Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αλ. Τσίπρας: Είναι τόσο θετικά τα μηνύματα που θα αναγκαστώ να φορέσω γραβάτα
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/05/2017 · 03:00

Αλ. Τσίπρας: Είναι τόσο θετικά τα μηνύματα που θα αναγκαστώ να φορέσω γραβάτα

Αισιοδοξία ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Αισιοδοξία ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Σημείωσε, μάλιστα, ότι "τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου". Και τόνισε ότι "πρέπει να σας πω ότι αυτά που ακούγονται είναι τόσο θετικά που δυσκολευόμαστε και να τα πιστέψουμε. Είναι too good to be true. Σε τέτοιο βαθμό που θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα δηλαδή", τόνισε με χιούμορ, για να προσθέσει, όμως, "ας μην προτρέχουμε, να δούμε".

Ερωτηθείς για το εάν η ψηφοφορία της Πέμπτης έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει.

'Ασκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας, σκωπτικά, ότι "θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα". Για να επισημάνει "εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της ΝΔ γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει", την ώρα που εγώ ο ίδιος λέω ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος".

Σ' αυτή την άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Κίνα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο οι Κινέζοι οι οποίοι δείχνουν και με πράξεις το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι "με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης και αν έχουμε λευκό καπνό στις 22 Μαΐου, δηλαδή προχωρήσουμε στην συνολική συμφωνία με την απομείωση του χρέους, που θα μας βάλει και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, θα έχουμε ένα τσουνάμι επενδυτικό".

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, είπε ότι η εκτίμηση του, μετά και τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, είναι πως το Ταμείο εννοεί αυτά που λέει. Αυτό, σχολίασε, έχει δύο όψεις: Ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο, δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι δύσκολη βραδιά της 22 Μάη. Η θετική όψη, όμως, σημείωσε, είναι ότι το Ταμείο στηρίζει κάτι που εμείς επιδιώκουμε εδώ και 7 χρόνια, δηλαδή την ουσιαστική απομείωση του χρέους, ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοικτός διάδρομος για την αναχρηματοδότηση του χρέους, έως το 2028 που θα δώσει τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να βγούμε από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Λαγκάρντ, η διευθύντρια του ΔΝΤ είπε στον Αλ. Τσίπρα ότι βρίσκεται σε διαπραγματευτική σύγκρουση με τον Σόιμπλε, και δεν μπορεί να κάνει πίσω, καθώς το ΔΣ του Ταμείου χρειάζεται θετική έκθεση βιωσιμότητας του χρέους για να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός μόλις γύρισε από το Πεκίνο, ζήτησε να επικοινωνήσει αμέσως με την Γερμανίδα Καγκελάριο, όπως και έγινε, γιατί η βασική ανησυχία του είναι αν τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης την έχει αποκλειστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ή αν την έχει και εκείνη. Η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι τη διαχείριση την έχει και η ίδια, ότι είναι "on board".

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ότι το μέγεθος της απομείωσης του χρέους είναι συνάρτηση με τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 έως το 2028 και πως ο κ. Σόιμπλε είχε θέσει στο τραπέζι την άποψη ότι πρέπει να έχουμε 3,5% για δέκα χρόνια. Όσο λιγότερα είναι τα χρόνια με στόχο το 3,5% και όσο πιο χαμηλά πάει από το 3,5% στη συνέχεια, τόσο πιο ουσιαστική θα είναι η απομείωση του χρέους και τόσο πιο δυνατό το σήμα στις αγορές ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. "Αν το σήμα αυτό είναι δυνατό", επισήμανε ο πρωθυπουργός, "μετά θα μπορέσουμε πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να έχουμε τις πρώτες δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι". Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτή τη στιγμή το 10ετές ομόλογο είναι στη χαμηλότερη τιμή του μέσα σε όλη την περίοδο της κρίσης και πως μόλις κλείσει η αξιολόγηση θα πάει και κάτω από το 5%, ποσοστό που δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορεί η χώρα να δανειστεί από τις αγορές. Σημείωσε πως η έξοδος από το μνημόνιο θα γίνει όταν αυτή η δυνατότητα, να μπορείς να δανείζεσαι με χαμηλό επιτόκιο, θα σταθεροποιηθεί.

Ερωτηθείς αν θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε κανονικά στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το μνημόνιο, ο πρωθυπουργός είπε πως "αυτός είναι ο στόχος. Δεν είναι, βεβαίως", τόνισε, "μια πορεία που δεν θα έχει δυσκολίες, παγίδες και ρίσκα, γιατί όλα στην Ευρώπη είναι και αποτέλεσμα πολιτικών διεργασιών. Το καλό σενάριο είναι και νωρίτερα απ' το καλοκαίρι του 2018", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι ακόμα κι αν η αξιολόγηση δεν κλείσει στις 22 Μάη αλλά στις 15 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι "δεν πάνε διακοπές οι αγορές". Γενικότερα είπε ότι η ομαλή ακολουθία είναι "το κλείσιμο της αξιολόγησης που μαζί με τα μέτρα για το χρέος, θα δώσουν τη δυνατότητα στο ΔΣ της ΕΚΤ να εγκρίνει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και μετά θα προχωρήσουμε στις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός είπε γενικότερα ότι τώρα έχουμε μπροστά μας σειρά από ενδεχόμενα, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, είναι υπαρκτή η διαπραγμάτευση και είναι σκληρή ανάμεσα στον Β. Σόιμπλε και το ΔΝΤ. "Εμείς", τόνισε, "βγαίνουμε από το κάδρο, δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ότι καθυστερούμε, κτλ. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου. Μάλιστα πρέπει να σας πω ότι αυτά που ακούγονται είναι τόσο θετικά που δυσκολευόμαστε και να τα πιστέψουμε. Είναι too good to be true. Στο βαθμό που θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα δηλαδή. Αλλά να μην προτρέχουμε, να δούμε".

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το ΔΝΤ έβαλε τρεις προϋποθέσεις για να μείνει στο πρόγραμμα: συντάξεις, αφορολόγητο και χρέος. Η κυβέρνηση με διαπραγμάτευση πήρε ισόποσα αντισταθμιστικά μέτρα και πως αν το Ταμείο δεν πάρει αυτό που θέλει για το χρέος δεν μπαίνει στο πρόγραμμα και αν δεν μπει, δεν υπάρχουν και οι απαιτήσεις του.

Στο ερώτημα αν τον Ιούνιο φύγει το ΔΝΤ πώς ως χώρα που θα έχει ψηφισμένο νόμο θα τον ακυρώσει στην πράξη, είπε ότι αυτό είναι μια εξέλιξη που πράγματι θα έχει αναταράξεις, που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη που θα πρέπει να αποφασίσει να "μοντάρει" ένα νέο πρόγραμμα στον ESM, το οποίο έχει άλλους κανόνες και άλλα προαπαιτούμενα. "Εκεί θα υπάρξει επί της ουσίας επαναπροσδιορισμός", είπε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν φοβάται ένα κακό σενάριο, δηλαδή η σύγκρουση ΔΝΤ - Βερολίνου να οδηγήσει στην παράταση λύσης για μετά τις γερμανικές εκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε "όχι, δεν το φοβάμαι καθόλου". Για έναν πολύ απλό λόγο, όπως είπε. Δεν θέλει η Γερμανίδα Καγκελάριος να πάει σε προεκλογική εκστρατεία με την κρίση ανοικτή στην Ελλάδα. Στην ερώτηση εφόσον τα μέτρα είναι για μετά την περίοδο του μνημονίου περίοδο πώς νομικά στέκει ένας εξωτερικός παράγοντας, που είναι το ΔΝΤ, το 2019 να έχει λόγο για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός απάντησε "έξυπνη ερώτηση αλλά αυτό είναι ένα "κλειδί" που καλό είναι να το κρατήσουμε για μας".

"Καλωσορίζω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα"

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ. "Θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα", σχολίασε σκωπτικά, λέγοντας ότι είναι όψιμο, γιατί τον Δεκέμβρη δεν είχε υπερψηφίσει τα 620 εκατ. ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και τώρα λέει, εκ τους ασφαλούς, να δώσουμε πλεόνασμα. Την κατηγόρησε ότι καταθέτει τροπολογία στα αντίμετρα και πως είναι μια ενδιαφέρουσα στροφή προς τα αντίμετρα, τα οποία κατά τα άλλα τα θεωρεί ότι είναι αέρας. "Δεν βγαίνει, όμως, αυτή η ανάλυση", σχολίασε ο κ. Τσίπρας, και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν κάνει το βήμα να ψηφίσει θετικά για τα αντίμετρα που θα ανακουφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες γίνονται στα αντίμετρα. Στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που εγώ λέω ότι αν δεν έχουμε το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν". Κάτι που ο πρωθυπουργός είπε και στην κ. Λαγκάρντ στη συνάντηση τους, στο Πεκίνο.

"Εφικτό να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές"

Για το εάν ανατρέπεται η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "ο στόχος είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές και αυτό είναι εφικτός γιατί δύο χρόνια είναι πολύ μεγάλος πολιτικός χρόνος". Είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση του δρόμου η κυβέρνηση και πως ένα αφήγημα από μόνο του δεν λέει τίποτα και πως το μείζον είναι να μεταφραστεί σε πρακτικές δράσεις. "Αυτό που μετράει στους ανθρώπους είναι η ζωή τους", σημείωσε, λέγοντας ότι τα κρίσιμα θέματα είναι η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας που αυτές φέρνουν, το αν αλλάζει η καθημερινότητα των ανθρώπων. Είπε ότι αυτά τα δύο χρόνια η κυβέρνηση ήταν περιορισμένη με τη διαπραγμάτευση για να προχωρήσει σε τέτοιες παρεμβάσεις και πως όμως, πλέον, μπορεί.

"Πολύ θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα"

Ο Αλέξης Τσίπρας αξιολόγησε ως πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στο Πεκίνο. Τρεις από τις σημαντικότερες παραμέτρους είναι:
α) οι συμφωνίες που προχωρούν άμεσα.
β) οι σημαντικές επωφελείς διμερείς συναντήσεις που δίνουν και μια εικόνα ότι η χώρα δεν είναι στη μιζέρια.
Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε 3 μέρες είδε τους Προέδρους της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, τον γγ του ΟΗΕ και την πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.
γ) το σχέδιο που συμφωνήθηκε με την NDRC που δίνει πολύ σημαντική προοπτική για μια στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία. Επίσης ότι οι Κινέζοι έχουν αποφασίσει το επόμενο διάστημα να επενδύσουν 1 τρισ. δολάρια σε όλη τη διαδρομή του "Δρόμου του Μεταξιού", και ότι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός σταθμός.
Στοιχείο που εντυπωσίασε τον πρωθυπουργό ήταν ότι πολλά από εκείνα που ήθελε να θέσει ο ίδιος, τα έθεσε ο Κινέζος Πρόεδρος πρώτος και πως παρότι οι Κινέζοι φημίζονται ως σκληροί διαπραγματευτές, αυτή τη φορά μπήκαν στο τραπέζι και ζητήματα όπως της εξαγωγής ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, πράγμα που είναι σημαντικό.
Ερωτηθείς για το ποια είναι η επόμενη μεγάλη επένδυση, αναφέρθηκε κατ αρχήν στην επένδυση των 500 εκατ. ευρώ που υπεγράφη μεταξύ του κολοσσού ZTE με τη Forthnet και στην επένδυση της κινεζικής State Grid μέσω του ΑΔΜΗΕ, στην κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου Eurasia Interconnector. Επειδή υπάρχει χρηματοδότηση από την ΕΕ το έργο θα προχωρήσει το 2017 ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το 2018, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, μεγάλα έργα προοπτικής είναι αυτά που αφορούν τη σιδηροδρομική διασύνδεση Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκης - Βελιγραδίου όπου η Ελλάδα συμμετέχει και στο κινεζικό γκρουπ «16+1» που έχουν φτιάξει οι Κινέζοι με τις 16 Βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες για επενδύσεις. Έτσι, το λιμάνι του Πειραιά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κίνα γιατί έχουν αρχίσει να επενδύουν σε υποδομές, δηλαδή σιδηρόδρομο και αυτοκινητοδρόμους.
Η Αθήνα έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συνδέει Ηγουμενίτσα - Κωνσταντινούπολη. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κρήτη, στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, και για την Ελλάδα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ναυπηγοεπισκευαστική επέκταση, δηλαδή του ενδιαφέροντος της Cosco στη ναυπηγοεπισκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
  • ·
  • ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Στην παράταση οι Πίστονς 122-119 τους Καβαλίερς (vid)

All Content

NBA 2025/26: Αποτελέσματα, πρόγραμμα και κατάταξη

All Content - BusinessNews.gr

Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Premia Properties: Αύξηση 68% στα έσοδα και 71% στη λειτουργική κερδοφορία το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.

All Content

Socialdoo: PR Agency of the Year στα Ermis Awards 2025

All Content

Ermis Awards: Oι δηλώσεις των νικητών

FleetNews

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

FleetNews

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

FleetNews

Η Renault εξαγοράζει πλήρως τη Flexis εν μέσω δυσκολιών στην αγορά των eLCV

All Content

Σπανούλης: «Σουτάραμε άθλια και ήμασταν πάρα πολύ βιαστικοί» - Πρόβλημα με Ρογκαβόπουλο (vids)

All Content

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 65-67: Τα highlights του αγώνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΑΕΕ: Αύξηση 5,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και κατά ζημιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων

FleetNews

Ενδεχόμενος νόμος της ΕΕ για στόλους θα κάλυπτε το 57% των πωλήσεων EV το 2030

FleetNews

Η Geely επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

CSRΝews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

CSRΝews.gr

Deloitte και Νομική Βιβλιοθήκη: Κυκλοφορία ενός διαφορετικού παιδικού βιβλίου που καλλιεργεί επιχειρηματικές δεξιότητες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΤΕΕ: "Όχι στην καταστροφή των ελεύθερων επαγγελματιών"
ΤΕΕ: "Όχι στην καταστροφή των ελεύθερων επαγγελματιών" 18/05/2017 - 03:00
Δ. Τζανακόπουλος: Το βασικό σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνία στις 22 Μαΐου 18/05/2017 - 03:00
Δ. Τζανακόπουλος: Το βασικό σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνία στις 22 Μαΐου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    28/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Πρόστιμα έως και 2 εκατ. για το shrinkflation – Έρχεται ειδική επισήμανση στα προϊόντα
    28/02/2026 - 01:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συμφωνία 110 δισ. δολαρίων: Η Paramount εξαγοράζει τη Warner Bros Discovery
    27/02/2026 - 21:59 MEDIA
  • Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων
    27/02/2026 - 21:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
    27/02/2026 - 21:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Όγδοος διαδοχικός μήνας κερδών - Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο της Παρασκευής
    27/02/2026 - 20:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,61% τον Φεβρουάριο, κέρδη 7,40% στο α΄ 2μηνο 2026
    27/02/2026 - 20:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΑ-Μπιλ Κλίντον στο Κογκρέσο: Δεν έχω ιδέα για τα εγκλήματα του Τζέφρι Επσταϊν
    27/02/2026 - 19:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Trastor: Κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 - Στα €0,04 το μέρισμα, προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ.
    27/02/2026 - 19:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ένας νεκρός και τριάντα εννέα τραυματίες από τον εκτροχιασμό τραμ στο Μιλάνο
    27/02/2026 - 19:10 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τέμπη: Συλλαλητήρια το Σάββατο σε όλη τη χώρα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ
    27/02/2026 - 09:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Σχέδιο επέκτασης 2026-2027 - Tο αυτόνομο Attica Beauty Shop στο Athens Mall
    27/02/2026 - 09:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Premia Properties: Αύξηση 68% στα έσοδα και 71% στη λειτουργική κερδοφορία το 2025
    27/02/2026 - 10:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων 1,3 δισ. ευρώ το 2025 - Το επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι το 2028
    27/02/2026 - 10:15 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΕΑΕΕ: Αύξηση 5,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και κατά ζημιών το 2025
    27/02/2026 - 17:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Επιστροφή SGA με νίκη Θάντερ στην παράταση 127-121 τους Νάγκετς και έξαλλο Γιόκιτς (vids)

28/02/2026 - 06:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στην παράταση οι Πίστονς 122-119 τους Καβαλίερς (vid)

28/02/2026 - 06:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Νύχτα εκτός ρυθμού»: Το νέο μουσικό project του Ρυθμού 94.9 με πρώτη καλεσμένη την Καίτη Γαρμπή

27/02/2026 - 15:25
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Be Live: Εκδήλωση για τα 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της

27/02/2026 - 14:24
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

H Campeón Gaming ανανεώνει την Employer Brand ταυτότητά της

27/02/2026 - 14:08
FleetNews
fleetnews.gr

Νέοι τιμοκατάλογοι για BMW και MINI

26/02/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

Επιστρέφουν τα ντίζελ στην Ευρώπη ;

26/02/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Παρουσίαση της ανανεωμένης σειράς BLONDME

22/02/2026 - 17:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MON RÊVE COSMETICS | GLOSSY BALM

17/02/2026 - 17:28
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo