Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δημήτρης Τσαπούλης (CΟO SignalGroup): Δεν είμαστε η Uber της ναυτιλιακής αγοράς
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
11/02/2021 · 10:56

Δημήτρης Τσαπούλης (CΟO SignalGroup): Δεν είμαστε η Uber της ναυτιλιακής αγοράς

Ο Δημήτρης Τσαπούλης, CΟO της Signal, μας αναλύει την πορεία του ομίλου αλλά και τα σχέδιά του για τη συνέχεια.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσουκαλά

Ποιες είναι οι εταιρείες που αποτελούν το SignalGroup, ποιο είναι το αντικείμενο αλλά και τα μεγέθη τους σήμερα;

Η SignalGroup διαθέτει σήμερα τρεις κύριους επιχειρησιακούς βραχίονες. Η SignalMaritimeServices διαχειρίζεται ένα Pool από βαπόρια τύπου Aframax. Έχοντας πετύχει κορυφαίες επιδόσεις (π.χ. σε επίπεδο ημερήσιου τζίρου - TCE) παγκοσμίως για τρία συναπτά έτη, διαχειριζόμαστε σήμερα περίπου 22 Aframaxes από 13 διαφορετικές πλοιοκτήτριες εταιρείες. Το pool της Signal, πλέον ένα από τα μεγαλύτερα pool πλοίων τύπου Aframax στον κόσμο, προσφέρει, εκτός από κορυφαία απόδοση, καινοτόμα προσέγγιση στον τρόπο διανομής των κερδών και στην ευκολία με την οποία μπορούν να εισέρχονται ή να εξέρχονται οι συμμετέχοντες. Πολύ πρόσφατα έχουμε ξεκινήσει και την επέκταση των υπηρεσιών μας και σε πλοία κατηγορίας MR, με τη δημιουργία ενός καινούργιου MRpool. Η SignalOcean είναι ο βραχίονας τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει την Business-to-BusinessSoftware-as-a-Service (B2BSaaS) πλατφόρμα SignalOcean. Το λογισμικό της SignalOcean επιτρέπει στους ναυλωτές, τους μεσίτες πλοίων και τους πλοιοκτήτες να συγκεντρώνουν, να επεξεργάζονται και να αναλύουν με ασφάλεια μεγάλους όγκους δεδομένων σχετικών με το chartering. Με την υποστήριξη εξελιγμένων τεχνολογιών μηχανικής μάθησης (MachineLearning) και τεχνητής νοημοσύνης (ArtificialIntelligence), η πλατφόρμα βοηθά τους χρήστες της να παίρνουν αποφάσεις σχετικές με τη συμμετοχή τους στις παγκόσμιες ναυλαγορές γρήγορα, αποδοτικά και με μεγαλύτερη σιγουριά. Η SignalVentures πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες λογισμικού που σχετίζονται με τη ναυτιλία και το διεθνές εμπόριο commodities (commoditytrading).

Η SignalVentures χτίζει ένα διευρυνόμενο οικοσύστημα επιχειρηματιών και νεοσύστατων επιχειρήσεων που, οπλισμένοι με ταλέντο, πάθος και σχετικές δεξιότητες, καθώς και τεχνολογία και δεδομένα, συμπληρωματικά με τη Signal, οραματίζονται την παραγωγή και την προώθηση νέων προϊόντων ή και την ενίσχυση υπαρχόντων.

Η κρίση της πανδημίας πώς έχει επηρεάσει τη SignalGroup;

Στο περιβάλλον της τεράστιας οικονομικής αβεβαιότητας που προκλήθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, η Signal διένυσε μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους της σύντομης ιστορίας της, προσαρμοζόμενη γρήγορα σε συνθήκες εργασίας εξ αποστάσεως. Στην πραγματικότητα, η ίδια η πλατφόρμα SignalOcean έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό, για εμάς και για πολλούς από τους πελάτες μας, μέσω των δυνατοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας που παρέχει. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και τελικά πραγματοποιήσαμε περίπου 50 νέες προσλήψεις από τις αρχές του έτους. Σήμερα, η συνολική ομάδα ανέρχεται πλέον στους 145. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων με έδρα την Αθήνα ολοκληρώθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020, κάτι που προφανώς είχε και τις προκλήσεις του.

Το νέο προσωπικό απασχολείται σε διάφορους ρόλους σχετιζόμενους είτε με τη διαχείριση εμπορικών πλοίων είτε με το softwareengineering και το datascience. Σε όσα αφορούν τη ναυτιλιακή αγορά, μετά από μια απότομη αλλά σύντομη άνοδο στην αρχή της χρονιάς, η πανδημία, ειδικά στον τομέα των tankers, έχει επηρεαστεί αρνητικά, με σημαντική μείωση στη ζήτηση και ταυτόχρονη άνοδο στην προσφορά διαθέσιμων πλοίων προς ναύλωση.

Έχετε δηλώσει πως η SignalOcean δεν έχει σκοπό να ανατρέψει τη δομή της ναυτιλιακής αγοράς. Γιατί έχει λάβει αυτήν τη στρατηγική απόφαση;

H πλατφόρμα δεν έχει σκοπό να ανατρέψει τη δομή της ναυτιλιακής αγοράς, όπως έκανε η Uber στα ταξί. Ο σκοπός μας δεν είναι ο εκδημοκρατισμός της πληροφορίας. Οι ναυλαγορές έχουν αυτο-οργανωθεί και εξακολουθούν να το κάνουν με τρόπο που να τους επιτρέπει να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες μιας απίθανα περίπλοκης και συνεχώς μεταβαλλόμενης παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, που μεταφέρει περίπου το 90% των αγαθών που έχουμε στη διάθεσή μας. Και αυτό χωρίς προφανώς έναν κεντρικό προγραμματισμό, που δεν θα ήταν καθόλου εύκολος ούτε αποδοτικός.

Σε ένα βαθμό, η ταχεία προσαρμοστικότητα της παγκόσμιας ναυτιλίας οφείλεται στα κατά τόπους ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα πληροφόρησης και εξειδίκευσης που κατέχουν συγκεκριμένοι παίκτες, με περιθώριο να είναι ανταγωνιστικοί εκεί που ενδεχομένως άλλοι δεν θα ήταν. Και με την προσφορά χωρητικότητας να είναι στατιστικά υψηλότερη από τη ζήτηση την τελευταία δεκαετία, ο πλανήτης απολαμβάνει υπηρεσίες που δεν είναι μόνο ευέλικτες αλλά και πάρα πολύ ανταγωνιστικές. Το να σεβαστούμε τη δομή της αγοράς συνεπώς, συμπεριλαμβανομένου και του ρόλου των brokers, που διευκολύνουν τις πάντα δύσκολες και περίπλοκες συναλλαγές κάτω από ελλιπή πληροφόρηση, είναι πολύ σημαντικό. «Η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί το εργαλείο με τα δικά της δεδομένα, που δεν διαχέονται ευρύτερα, παρά μόνο χρησιμοποιούνται αποκλειστικά έτσι ώστε να αποκτήσει η εσωτερική ομάδα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και ανάλυση. Πιστεύουμε πως αυτό έχει συνεισφέρει σημαντικά στο να γίνει δημοφιλές το προϊόν τόσο γρήγορα στην αγορά».

Πώς έχει υποδεχθεί τις λύσεις σας η ναυτιλιακή αγορά; Τι είδους (και μεγέθους) ναυτιλιακές αποδείχθηκαν πιο πρόθυμες να τις υιοθετήσουν άμεσα;

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που η πλατφόρμα της Signal κέρδισε τόσο γρήγορα απήχηση στην αγορά των μεγάλων δεξαμενόπλοιων. Τουλάχιστον 80 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων πετρελαϊκών, ναυλομεσιτικών και πλοιοκτητριών, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας καθημερινά, προκειμένου να ενημερώνονται αξιόπιστα για τις διεθνείς ναυλαγορές. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση για όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία, οπότε εργαστήκαμε σκληρά και αντιμετωπίσαμε σημαντικές προκλήσεις, για να αυξήσουμε το ποσοστό των αγορών που καλύπτουμε. Οι δυνατότητες επέκτασης και γενίκευσης της τεχνολογίας που έχουμε εξελίξει, μας βοηθά τώρα σε αυτό, αλλά οι πελάτες και συνεργάτες της Signal είναι εξίσου απαραίτητοι, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον; Ποια είναι τα προγραμματισμένα βήματα για το Signal Group;

Αυτήν τη στιγμή ασχολούμαστε με την επέκταση των δραστηριοτήτων και των τριών κομματιών του ομίλου. Στο ναυτιλιακό κομμάτι έχουμε τα πρώτα βήματα στο MR Pool μας και τη συνεχή βελτίωση και επέκταση των δραστηριοτήτων μας στα Aframax. Η Signal Ocean βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και τελικών βελτιώσεων των λύσεων που αναπτύσσουμε εδώ και καιρό για τις αγορές ξηρού φορτίου (Dry Bulk) αλλά και των Gas Tankers (LNG και LPG) και των Containers. Εξαιρετική έμφαση δίνουμε επίσης στο να επιτρέψουμε στους πελάτες μας να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές στην εξαγωγή δεδομένων ή και reports, αλλά και στη συνδεσιμότητα των δικών τους συστημάτων με την πλατφόρμα μας μέσω των επονομαζόμενων APIs.

Η ίδια δυνατότητα, η χρήση δηλαδή της τεχνολογίας μας κατευθείαν από τρίτο λογισμικό, ξεκλειδώνει δυνατότητες και σημαντική πρόοδο και στο τρίτο μας κομμάτι, τη Signal Ventures. Εκεί έχουμε ένα πλούσιο portfolio συνεργασιών και επενδύσεων, καθώς και δύο ομάδες που επιχειρούμε να κάνουμε accelerate μέσα στo πλαίσιo αυτού που ονομάζεται start-up-in-a-startup. Τέλος, στα πλάνα μας είναι επίσης να ψάξουμε συνεργασίες και να συνεισφέρουμε στο πλαίσιο του Environmental, Social, and Governance (ESG) πεδίου, αρχίζοντας από πρακτικές εφαρμογές γύρω από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

  • SIGNAL MARITIME
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ομπράντοβιτς: «Αμυντικά ήμασταν στο επίπεδο που χρειάζεται, επιθετικά όχι» (vid)

All Content

Σπανούλης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους» - Σάκοτα: «Άλλη ταχύτητα εμείς, άλλη ο Άρης» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Η εικόνα της κερδοφορίας και ο τζίρος στους «Big 5»

All Content - BusinessNews.gr

Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72

All Content - BusinessNews.gr

Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025

All Content

McCann Greece: Στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Experience Agency των Cannes Lions 2026

All Content

Retail Business Awards 2026: Το Retail είναι παντού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Τρινκιέρι: «Κρατάμε τη θέληση- Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες»

All Content

Ξανθόπουλος: «Δείξανε χαρακτήρα τα παιδιά, δεν καταρρεύσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι» - Τι είπε ο Λούκιτς

All Content - BusinessNews.gr

«Ως εδώ - Η Ευρώπη χάνει στρατηγικές πρώτες ύλες»: Μυτιληναίος κατά Κομισιόν για το αλουμίνιο

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 2,93% και νέος γύρος θετικών εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες

All Content - BusinessNews.gr

ΕΕ: Στο τραπέζι έκτακτος φόρος στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών – Οι έξι χώρες που πιέζουν

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

CSRΝews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

CSRΝews.gr

Αίθουσα «Στέφανος Μάνος» η κεντρική αίθουσα του ΥΠΕΝ- Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κ. Σπυρόπουλος (Estée Lauder): Η κρίση ανέδειξε κενά στον παραδοσιακό τρόπο μάνατζμεντ
Κ. Σπυρόπουλος (Estée Lauder): Η κρίση ανέδειξε κενά στον παραδοσιακό τρόπο μάνατζμεντ 10/02/2021 - 17:48
Πέγκυ Βελλιώτου (KPMG): Η πανδημία θα δημιουργήσει ένα νέο, υβριδικό μοντέλο εργασίας 11/03/2021 - 11:17
Πέγκυ Βελλιώτου (KPMG): Η πανδημία θα δημιουργήσει ένα νέο, υβριδικό μοντέλο εργασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    10/10/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κεραμέως: Στο 7,4% η ανεργία - Περίπου 600.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά τα τελευταία επτά χρόνια
    10/10/2026 - 16:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΔΠ: Μειωμένος κατά 8% ο προϋπολογισμός που προτείνει η Ιρλανδική Προεδρία
    10/10/2026 - 15:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου, πότε θα καταβληθούν
    10/10/2026 - 14:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εξάρχεια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 λόγω εργασιών για το Μετρό
    10/10/2026 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025
    10/10/2026 - 13:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Γιατί τα ομόλογα μπαίνουν σε νέα εποχή υψηλών αποδόσεων - Οι νέες ισορροπίες
    10/10/2026 - 12:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρήγμα ΗΠΑ – Ουκρανίας για τα ρωσικά διυλιστήρια: Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν
    10/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Allwyn: Αγορές μετοχών 11,6 εκατ. ευρώ από το VALEA FOUNDATION, βασικό μέτοχο της εισηγμένης
    10/10/2026 - 11:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για την απαγόρευση χρήσης των social media στους κάτω των 15
    10/10/2026 - 11:02 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σούπερ μάρκετ: Η εικόνα της κερδοφορίας και ο τζίρος στους «Big 5»
    10/10/2026 - 10:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT) - Ισχυρότερη κερδοφορία το 2025
    10/10/2026 - 13:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ρήγμα ΗΠΑ – Ουκρανίας για τα ρωσικά διυλιστήρια: Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν
    10/10/2026 - 12:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Εξάρχεια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το 2031 λόγω εργασιών για το Μετρό
    10/10/2026 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72
    10/10/2026 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

National League 1: Νίκες για Παγκράτι, Μίλωνα, Νήαρ Ηστ, Σπόρτιγκ και ΧΑΝΘ (pics)

10/10/2026 - 20:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζιάγκος: «Τεράστιας σημασίας νίκη» (vid)

10/10/2026 - 20:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 6η Ετήσια Συνάντηση Lean In Network Greece-Athens στις 11 Οκτωβρίου

09/10/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ELABET Ονομαστικός Χορηγός της ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

09/10/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

09/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

09/10/2026 - 13:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo