Τρίτη, 7 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μητσοτάκης με ceo της AXIA Γ. Λινάτσα: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και επενδυτικών ευκαιριών
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/11/2022 · 19:29

Μητσοτάκης με ceo της AXIA Γ. Λινάτσα: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και επενδυτικών ευκαιριών

Χαρακτήρισε πρόκληση την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες που ξεκίνησε η χώρα μας.

Συζήτηση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου AXIA Ventures Group, Γιώργο Λινάτσα και στο πλαίσιο αυτής ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα», και θεωρείται πλέον από πολλούς πυλώνας σταθερότητας και επενδυτικών ευκαιριών. Τόνισε, επίσης, πως έχουμε «καλύτερη αντίληψη των προτεραιοτήτων που θέλουμε να διαχειριστούμε», αλλά και ότι εξίσου σημαντικό είναι «να παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο». Χαρακτήρισε πρόκληση την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες που ξεκίνησε η χώρα μας, αλλά και στις στρατηγικές συμμαχίες της.

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε όμως και για το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, ενώ αναφέρθηκε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και ότι η Ελλάδα του 2022, μπαίνοντας στο 2023, δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα της κρίσης. Και αυτό ήταν σημαντικό για εμάς, να αλλάξουμε δηλαδή, την αντίληψη για τη χώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Γιώργο Λινάτσα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερα από 70 διεθνή επενδυτικά σχήματα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα πλέον θεωρείται από πολλούς ως πυλώνας σταθερότητας και σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών, σε μια εποχή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις. Και πιστεύω ότι ήμασταν καλοί στο να αξιοποιήσουμε τα συστημικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Υπογράμμισε: «Είμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας. Θα έχουμε εκλογές το 2023, έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Αν μη τι άλλο, έχουμε μάθει και από τα λάθη μας. Και είμαι πολύ αυστηρός με την ομάδα μου και τους υπουργούς μου, να κοιτάμε πάντα τι κάνουμε καλά, να κοιτάμε τι δεν έχουμε κάνει καλά. Επομένως, πιστεύω ότι στη δεύτερη θητεία μας θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Και αν μη τι άλλο, η διάθεσή μας για μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα».

Επεσήμανε ακόμη πως, «έχουμε επίσης πολύ καλύτερη αντίληψη των προτεραιοτήτων που θέλουμε να διαχειριστούμε, αλλά γενικά το ζήτημα είναι να παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο. Πάντα υποστήριζα ότι η Ελλάδα χρειάζεται δύο πλήρεις θητείες μιας κυβέρνησης για να την βάλει πραγματικά σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω ότι εάν μια κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία για δύο θητείες, τότε είναι πολύ δύσκολο να αναιρέσει κανείς την πρόοδο που θα έχει πετύχει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για αυτόν το χειμώνα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά όπως είπε «θεωρώ ότι έχουμε ακόμα κάποια εργαλεία που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πλήρως. Υπάρχουν πολλά χρήματα που θα εισρεύσουν, ειδικά στην Ελλάδα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) που θα βοηθήσουν να μετριαστεί το πλήγμα και να αποφύγουμε την ύφεση το 2023. Αν μη τι άλλο, πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει σημαντικά, σε επιδόσεις, την οικονομία της Ευρωζώνης το 2023, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα καινοτομήσουμε σε πρωτοβουλίες δημόσιας πολιτικής, ώστε να εξασφαλίσουμε χρήματα για τη στήριξη ευάλωτων επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

Παράλληλα, σημείωσε πως «ξεκινήσαμε τις ερευνητικές δραστηριότητες μετά από δέκα χρόνια σχετικών συζητήσεων, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν σημαντικά ευρήματα φυσικού αερίου. Το κάνουμε από κοινού με την ExxonMobil, την HELLENiQ Energy (πρώην Ελληνικά Πετρέλαια). Πρέπει να γνωρίζουμε εάν υπάρχει κάτι που αξίζει να εξερευνήσουμε. Και νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα πολύ, πολύ σύντομα».

«Πιστεύω πως είμαστε σε καλή θέση από πλευράς συμμαχιών. Δεν έχουμε μόνο στρατηγική συμμαχία με ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια ισχυρή στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία. Έχουμε και μια πολύ ισχυρή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σχέση μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερη από ποτέ», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Πιστεύω πως είμαστε μια καλή κυβέρνηση. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Έχουμε κάνει λάθη αλλά ήμασταν ειλικρινείς καθώς τα παραδεχτήκαμε και προσπαθήσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως προς αυτά. Η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αν δει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα σήμερα, λέει ακριβώς τα ίδια με αυτά που έλεγε το 2015. Είναι συγκλονιστικό ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από την ήττα τους και ότι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο αλαζονικό τρόπο. Είχαμε για τέσσερα χρόνια τον Τσίπρα και τώρα έχουμε τέσσερα χρόνια δικής μας διακυβέρνησης. Πιστεύω πως η σύγκριση είναι πολύ ξεκάθαρη. Ο κόσμος ανησυχεί για την οικονομία και ανησυχεί επίσης πολύ για τη γεωπολιτική. Θέλουν να έχουν τη σιγουριά ότι μπορούν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να ανησυχούν για την κατεύθυνση της χώρας».

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος του θα ήταν τα επόμενα πέντε χρόνια η τεχνολογία να αποτελεί το 10% του ΑΕΠ της χώρας. «Αυτό που συνέβη όσον αφορά την ψηφιακή επανάσταση στην Ελλάδα είναι, νομίζω, με όλα τα αντικειμενικά κριτήρια, εντυπωσιακό. Πρώτα απ' όλα, όσον αφορά την αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτών και του κράτους, ήταν ένας πλήρης μετασχηματισμός. Ο ιστότοπός μας gov.gr άλλαξε πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις και οι πολίτες αλληλεπιδρούν με το κράτος. Και νομίζω ότι αυτό, ήταν πραγματικά μια ευκαιρία για εμάς να ξεπεράσουμε άλλες χώρες. Αν κοιτάξετε το πρόγραμμα εμβολιασμού μας, ήταν εξ ολοκλήρου ψηφιακό. Το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ε.Ε. ήταν δική μας ιδέα. Έτσι, είμαστε πραγματικά πρωτοπόροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά διάφορες πτυχές του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτό ήταν αδιανόητο πριν από τρία χρόνια. Αλλά αν επίσης κοιτάξετε το οικοσύστημα τεχνολογίας, αυτό πραγματικά ανθεί στην Ελλάδα. Πολλές ενδιαφέρουσες εταιρείες κάνουν συναρπαστικά πράγματα. Πολλές ξένες επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, από την ανάλυση δεδομένων μέχρι τα κέντρα μεγάλων δεδομένων. Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι παρούσες στην Ελλάδα και επενδύουν ενεργά στη χώρα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΛΙΝΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ·
  • AXIA VENTURES GROUP
  • ·
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα με Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός ο Μόντε Μόρις

All Content

Πανελλήνιο Εφήβων: Στο Final-8 Περιστέρι, Καρδίτσα και Κάλυμνος

All Content - BusinessNews.gr

Προϊόν της Χρονιάς 2026: Η καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων στο προσκήνιο - Οι μεγάλοι νικητές

All Content - BusinessNews.gr

Η Alpha Bank εξαγόρασε το 69% της Alpha Trust - Καταθέτει δημόσια πρόταση

All Content - BusinessNews.gr

Imperial Brands Hellas: Αύξηση τζίρου 8% στα 93,5 εκατ. ευρώ

All Content

Προϊόν της Xρονιάς 2026: Η καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων στο προσκήνιο

All Content

ΕΡΤ: Media spec ύψους 300.000 ευρώ

FleetNews

Επιβράβευση της καινοτομίας στο «Προϊόν της Χρονιάς» – Μια διοργάνωση της Direction

FleetNews

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

FleetNews

Με «steer-by-wire» η Mercedes EQS

All Content

Μπούτσκος: «Οι πιο δύσκολες αποστολές είναι για τους καλύτερους στρατιώτες»

All Content

Ολυμπιακός: «Ο Παναθηναϊκός έκανε καταγγελία για άσεμνη χειρονομία του Ταϊρίκ Τζόουνς»

All Content - BusinessNews.gr

Stama Greece: Ανθεκτική η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΤτΕ: Πτώση ξένων επενδύσεων στο ελληνικό real estate, αλλά οι τιμές συνεχίζουν ανοδικά

All Content - BusinessNews.gr

EY: Η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ ο επενδυτικός κύκλος αλλάζει κατεύθυνση

FleetNews

Hertz και AEGEAN προσφέρουν ακόμα περισσότερα προνόμια στο Miles+Bonus

FleetNews

Στην Ελλάδα το GAC Aion UT με αυτονομία 430 χλμ.

CSRΝews.gr

«Οικολογικά Σχολεία»: 264 σχολεία βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία

CSRΝews.gr

«Γεύματα που κάνουν τη διαφορά» από τους ανθρώπους της Novibet για όσους το έχουν ανάγκη

CSRΝews.gr

Polyplast: Βιώσιμη ανάπτυξη στην πράξη το 202

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απορρίπτουμε δηλώσεις που ζητούν την αναγνώριση του ψευδοκράτους
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απορρίπτουμε δηλώσεις που ζητούν την αναγνώριση του ψευδοκράτους 15/11/2022 - 18:55
ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο νόμου συγκάλυψης - Ομερτά ως τις εκλογές το σχέδιο Μητσοτάκη 15/11/2022 - 20:18
ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο νόμου συγκάλυψης - Ομερτά ως τις εκλογές το σχέδιο Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ευρωαγορές: Με ισχυρή πτώση το κλείσιμο της Τρίτης, εν μέσω των απειλών Τραμπ στο Ιράν
    07/04/2026 - 20:07 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΑΔΕ: Πληρωμή 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων
    07/04/2026 - 19:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • CrediaBank: Από 8 Απριλίου ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις νέες μετοχές από την ΑΜΚ
    07/04/2026 - 19:16 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ο Όμιλος Alshaya αποκτά τη δικαιοχρησία του δικτύου καταστημάτων Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο
    07/04/2026 - 18:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ECOSHIFT του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος και η Microsun Energy Systems ενισχύουν τη συνεργασία τους από το 2023
    07/04/2026 - 18:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Υπουργείο Υγείας: Ιδρυση ενιαίου συστήματος ελέγχου της περίθαλψης
    07/04/2026 - 17:57 ΥΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,25%, στα 285,14 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    07/04/2026 - 17:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Stama Greece: Ανθεκτική η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα το 2026
    07/04/2026 - 17:41 ΕΛΛΑΔΑ
  • Salesforce και Formula 1 ενισχύουν τη συνεργασία τους με τη λειτουργία του Agentforce για τους φιλάθλους
    07/04/2026 - 17:34 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ILME: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο ELA Reunion για τη Διεθνή Supply Chain Day 2026
    07/04/2026 - 17:27 LOGISTICS
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Alco: «Ψαλιδισμένο» αλλά ισχυρό το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ - Απώλειες, λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
    06/04/2026 - 20:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Fuel Pass: Υποβολή αιτήσεων με βάση το ΑΦΜ για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας
    06/04/2026 - 23:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Answear υποδέχεται τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2026 με το πρώτο της fashion show
    07/04/2026 - 10:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η Alpha Bank εξαγόρασε το 69% της Alpha Trust - Καταθέτει δημόσια πρόταση
    07/04/2026 - 09:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΤτΕ: Πτώση ξένων επενδύσεων στο ελληνικό real estate, αλλά οι τιμές συνεχίζουν ανοδικά
    07/04/2026 - 09:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Η δωδεκάδα με Μπαρτσελόνα, μέσα ο Τζέριαν Γκραντ

07/04/2026 - 17:03
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα με Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός ο Μόντε Μόρις

07/04/2026 - 16:45
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Salesforce και Formula 1 ενισχύουν τη συνεργασία τους με τη λειτουργία του Agentforce για τους φιλάθλους

07/04/2026 - 14:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Επικές κινηματογραφικές παραγωγές τη Μεγάλη Εβδομάδα

07/04/2026 - 13:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Οικολογικά Σχολεία»: 264 σχολεία βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία

07/04/2026 - 13:09
FleetNews
fleetnews.gr

Επιβράβευση της καινοτομίας στο «Προϊόν της Χρονιάς» – Μια διοργάνωση της Direction

07/04/2026 - 12:50
CSRΝews.gr
csrnews.gr

«Γεύματα που κάνουν τη διαφορά» από τους ανθρώπους της Novibet για όσους το έχουν ανάγκη

07/04/2026 - 12:48
FleetNews
fleetnews.gr

BMW iX3: «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και… όχι μόνο

06/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo