Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μητσοτάκης: Στην πρώτη κάλπη αποφασίζεται κόμμα και πρωθυπουργός
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/03/2023 · 20:44

Μητσοτάκης: Στην πρώτη κάλπη αποφασίζεται κόμμα και πρωθυπουργός

Στη δεύτερη θα κριθεί το πώς θα κυβερνήσει αυτός ο πρωθυπουργός.

Εμείς μόνο μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει και θα το κάνουμε. Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα μπροστά, για να αλλάξουμε τη χώρα πιο τολμηρά, πιο αποτελεσματικά, για μια πατρίδα που θα μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Λαμία.

Ο Μάιος είναι κοντά φέρνοντας μια νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα. Είναι μήνυμα αναστοχασμού και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών. Είναι και μήνυμα μάχης για να μείνει η χώρα σε τροχιά ευημερίας. Το φως της νέας Ελλάδος πρέπει να απλωθεί παντού και σε όλους.

Ξέρουμε πια ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό. Γι'αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς το τιμόνι. Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε θα πω φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό.

Αυτή την υπόσχεση τη θεωρώ ιερό καθήκον. Κανείς δεν πονάει σήμερα περισσότερο από τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα ακολουθήσω εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο πάνω σε ένα εθνικό τραύμα. Μένω στην προφανή αλήθεια.

Η τηλεδιοίκηση των τρένων που έπρεπε να είναι έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση. Εμείς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο εγκαίρως. Τα υπόλοιπα δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω. Δεν πρέπει να μείνει ο τόπος πίσω. Καθήκον μας να σφίξουμε τα δόντια. Μετατρέποντας το θυμό σε πείσμα για μεγάλες ανατροπές.

Στο συγκεκριμένο πεδίο η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκε. Χάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση. Κι έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσουμε και σε εκείνους που επενδύουν στη συμφορά. Τέτοιες συμπεριφορές έχουμε πολλές. Ο κ. Σπίρτζης μίλησε δύο ώρες στη βουλή χωρίς να πει μία συγνώμη και ο αρχηγός του είπε περίπου ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Θα αποτύχει οικτρά. Η αλήθεια απορρίπτει πριν από καθετί τη λύπη. Οι πολίτες εκδικούνται τον κυνισμό. Δεν ξεχνούν τα πολύ σημαντικά που πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαγράψει.

Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε στη θητεία της περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από τη δική μας. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην πατρίδα αν όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλους. Τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019 την τηρήσαμε. Θυμάμαι όταν είχα μιλήσει στη Λαμία το 2019. Οι κεντρικές δεσμεύσεις ήταν ότι θα μειώσουμε φόρους και θα αυξήσουμε δουλειές και επενδύσεις στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, ότι θα φέρουμε ανάπτυξη στην οικονομία, ότι θα ενώσουμε διχασμένη κοινωνία και θα ξανακάνουμε την πατρίδα γεωπολιτικά ισχυρή. Για αυτά είχα δεσμευτεί.

Σήμερα οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από δεκάδες φορολογικά βάρη. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ 35%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης. Κάθε γονιός μεταβιβάζει δωρεάν στα παιδιά του. Όλοι οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες δουλειές. Προσελκύουμε συνεχώς ξένες επενδύσεις. Τα έσοδα του τουρισμού πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ όπως και οι εξαγωγές. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 780 ευρώ.

Πήρα προσωπικά αυτή την απόφαση γιατί αναγνωρίζω πρώτος ότι οι αμοιβές στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλές. Θα λύσει όλα τα προβλήματα αυτή η αύξηση; Όχι, αλλά είναι μια σημαντική ανακούφιση. Οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αύξηση μετά από 12 χρόνια. Υπήρχε ένα ζήτημα με την περιβόητη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Όσοι αδικούνται θα πάρουν έκτακτη στήριξη από 200 έως 300 ευρώ στο τέλος αυτού του μήνα. Στα σχολεία μας μετά από 12 χρόνια διορίστηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, πάνω από 4000 στην ειδική αγωγή.

Αδιόρθωτοι οι αντίπαλοι

Να γνωρίζετε πως στο δρόμο προς τις κάλπες θα αναμετρήθουμε με αντιπάλους που παραμένουν αδιόρθωτοι. Οι ίδιοι είναι, ο πολιτικός τραμπούκος κ. Πολάκης και από την άλλη ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ. Παππάς. Καταδικάστηκε 13-0. Τι θα μας πει η αντιπολίτευση; Ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης την παιδεία; Αυτοί που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς θα μας προστατεύσουν από ξένες απειλές; Αυτό που έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι θα φυλάξουν τα σύνορα; Το μόνο που δεν φωνάζουν είναι ότι θα συναντηθούν και πάλι με τον κ. Βαρουφάκη για να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να επιστρέψουν οι φόροι. Όχι ευχαριστώ απαντούν οι πολίτες. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά.

Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και γνώση, συνέχισε. Θα ακυρώσουν τόσο τη βόμβα της ακυβερνησίας όσο και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι στην πρώτη κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όταν λέω ποιος εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός. Ενώ στη δεύτερη θα κριθεί το πώς θα κυβερνήσει αυτός ο πρωθυπουργός. Τόσο απλά και τόσο καθαρά.

Πρόκειται για ενιαία διαδικασία, συνέχισε. Δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές ή απερίσκεπτα μηνύματα. Τίποτα από τα δύο δεν διορθώνεται μετά. Το κακό για τη χώρα και την κοινωνία θα έχει συντελεστεί. Το τοπία θολώνουν περισσότερο όσοι μιλούν για δήθεν συνεργασία αλλά παραπέμπουν σε παραλυσία. Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος χ; Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο. Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν στο ανώτατο επίπεδο. Σε αυτόν τον πολύ απρόβλεπτο κόσμο η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, καπετάνιος και πλήρωμα που να μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνέχεια στο δρόμο της ανάπτυξης που φέρνει δουλειές και καλύτερο εισόδημα. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Χρειάζεται αλήθεια και συνέπεια για να εκσυγχρονιστεί το κράτος. Οι αποφάσεις δεν μπορούν να χάνονται μέσα στους διαδρόμους κομματικών παζαριών. Σκεφτείτε τι συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες που έχουν ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική.

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΛΑΜΙΑ
  • ·
  • ΕΚΛΟΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πρωταθλητής Παίδων στην ΕΣΚΑ ο Πλάτωνας 81-72 το Περιστέρι (gallery)

All Content

Πρωταθλητής Παίδων στην ΕΣΚΑΝΑ ο Ολυμπιακός 85-65 τον Κρόνο

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΗ: Αύξηση των λειτουργικών κερδών στα 0,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο - μέρισμα €0,80/μετοχή

All Content - BusinessNews.gr

ΟΛΘ: Προχωρά το έργο της 6ης προβλήτας -Διεκδικεί συμμετοχή στον εμπορικό διάδρομο ΙΜΕC

All Content - BusinessNews.gr

ΔΑΑ: Αντλεί 83,2 εκατ. ευρώ μέσω επανεπένδυσης μερίσματος - Εκδοση νέων μετοχών

All Content

Προκηρύχθηκε επίσημα το spec του ΕΟΠΥΥ

All Content

Ο Γιώργος Γαρεφαλάκης στο Publicis Groupe Greece

FleetNews

Ρομποταξί: Πρεμιέρα με κόστος διαδρομής 1,99€

FleetNews

Το Fleet News στο ορόσημο των 400 τευχών!

FleetNews

Bolt: Η θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη αστικής κινητικότητας

All Content

Σοκ στο Μέμφις, πέθανε στα 29 του ο Μπράντον Κλαρκ

All Content

Γιαννακόπουλος από την Ισπανία: «Ήλιο και στη Βαλένθια»

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Αποκτά ποσοστό 10% στην Alterlife έναντι 4,75 εκατ.ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ξυνό Νερό Φλώρινας: Βγαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό - Το νέο εργοστάσιο και ο τζίρος των 10 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Τι πουλάει η Swatch Group στην Ελλάδα

FleetNews

Νέες ειδικές – premium εκδόσεις Citroën C4 – Από 22.900€

FleetNews

BMW i Ventures: Κονδύλιο 300 εκατ. δολαρίων για νεοφυείς ΑΙ επιχειρήσεις

CSRΝews.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

CSRΝews.gr

efood Love Delivered: Ένα τρίμηνο δράσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον

CSRΝews.gr

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ & Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Συνεργασία για την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΕ: Στο Συμβούλιο Ενέργειας η ελληνική πρόταση για τα ηλεκτρικά δίκτυα
ΕΕ: Στο Συμβούλιο Ενέργειας η ελληνική πρόταση για τα ηλεκτρικά δίκτυα 27/03/2023 - 20:09
Τσίπρας: Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ 27/03/2023 - 20:53
Τσίπρας: Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eurovision 2026: Εύκολη πρόκριση στον τελικό για τον Ακύλα, μετέτρεψε τη σκηνή σε «Video Game»
    12/05/2026 - 23:27 LIFESTYLE
  • ALTERLIFE: Ενισχύει τη μετοχική της βάση με την είσοδο των Alter Ego Ventures και Alea Holdings
    12/05/2026 - 21:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Austriacard: Καθαρά Κέρδη στα 4,1εκατ.ευρώ στο πρώτο τρίμηνο - Στα 11,5 εκατ. διαμορφώθηκαν τα EBITDA
    12/05/2026 - 20:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Premier Capital Hellas: Επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα McDonald’s στο The Mall Athens
    12/05/2026 - 20:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θετικά αξιολογούν οι τουρίστες την Αθήνα: Έρευνα της GBR Consulting για λογαριασμό των ξενοδόχων της Αττικής
    12/05/2026 - 20:16 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • «Πράσινο φως» στον ΑΔΜΗΕ για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
    12/05/2026 - 19:43 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Alter Ego Media: Αποκτά ποσοστό 10% στην Alterlife έναντι 4,75 εκατ.ευρώ
    12/05/2026 - 18:46 MEDIA
  • ΔΑΑ: Αντλεί 83,2 εκατ. ευρώ μέσω επανεπένδυσης μερίσματος - Εκδοση νέων μετοχών
    12/05/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΘ: Προχωρά το έργο της 6ης προβλήτας -Διεκδικεί συμμετοχή στον εμπορικό διάδρομο ΙΜΕC
    12/05/2026 - 18:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Με πτώση 1,26% το κλείσιμο, στα 288,85 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    12/05/2026 - 18:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξυνό Νερό Φλώρινας: Βγαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό - Το νέο εργοστάσιο και ο τζίρος των 10 εκατ.
    12/05/2026 - 07:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διεθνής Αθλητική (Admiral): Ψάχνει απαντήσεις στην εστίαση
    12/05/2026 - 07:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 13 Μαΐου: Κλειστές η δημόσιες υπηρεσίας - Κανονικά η λειτουργία του ΜΜΜ
    12/05/2026 - 09:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τι πουλάει η Swatch Group στην Ελλάδα
    12/05/2026 - 07:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σοβαρό ατύχημα για Έλληνα παίκτη στο Survivor - Τι αναφέρει ο ΣΚΑΪ και η Acun Medya
    12/05/2026 - 10:10 MEDIA
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΕΚΑΣΘ: Πρωταθλητής Κορασίδων ο ΠΑΟΚ 67-51 τον Παναθλητικό

12/05/2026 - 20:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλητής Παίδων στην ΕΣΚΑ ο Πλάτωνας 81-72 το Περιστέρι (gallery)

12/05/2026 - 20:15
FleetNews
fleetnews.gr

Ρομποταξί: Πρεμιέρα με κόστος διαδρομής 1,99€

12/05/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Τα Ermis Awards διοργανώνουν το 2o ADathon

12/05/2026 - 13:47
FleetNews
fleetnews.gr

Το Fleet News στο ορόσημο των 400 τευχών!

12/05/2026 - 13:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στον ΑΝΤ1 οι τελικοί του UEFA Europa League και Conference League

12/05/2026 - 12:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

12/05/2026 - 12:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

efood Love Delivered: Ένα τρίμηνο δράσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον

12/05/2026 - 11:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AMOH, a Luxury Collection Resort, Rhodes”

08/05/2026 - 16:41
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo