Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Saxo Bank: Οι οικονομικές της προβλέψεις για το 2015
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/01/2015 · 02:00

Saxo Bank: Οι οικονομικές της προβλέψεις για το 2015

Οι διακυμάνσεις στην αγορά ενδέχεται να κορυφωθούν το α’ τρίμηνο
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε σημείο μέγιστης αστάθειας αναμένεται να φτάσουν οι αγορές εντός του α' τριμήνου του 2015, λόγω του πλήρη αποσυντονισμού που επικρατεί από την έναρξη της χρονιάς στην οικονομική αλλά και τη νομισματική πολιτική, σε συνδυασμό με ένα μείγμα γεωπολιτικών κινδύνων άνευ προηγουμένου.

Σύμφωνα με τις Οικονομικές Προβλέψεις της Saxo Bank, που δημοσίευσε για την πορεία των παγκόσμιων αγορών, καθώς και τις βασικές επενδυτικές ιδέες για το α’ τρίμηνο του 2015, η παγκόσμια οικονομία και οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι περισσότερο αποσυντονισμένες από ποτέ, ενώ αντιμετωπίζουμε σημαντικούς γεωπολιτικούς κινδύνους, οι οποίοι ενδέχεται να ενταθούν σε περίπτωση που οι τιμές πετρελαίου μειωθούν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ο πληθωρισμός κινείται σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ των τελευταίων πολλών δεκαετιών, καθώς η νομισματική πολιτική είναι ιδιαίτερα χαλαρή στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες και περιοριστική στις αναδυόμενες οικονομίες, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτελεί τη μοναδική κεντρική τράπεζα ανεπτυγμένης οικονομίας που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα –κατά πάσα πιθανότητα κοντά στα μέσα του έτους– έναν κύκλο περιοριστικής πολιτικής. Την ίδια στιγμή, η διαπραγμάτευση των πιστωτικών spread γίνεται κάτω από το ποσοστό αθέτησης υποχρεώσεων, ενώ οι αποδόσεις και η μεταβλητότητα παραμένουν κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Για την εξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας το 2015, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και ο αποπληθωρισμός και οι αυξανόμενες αναλογίες χρέους προς ΑΕΠ.

Ο Mads Koefoed, Επικεφαλής Μακροοικονομικής Στρατηγικής της Saxo Bank, αναφέρει ότι εν τέλει «ο καλύτερος δρόμος το 2015 περιλαμβάνει χαμηλότερο δολάριο, σταθερές έως ελαφρώς υψηλότερες τιμές στην ενέργεια και αμετάβλητα επιτόκια». Ωστόσο, εάν οι τάσεις που είδαμε να αναπτύσσονται το 2014 συνεχιστούν και το 2015, το σημείο της μέγιστης αστάθειας θα καταγραφεί εντός του α’ τριμήνου, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κινδυνεύει να λάβει μια απολύτως άστοχη απόφαση κατευθυνόμενη προς ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αγορές νομισμάτων

Το 2015, οι αγορές νομισμάτων θα παρουσιάσουν σημαντική μεταβλητότητα. Η πιο πιθανή τάση δεν φαίνεται να είναι η ενίσχυση του δολαρίου, αλλά μάλλον η αποδυνάμωσή του – παρότι η Saxo Bank εκτιμά ότι το συγκεκριμένο νόμισμα θα συνεχίσει να ενισχύεται το α’ τρίμηνο. Παράλληλα, οι προοπτικές των νομισματικών πολέμων αυξάνονται, ειδικά στην Ασία. Οι βασικές επενδυτικές ιδέες της Saxo Bank σε ό,τι αφορά το συνάλλαγμα για το α’ τρίμηνο του 2015 είναι το άνοιγμα θέσης αγοράς στο USD/CHF, ως μέτρο προφύλαξης από ενδεχόμενη επιβολή «τιμωρητικών» αρνητικών επιτοκίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) τον Μάρτιο.

Επιπλέον, ευνοείται η πώληση του κινεζικού γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD) και τελικά έναντι του ιαπωνικού γιεν (JPY), ως κίνηση αντιμετώπισης ενδεχόμενης υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος – μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει την Κίνα να εξαγάγει μέρος του αποπληθωρισμού της στον υπόλοιπο κόσμο.

Ανάπτυξη 3% της παγκόσμιας οικονομίας το 2015

Η Saxo Bank προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία το 2015 θα αναπτυχθεί κατά 3%, σε σύγκριση με ανάπτυξη 2,2% το 2014, λόγω των χαμηλών τιμών ενέργειας, τα λιγότερα μέτρα λιτότητας στις ανεπτυγμένες οικονομίες και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του εμπορίου, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη το έτος αυτό να πηγάζει από τις γεωπολιτικές εντάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

• Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με έντονο ρυθμό, χάρη στην κατανάλωση και τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας. Η Saxo Bank προβλέπει ότι το 2015 η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα κυμανθεί περίπου στο 3%.

• Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη εξακολουθούν να παρουσιάζουν προκλήσεις, με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να παραμένουν σποραδικές και τον ιδιωτικό τομέα να εξακολουθεί να επιδιώκει την απομόχλευση, ασκώντας καθοδικές πιέσεις τόσο στην ανάπτυξη όσο και στον πληθωρισμό. Η Saxo Bank εκτιμά ότι το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη θα κυμανθεί περίπου στο 1%.

• Η οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% το 2015, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και τις υποστηρικτικές κυβερνητικές πολιτικές, με μεγαλύτερο κίνδυνο μια σημαντική επιβράδυνση στον κλάδο κατοικίας.

• Η Saxo Bank παραμένει επιφυλακτική ως προς την επίδραση που θα έχουν οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αναχαιτίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης μέσω πολιτικών χαλάρωσης, στην πραγματική οικονομία. Η πρόβλεψη της Τράπεζας για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας το 2015 κυμαίνεται κάτω των γενικών εκτιμήσεων, και πιο συγκεκριμένα στο 6,7%.

Παρά τον σχετικά χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2015, η Saxo Bank προβλέπει ότι αυτό το έτος οι χώρες-μέλη της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης θα καταγράψουν τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης. Και αυτό γιατί τα συγκριτικά οφέλη που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα χώρες όπως η Γερμανία πλησιάζουν στο τέλος τους και το χαμηλό εργατικό κόστος ανά μονάδα προϊόντος στην περιφέρεια κατευθύνει, πλέον, την ανάπτυξη.

Συνάλλαγμα

Η Saxo Bank προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση του USD το α’ τρίμηνο. Ωστόσο, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο για ασταθή πορεία, καθώς οι επενδυτές που χρησιμοποιούν μόχλευση έχουν ήδη μεγάλες θέσεις αγοράς στο USD. Προειδοποιεί, επίσης, ότι το συγκεκριμένο σενάριο κρύβει σημαντικούς κινδύνους εφόσον οι αγορές κεφαλαίων αποσταθεροποιηθούν με αφορμή την αναμενόμενη απόσυρση της ρευστότητας από την πλευρά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Επιπλέον, οι οικονομικές και πολιτικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας σχετικά με τη ριζοσπαστική νομισματική πολιτική της δεύτερης και την αποδυνάμωση του JPY θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν νέο νομισματικό πόλεμο στην Ασία.

Μετοχές

Η Saxo Bank εκτιμά ότι το α’ τρίμηνο του 2015, οι ισπανικές μετοχές θα ξεπεράσουν σε απόδοση τις παγκόσμιες αγορές μετοχών, χάρη στις αναπόφευκτες πολιτικές χαλάρωσης που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς ο πληθωρισμός αλλά και η οικονομική ανάπτυξη κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, η αγορά μετοχών της Κίνας παραμένει υπερεκτιμημένη και οδεύει προς διόρθωση, ενώ η πτώση στο πετρέλαιο και την ενέργεια θα επιβαρύνει ιδιαίτερα και τις μετοχές της Ρωσίας.

Εμπορεύματα

Η αυξανόμενη προσφορά σε μια εποχή χαμηλού ρυθμού αύξησης της ζήτησης, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου, θα διατηρήσει αρκετά βασικά εμπορεύματα υπό πίεση στις αρχές του 2015, με τις χαμηλότερες τιμές να εμφανίζονται κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο εξάμηνο. Σε ό,τι αφορά τις αγορές πετρελαίου, η Saxo Bank αναμένει ότι το α’ τρίμηνο το αργό πετρέλαιο Brent θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 62 δολάρια/ βαρέλι. Το ενδεχόμενο του ισχυρότερου δολαρίου παραμένει ο κύριος κίνδυνος για τα πολύτιμα μέταλλα, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ έχουν ήδη προεξοφληθεί στις τιμές. Το γεγονός αυτό υποβαθμίζει τη θετική επίδραση που έχουν στα εμπορεύματα παράγοντες όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, το α’ τρίμηνο ενδέχεται να σηματοδοτήσει ένα νέο χαμηλό όριο στον χρυσό.

  • SAXO BANK
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2015
  • ·
  • MADS KOEFOED
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ζαλγκίρις Κάουνας: Χωρίς Γουίλιαμς-Γκος κόντρα στον Ολυμπιακό

All Content

Παναθηναϊκός: Η παρακάμερα της επιστροφής του Ομπράντοβιτς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Μασούτης: Πωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ και αύξηση καθαρών κερδών 16,7% - Η τελευταία χρήση πριν από την εκτόξευση πάνω από τα 2 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Discount Markt: Πωλήσεις 219 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. – Πώς κέρδισε 5,7 εκατ. από το Χρηματιστήριο

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Το 2026 ως έτος-ορόσημο – Η απάντηση Εξάρχου για δανεισμό, έργα και νέες δραστηριότητες

All Content

McDonald’s: Στόχος διαφημιστικά έσοδα 1 δισ. δολαρίων

All Content

Στη Cineview η ΟΛΟΝ

All Content

Σάκοτα: «Όλοι γνωρίζουν τι περάσαμε εδώ και ένα μήνα, ζητώ υπομονή από τον κόσμο μας»

All Content

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για την οκτάδα των ξένων ενόψει Super Cup

All Content - BusinessNews.gr

JTI Hellas: Στα 850 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών για το 2025 - Ισχυρές επιδόσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα στα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο - Ποιοι φόροι έφεραν έσοδα

All Content - BusinessNews.gr

ΠΑΕΓΑΕ: Το μεγάλο επενδυτικό πλάνο των 155 εκατ. ευρώ και το γκάζι» από την αγορά αυτοκινήτου – Αύξηση τζίρου 13,6%

CSRΝews.gr

ΒΙΚΟΣ COLA: Επίσημος χορηγός του Stoiximan SUPER CUP για 2η συνεχόμενη χρονιά

CSRΝews.gr

Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση Green Key

CSRΝews.gr

GEP και ΜΕΪΔΑΝΗΣ: Πρωτοποριακή συνεργασία για την εκπαίδευση ηλεκτρολόγων στις Πρώτες Βοήθειες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΤτΕ: 108 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το Νοέμβριο
ΤτΕ: 108 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το Νοέμβριο 21/01/2015 - 02:00
ΠΣΕ: Οι προσδοκίες του εξαγωγικού κόσμου για το 2015 21/01/2015 - 02:00
ΠΣΕ: Οι προσδοκίες του εξαγωγικού κόσμου για το 2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Θεσσαλονίκη: Προς αξιοποίηση έκταση 67 στρεμμάτων κοντά στο λιμάνι-Προοπτικές για logistics
    25/09/2026 - 20:45 LOGISTICS
  • Ευρωαγορές: Με άνοδο το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    25/09/2026 - 20:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέα πίεση στο ευρωπαϊκό λιανεμπόριο – Πετρέλαιο, επιτόκια και αδύναμη καταναλωτική ζήτηση
    25/09/2026 - 19:58 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Εντατικές έρευνες για αγνοούμενους, βρέθηκα μια γυναικεία τσάντα
    25/09/2026 - 19:23 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επιστροφή ενοικίου: Ολοκληρώθηκε  η καταβολή σε εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές
    25/09/2026 - 19:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.665,93 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,9%- Οριακά εβδομαδιαία κέρδη 0,17%
    25/09/2026 - 18:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τουρκία: Κλυδωνισμοί από οικονομικό σκάνδαλο επενδυτικών κεφαλαίων - 45 συλλήψεις
    25/09/2026 - 18:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • Eurobank: Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Κωτσοβίνος από το ΔΣ
    25/09/2026 - 17:50 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Flexopack: Στα 86,5 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το α΄ εξάμηνο - Άνοδος 14,76% στα καθαρά κέρδη
    25/09/2026 - 17:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΘ: Καθαρά κέρδη 16,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο – Στα 58 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    25/09/2026 - 17:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στον ΟΗΕ - Τι συζήτησαν
    24/09/2026 - 21:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Discount Markt: Πωλήσεις 219 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. – Πώς κέρδισε 5,7 εκατ. από το Χρηματιστήριο
    25/09/2026 - 07:48 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, στο 15,8% η ΕΛΑΣ με απώλειες, κέρδη για ΠΑΣΟΚ
    24/09/2026 - 22:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΕΓΑΕ: Το μεγάλο επενδυτικό πλάνο των 155 εκατ. ευρώ και το γκάζι» από την αγορά αυτοκινήτου – Αύξηση τζίρου 13,6%
    25/09/2026 - 07:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ιταλία - ποδόσφαιρο: Καθαρά κέρδη 22,7 εκατ. ευρώ για την Ιντερ, τη σεζόν 2025/26
    24/09/2026 - 21:45 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζαλγκίρις Κάουνας: Χωρίς Γουίλιαμς-Γκος κόντρα στον Ολυμπιακό

25/09/2026 - 17:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Elite League: Με τον ίδιο προπονητή οι 14 από τις 16 ομάδες!

25/09/2026 - 17:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Superbet – ΑΕΚ BC: Μαζί στη νέα εποχή της «Βασίλισσας»

25/09/2026 - 14:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

STOIXIMAN SUPER CUP 2026: Ένα διήμερο έντονης μπασκετικής δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ

25/09/2026 - 14:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΒΙΚΟΣ COLA: Επίσημος χορηγός του Stoiximan SUPER CUP για 2η συνεχόμενη χρονιά

25/09/2026 - 14:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μουσείο Μπενάκη: Το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση Green Key

25/09/2026 - 12:45
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo