Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Θ. Κοντογεώργης: Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία
newsroom newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/04/2024 · 11:18

Θ. Κοντογεώργης: Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία

«Κάθε πράξη βίας είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε περιόδους τοξικού λόγου και τυφλής βίας», τονίζει σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης παίρνει θέση για τα μεμονωμένα επεισόδια σε ναούς αλλά και για την επαναπροσέγγιση κυβέρνησης και εκκλησίας. Όπως τονίζει, «κάθε πράξη βίας είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε περιόδους τοξικού λόγου και τυφλής βίας».

Και συνεχίζει: «Η Εκκλησία, όπως αυτή εκφράζεται δια του αρχιεπισκόπου, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και της συντριπτικής πλειονότητας των ιερέων όχι μόνο δεν υιοθετεί αλλά καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία. 'Αλλωστε βρισκόμαστε σε διαρκή θεσμικό διάλογο, με τους ρόλους πάντα διακριτούς, ενώ στηρίζουμε τον κοινωνικό της ρόλο, όπως απέδειξε και η κοινή επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο στις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι».

Ενώ για το πρωτοφανές περιστατικό στο κοινοβούλιο, λέει ότι «όσα συνέβησαν στη βουλή είναι απαράδεκτα και δεν έχουν χώρο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας μας. Στο ναό της Δημοκρατίας, βουλευτές από κόμματα των άκρων μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος "προειδοποιεί" τους βουλευτές μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα. Η κοινωνία απορρίπτει τη ρητορική μίσους, την τοξικότητα και τον εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου, και πολλώ δε μάλλον τη βία. Όσοι επενδύουν πολιτικά σε τέτοιες πρακτικές επιδιώκοντας να μας γυρίσουν πίσω, θα αποτύχουν και θα είμαστε σταθερά απέναντί τους».

Ερωτηθείς για τη στάση των κομμάτων έναντι των Σπαρτιατών υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση, με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έφερε πέρυσι, έκανε το καθήκον της απέναντι στη Δημοκρατία και την προάσπισή της. Φαίνεται, όμως, ότι τα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της δημοκρατίας και στο κράτος δικαίου είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο στο πλαίσιο της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης για αντιπολιτευτικούς λόγους. Όταν καλούνται να συμπαραταχθούν με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε ένα ενιαίο μέτωπο για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας, υπολογίζουν λάθος τις προθεσμίες και εξαντλούνται σε πομπώδεις δηλώσεις. Δεν προκαλεί εντύπωση, πάντως, γιατί ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλία, προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ χαρακτηρίζει την αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα ως μη δικαιολογημένη, καθώς «πρόκειται για μία δράση με καθαρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η ανταποδοτική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 'Αγκυρα μετά την αντίστοιχη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, αντικατοπτρίζει την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και τη σταθερή βούληση για διατήρηση αυτού του κλίματος, χωρίς να μας απομακρύνει από τις βασικές εθνικές θέσεις μας ενώ, όπως αποδεικνύεται και από το πρόγραμμα της "σύντομης visa" σε ελληνικά νησιά για Τούρκους πολίτες, υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελές».

Συν τοις άλλοις, προσθέτει, «η αναταραχή στην περιοχή μας πρώτα με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αργότερα με τα γεγονότα στη Γάζα, επιβάλλουν αποκλιμάκωση της μεταξύ μας έντασης. Η Ελλάδα ασκεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, που προσδιορίζουν και το πλαίσιο των εθνικών μας θέσεων».

Εν όψει ευρωεκλογών τονίζει ότι «ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αλλά και τα συμφέροντα της χώρας, κρίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία να έχουμε σοβαρή εκπροσώπηση και να εκλεγούν οι καλύτεροι. Ταυτόχρονα, έχει σημασία να διαφυλάξουμε το κεκτημένο του αναβαθμισμένου ρόλου της χώρας, που πέτυχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Με δεδομένες τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της ασφάλειας, της μετανάστευσης, της κλιματικής κρίσης, της κοινωνικής Ευρώπης, της στρατηγικής αυτονομίας και της κοινής αμυντικής πολιτικής, αλλά και την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για σύγκλιση με την Ευρώπη στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, επιδιώκουμε και διεκδικούμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκλογική αποδοχή».

Ερωτηθείς πού εντοπίζει λάθος χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Θ. Κοντογεώργης απαντά ως εξής: «Η ακρίβεια απασχολεί την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, γι' αυτό και οι προσπάθειες μας είναι συνεχείς για την αντιμετώπισή της, σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική μας πολιτική, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας. Στην πορεία αυτών των πέντε ετών, υπήρξαν λάθη, αστοχίες και παραλείψεις, για τις οποίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός με παρρησία έχει αναλάβει την ευθύνη, ακόμα και για διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, και ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε πολιτικές που θεράπευαν τα προβλήματα και αντιμετώπιζαν τις αστοχίες. Το δημόσιο ύφος και ήθος άσκησης εξουσίας έχει πάντοτε μεγάλη σημασία στην εμπιστοσύνη που χτίζεις με τους πολίτες».

Ενώ στο ερώτημα γιατί οι πολίτες να επιλέξουν την κάλπη στις 9 Ιουνίου και όχι την παραλία, αναφέρει: «Κατ' αρχάς να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε πρόσφατα τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου ακόμα και για τους κατοίκους εντός επικράτειας, ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή και να διευκολυνθεί η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από όσους μπορεί να έχουν οποιοδήποτε κώλυμα την ημέρα των εκλογών Μάλιστα, είναι ήδη πολλοί οι εγγεγραμμένοι εντός Ελλάδας. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές είναι από μόνη της μια πράξη ευθύνης. Δεν θεωρούμε κανέναν πολίτη δεδομένο και θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σε όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τις πολιτικές μας, τις αλλαγές που επιδιώκουμε. Η ψήφος στη ΝΔ θα είναι μια επιλογή σταθερότητας, συνέχισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και σύγκλισης με τον πυρήνα της ΕΕ , σε όσα ακόμα υστερούμε. Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευθούν για μια ακόμα φορά», καταλήγει.

  • ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ
  • ·
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ·
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Προφυλάκιση Κορομηλά, κατ' οίκον περιορισμός για Τσαρούχα και Πηλοΐδη

All Content

Για στοχοποίησή της έκανε λόγο η Βάσω Τσαρούχα

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Νέα CEO η Εύη Κωστάκη - Αποχωρεί ο Οδυσσέας Αθανασίου

All Content - BusinessNews.gr

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Α.Ε.: Στο «ραντάρ» της συνεργασίες με νέα διεθνή brands λιανεμπορίου – Το πλάνο για Hunkemöller και Claire’s

All Content - BusinessNews.gr

Ιωάννα Τούνη: Στα 2,07 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2025 – Μείωση 5,2% στα καθαρά κέρδη στα 1,46 εκατ. ευρώ

All Content

Super League: Deloitte και PwC αναλαμβάνουν μελέτη για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

All Content

Growthfund: Νέο spec για καμπάνια repositioning

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ο Πηλοΐδης θα μηνύσει τον Τσάπα

All Content

Με 38π. Νότατζ και triple-double Κομνιανίδη τα Μέγαρα 105-81 τον Πανερυθραϊκό

All Content - BusinessNews.gr

Σε ετοιμότητα τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ λόγω της κακοκαιρίας

All Content - BusinessNews.gr

Decathlon Ελλάς: Τζίρος πάνω από 27 εκατ. ευρώ και σχέδια για νέο κατάστημα στην Αθήνα

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 7,55 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο – Πάνω από τον στόχο τα έσοδα

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

WWF: Το 85% των Ελλήνων λέει «ναι» σε δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης

CSRΝews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Έργα και παρεμβάσεις για το νερό, την ενέργεια και τις υποδομές

CSRΝews.gr

Η Masdar ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα με μεγάλη εξαγορά φωτοβολταϊκού 550 MW και σχέδια για πράσινα data centers

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Στ. Κασσελάκης: Προανακριτική για το μπάζωμα και τη μονταζιέρα στα Τέμπη
Στ. Κασσελάκης: Προανακριτική για το μπάζωμα και τη μονταζιέρα στα Τέμπη 27/04/2024 - 10:20
Ν. Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να μπει φρένο σε αλαζονεία, διαφθορά και ανισότητες 27/04/2024 - 12:05
Ν. Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να μπει φρένο σε αλαζονεία, διαφθορά και ανισότητες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Sunlight Group στην Ξάνθη
    26/10/2026 - 22:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μπάσκετ: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς - Σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι οι Βάσω Τσαρούχα και Αν. Πηλοίδης
    26/10/2026 - 21:43 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κεραμέως για Pizza Fan: Προτεραιότητα για εμάς η προστασία των εργαζομένων -Θα είμαστε δίπλα τους, θα τους στηρίξουμε
    26/10/2026 - 21:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Δευτέρας
    26/10/2026 - 20:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο CEO της Audi υπερασπίζεται την εμφάνισή του δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ - "Ήταν προς το συμφέρον της εταιρίας"
    26/10/2026 - 20:21 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • OHE: Κοινή δήλωση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ: «Άκυρο και ανυπόστατο» το τουρκολιβυκό
    26/10/2026 - 19:54 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Microsoft: Προτείνει εθελούσια έξοδο σε περίπου 60.000 εργαζομένους σε ΗΠΑ, Καναδά, Ινδία και Βρετανία
    26/10/2026 - 19:17 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο 1,56% το κλείσιμο - Στις 2.569,82 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
    26/10/2026 - 18:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κακοκαιρία: Σε Red Code εννέα περιοχές - Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία
    26/10/2026 - 18:35 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κύπρος: Ανοίγει ο δρόμος για το φυσικό αέριο του «Κρόνου» – Συμφωνίες έως 1,8 δισ. δολαρίων με Eni και TotalEnergies
    26/10/2026 - 18:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Decathlon Ελλάς: Τζίρος πάνω από 27 εκατ. ευρώ και σχέδια για νέο κατάστημα στην Αθήνα
    26/10/2026 - 08:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Α.Ε.: Στο «ραντάρ» της συνεργασίες με νέα διεθνή brands λιανεμπορίου – Το πλάνο για Hunkemöller και Claire’s
    26/10/2026 - 08:00 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Το στοίχημα της Capital Maritime στο Χρηματιστήριο Αθηνών
    26/10/2026 - 10:21 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 7,55 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο – Πάνω από τον στόχο τα έσοδα
    26/10/2026 - 09:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Audi: Επένδυση 4 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ με παραγωγή 200.000 SUV ετησίως
    26/10/2026 - 10:29 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γιαννακόπουλος: "Δύο νέες καταγγελίες από τον Ολυμπιακό"

26/10/2026 - 20:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με 38π. Νότατζ και triple-double Κομνιανίδη τα Μέγαρα 105-81 τον Πανερυθραϊκό

26/10/2026 - 19:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο συμμόρφωσης της Temu μετά το πρόστιμο των 200 εκατ. ευρώ

26/10/2026 - 15:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

WWF: Το 85% των Ελλήνων λέει «ναι» σε δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης

26/10/2026 - 14:54
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Έργα και παρεμβάσεις για το νερό, την ενέργεια και τις υποδομές

26/10/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Όλοι αγαπάνε να κερδίζουν με IRIS»: Κοινή καμπάνια από 7 τράπεζες και ΔΙΑΣ με δωροεπιταγές 1.300 ευρώ

26/10/2026 - 14:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Πρεσβεία Ισραήλ | Sukkot Days”

23/10/2026 - 13:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Paul Mitchell Retreat 2026

22/10/2026 - 09:14
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo