Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ
newsroom newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/05/2025 · 17:36

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ

Επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας - ΗΑΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Δρ. Σουλτάν Αλ Τζάμπερ, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πλαίσιο της συνάντησής τους ανακοινώθηκε η ανανέωση της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέσω ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων.

Επίσης επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων -που θεμελιώθηκε το 2020- και η αμοιβαία βούληση περαιτέρω εμβάθυνσης της οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας, σε συνέχεια και της τελευταίας επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και της συνάντησής του με τον Πρόεδρο, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, στο Άμπου Ντάμπι στις 27 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος άμεσων επενδύσεως ύψους 4 δισεκατομμυρίων στην ελληνική οικονομία που είχε τεθεί το 2022 με τη Στρατηγική Συμφωνία Επενδυτικής Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων και το κρατικό επενδυτικό ταμείο ADQ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές περαιτέρω επενδυτικής συνεργασίας και δόθηκε έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες που δρομολογούνται στους τομείς της ενέργειας και της συνδεσιμότητας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και των data centers.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων και επενδυτικών ταμείων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και οι οποίοι συμμετείχαν σε Επενδυτικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην αρχή της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δρ. Σουλτάν Αλ Τζάμπερ είχαν τον εξής διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς, Δρ. Σουλτάν, αγαπητέ μου φίλε, χαίρομαι πραγματικά που σε καλωσορίζω ξανά στην Αθήνα. Την επισκέπτεσαι συχνά και χαίρομαι ιδιαίτερα που συναντιόμαστε στο πλαίσιο ενός πολύ επιτυχημένου, όπως καταλαβαίνω, επιχειρηματικού φόρουμ και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε πολύ σημαντικές εταιρείες που ταξίδεψαν για να μας επισκεφθούν στην Ελλάδα, στις ελληνικές Αρχές και στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Θυμάμαι ότι πριν από μερικά χρόνια θέσαμε έναν φιλόδοξο στόχο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο πλαίσιο μιας στρατηγικής οικονομικής εταιρικής σχέσης. Και θέσαμε κάποιους στόχους σχετικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην ελληνική οικονομία. Έχουμε πετύχει, αν όχι ξεπεράσει, αυτούς τους στόχους. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της υγείας, μεταξύ άλλων.

Πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή να θέσουμε ακόμη υψηλότερους και πιο φιλόδοξους στόχους. Μεριμνήσαμε ώστε να λειτουργήσει αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση, δεν ήταν απλώς ένα έγγραφο που υπογράφηκε, μια δήλωση ενδιαφέροντος. Μπορώ να σας πω και πάλι την αξία που αποδίδω σε αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση, ως εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα έχει σημειώσει ταχεία πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Έχουμε καλύτερες επιδόσεις από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Προσφέρουμε ευκαιρίες σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε. Και με χαρά χτίζουμε πάνω σε αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας.

Είμαι, επίσης, στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής σας συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε τη Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προς όφελος και πολλών Ελλήνων επαγγελματιών και εταιρειών που έχουν βάση στα ΗΑΕ.

Τέλος, θα ήθελα επίσης να σας πω, φορώντας το ευρωπαϊκό μου "καπέλο", ότι είμαι ιδιαίτερα θετικός και αισιόδοξος για τη δυνατότητα υπογραφής, το συντομότερο δυνατό, μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτή θα είναι η προσωπική μου προτεραιότητα, από την πλευρά μίας χώρας που είναι, μαζί με την Κύπρο, ουσιαστικά οι πιο κοντινές στα ΗΑΕ εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ας το κάνουμε πραγματικότητα. Πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο οικονομιών μας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μεταφέρετε στην Αυτού Υψηλότητα τον βαθύτατο σεβασμό μου και τους χαιρετισμούς μου και σας ευχαριστώ και πάλι για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Σουλτάν Αλ Τζάμπερ: Εξοχότατε, είναι πράγματι χαρά μου να επιστρέφω σε αυτή τη σπουδαία χώρα και να έχω την ευκαιρία να σας συναντώ ξανά. Και σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε και για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που μας επιφύλαξε η σπουδαία ομάδα σας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου των ΗΑΕ προς εσάς, την κυβέρνησή σας και τον ελληνικό λαό. Όπως γνωρίζετε, η Υψηλότητά του εκτιμά ιδιαίτερα την Ελλάδα και τον λαό της, εκτιμά ιδιαίτερα την πολύ ξεχωριστή σχέση που έχει μαζί σας και με πολλούς φίλους εδώ, σε αυτή τη σπουδαία χώρα.

Πρέπει να επισημάνω, Εξοχότατε, ότι ήταν το όραμά σας και το όραμα της Υψηλότητάς του, η δέσμευση και η αφοσίωσή σας που επέτρεψαν αυτή την πρόοδο και αυτή την πολύ ιδιαίτερη σχέση. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τους ομολόγους μας εδώ στην Ελλάδα. Και από τη στιγμή που υπογράφηκε η συμφωνία για τη στρατηγική εταιρική σχέση μας, η στρατηγική σχέση μας μεταμορφώθηκε και καταφέραμε να επιταχύνουμε τις εξελίξεις και να επιτύχουμε πολλά καλά αποτελέσματα.

Χρειάζεται τώρα να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία αυτής της σχέσης και να επεκτείνουμε το πεδίο αυτής της συνεργασίας. Όπως ακούσατε στην πολύ επιτυχημένη επίσκεψή σας τον Φεβρουάριο στο Άμπου Ντάμπι, η Αυτού Υψηλότητά του, με την οποία συναντηθήκατε, ήταν πολύ σαφής όσον αφορά τις φιλοδοξίες του σε αυτή τη σχέση, καθώς και το πόσο πολύ τονίζει τη σημασία της διεύρυνσης του πεδίου εφαρμογής και της φύσης αυτής της πολύ σημαντικής σχέσης. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη βοήθειά σας, με την καθοδήγησή σας και ελπίζω με τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, η Ελλάδα και τα ΗΑΕ θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν πιο συμπαγείς ευκαιρίες, επαρκούς κλίμακας ώστε να τροφοδοτήσουν την επέκταση αυτής της πολύ σημαντικής σχέσης.

Εξοχότατε, σήμερα βρίσκομαι εδώ μαζί με μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί πολλούς σημαντικούς οργανισμούς στα ΗΑΕ. Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να τους καλέσω να σας ενημερώσουν σχετικά με το τι έχουν κάνει και τι σκοπεύουν να κάνουν όσον αφορά στη διεύρυνση του πεδίου της συνεργασίας μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

  • ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ
  • ·
  • ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑΗΑΕ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται σήμερα το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Με διπλό ρεκόρ Ομπστ η Μπάγερν 96-89 την Μπασκόνια πριν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

All Content - BusinessNews.gr

Marks & Spencer: Πάνω από 380% αυξήθηκαν τα κέρδη στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Αγρότες: Δέσμη έξι μέτρων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα – Εξειδίκευση παρεμβάσεων από την κυβέρνηση

All Content - BusinessNews.gr

Χρίστος Δήμας: Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας με το black out στο FIR Αθηνών, αλλά θέμα χωρητικότητας

All Content

Ανάθεση 2,12 εκατ. ευρώ σε Deloitte – The Newtons Laboratory

All Content

UM: Επαγγελματικό αντίο για την Λίτσα Μέγγουλη

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Τα highlights της νίκης του Πανιώνιου επί της Μπούντουτσνοστ (video)

All Content

Ηρακλής-Ντζίκι 87-75: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Eurostat: Επιμένει ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα - Στο 2,9% τον Δεκέμβριο

All Content - BusinessNews.gr

Starbucks – Gap: Πως θέλουν οι Μαρινόπουλοι να «γυρίσουν» την παρτίδα

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συνάντηση Μητσοτάκη-Δένδια με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ
Συνάντηση Μητσοτάκη-Δένδια με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ 02/05/2025 - 15:49
Α. Γεωργιάδης: «Αν δεν στηρίξει ένας υπουργός Υγείας το δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι τρελός» 03/05/2025 - 13:40
Α. Γεωργιάδης: «Αν δεν στηρίξει ένας υπουργός Υγείας το δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι τρελός»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αδιέξοδο με τους αγρότες παρά την εξειδίκευση των μέτρων - Σε νέα φάση σύγκρουσης με την κυβέρνηση
    07/01/2026 - 21:21 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χριστοδουλίδης: Στόχος της κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής ΕΕ
    07/01/2026 - 20:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή
    07/01/2026 - 20:14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με απώλειες το κλείσιμο της Τετάρτης, με εξαίρεση τον γερμανικό DAX
    07/01/2026 - 20:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο ΔΑΑ ολοκλήρωσε επιτυχώς ευρωπαϊκό έργο για τη διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας
    07/01/2026 - 19:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • CrediaBank: Στο 50,172% υποχώρησε το ποσοστό της Thrivest
    07/01/2026 - 19:23 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Μαρινάκης για αγρότες: «Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί η χώρα στα δύο»
    07/01/2026 - 19:04 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ευρώπη-χιονοπτώσεις: Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε πολλές χώρες
    07/01/2026 - 18:40 ΚΟΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,44% με έκρηξη συναλλαγών, σε νέα υψηλά 16 ετών η αγορά
    07/01/2026 - 18:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ κατέλαβαν δύο τάνκερ σε Βόρειο Ατλαντικό και Καραϊβική
    07/01/2026 - 17:46 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Marks & Spencer: Πάνω από 380% αυξήθηκαν τα κέρδη στην Ελλάδα
    07/01/2026 - 08:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Starbucks – Gap: Πως θέλουν οι Μαρινόπουλοι να «γυρίσουν» την παρτίδα
    07/01/2026 - 08:08 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
    07/01/2026 - 09:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • SecGrid: Η νέα εταιρεία που εισέρχεται στην αγορά της κυβερνοασφάλειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού
    07/01/2026 - 11:50 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Νέες χρεώσεις ρεύματος φέρνει η ΡΑΑΕΥ - Σε ισχύ από Φεβρουάριο 2026 - Ποιοι και πόσο επιβαρύνονται
    07/01/2026 - 08:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroCup 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

07/01/2026 - 21:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με διπλό ρεκόρ Ομπστ η Μπάγερν 96-89 την Μπασκόνια πριν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

07/01/2026 - 21:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’MIEL – Curated Second Hand & New Drops”

07/01/2026 - 16:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Tips to Toes – Χριστίνα Σαράντη”

07/01/2026 - 16:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Christmas night out» με τον Voice 102.5 στο Σύνταγμα

07/01/2026 - 14:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Open: Πρώτο στην τηλεθέαση το «Status Quo» την Τρίτη 6 Ιανουαρίου

07/01/2026 - 13:12
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Loulis Food Ingredients απέσπασε Bronze Medal από την EcoVadis

07/01/2026 - 11:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ioniki: Στήριξη στον πολιτισμό και στην κοινωνία, με πράξεις

07/01/2026 - 10:59
FleetNews
fleetnews.gr

B. Beckers (Arval): «Arval και Athlon αλληλοσυμπληρώνονται»

07/01/2026 - 07:34
FleetNews
fleetnews.gr

Η Ayvens δοκιμάζει σύστημα παρακολούθησης των μπαταριών EV

02/01/2026 - 12:51
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo