Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κεραμέως: Άνω του 75% των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί
NewsRoom NewsRoom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/07/2021 · 18:02

Κεραμέως: Άνω του 75% των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί

Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης και κανονικά, τον Σεπτέμβριο.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, δια ζώσης, κανονικά. Επίσης όλοι μας θέλουμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, να λειτουργήσουν σε πλαίσιο μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θεωρούμε το εμβόλιο το πιο σημαντικό όπλο κατά αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εισηγούμενη στην Ολομέλεια την τροπολογία που αφορά στους εμβολιασμούς και εργαστηριακούς ελέγχους Covid για τους εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι άνω του 75% των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί και τους ευχαρίστησε δημοσίως γι' αυτό. Προσέθεσε, όμως, ότι αυτό δεν αρκεί και χρειάζονται και άλλοι για την ασφάλεια στο σχολείο. Όπως είπε η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, «προβλέπει το αυτονόητο», δηλαδή προβλέπει «πλαίσιο ασφαλούς επιστροφής στα σχολεία, για την εκπαιδευτική κοινότητα», ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο, είτε πλήρως εμβολιασμένοι και αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακά τεστ, προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία, και έτσι να επιτευχθεί ασφαλές περιβάλλον.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι προβλέπεται και ένα πλαίσιο, «πολύ πιο γρήγορων προσλήψεων», σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός νοσήσει και χρειαστεί να απουσιάσει. Η διαδικασία θα προχωρήσει από πίνακες που ήδη έχουν καταρτιστεί, ώστε με γρήγορες διαδικασίες να αναπληρώνονται τυχόν κενά.

Η υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι στην τροπολογία έχουν περιληφθεί οι ίδιες προβλέψεις που ισχύουν για τα εκκλησιαστικά σχολεία και για το εκπαιδευτικό προσωπικό των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης. Σχετικά με τα Βακούφ Ρόδου και Κω, είπε ότι η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κλείνει ένα σημαντικό νομοθετικό κενό, και βασική αρχή είναι η ανάγκη διαφάνειας στην οικονομική λειτουργία των οργανισμών αυτών. Αποσαφηνίζεται η νομική προσωπικότητα των Οργανισμών διαχείρισης, είναι μη κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με κοινωφελή σκοπό και κυρίως τη διατήρηση και λειτουργία των μουσουλμανικών μνημείων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας κάλεσε την υπουργό Παιδείας να εξηγήσει πώς οι εκπαιδευτικοί θα καλύπτουν το κόστος των εργαστηριακών ελέγχων και πώς θα το καλύπτουν και οι φοιτητές για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Ο κ. Χήτας που κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι νομοθετεί τιμωρητικά, την κάλεσε να διευκρινίσει γιατί στην τροπολογία συμπεριέλαβε και διάταξη που προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Παιδείας μπορεί να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες, στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης. «Τι θα προβλέπει η απόφαση, εκτός του ότι δεν θα τους καταβάλλονται αποδοχές, δεν θα έχουν εισφορές ασφαλιστικές; Θα τους μαστιγώνετε;», είπε ο κ. Χήτας.

«Είναι η ίδια η κυβέρνηση που δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στην εκπαίδευση, εισάγοντας την ΕΒΕ, και αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες άριστους μαθητές εκτός πανεπιστημίων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Covid, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την κατά προτεραιότητα διαδικασία εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, για την ιχνηλάτηση των εκπαιδευτικών ιδίως στην πρώτη φάση της πανδημίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι απαιτείται ισχυρό δίχτυ προστασίας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για την ανίχνευση συμπτωματικών και ασυμπτωματικών και τόνισε ότι για τις εργαστηριακές εξετάσεις η κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει τη συνταγογράφησή τους ώστε να μην υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί να πληρώνουν από την τσέπη τους για το δίχτυ ασφάλειας στα σχολεία. Επισήμανε εξάλλου ότι σε κόστος και αποκλεισμό, υποχρεώνονται και οι εκπαιδευτικοί που έχουν θέμα υγείας και οδηγίες από τον γιατρό τους να μην εμβολιαστούν. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι επιμένει σε τρίμηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών αντί για καθηγητές που θα προσλαμβάνονται για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μια δυναμική διαδικασία», απάντησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και προσέθεσε ότι το υπουργείο συζητάει τακτικά με τους ειδικούς ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Το υπουργείο νομοθετεί τώρα να υπάρχουν διαδικασίες για να γίνονται ταχύτερα οι προσλήψεις.

Η υπουργός είπε ότι για τους φοιτητές, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρύθμιση, και σημείωσε: «Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Πάμε να εκπέμψουμε ένα ξεκάθαρο σήμα υπέρ του εμβολιασμού. Πράγματι, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών είναι υψηλό. Στην εκπαίδευση όμως αν νοσήσει ένας εκπαιδευτικός τότε δεν παρέχεται η υπηρεσία και παρότι το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι υψηλό, μιλάμε και για ένα ποσοστό που αν νοσήσει θα δημιουργήσει προβλήματα. Γι΄ αυτόν τον λόγο προβλέπουμε διαδικασία για ταχύτερες προσλήψεις, ώστε να αντικατασταθεί όποιος νοσήσει».

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι οι εκπαιδευτικοί, όπως είχαν ζητήσει, ήταν η πρώτη ομάδα που είχε δικαίωμα σε δωρεάν τεστ, προτεραιοποιήθηκαν στον εμβολιασμό, ζήτησε και πήγαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τεστ, υλοποιείται και το αίτημα για την εγκατάσταση εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια.

Τέλος, αναφερόμενη στη διάρκεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς για ένα χρόνο, χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει η ανάγκη κάλυψης; Αυτό ζητάει; Άρα να πληρώνουμε δύο ανθρώπους για μια θέση; Εμείς λέμε ότι είναι σημαντικό να καλύπτεται η ανάγκη για κάποιον που θα πάρει αναρρωτική. Προτείνουμε τρίμηνες συμβάσεις, που δύνανται να ανανεώνονται ανάλογα με τις ανάγκες».

  • ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Γιάννης... "από την κορυφή της Ακρόπολης" για το Νο1 στο Top-10 (video)

All Content

Πού θα δείτε τους αγώνες ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Περιστερίου

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Η επόμενη ημέρα μετά τον Αθανασίου, τα στοιχήματα του Ελληνικού

All Content - BusinessNews.gr

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδυτική ζήτηση 5,3 δισ. ευρώ σε τέσσερις μήνες – Ρευστότητα 2,2 δισ. και νέες κινήσεις

All Content - BusinessNews.gr

Brown Hotels: Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και σχέδιο για 15 ξενοδοχεία έως το 2028

All Content

Super League: Deloitte και PwC αναλαμβάνουν μελέτη για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

All Content

Growthfund: Νέο spec για καμπάνια repositioning

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Νέος κύκλος κλήσεων από τις αρχές για το σκάνδαλο

All Content

Β. Λιόλιος: Αρνείται την εμπλοκή με το απολογητικό του υπόμνημα

All Content - BusinessNews.gr

Η Capula Investment εξετάζει την είσοδό της στην Αθήνα – Νέο ενδιαφέρον από τα hedge funds για την Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Φοροδιαφυγή: Τα μετρητά παρακάμπτουν την ΑΑΔΕ – Τα κίνητρα που εξετάζονται

All Content - BusinessNews.gr

HELLENiQ ENERGY: Εξαγοράζει τη STAROIL και διευρύνει το αποτύπωμά της στην Κύπρο

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Campeón Commitment: Στηρίζοντας τη νέα γενιά προγραμματιστών στο GRCPC 2026

CSRΝews.gr

Η ΔΕΗ βράβευσε 468 παιδιά εργαζομένων της που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς: Στηρίζει τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου μετά τα σοκαριστικά στοιχεία έρευνας για τη «φτώχεια περιόδου»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόθεν έσχες Μητσοτάκη με αιχμές για τα τηλεοπτικά κανάλια
Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόθεν έσχες Μητσοτάκη με αιχμές για τα τηλεοπτικά κανάλια 29/07/2021 - 17:34
Συνάντηση Μητσοτάκη με φαρμακοβιομηχανία: Ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης 29/07/2021 - 18:42
Συνάντηση Μητσοτάκη με φαρμακοβιομηχανία: Ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Schneider Electric και Greenly ενισχύουν την απανθρακοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
    27/10/2026 - 12:13 ESG
  • Στοά Αρσακείου: Το ιστορικό πέρασμα της Αθήνας αποκτά ξανά ζωή
    27/10/2026 - 12:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Campeón Commitment: Στηρίζοντας τη νέα γενιά προγραμματιστών στο GRCPC 2026
    27/10/2026 - 12:08 ESG
  • Greece Sotheby's International Realty: Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ολοκληρωμένες πωλήσεις στο Ιόνιο
    27/10/2026 - 12:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Mirum Hellas: Νέος πρόεδρος και CEO ο Φίλιππος Ανδριόπουλος
    27/10/2026 - 12:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Η Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στη νέα προωθητική ενέργεια IRIS Payments
    27/10/2026 - 11:53 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Η Intracom Defense παρουσίασε τεχνολογίες αιχμής για το σύγχρονο πεδίο μάχης στην "AUSA 2026"
    27/10/2026 - 11:53 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Απογειώθηκε η πρώτη πτήση της SKY express για τη Βαρκελώνη
    27/10/2026 - 11:50 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των συνεπών οφειλετών
    27/10/2026 - 11:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γιάννης Ανδριανός: Υπεγράφη η κοινή απόφαση για τους δικαιούχους των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων
    27/10/2026 - 11:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η Telekom παρουσιάζει το νέο Fiber Router 7, αναβαθμίζοντας την εμπειρία συνδεσιμότητας στο σπίτι
    26/10/2026 - 16:32 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Spitogatos: Αύξηση 5,7% στις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών το τρίτο τρίμηνο του 2026
    26/10/2026 - 13:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Lamda Development: Νέα CEO η Εύη Κωστάκη - Αποχωρεί ο Οδυσσέας Αθανασίου
    26/10/2026 - 17:37 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,7% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025, στα 165,4 δισ. ευρώ
    26/10/2026 - 12:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε ετοιμότητα τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ λόγω της κακοκαιρίας
    26/10/2026 - 19:01 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΔΕΗ βράβευσε 468 παιδιά εργαζομένων της που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση

27/10/2026 - 09:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova TV: Μεγάλες πρεμιέρες με Λάνθιμο και σειρές με «άρωμα» Ελλάδας τον Νοέμβριο

27/10/2026 - 09:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Lidl Ελλάς: Στηρίζει τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου μετά τα σοκαριστικά στοιχεία έρευνας για τη «φτώχεια περιόδου»

27/10/2026 - 08:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς: Στηρίζει τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου μετά τα σοκαριστικά στοιχεία έρευνας για τη «φτώχεια περιόδου»

27/10/2026 - 08:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

PRO SUMMIT της L’Oréal Professionnel: Το τριήμερο που χάρισε την απόλυτη έμπνευση στην κομμωτική κοινότητα γύρω από τις εξελίξεις του κλάδου.

27/10/2026 - 06:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Πρεσβεία Ισραήλ | Sukkot Days”

23/10/2026 - 13:09
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo