Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Στ. Κασσελάκης: Να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές – Νιώθω έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός
newsroom newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/03/2024 · 19:10

Στ. Κασσελάκης: Να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές – Νιώθω έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός

Μιλώντας σε εκπομπή του Alpha διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πορευτεί ανεξάρτητος αν και είναι πάντα ανοικτός σε συνεργασίες.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Διπλές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι η ανατροπή και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

Μιλώντας σε εκπομπή του Alpha διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πορευτεί ανεξάρτητος αν και είναι πάντα ανοικτός σε συνεργασίες. Περιγράφοντας τον στόχο για τις ευρωεκλογές είπε: “Προκαλώ να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές. Ο κόσμος αποφάσισε πριν από έναν χρόνο με δεδομένα όμως που έχουν αλλάξει τελείως. Δικαιούμαστε να ξαναζυγιστούμε. Υπάρχει μεταβλητότητα στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί ανεξάρτητος αλλά θα είναι ανανεωμένος με ξεκάθαρες προτάσεις. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση, να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα έχουμε ανανεωθεί και να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στόχος είναι η ανατροπή. Οι προτάσεις μου για την φορολογία έχουν κάνει γκελ, θα βγάλουμε κι άλλες προτάσεις, θα αναδείξουμε πρόσωπα και ο κόσμος θα μας ανταμείψει“.

Συμπλήρωσε ότι “δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ απλά να πάρει μία ψήφο τιμωρίας, θέλω να ακούσει ο κόσμος το πρόγραμμα μας για μία πράσινη, δημοκρατική, δίκαιη Ευρώπη για τις τομές που κάνουμε στην φορολογία, στην ακρίβεια και στην δικαιοσύνη που θα προτείνουμε και να μας εμπιστευτεί. Θέλουμε θετική ψήφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει“.

Αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας: “Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όταν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα προφανώς δεν αλλάζει κάτι δομικά. Ένα χρήσιμο αποτέλεσμα ήταν ότι αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ήταν εμφανές ότι έλεγε ψέματα και κρυβόταν. Την στρατηγική του ‘δεν ντρέπεστε’ την είδαμε από τον πρωθυπουργό τον ίδιο. Κάθε φορά που θέλουν να αποφύγουν ένα ζήτημα λένε δεν ντρέπεστε: ‘δεν ντρέπεστε να λέτε ότι παρακολουθώ τον υπουργό μου’, πάντα είναι η στρατηγική του πετάω την μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς αυτό του έχει πει ο κ. Γκρίνμπεργκ να μας πείσει όλους ότι επειδή φοράει γραβάτα και μιλάει καλά στο εξωτερικό αποκλείεται να έχει κάνει αυτά εντός της χώρας. Όπως όμως αποκαλύπτεται δεν αποκλείεται και αυτό ακριβώς έχει γίνει. Επιτέλους, και το είδα και στο στρατόπεδο, η κοινωνία βράζει από αυτό το έγκλημα των Τεμπών και από την συγκάλυψη και μετά και το παρατεταμένο χειροκρότημα στην Βουλή θα έλθει ένα πολύ γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές“.

Για το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ είπε: “Έχεις εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών, διάλεξε ή είσαι βουλευτής ή είσαι πρόβατο στο μαντρί“. Παρά τους ενδοιασμούς του όμως σημείωσε ότι “ο προοδευτικός κόσμος στάθηκε με αξιοπρέπεια στην βουλή. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν πολύ μαχητική και μπράβο της“. Απαντώντας σε ερώτηση είπε: “Μου είναι αδιάφορο αν ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απουσία του ενώ ήταν στον στρατό“.

Επέμεινε στο αίτημα του για διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος, λόγω των παραβιάσεων του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως η διαρροή των στοιχείων των Ελλήνων του εξωτερικού.

Είπε χαρακτηριστικά: “ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού; Μπορεί να το εγγυηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών. Όταν ένα από τα δυο τζάκια κινδυνεύει από φυλακή από το έγκλημα των Τεμπών, για να μην πω για το Predator και τις υποκλοπές, τότε θα αφήσουν καμμένη γη, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να ξέρουμε εάν τα στοιχεία των Ελλήνων είναι απόρρητα“.

Επιβεβαίωσε ότι θα επιλέξει πέντε πρόσωπα για υποψήφιους ευρωβουλευτές που μπορεί να είναι και κάποιοι από αυτούς που είναι ήδη στην λίστα για την εκλογή τους από την κομματική βάση.

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με την σύντομη στρατιωτική του θητεία είπε: “Το φαντάρος 20 ημερών προσβάλλει όλη την ομογένεια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, ήλθα μόνιμα στην χώρα επειδή έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα, έκανα ότι προβλέπει ο νόμος, φόρεσα με υπερηφάνεια το εθνόσημο. Δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτή την χώρα, δεν ψεύδομαι, δεν λέω δεν ντρέπεστε“.

Για τις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί οικονομικών συμφερόντων είπε: “Αν μία κυβέρνηση έχει πραγματική λαϊκή βάση δεν φοβάται τα οικονομικά συμφέροντα, ούτε βασίζεται στα οικονομικά συμφέροντα. Όλο αυτό είναι ένα σύστημα που τους βοήθησε να στιγματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν ‘Εθνική εξαίρεση’ και τώρα τους γυρίζει μπούμερανγκ“.

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και το υπό ίδρυση Ινστιτούτο είπε: “Μια χαρά είναι οι σχέσεις μας. Έχουμε επικοινωνία, μου έστειλε ευχές και μιλήσαμε και πριν από μία εβδομάδα ενώ ήμουν στο στρατόπεδο, είμαστε καλύτερα από ποτέ. Ο. κ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Είμαστε υπερήφανοι για τα όσα έχει πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρα έκανε μεγάλες τομές στην ελληνική κοινωνία και καλά κάνει και θέλει αυτά να τα παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία μέσα από ένα Ινστιτούτο. Έχει δικαίωμα να έχει ο Μητσοτάκης τον Γκρίνμπεργκ και δεν μπορεί ο Αλέξης να έχει έναν σύμβουλο για το Ινστιτούτο του. Και με την ευκαιρία να μάθουμε και ποιος πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ. Γιατί εγώ βλέπω κάθε χρόνο το χρέος της ΝΔ να αυξάνεται -τέτοια ρύθμιση χρέους εγώ δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Θα μας απαντήσει η ΝΔ πώς πληρώνεται ο Σταν Γκρίνμπεργκ;“.

Για την αμυντική πολιτική και τις εξοπλιστικές δαπάνες ανέφερε: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε μικρότερες δαπάνες στα αμυντικά, προφανώς είναι ένας στόχος να μπορούμε να αναδιανέμουμε τα εισοδήματα σε κοινωνικές ανάγκες αλλά βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη γεωπολιτική συγκυρία. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Από την άλλη δεν θεωρώ σκόπιμο να στέλνουμε εξοπλισμό που τον έχουμε χρυσοπληρώσει στην Ουκρανία ή στις άλλες χώρες. Θέλω ο αμυντικός μας εξοπλισμός να μένει στην χώρα. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλο τρόπο, με ανθρωπιστική βοήθεια. Επίσης δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φαντάρους με 8,60 ευρώ τον μήνα“.

Για την θητεία του είπε: “Ήταν θερμό το κλίμα και ήταν ευκαιρία να συναναστραφώ με νέο κόσμο που έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα και αγγαρεία και λάντζα. Η θητεία έχει οφέλη, συντονίζει και ενώνει την κοινωνία, φέρνει σε επαφή ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Θα έπρεπε η στράτευση να έχει έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα. Η εκπαίδευση θα έπρεπε να συνεχίζεται και μετά πχ μέχρι τα 40. Θα πρέπει η κοινωνία να είναι πιο έτοιμη για μία κακή στιγμή. Επίσης θα πρέπει οι φαντάροι να πληρώνονται τουλάχιστον με 150 ευρώ το μήνα. Και μετά θα πρέπει να προσέξουμε και τους στρατιωτικούς μας που επίσης βιώνουν επισφάλεια“.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι υπάρχουν πρόσωπα από τη ΝΔ που θα μπορούσε να φέρει “σαν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ“.

Για το life style για το οποίο δέχεται επικρίσεις ο κ. Κασσελάκης είπε ότι “η δική μου η ζωή είναι διαφανής. Ας δούμε και το life style των άλλων“. Όσον αφορά στα προσωπικά του θέματα είπε: “Θα έχουμε γάμο σύντομα, στην Κρήτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου σε πολύ στενό κύκλο“.

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
  • ·
  • ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Από την Τετάρτη 7/10 το τεύχος Οκτωβρίου του AllStar Basket

All Content

Τα highlights από τη νίκη του Άρη επί της Μπούργκος (vid)

All Content

Choose: Nέα συνεργασία με την «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

All Content

ΣΠΟΡ FM TV: Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan GBL για τα επόμενα 5 χρόνια

All Content

Δείτε πώς η ΑΕΚ νίκησε στο τέλος τη Σαλόν Βίλπας (video)

All Content

Πήρε τη ματσάρα η Βιλερμπάν, 98-96 την Παρί

CSRΝews.gr

Η Purina και οι Pet Runners δίνουν το «παρών» στο φετινό Greece Race for the Cure

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

CSRΝews.gr

Mars – ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή δράση για την υπεύθυνη υιοθεσία αδέσποτων και πυρόπληκτων ζώων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτεθειμένοι και υπόλογοι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτεθειμένοι και υπόλογοι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του 31/03/2024 - 15:49
Νέα Αριστερά: Σακελλαρίδης και Κούλογλου στις πρώτες δέκα υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου 01/04/2024 - 07:55
Νέα Αριστερά: Σακελλαρίδης και Κούλογλου στις πρώτες δέκα υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας του γιόρτασε το ξενοδοχείο Πάνδροσος της Πάρου
    07/10/2026 - 23:00 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Mediterra: Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος μετά από «δυνητικά ουσιώδεις» αποκλίσεις στα αποθέματα
    07/10/2026 - 22:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας–ΗΠΑ: Συμφωνίες-πακέτο σε άμυνα, επενδύσεις και τεχνολογία – Στο τραπέζι $4 δισ. - Η Κοινή Δήλωση
    07/10/2026 - 22:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κικίλιας: Επενδύσεις σε λιμάνια και μαρίνες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας
    07/10/2026 - 21:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Capital Maritime Finance: Στην τελική ευθεία για την Euronext Athens – Αντληση κεφαιλαίων έως €300 εκατ.
    07/10/2026 - 21:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    07/10/2026 - 20:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης – Ρούμπιο στο Μαξίμου: «Ιστορικά υψηλό επίπεδο» στις σχέσεις Ελλάδας–ΗΠΑ
    07/10/2026 - 20:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου – Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή
    07/10/2026 - 19:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μάρκο Ρούμπιο από την Πνύκα: Η ιστορία της Αμερικής είναι γεμάτη από τα αποτυπώματα της αρχαιότητας
    07/10/2026 - 19:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία η στήριξη της βιομηχανίας, αλλά και των ενεργοβόρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
    07/10/2026 - 18:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Θεοδωρόπουλος: Η παραγωγικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας – Οι προτάσεις του ΣΕΒ
    07/10/2026 - 08:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γλάρος: Αποκτά το 49% της Eurocatering – Το νέο βήμα της οικογένειας Σκλαβενίτη στα τρόφιμα
    07/10/2026 - 12:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ergon Foods: Επεκτείνεται σε Λονδίνο και Μέση Ανατολή, «τρέχει» την Αγορά Μοδιάνο και επενδύει στην AI
    07/10/2026 - 11:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εξυγίανση για Admiral , «ανάσα» για Hellas Frost και τέλος εποχής για Ράδιο Αρβύλα
    07/10/2026 - 12:16 WHISPERER
  • Νέο ιστορικό ρεκόρ στον φόρο εισοδήματος – Πάνω από 5,12 δισ. ευρώ ο λογαριασμός
    07/10/2026 - 08:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η βαθμολογία της EuroLeague 2026/27

07/10/2026 - 20:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πήρε τη ματσάρα η Βιλερμπάν, 98-96 την Παρί

07/10/2026 - 20:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΝΤ1: Ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους «Ράδιο Αρβύλα»

07/10/2026 - 15:05
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Purina και οι Pet Runners δίνουν το «παρών» στο φετινό Greece Race for the Cure

07/10/2026 - 14:50
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

07/10/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

07/10/2026 - 14:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo