Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Δημόσιο: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις υπαλλήλων
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/08/2016 · 03:00

Δημόσιο: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις υπαλλήλων

Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ νέο σύστημα μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων

Εντός Σεπτεμβρίου θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το νέο σύστημα μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί στο opengov.gr, αλλά το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν έχει προφτάσει να κατατεθεί επίσημα στο Κοινοβούλιο, το οποίο πλέον έχει κλείσει για το καλοκαίρι και αναμένεται να ξανανοίξει το τελευταίο επταήμερο του Αυγούστου.

Τότε, αναμένεται να πάρει την κοινοβουλευτική οδό το νομοσχέδιο για την κινητικότητα προκειμένου να ψηφισθεί εντός Σεπτεμβρίου. Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης “είναι θέμα της Βουλής το πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κινητικότητα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017. Με τις αλλαγές που θα φέρνει υπολογίζεται ότι θα μειώσει σε περίπου δύο μήνες το μέσο χρόνο μιας μετάταξης που φτάνει σήμερα από ένα έως και τρία χρόνια.

Βασικά σημεία του νέου πλαισίου είναι:

Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.

Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.

Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Η αποκάλυψη ήρθε σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνεργασία που έχει ξεκινήσει ήδη με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ώστε -πέρα από τα προβλεπόμενα βαθμολογικά κίνητρα- να επιτευχθούν και μισθολογικά στο μέλλον για τις θέσεις που προαναφέραμε.

Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).

11 ερωτήσεις – απαντήσεις
Έντεκα ερωτήματα και, βεβαίως, τις απαντήσεις τους, δίνει το ΥΠΕΣΔΑ για το νέο Νόμο Κινητικότητας στο Δημόσιο σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αναλυτικά:
Τι ακριβώς είναι ο νέος νόμος για την κινητικότητα; Πρόκειται για μια απλή τροποποίηση του υπαλληλικού κώδικα σχετική με τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων;
Όχι. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική που αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Για πρώτη φορά στη διοικητική ιστορία το ζήτημα «κινητικότητα» αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα και ενιαία. Πρόκειται για νόμο – τομή, η δημοσίευση του οποίου θα αποτελέσει την πράξη τέλους της αναρχίας και της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε για δεκαετίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων. Πυρήνας της νέας κινητικότητας είναι η σύνδεση των αναγκών των υπηρεσιών με τις ατομικές επιλογές των υπαλλήλων.

Υπάρχει κάποια βασική αρχή που διέπει το νέο σύστημα;
Υπάρχει ένα πλαίσιο συνταγματικών αρχών που κατοχυρώνεται ρητά στο νόμο: Ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Βασική επίσης αρχή είναι αυτή της εθελούσιας συμμετοχής του υπαλλήλου, σε θέσεις που μπορεί να προσφέρει με τον πλέον αποτελεσματικό και ποιοτικό τρόπο τις υπηρεσίες του στο Κράτος και, κατ’ επέκταση, στους πολίτες. Έτσι το νέο σύστημα δεν απέχει απλώς παρασάγγας από τις σπασμωδικές και αυταρχικές προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες κατάφεραν απλώς να διαλύσουν το διοικητικό μηχανισμό, αλλά βρίσκεται στους αντίποδες αυτών των πολιτικών. Αυτό συμβαίνει γιατί δομήθηκε με τρόπο επιστημονικό στη βάση των σύγχρονων πορισμάτων της διοικητικής επιστήμης και της επιστήμης της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και όχι με γνώμονα γνωστές ιδεοληψίες.

Το νέο σύστημα επιφέρει και αλλαγές στο γνωστό σύστημα των αποσπάσεων και μετατάξεων;
Το νέο σύστημα επιφέρει μείζονες αλλαγές στο απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο από τα πράγματα σύστημα των αποσπάσεων και μετατάξεων. Πλέον οι μετακινήσεις από τη μία δημόσια Υπηρεσία σε άλλη διενεργούνται ως μετατάξεις και μόνον κατ’ εξαίρεση, όταν συντρέχουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, παίρνει τη μορφή της απόσπασης. Και πάλι όμως, η απόσπαση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος με μόνη δυνατότητα μιας και μόνον επιπλέον παράτασης.

Ποιους υπαλλήλους και ποιους φορείς περιλαμβάνει το νέο σύστημα;
Στο νέο σύστημα περιλαμβάνονται όλοι οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι εφόσον έχουν συμπληρώσει διετία από το διορισμό τους, μόνιμοι ή υπηρετούντες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, πλην των διοικητικών, οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Τι είναι η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας;
Πρόκειται για συλλογικό όργανο με αυξημένες εγγυήσεις αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και γνώσης. Αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ ως πρόεδρο, ένα μέλος του ΑΣΕΠ, έναν νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον αναπληρωτή Διοικητικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας συντονίζει και επιβλέπει την εφαρμογή του Ενιαίου συστήματος Κινητικότητας, αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων και έχει την εποπτεία της διαχείρισης του Ψηφιακού Οργανογράμματος της Δημόσιας Διοίκησης.

Τι είναι το Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης;
Για πρώτη φορά δημιουργείται η ψηφιακή αποτύπωση όλων των φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η συμμετοχή των Υπηρεσιών σε αυτό, αποτελεί μάλιστα προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο σύστημα κινητικότητας, όπως και η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους.

Τι αλλάζει στις διαδικασίες κινητικότητας;
Η καταγραφή των αναγκών των Υπηρεσιών θα αποτυπώνεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων όπου θα εισάγονται οι προσφερόμενες θέσεις. Με βάση αυτή, το πρόγραμμα κινητικότητας θα διεξάγεται τρεις φορές το χρόνο ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι οποίες αξιολογούνται και κρίνονται με βάση συγκεκριμένα προαπαιτούμενα από τριμελές όργανο αυξημένων εγγυήσεων της Υπηρεσίας υποδοχής.

Και τι γίνεται με τη γνωστή γραφειοκρατία των μετατάξεων και αποσπάσεων;
Η γραφειοκρατία που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Οι δεκάδες υπογραφές που απαιτούνταν για την απλή μετακίνηση ενός υπαλλήλου από τη μία Υπηρεσία στην άλλη καταργούνται και εκδίδεται πλέον μόνο μία διοικητική πράξη από το αρμόδιο όργανο του φορέα υποδοχής. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα για μία απόσπαση ενός υπαλλήλου απαιτείτο η διοικητική εμπλοκή τριών Υπουργείων, κάτι που σήμαινε γραφειοκρατικά βάρη, οικονομικό κόστος και τελικά καθυστερήσεις και παράλογες καταστάσεις που στρέβλωναν το σκοπό του συστήματος κινητικότητας.

Τι γίνεται όμως με τους φορείς από τους οποίους αποχωρούν οι υπάλληλοι
Κατ’ αρχήν εισέρχονται δικλείδες ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι καμία Υπηρεσία δεν θα αδειάσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Δεύτερον, όλοι οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα, οπότε θα έχουν κι εκείνοι τη δυνατότητα να αναπληρώσουν το αναγκαίο προσωπικό και μάλιστα με εκείνους τους υπαλλήλους που είναι κατάλληλοι για τα συγκεκριμένα καθήκοντα.;

Άρα καταργούνται και οι πελατειακές σχέσεις;
Το ισχύον σύστημα είχε δομηθεί πάνω σε μια παλαιού τύπου αρχιτεκτονική των δημοσίων υπηρεσιών και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την οργανωτική και θεματική ανάπτυξη του δημόσιου Τομέα. Όμως εξυπηρετούσε το παλαιό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την τελευταία πενταετία αντί να το εξορθολογίσει το καθιστούσε ολοένα και πιο περίπλοκο, για να απαιτείται η πολιτική παρέμβαση ακόμη και για την απλούστερη περίπτωση. Κατέστησε το σύστημα κινητικότητας από εργαλείο βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος του πολίτη σε όχημα πολιτικής εκμετάλλευσης προς επιβίωση του πολιτικού κατεστημένου. Σήμερα το ενιαίο σύστημα κινητικότητας έχει αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Οι πρόνοιες για συνυπηρέτηση και αμοιβαίες μετατάξεις παραμένουν;
Οι πρόνοιες τόσο για αμοιβαίες μετατάξεις όσο και για τη συνυπηρέτηση συζύγων διατηρούνται και μάλιστα απλοποιούνται και τους αποδίδεται ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, η νέα κινητικότητα διαμορφώνει κίνητρα μετακίνησης σε παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ·
  • ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  • ·
  • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με τρεις αγώνες EuroLeague οι μεταδόσεις της Παρασκευής

All Content

ANGT Μπολόνια: Με Μπασκόνια στις 14:30 οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού (live stream)

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Με +6,1% έτρεξε το πρώτο δίμηνο- Ρευστά ακόμη τα πάντα για την συνέχεια

All Content - BusinessNews.gr

Vero Group: Συνεχίζει ανοδικά στα Βαλκάνια - Αύξηση πωλήσεων 5,7% το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ECR HELLAS: Το πλάνο για την συνέχεια

All Content

Όμιλος Antenna: Συμφωνία Κυριακού – Piers Morgan για επένδυση στην πλατφόρμα Uncensored

All Content

Nova και NBCUniversal υπογράφουν νέα συμφωνία

FleetNews

Έρχεται στην Ευρώπη η Lotus Eletre X με έως 952 PS

FleetNews

Αύξηση +48% στις πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη

FleetNews

BMW Group: O μεγαλύτερος εξαγωγέας στις ΗΠΑ

All Content

Με διπλό Γιάννη το Top-10 του ΝΒΑ (vid)

All Content

Αντάλλαξε φανέλες με Ναν ο Ανδρέας Τετέι (vid & pics)

All Content - BusinessNews.gr

Σαράντης: Για το 2026, η διοίκηση αναμένει καθαρές πωλήσεις στα 620 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ο partner του Τrump από την Σαουδική Αραβία έφτασε στο Κολωνάκι, η Topshop ετοιμάζεται για την Ελλάδα και η Kafea Terra βάζει «νότες» πολυεθνικής στο χαρμάνι της

All Content - BusinessNews.gr

Τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά: Τι αλλάζει και ποιες είναι οι προθεσμίες

FleetNews

Συνεργασία Mercedes-Benz με Great Wall Motor, στη Νότιο Αφρική

FleetNews

BYD Blade Battery 2.0 και FLASH Charging: Η απόλυτη λύση φόρτισης

CSRΝews.gr

Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

CSRΝews.gr

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2025

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τράπεζα Κύπρου: Έλαβε απόφαση ακύρωσης εγγυημένων ομολόγων 1 δισ. ευρώ
Τράπεζα Κύπρου: Έλαβε απόφαση ακύρωσης εγγυημένων ομολόγων 1 δισ. ευρώ 17/08/2016 - 03:00
Σε ετοιμότητα το ΥΠΟΙΚ μετά την "τρύπα" στα έσοδα 17/08/2016 - 03:00
Σε ετοιμότητα το ΥΠΟΙΚ μετά την "τρύπα" στα έσοδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Motor Oil: Πληρωμή των τόκων προς κατόχους του εταιρικού ομολόγου, στις 23 Μαρτίου
    13/03/2026 - 11:23 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,57%, στα 1,1451 δολάρια
    13/03/2026 - 11:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.119,78 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,50%
    13/03/2026 - 11:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Τοποθέτηση για τα μέτρα στην αγορά
    13/03/2026 - 10:56 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με νέες απώλειες η έναρξη των συναλλαγών και το πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια
    13/03/2026 - 10:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αυστραλία: Το 1/5 των εφήβων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί TikTok και Snapchat, μετά την απαγόρευση των social media
    13/03/2026 - 10:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • AstraZeneca Ελλάδας: Για την περίοδο 2026–2028 προβλέπεται η έγκριση 17 νέων φαρμάκων
    13/03/2026 - 10:26 ΥΓΕΙΑ
  • Συνεργασία Itway Hellas - Progress ShareFile για ασφαλή ανταλλαγή αρχείων
    13/03/2026 - 10:19 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Alpha Bank: Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού
    13/03/2026 - 10:17 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Αιχμές» Δούκα σε Ανδρουλάκη για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: «Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα προβλήματα»
    13/03/2026 - 10:13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Αρτοποιεία: Ζητούν μέτρα στήριξης για να μη συρρικνωθεί περαιτέρω ο κλάδος
    12/03/2026 - 15:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μπάρμπα Στάθης: Απέσπασε τη διάκριση «Οικονομική Διεύθυνση της Xρονιάς»
    12/03/2026 - 11:32 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence
    12/03/2026 - 17:35 ESG
  • Βασίλης Καζάς (Grant Thornton): Η καινοτομία ως πυλώνας βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης
    12/03/2026 - 14:00 CEO INSIGHTS
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Συνάντηση εργασίας του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με το Σωματείο Πάρκων Αναψυχής Ελλάδος
    12/03/2026 - 16:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με διπλό Γιάννη το Top-10 του ΝΒΑ (vid)

13/03/2026 - 08:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με τρεις αγώνες EuroLeague οι μεταδόσεις της Παρασκευής

13/03/2026 - 08:46
FleetNews
fleetnews.gr

Έρχεται στην Ευρώπη η Lotus Eletre X με έως 952 PS

13/03/2026 - 07:15
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση +48% στις πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη

13/03/2026 - 07:09
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence

12/03/2026 - 15:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

12/03/2026 - 15:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Μonk»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 19:00 στο ΜΑΚ TV

12/03/2026 - 15:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

12/03/2026 - 15:24
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το εμβληματικό brand MERIT έρχεται στην Ευρώπη, αποκλειστικά στα SEPHORA, από τις 17 Μαρτίου 2026

11/03/2026 - 10:03
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

NAIL & BEAUTY AWARDS Μία εντυπωσιακη εκδήλωση και πλήθος κόσμου στο CAPSIS Hotel στην Θεσσαλονίκη

10/03/2026 - 17:12
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo