποτελεσματικά και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για όσο χρειαστεί.

ΕΡ: Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περικόπτουν δαπάνες, λόγω της ακρίβειας. Η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης τι επίπτωση μπορεί να έχει στο ΑΕΠ, συνυπολογιζόμενης της «δεύτερης σκέψης», όπως ακούγεται, για επενδύσεις λόγω της υπέρμετρης αύξησης του κόστους (ενεργειακού, πρώτων υλών κ.ά.);

ΑΠ: Σε περιόδους κρίσεων, υφίστανται κίνδυνοι, όπως αυτοί που αναφέρετε. Όμως, ας δούμε ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα: το α' τρίμηνο του 2022, παρά τον σημαντικά αυξημένο και σταθερά υψηλό πληθωρισμό, η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε - σε ετήσια βάση - κατά 10,5% και οι επενδύσεις κατά 12,7%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ το 2021, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων 31 ετών, ενώ φέτος το α' τετράμηνο διαμορφώθηκαν στα 3 δισ. ευρώ, επίπεδο που προμηνύει νέο ρεκόρ.

Η εκτίμηση δε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι η χώρα μας θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στις επενδύσεις μέχρι και το 2023, με διψήφια μάλιστα άνοδο αυτών και φέτος. Ως κυβέρνηση, υλοποιούμε πολιτικές για να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική και να περιορίσουμε τους καθοδικούς κινδύνους.

ΕΡ: Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό εφέτος αναθεωρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα επί τα χείρω σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τι μέλλει γενέσθαι με τον εθνικό δείκτη; Πότε βλέπετε αποκλιμάκωση;

ΑΠ: Ο πληθωρισμός, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φαίνεται πράγματι να είναι πολύ υψηλότερος, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της στο 6,8%, από 3,2% τον Δεκέμβριο 2021 και 1,5% αρχικά, ενώ για το 2023 προβλέπει ότι θα μειωθεί περίπου στο μισό και το 2024 αναμένεται να κυμανθεί πάνω από το 2%.

Συνεπώς, ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα αποκλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν θα μας εγκαταλείψει. Έχει και ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά, που αποκτούν μονιμότερο χαρακτήρα.

ΕΡ: Το φθινόπωρο, και ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να εξαγγείλει ένα νέο «πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει αφενός πρόσθετα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αφετέρου μέτρα με ορίζοντα το 2023;

ΑΠ: Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό για μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του ενεργειακού κόστους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, και έχουμε εξαντλήσει τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε το α' πεντάμηνο του έτους.

Ωστόσο, όπως προανέφερα, η κυβέρνηση, κάθε φορά που δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, τον αξιοποιεί πλήρως, προς όφελος της κοινωνίας, ιδίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

Η εκτίμησή μας είναι ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του. 'Αλλωστε, ορισμένα από τα μέτρα που έχουμε λάβει, όπως η επιδότηση για τα καύσιμα με το Fuel Pass 2, έχουν χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στο 2023, επεκτείνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπρόσθετα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από την 1/1/2023 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, δηλαδή για το σύνολο της κοινωνίας, ενώ ξεπαγώνουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων.

Από 'κει και πέρα, η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της, θα θέσει στην κρίση των πολιτών τον σχεδιασμό της για την επόμενη τετραετία, ο οποίος, αφού μπήκαμε στο τελευταίο έτος, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται.

ΕΡ: Εκτιμάτε ότι θα καλύψει η χώρα μας πλήρως τα περίπου 60 ορόσημα για να γίνει δυνατή η εκταμίευση της δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης;

ΑΠ: Συνεχίζουμε, με εντατικούς ρυθμούς, την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα πεδία και μέτωπα. Η Βουλή έχει νομοθετήσει περίπου 330 νομοσχέδια στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει να νομοθετεί όλο τον Ιούλιο, προωθώντας την υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών.

Ενδεικτικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομικών, προωθήθηκαν και ψηφίστηκαν κομβικά νομοσχέδια και διατάξεις, που αφορούν την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση, την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την εκ νέου λειτουργία και την απόδοση βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επίσης, την περασμένη Τετάρτη κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τελωνειακή αντιπροσώπευση και τη ρύθμιση του επαγγέλματος τελωνειακού αντιπροσώπου.

Όσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, ήδη έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται 230 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στην απασχόληση, τις δεξιότητες και την κοινωνική συνοχή, καθώς και σε ιδιωτικές επενδύσεις και στον μετασχηματισμό της οικονομίας. Συνεχίζουμε, ως κυβέρνηση, να λειτουργούμε συνεκτικά, συλλογικά και αποτελεσματικά, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, για τη συνέχιση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ·
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
  • ·
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ
  • ·
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Οι διαιτητές των ημιτελικών του Final-4

All Content

Χαρδαλιάς: Έτοιμη για ένα ακόμα μεγάλο event η Περιφέρεια (pics)

All Content - BusinessNews.gr

CrediaBank: Στα 7,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου - Καθαρή πιστωτική επέκταση €459 εκατ

All Content - BusinessNews.gr

Red Bull Hellas: Της έδωσε φτερά το "διαζύγιο" με την Mantis - Στα 29 εκατ. "πέταξε" ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: 4,25 δισ. από την ΑΜΚ, στα 18,63 ευρώ η τιμή διάθεσης - Επενδύσεις 2,5 δισ. από Δημόσιο και CVC

All Content

Τα ΜΜΕ στην εποχή των επιδοτήσεων: Τι ισχύει στην Ευρώπη

All Content

ΥΠΕΝ: 8,7 εκατ. για την προβολή του RepowerEU

FleetNews

Σε νέα εποχή η Skoda: Έρχεται το Epiq με έως 440 χλμ. αυτονομίας

FleetNews

Η Ελληνικός Χρυσός εισάγει πρώτη την ηλεκτροκίνηση στις βαριές μεταφορές μεταλλευμάτων

FleetNews

Mercedes-Benz Vans ERGON Edition: Νέες εκδόσεις, νέες τιμές

All Content

Παπανικολάου: «Περιμένουμε ένα κόκκινο ΟΑΚΑ» (vid)

All Content

Ολυμπιακός: Παρόντες οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στην προπόνηση

All Content - BusinessNews.gr

H CrediaBank απορροφά την Ευρώπη Holdings - Υπογράφτηκαν οι δεσμευτικές συμφωνίες

All Content - BusinessNews.gr

Πώς να κάνετε την Google να εμφανίζει αληθινές ειδήσεις στην κορυφή της αναζήτησης

All Content - BusinessNews.gr

Ideal Holdings: Ισχυρές επιδόσεις το α' τρίμηνο, με ώθηση από attica, Byte και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

FleetNews

Vision BMW Alpina: Η πιο εκλεπτυσμένη μορφή της ταχύτητας

FleetNews

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Messinia Challenge 2026

CSRΝews.gr

OPEN: «O πιο αδύναμος κρίκος» Celebrity Edition με τη Μαρία Μπακοδήμου για καλό σκοπό

CSRΝews.gr

Boehringer Ingelheim Hellas: Χρυσός Χορηγός της 11ης Εκστρατείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη»

CSRΝews.gr

ROSETTA Project: Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. φέρνει κοντά φορείς και επιχειρήσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μπόστικ (Fed): Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μ.β. στην επόμενη συνεδρίαση
Μπόστικ (Fed): Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μ.β. στην επόμενη συνεδρίαση 08/07/2022 - 16:40
Yu Zenggang (ΟΛΠ): Η Ελλάδα το πιο ενεργητικό κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας 10/07/2022 - 09:52
Yu Zenggang (ΟΛΠ): Η Ελλάδα το πιο ενεργητικό κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • CrediaBank: Στα 7,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου - Καθαρή πιστωτική επέκταση €459 εκατ
    21/05/2026 - 22:13 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύξηση κεφαλαίου έως €530 εκατ. για το μεγάλο ενεργειακό σχέδιο του ΑΔΜΗΕ
    21/05/2026 - 21:47 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • "ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία", το όνομα του κόμματος που ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού
    21/05/2026 - 21:25 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αποφυλακίζεται μετά από 24 χρόνια ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη που είχε καταδικαστεί σε ισόβια
    21/05/2026 - 20:41 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βρεττού: Η εξαγορά της Ευρώπης Holdings αναμένεται να ενισχύσει τα κεφάλαια της CrediaBank
    21/05/2026 - 19:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πιερρακάκης: Η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δεν είναι έτοιμη για τη νέα εποχή
    21/05/2026 - 19:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Trastor: Αποκτά τρία ακίνητα από την Εθνική Ασφαλιστική έναντι 38,6 εκατ. ευρώ
    21/05/2026 - 19:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Trade Estates: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση 618.821 νέων μετοχών - Από 25 Μαίου σε διαπραγμάτευση
    21/05/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κικίλιας από Χαλκίδα: «Μεταφέρουμε το εμπορικό λιμάνι, αναβαθμίζουμε το παραλιακό μέτωπο
    21/05/2026 - 18:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος 2,08%, με «έκρηξη» τζίρου στα 705,13 εκατ. ευρώ- Εκρηκτική άνοδος 7,23% της ΔΕΗ
    21/05/2026 - 17:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Red Bull Hellas: Της έδωσε φτερά το "διαζύγιο" με την Mantis - Στα 29 εκατ. "πέταξε" ο τζίρος
    21/05/2026 - 07:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΗ: 4,25 δισ. από την ΑΜΚ, στα 18,63 ευρώ η τιμή διάθεσης - Επενδύσεις 2,5 δισ. από Δημόσιο και CVC
    21/05/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Euroleague Final Four στο ΟΑΚΑ
    21/05/2026 - 10:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Bank of America - AI και παγκόσμια οικονομία: Η μεγάλη έκρηξη παραγωγικότητας έρχεται, αλλά όχι ακόμη
    21/05/2026 - 12:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • H CrediaBank απορροφά την Ευρώπη Holdings - Υπογράφτηκαν οι δεσμευτικές συμφωνίες
    21/05/2026 - 11:40 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στους τελικούς η Παρτιζάν με 89-78 εκτός έδρας και 2-0 τον Ερυθρό Αστέρα

21/05/2026 - 20:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στα ημιτελικά η Αρμάνι Μιλάνο με 84-72 και 3-0 τη Ρέτζιο Εμίλια

21/05/2026 - 20:32
CSRΝews.gr
csrnews.gr

OPEN: «O πιο αδύναμος κρίκος» Celebrity Edition με τη Μαρία Μπακοδήμου για καλό σκοπό

21/05/2026 - 14:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

OPEN: «O πιο αδύναμος κρίκος» Celebrity Edition με τη Μαρία Μπακοδήμου για καλό σκοπό

21/05/2026 - 14:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Boehringer Ingelheim Hellas: Χρυσός Χορηγός της 11ης Εκστρατείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη»

21/05/2026 - 14:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Agrifood Leadership 2025–2026: Κλιματική ηγεσία και personal branding στην 7η εκπαιδευτική δράση στα Καλάβρυτα

21/05/2026 - 12:36
FleetNews
fleetnews.gr

Σε νέα εποχή η Skoda: Έρχεται το Epiq με έως 440 χλμ. αυτονομίας

21/05/2026 - 05:15
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ελληνικός Χρυσός εισάγει πρώτη την ηλεκτροκίνηση στις βαριές μεταφορές μεταλλευμάτων

21/05/2026 - 05:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo