Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
DBRS για ελληνικές τράπεζες: Βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις και προφίλ κινδύνου στηρίζουν την κεφαλαιοποίηση
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/08/2023 · 10:32

DBRS για ελληνικές τράπεζες: Βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις και προφίλ κινδύνου στηρίζουν την κεφαλαιοποίηση

Το 1ο εξάμηνο του 2023, το κόστος κινδύνου (CoR) ήταν σύμφωνο με το 2022 αλλά κάτω από τα πολύ υψηλά επίπεδα του πρόσφατου παρελθόντος
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) πέτυχαν συνολικά καθαρά κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 , τονίζει σε ανάλυσή της η DBRS, η οποία σημειώνει, ωστόσο, ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 22% σε ετήσια βάση και υτό οφείλεται στο ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 υπήρχαν σημαντικά θετικά εφάπαξ κέρδη που οφείλονταν σε συναλλαγές και άλλα έσοδα.

Τα υψηλότερα βασικά έσοδα, ο έλεγχος του κόστους και το χαμηλότερο πιστωτικό κόστος υποστήριξαν τα αποτελέσματα το 1ο εξάμηνο του 2023,αναφέρει σε σημείωμά του ο Αντρέα Κοστάντσο, αντιπρόεδρος της ομάδας της DBRS. Καταγράφεται ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), με τις τράπεζες να επωφελούνται από την ταχεία αύξηση των επιτοκίων παρά τους χαμηλότερους όγκους νέων δανείων. Η DBRS περιμένει επιβράδυνση των NII τα επόμενα τρίμηνα, αντανακλώντας την επιβράδυνση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και την πιθανή αύξηση του κόστους χρηματοδότησης.

Το 1ο εξάμηνο του 2023, το κόστος κινδύνου (CoR) ήταν σύμφωνο με το 2022 αλλά κάτω από τα πολύ υψηλά επίπεδα του πρόσφατου παρελθόντος. Εκτιμά ότι το CoR πιθανότατα θα αυξηθεί, αντανακλώντας υψηλότερους κινδύνους ποιότητας του ενεργητικού. Ωστόσο, η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων συνέχισε να βελτιώνεται το πρώτο εξάμηνο του 2023, χάρη στις χαμηλές εισροές νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι άφθονες και σταθερές καταθετικές βάσεις επέτρεψαν στις ελληνικές τράπεζες να διατηρήσουν μια άνετη θέση ρευστότητας παρά τις αποπληρωμές των TLTRO III. Οι καταθέσεις στρέφονται προς τις προθεσμιακές αν και λιγότερο γρήγορα από τις αρχικές προσδοκίες. Η διαρκής παραγωγή οργανικού κεφαλαίου το πρώτο εξάμηνο του 2023 ενίσχυσε τα κεφάλαια, ωστόσο η ποιότητα του κεφαλαίου παραμένει σχετικά αδύναμη. Τα αποτελέσματα των stress test, ωστόσο, έδειξαν καλύτερη απόδοση των ελληνικών τραπεζών σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το 1ο εξάμηνο του 2023, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, ωστόσο το πρώτο εξάμηνο του 2022 περιελάμβανε σημαντικά μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από συναλλαγές και άλλα έσοδα. Τα βασικά έσοδα (ΝΙΙ και καθαρές προμήθειες) αυξήθηκαν κατά 45% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2023, υποστηριζόμενα κυρίως από υψηλότερα NII και, σε μικρότερο βαθμό, από τις καθαρές προμήθειες.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, το συνολικό NII αυξήθηκε κατά 60% σε ετήσια βάση, με τις τράπεζες να επωφελούνται από την ταχεία αύξηση των επιτοκίων παρά την επιβράδυνση του όγκου των νέων δανείων. Ενώ οι περισσότερες από τις αυξήσεις των επιτοκίων έχουν μεταφερθεί στα επιτόκια των δανείων πελατών, αυτό συνέβη σε μικρότερο βαθμό στα επιτόκια καταθέσεων πελατών. Αναμένουμε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των ΝΙΙ τα επόμενα τρίμηνα, επισημαίνει.

Η εξέλιξη του όγκου των δανείων σε συνδυασμό με τον ρυθμό στροφής των πελατών προς πιο αποδοτικές καταθετικές λύσεις παραμένει το κλειδί για την αξιολόγηση του αντίκτυπου στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM) στο μέλλον.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι καθαρές προμήθειες αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, κυρίως υποστηριζόμενες από συναλλακτικές και δανειοδοτικές δραστηριότητες. Ωστόσο, το ποσοστό των καθαρών εσόδων από προμήθειες παρέμεινε σε μέτριο επίπεδο του 17% των συνολικών εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι προβλέψεις για ζημίες δανείων (LLPs) μειώθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, χάρη στη σχετικά ευνοϊκή δυναμική της ποιότητας του ενεργητικού και αντανακλώντας την πρόσφατη βελτίωση στα προφίλ κινδύνου.

Στο τέλος Ιουνίου 2023, ο μέσος δείκτης CET1 ήταν 14,6% ενώ ο μέσος δείκτης συνολικού κεφαλαίου ήταν 17,8%, από 11,8% και 14,5% στο τέλος του 2021. Αυτό το επίπεδο των δεικτών κεφαλαίου εξασφαλίζει ικανοποιητικά μέσα αποθέματα ασφαλείας περίπου 480 μονάδων βάσης και 320 μονάδων βάσης αντίστοιχα για τους δείκτες CET1 και Συνολικού Κεφαλαίου σε σχέση με τις ελάχιστες απαιτήσεις του 2023.

Ωστόσο, η ποιότητα του κεφαλαίου παραμένει σχετικά αδύναμη με τις αναβαλλόμενες πιστώσεις φόρου (DTC) να αντιπροσωπεύουν περίπου το 62% του κεφαλαίου CET1 στα τέλη Ιουνίου 2023.

Βελτιωμένη ποιότητα ενεργητικού

Παρά τον σχηματισμό νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και της χορήγησης νέων δανείων, το προφίλ ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών συνέχισε να βελτιώνεται, λόγω των οργανικών δραστηριοτήτων καθώς και των ανόργανων ενεργειών. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης των ακαθάριστων και καθαρών NPE μειώθηκε σε 5,8% και 2,4% αντίστοιχα στα τέλη Ιουνίου 2023 από 6,2% και 2,6% στο τέλος του 2022. Το μέσο επίπεδο κάλυψης NPE διαμορφώθηκε σε 60% στα τέλη Ιουνίου 2023. Η σωρευτική μείωση του αποθέματος των ακαθάριστων NPEs από το 2019 έως το τέλος Ιουνίου 2023 έφτασε το 87%, που επιτεύχθηκε με το Ελληνικό Σχέδιο Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (HAPS).

Σημειώνουμε ότι ο όγκος των νέων δανείων στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 με μείωση περίπου 2% σε ετήσια βάση. Αυτό είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων επιτοκίων και του υψηλού πληθωρισμού που μείωσαν την ευελιξία για τη ζήτηση νέων στεγαστικών δανείων και προκάλεσαν υψηλότερες αποπληρωμές δανείων από εταιρείες με μαξιλάρια υψηλής ρευστότητας. Ωστόσο, οι τράπεζες προβλέπουν ανάκαμψη των εκταμιεύσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ως αποτέλεσμα μιας σειράς έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη της χώρας και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ (RRF). Αυτό, μαζί με τη συνεχιζόμενη απομάκρυνση του κινδύνου, θα συμβάλει στον μετριασμό της αναμενόμενης επιδείνωσης της ποιότητας του ενεργητικού.

Ρευστότητα

Οι ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω καταθέσεων. Στα τέλη Ιουνίου 2023, οι καταθέσεις αντιστοιχούσαν στο 85% περίπου της συνολικής χρηματοδότησης και αφορούσαν κυρίως πελάτες λιανικής. Αφού σημειώθηκαν ορισμένες εκροές το α’ τρίμηνο του 2023, κυρίως λόγω της χρήσης ρευστότητας από εταιρείες, οι καταθέσεις ανέκαμψαν το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και τελικά παρέμειναν αμετάβλητες στο τέλος Ιουνίου 2023 σε σύγκριση με το τέλος του 2022 και 26% πάνω από το επίπεδο στο τέλος του 2019. Το ποσοστό των προθεσμιακών καταθέσεων έχει αυξηθεί από το τέλος του 2022, με τους πελάτες να αναζητούν λύσεις με υψηλότερες αποδόσεις. Ωστόσο, το 25% των προθεσμιακών καταθέσεων στα τέλη Ιουνίου 2023 εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερο από τις αρχικές προσδοκίες των τραπεζών, γεγονός που, με τη σειρά του, συνέβαλε στη διατήρηση του beta καταθέσεων σε μέτρια επίπεδα.

Η ΕΚΤ είναι η δεύτερη κύρια πηγή χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 8% της ρευστότητας στα τέλη Ιουνίου 2023. Στα τέλη Ιουνίου 2023, οι ελληνικές τράπεζες είχαν περίπου εκκρεμή χρηματοδότηση 20 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, κυρίως από τα TLTRO III, μειωμένη κατά 60 % από τις αρχές Νοεμβρίου 2022, μετά από πρόωρες αποπληρωμές και λήξεις. Η εκκρεμής χρηματοδότηση από την ΕΚΤ των ελληνικών τραπεζών αντιπροσώπευε περίπου το 3% του συνολικού Ευρωσυστήματος. Παρά τις αποπληρωμές TLTRO III, η θέση ρευστότητας του κλάδου παρέμεινε υγιής στο τέλος Ιουνίου 2023, με μέσο δείκτη κάλυψης ρευστότητας (LCR) πάνω από 200%, μέσο καθαρό δείκτη σταθερής χρηματοδότησης (NSFR) περίπου 130% και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο 68%.

«Οι τίτλοι χρέους που εκδόθηκαν αντιπροσώπευαν μόλις το 4% της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών στα τέλη Ιουνίου 2023, αν και προσδοκούμε ότι οι τράπεζες πιθανότατα θα εκδώσουν περισσότερα ομόλογα τα επόμενα χρόνια για να ανταποκριθούν στις τελικές κανονιστικές απαιτήσεις MREL έως το τέλος του 2025. Ωστόσο, οι εκδόσεις ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από τις αρχικές προσδοκίες λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα καλά επίπεδα παραγωγής οργανικού κεφαλαίου» επισημαίνει ο καναδικός οίκος.

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ·
  • DBRS
  • ·
  • ΑΝΑΛΥΣΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ολυμπιακός: Φρενίτιδα ενθουσιασμού έως το πρωί στη φιέστα του Πρωταθλητή Ευρώπης (gallery)

All Content

Ολυμπιακός: Ξημέρωσαν με την κούπα Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης!

All Content - BusinessNews.gr

Αμυντική βιομηχανία: Theon, Metlen, Onex διεκδικούν μερίδιο στα νέα εξοπλιστικά

All Content - BusinessNews.gr

"Σβήνονται" πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία – Επιστροφές και αναδρομικά δύο ετών

All Content - BusinessNews.gr

Το επενδυτικό στοίχημα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, εν μέσω προκλήσεων

All Content

Διεθνής διάκριση για την Global Link στο ετήσιο συνέδριο του MSPA

All Content

Νέες διεθνείς διακρίσεις για τη McCann Greece

FleetNews

Στην Ευρώπη το σκληροτράχηλο Ford Ranger Super Duty

FleetNews

GAC AION / ESG Report 2025: Η ηλεκτροκίνηση σε νέο πολιτισμό κινητικότητας

FleetNews

BMW: Ξεκινά η σταδιακή εισαγωγή της αμφίδρομης φόρτισης

All Content

Γουέμπι από... το logo για την κορυφή του Top-5 (video)

All Content

Συγχαρητήρια του Νίκου Γκάλη στον Ολυμπιακό (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Από "recovery story" μετατρέπεται σε επενδυτικό προορισμό

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης στην ΕΕ

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Παράταση στο «Σπίτι μου ΙΙ», παρεμβάσεις σε υγεία, εργασία και επενδύσεις

FleetNews

Δωρέαν καλοκαιρινός έλεγχος για τα Subaru

FleetNews

Skoda: Nέο προνομιακό επιτόκιο 3,9% για Fabia, Kamiq και Elroq

CSRΝews.gr

ΕΕ: Στοχεύει στο 25% της βιολογικής γεωργίας έως το 2030

CSRΝews.gr

Neptune Luxury Resort: Συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Ηπιόνη» στηρίζοντας τον αθλητισμό της Κω

CSRΝews.gr

Qualco Foundation: Στηρίζει την ελληνική συμμετοχή στη 61η Biennale της Βενετίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΥΠΑΑΤ: Προχωρούν οι πρώτες αποφάσεις έγκρισης στο Υποέργο «Πράσινος Αγροτουρισμός»
ΥΠΑΑΤ: Προχωρούν οι πρώτες αποφάσεις έγκρισης στο Υποέργο «Πράσινος Αγροτουρισμός» 14/08/2023 - 09:45
Ευρωαγορές: Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα 14/08/2023 - 11:00
Ευρωαγορές: Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Bally’s Intralot Α.Ε: Υπογράφει νέο συμβόλαιο λοταρίας με την Ελληνικά Λαχεία
    25/05/2026 - 09:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θάνος Πλεύρης: Θα προχωρήσουμε με τη δομή για μετανάστες στο Ηράκλειο
    25/05/2026 - 09:44 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γαλλία: Πρωτοφανείς για την εποχή θερμοκρασίες σημειώνονται στη χώρα
    25/05/2026 - 09:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • TREK: Εξαγόρασε το 51,23% της Terra Advisory, με βάση συνολική αποτίμηση 900.000 ευρώ
    25/05/2026 - 09:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κριστίν Λαγκάρντ: Πιθανόν η ΕΚΤ να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό
    25/05/2026 - 09:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    25/05/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες - Η προθεσμία για το 2026 λήγει στις 15 Ιουνίου
    25/05/2026 - 08:46 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πέθανε σε ηλικία 56 ετών Γωγώ Μαστροκώστα, σύζυγος του Τραϊανού Δέλλα
    25/05/2026 - 08:27 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πτώση των τιμών του πετρελαίων τη Δευτέρα - Κάτω από τα 100 δολάρια το Brent
    25/05/2026 - 08:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μάρκο Ρούμπιο: Πιθανή σύναψη συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν ήδη από «σήμερα»
    25/05/2026 - 08:13 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • "Σβήνονται" πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία – Επιστροφές και αναδρομικά δύο ετών
    24/05/2026 - 11:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το επενδυτικό στοίχημα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, εν μέσω προκλήσεων
    24/05/2026 - 10:30 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Οι ΗΠΑ και το Ιράν φέρονται να πλησιάζουν στην οριστικοποίηση συμφωνίας για το τέλος του πολέμου
    24/05/2026 - 12:51 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αμυντική βιομηχανία: Theon, Metlen, Onex διεκδικούν μερίδιο στα νέα εξοπλιστικά
    24/05/2026 - 12:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΝΤ: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης στην ΕΕ
    24/05/2026 - 13:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γουέμπι από... το logo για την κορυφή του Top-5 (video)

25/05/2026 - 06:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Συγχαρητήρια του Νίκου Γκάλη στον Ολυμπιακό (pic)

25/05/2026 - 06:04
FleetNews
fleetnews.gr

Στην Ευρώπη το σκληροτράχηλο Ford Ranger Super Duty

25/05/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

GAC AION / ESG Report 2025: Η ηλεκτροκίνηση σε νέο πολιτισμό κινητικότητας

25/05/2026 - 05:08
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΕ: Στοχεύει στο 25% της βιολογικής γεωργίας έως το 2030

22/05/2026 - 14:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ο Άγγελος Πετρόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης

22/05/2026 - 14:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Neptune Luxury Resort: Συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Ηπιόνη» στηρίζοντας τον αθλητισμό της Κω

22/05/2026 - 14:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το Athletiko app πλέον διαθέσιμο σε App Store και Google Play

22/05/2026 - 13:05
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo