Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μ. Βορίδης: Παραγωγική η τηλεφωνική συζήτηση Μητσοτάκη - Τραμπ
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/11/2024 · 14:11

Μ. Βορίδης: Παραγωγική η τηλεφωνική συζήτηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει γνώση των επιτυχιών της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Πολλά τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας που κάλυψε η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στο «Action24», ξεκίνησε όμως, από το εάν η αλαζονεία έχει εμφιλοχωρήσει στην κυβερνώσα παράταξη. «Δεν υπάρχει η παραμικρή αλαζονεία, οι πόρτες των υπουργών είναι ανοιχτές», ξεκαθάρισε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «παντού είναι οι βουλευτές και οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, ακούν τον κόσμο, το παράπονό του, την κριτική του. Όχι απλώς δεν υπάρχει αλαζονεία, αλλά υπάρχει μια διαδραστικότητα και την βλέπετε στον πρωθυπουργό».

Εξ άλλου, με αφορμή και τη συζήτηση για τις αμερικανικές εκλογές, «η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει τις υπερβολές που βλέπουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ούτε θέτουμε ακραίες εκδοχές της woke ατζέντας». Αντιθέτως, συμπλήρωσε, «η κυβέρνηση κατ' επανάληψη έχει δηλώσει το σεβασμό της στο ρόλο της Εκκλησίας, έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει σε πάρα πολλά πράγματα την Εκκλησία. Έχει βοηθήσει, έχει προωθήσει μια σειρά από ζητήματα που αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά. Στα θέματα του πολιτισμού πρωτίστως αναδεικνύεται η ιστορικότητα και όχι με έναν αναθεωρητικό τρόπο», διεμήνυσε.

Ενώ διερωτήθηκε, «ξέρετε κάποιο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να έχει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική από την Ελλάδα; Κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές, δεν λέω ότι είναι μηδενικές», είπε ακόμη και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Χίο, την Δευτέρα, εκεί όπου είδε «τα πλοία μας που δίνουν καθημερινά μάχη ανασχέσεως των μεταναστευτικών ροών», συνεχάρη, μάλιστα, τα πληρώματά τους. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι επιστροφές μεταναστών στις χώρες προέλευσης δεν εξαρτώνται μόνο από την ελληνική πλευρά. «Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πέσει πάνω για να πετύχει τέτοιες συμφωνίες», ζήτησε.

Όμως, κατά τον Μ. Βορίδη, «δεν γίνεται να συμβαίνουν και τα δύο: η Ευρώπη να μας κατηγορεί ότι είμαστε πάρα πολύ σκληροί στη μεταναστευτική πολιτική μας και στην Ελλάδα να λένε κάποιοι ότι έχουμε ανοίξει τα σύνορα και μπαίνει όποιος να ‘ναι. Ποιος έφτιαξε το φράχτη;», διερωτήθηκε εξ άλλου.

Κατά την άποψή του, «το "Δεξιά ή Κέντρο" πρέπει να φύγει από τη σημειολογία του και να πάμε στο περιεχόμενο. Αυτό έχει ένα νόημα, εξαγγελτικά, όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Όταν είσαι στην κυβέρνηση, αυτό που έχει νόημα, είναι να δεις τις συγκεκριμένες πολιτικές», διευκρίνισε. 'Αλλωστε, προσέθεσε, «στη μεταναστευτική πολιτική μας τι περισσότερο θα είχε να προτείνει κάποιος; Εγώ λέω ότι έχουμε την αυστηρότερη, δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας τι περισσότερο έχει να προτείνει κανείς από την ενδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης;».

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, παρατήρησε εν πρώτοις ότι «αφού το προηγούμενο διάστημα έγινε μια προσπάθεια από την Τουρκία να μας πιέσει και όλο αυτό κατέπεσε στο κενό, εσύρθη στο διάλογο, που ήταν θέση που είχαμε από την πρώτη στιγμή». Κατά δεύτερον, «ο ελληνοτουρκικός διάλογος εξελίσσεται εδώ και 1,5 χρόνο. Τι το κακό έχει πάθει η χώρα; Το καλό που έχει… πάθει, είναι ότι δεν έχει πια εναέριες παραβιάσεις, υπάρχει πολύ καλύτερη συνεννόηση από ό,τι στο παρελθόν, για το θέμα των μεταναστευτικών ροών, έχουμε ανοίξει τις βίζες και έχουμε συναλλαγματικό - οικονομικό όφελος στα νησιά». Επιπλέον, «η Τουρκία λέει διάφορα αλλά αυτά που έλεγε πάντοτε. Δεν τα λέει τώρα». Ενώ για την τελευταία τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είπε πως «εστίασε το πρόβλημα στις θέσεις της τουρκικής πλευράς, όχι στις θέσεις της ελληνικής πλευράς».

Επί της ουσίας δε, του ελληνοτουρκικού διαλόγου, «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή μετακίνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, από τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Μετά την εξέλιξη αυτή του ελληνοτουρκικού διαλόγου δεν υπάρχει η παραμικρή παραχώρηση σε οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τις ελληνικές θέσεις. Από την πολιτική που ακολουθείται, έχουμε μόνο οφέλη και είναι ξεκάθαρο προφανώς, ότι και στο μέλλον δεν πρόκειται να έχουμε καμία μετακίνηση», διαβεβαίωσε συμπερασματικά.

Για την εγχώρια πολιτική σκηνή αναγνώρισε ότι «τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων που ψηφίζουν αυτά τα κόμματα» (σ.σ. δεξιότερα της ΝΔ). Όμως, συνέχισε, «έχει πολύ μεγάλη σημασία να αρχίσουμε να παρακολουθούμε τις θέσεις αυτών των κομμάτων, για να δούμε τι είναι αυτό που λένε. Είναι κάτι που μπορεί να εμπλουτίσει την πολιτική ζωή;».

Σύμφωνα με την προσέγγιση του υπουργού Επικρατείας, «όταν πηγαίνουμε στο τι να κάνουμε, θα δείτε ότι τα κόμματα αυτά παρουσιάζουν μηδενικές προτάσεις. Το ακούω προσεκτικά αυτό που λένε οι πολίτες, με την ψήφο τους αλλά και με την επαφή που έχουμε, αλλά πρέπει να μπούμε σε ένα διάλογο για να εξηγήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση σε αυτήν την ατζέντα, σε αυτά τα θέματα, έχει τις πιο πατριωτικές, τις πιο εθνικές ευαισθησίες, που υπάρχουν σήμερα σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η συνέντευξη έκλεισε με αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ: «Ήταν μια καλή, γόνιμη και παραγωγική συζήτηση για μια σειρά από θέματα, τα οποία έδειξαν ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καλή γνώση των επιτυχιών της ελληνικής οικονομίας».

Ενώ για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, αυτό ήταν αναμενόμενο για τον Μ. Βορίδη. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις αποφάσεις του αμερικανικού λαού και να φροντίζει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ θα παραμένουν στρατηγικές και ισχυρές», υπογράμμισε. Ερωτηθείς, τέλος, για τις δικές του προτιμήσεις, έδωσε την εξής απάντηση: «Εγώ είμαι με ό,τι είναι δεξιό, απλώς δεν ψηφίζω στις ΗΠΑ. Ψηφίζω πάντα δεξιά, οπότε δεν έχετε απορίες ως προς το τι είμαι και δεν είμαι».

  • ΒΟΡΙΔΗΣ
  • ·
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΤΡΑΜΠ
  • ·
  • ΗΠΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: H ομιλία Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια στην παρακάμερα του ημιτελικού (video)

All Content

Άρης: Τα highlights του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (video)

All Content - BusinessNews.gr

Η ION μπαίνει στο Μεξικό

All Content - BusinessNews.gr

Bespoke SGA: Αύξηση 38% στις πωλήσεις και υπερδιπλασιασμός EBITDA το 2025, το «αποτύπωμα» της Νίκας και το μεγάλο επενδυτικό πλάνο

All Content - BusinessNews.gr

Fact-checking: Οι Έλληνες στην τελευταία θέση της ΕΕ

All Content

IPRA Grand Prix 2024: Όταν οι «άγνωστες chefs» του Περού μπήκαν στο σημαντικότερο γαστρονομικό ranking της χώρας

All Content

Ogilvy One & AEGEAN στο TikTok Day με case study για το Unified Lift Study

All Content

Όσμαν: Να είμαι ο ηγέτης στον ΠΑΟΚ

All Content

Παναθηναϊκός: To "ευχαριστώ" του ερασιτέχνη στον Δ. Γιαννακόπουλο για την προσφορά

All Content - BusinessNews.gr

Moody’s και Scope αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία - Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς αγορές δοκιμάζονται

All Content - BusinessNews.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: 928 επενδυτικά σχέδια ύψους 3,1 δισ. ευρώ χρηματοδοτούνται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,4% του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιούλιο

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

CSRΝews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δημιουργεί ένα πρόγραμμα στήριξης για νέους αθλητές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κ. Μητσοτάκης: Από 28 Νοεμβρίου ξεκινούν τα 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
Κ. Μητσοτάκης: Από 28 Νοεμβρίου ξεκινούν τα 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία 12/11/2024 - 13:43
Στο Μπακού για τη σύνοδο για το κλίμα COP29 ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης 13/11/2024 - 07:16
Στο Μπακού για τη σύνοδο για το κλίμα COP29 ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σεισμός 4,0 Ρίχτερ στη Λίμνη Eύβοιας
    19/09/2026 - 15:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle θα συνεχίσει τη λειτουργία της
    19/09/2026 - 15:30 MEDIA
  • Τραμπ: Επικύρωσε νόμο που προβλέπει νέες κυρώσεις στη Ρωσία
    19/09/2026 - 15:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στα 4,8 δισ. οι χρήστες του mobile internet
    19/09/2026 - 15:00 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου
    19/09/2026 - 14:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πακιστάν: Στους 31 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα
    19/09/2026 - 13:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βουλή: Προς κύρωση δύο αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τη Σερβία
    19/09/2026 - 13:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δ. Μιχαηλίδου: Η Ελλάδα επενδύει στην επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού
    19/09/2026 - 13:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βολιβία: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα βοήθειας του ΔΝΤ ύψους 1,9 δισ. δολαρίων
    19/09/2026 - 13:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κρουαζιέρα: Η Ελλάδα απέναντι στην πρόκληση των επενδύσεων, των υποδομών και της ενεργειακής μετάβασης
    19/09/2026 - 12:45 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πιερρακάκης για επιστροφή του XA στις ανεπτυγμένες αγορές: «Η αξιοπιστία που κερδίσαμε είναι το κεφάλαιο για το επόμενο μεγάλο βήμα»
    18/09/2026 - 19:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Xρηματιστήριο: Kλείσιμο Στις 2.661,30 ο Γενικός Δείκτης - Ρεκόρ Συναλλαγών
    18/09/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του Ομίλου AKTOR
    18/09/2026 - 18:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Star Bulk: Famatown και Danaos οι δύο ισχυρές συμμετοχές μετά την είσοδο στην Euronext Athens
    18/09/2026 - 19:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ερευνητές χάκαραν το OpenAI χρησιμοποιώντας εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης της Anthropic
    18/09/2026 - 18:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ντάγιος: «Φέτος θα είναι μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας στη National League 1»

19/09/2026 - 13:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Transfer market: Οι κινήσεις των 14 ομάδων της GBL

19/09/2026 - 12:34
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ο «Τροχός της Τύχης» επιστρέφει στο Star για 13η χρονιά

18/09/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ άνω των 2 GW από την ABO Energy στην Πολωνία

18/09/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΥΑΘ: Συμβουλευτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για βιώσιμες υποδομές νερού στη Θεσσαλονίκη

18/09/2026 - 13:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η CHANGAN και η Βελμάρ νέοι μεγάλοι χορηγοί της ΚΑΕ Περιστέρι Betsson

18/09/2026 - 11:13
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

2nd Nail Awards

16/09/2026 - 09:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo