Κυριακή, 19 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Οι προκλήσεις στον κτηνοτροφικό κλάδο - Τι έγινε στη Νάξο - Ποια μέτρα έλαβε το ΥΠΑΑΤ
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/01/2023 · 17:18

Οι προκλήσεις στον κτηνοτροφικό κλάδο - Τι έγινε στη Νάξο - Ποια μέτρα έλαβε το ΥΠΑΑΤ

Η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές αλλά και στο ρεύμα έχει αναγκάσει πολλούς κτηνοτρόφους είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμά είτε να μειώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.

Με πολλές προκλήσεις βρέθηκε αντιμέτωπος το περασμένο έτος ο κτηνοτροφικός κλάδος της Ελλάδας, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν δημιουργηθεί λόγω εξωγενών παραγόντων.

Η πανδημία που έπληξε τον πλανήτη κατά τα προηγούμενα έτη αλλά και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί «ντόμινο» αυξήσεων σε καύσιμα, ενέργεια και ζωοτροφές, κάνοντας δυσκολότερο τον καθημερινό «αγώνα» των κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν δει τις τιμές που πλήρωναν για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών για τις εκμεταλλεύσεις τους να έχουν αυξηθεί κατά 25%, σε σχέση με το 2021 και παρά τις αυξήσεις που έχουν καταγραφεί σε γάλα κά, να μην μπορούν να καλύψουν τις συνολικές αυξήσεις σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Οι ενισχύσεις από το ΥΠΑΑΤ

Από την πλευρά του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την πρώτη στιγμή έλαβε μια σειρά μέτρων που είχαν ως αποκλειστικό στόχο να «φρενάρει» τις επιπτώσεις της αύξησης του κόστους παραγωγής τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Κλάδος που όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς «αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής. Έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στις ενισχύσεις των 89 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών, η οποία εκπνέει στις 10 Ιανουαρίου και αφορά 50.000 κτηνοτρόφους.

Μείωση της φορολογίας κατά 50% στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργού Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο παραγωγός να διαθέτει τουλάχιστον το 75% της παραγωγής του σε αγοραστές-επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους το ΥΠΑΑΤ αποφάσισε τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6% αλλά και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση ύψους 4% επί των φορολογητέων εκροών του 2021.

Σε ό,τι αφορά τους κτηνοτρόφους της νησιωτικής χώρας και πιο συγκεκριμένα για αυτούς των μικρών νησιών του Αιγαίου, το πρόγραμμα μεταφοράς ζωοτροφών ανέρχεται πλέον σε 3,5 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 50%, ενώ στο μεταφορικό ισοδύναμο εντάχθηκε και η Κρήτη μια παρέμβαση που κοστολογείται σε 8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στις αρχές Δεκεμβρίου πιστώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο σε 12.376 δικαιούχους, συνολικού ύψους 3.744.147 ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενεργειακό πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, για το αγροτικό ρεύμα, αποφασίστηκε από τον περασμένο Αύγουστο έως και το Δεκέμβριο του 2021 να καλυφθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια σε ποσοστό 80%, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες αποφασίστηκε αναδρομική επιδότηση 85 εκατ. ευρώ σε 1.250.000 εμπορικούς καταναλωτές μεταξύ αυτών και αγροτών.

«Θα σταθούμε δίπλα σε εκείνους που αναλώνουν τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν σε όλους μας γάλα, τυρί και κρέας. Είμαστε στο πλευρό των πραγματικών παραγωγών, γιατί πιστεύουμε στη δουλειά τους και είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους στην εθνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Μείωση στην παραγωγή

Η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές αλλά και στο ρεύμα έχει αναγκάσει πολλούς κτηνοτρόφους είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμά είτε να μειώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο που έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη παραγωγή γάλακτος.

Όπως προκύπτουν από στοιχεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρέδιδαν αγελαδινό γάλα σε μηνιαία βάση περίπου 2.160 άτομα, την ίδια χρονική περίοδο του 2022 ο αριθμός των παραγωγών έφτανε τους 1.950.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, λιγότερη κατά 14.774 τόνους είναι η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος το πρώτο εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς παραδόθηκαν περί τους 331.730 τόνοι έναντι των 346.504 τόνων του αντίστοιχου διαστήματος του 2021, καταγράφοντας μιας μείωση 4,26%.

Ίδια είναι η εικόνα και στο αιγοπρόβειο γάλα, όπου το α' εξάμηνο του 2022 παραδόθηκαν 517.840 τόνοι πρόβειου γάλακτος έναντι 527.784 τόνων το α΄ εξάμηνο του 2021, μειωμένο κατά 1,88%. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 παραδόθηκαν επίσης 113.606 τόνοι γίδινου γάλακτος έναντι 120.380 τόνων το πρώτο εξάμηνο του 2021 (μείωση 5,62%).

Τι έγινε στη Νάξο

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νάξου, ένα νησί με πλούσια κτηνοτροφική παράδοση καθώς ένα μεγάλο μέρος των 18.000 κατοίκων του ασχολείται με την κτηνοτροφία και παράγουν τη γνωστή ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου αλλά και το «Αρσενικό».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης ανέφερε ότι «στη Νάξο, το 2022 έκλεισαν τουλάχιστον 18 κτηνοτροφικές μονάδες με βοοειδή λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μείωση του ζωικού κεφαλαίου στο νησί. Εκτιμάμε ότι στα βοοειδή ανέρχεται σε 25% ενώ στα αιγοπρόβατα το ποσοστό είναι αυξημένο και φτάνει το 35%».

Συνέπεια είναι να μείωση η παραγωγή της Γραβιέρας Νάξου το περασμένο έτος. «Το 2022 η παραγωγή της Γραβιέρας ήταν "πεσμένη" κατά 15% σε σχέση με το 2021, η οποία έφτασε το περασμένο έτος τους 1.050 τόνους, έναντι των 1.250 τόνων το 2021» είπε ο κ. Καπούνης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τη φετινή παραγωγή Γραβιέρας καθώς έχουν μιας και έχουν πραγματοποιηθεί ήδη κάποιες κινήσεις για να αναστρέψουν αυτή τη κατάσταση.

«Έχουμε φέρει περίπου 100 βοοειδή από το εξωτερικό τα οποία αρχίζουν να γεννούν κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η παραγωγή γάλακτος κατά 3-4 τόνους ημερησίως» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου και πρόσθεσε «Πιστεύω ότι από τον Φεβρουάριο θα βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι στην γαλακτοπαραγωγή».

Για να ενισχύσουν περαιτέρω το εισόδημα των κτηνοτρόφων του νησιού και να τους βοηθήσουν να διατηρήσουν το υπάρχον ζωικό τους κεφάλαιο ο Συνεταιρισμούς προχώρησε στην αύξηση της τιμής στο αγελαδινό και το αιγοπρόβειο γάλα. «Για το αγελαδινό γάλα προσφέρουμε 55-60 λεπτά το κιλό αναλόγως με την ποσότητα παράδοσης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, στο πρόβειο γάλα δίνουμε 1,42 ευρώ το κιλό και 80 λεπτά το κιλό στο κατσικίσιο γάλα» υποστηρίζοντας ότι «με αυτές τις "ενέσεις" πιστεύουμε ότι θα κρατήσουμε το ζωικό κεφάλαιο τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά», είπε.

Τέλος, ο κ. Καπούνης επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν περαιτέρω ενισχύσεις σε όλου της κτηνοτρόφους στης χώρας και ειδικά σε αυτούς στα νησιά, μιας και οι τιμές στα καύσιμα και στις ζωοτροφές εκεί είναι πιο ακριβά από την υπόλοιπη χώρα.

«Η Πολιτεία θα πρέπει πρώτον να ενισχύσει τον κτηνοτρόφο και δεύτερον να δώσει μεταφορικό ισοδύναμο όσο αφορά τις ζωοτροφές που έρχονται στη Νάξο και σε όλα τα νησιά» είπε.

  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
  • ·
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • ·
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με Μίτσελ οι Καβαλίερς, 126-113 και 1-0 τους Ράπτορς (vid)

All Content

Αντετοκούνμπο: «Προτιμώ το Μαϊάμι, δεν μου αρέσει το Λος Άντζελες» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ - Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες κατά Λιόλιου με εντολή Βρούτση

All Content - BusinessNews.gr

Στην αιχμή της ανάπτυξης τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Εαρινή Σύνοδος ΔΝΤ: Σειρά κρίσιμων επαφών Πιερρακάκη στην Ουάσιγκτον

All Content

Ogilvy: Καμπάνια λανσαρίσματος για τη Superbet

All Content

Τρεις αναθέσεις από την Κοινωνία της Πληροφορίας

FleetNews

Η BYD φέρνει «Flash Chargers» 1.500 kW στην Ευρώπη

FleetNews

Stellantis: Άνοδος 12% στις παγκόσμιες παραδόσεις α’ τριμήνου

FleetNews

Tesla: Πρώτη άδεια για «πλήρως αυτόνομη οδήγηση» στην Ευρώπη

All Content

Μπούτσκος: «Είμαστε ολόκληρος ΠΑΟΚ και η Μπιλμπάο πρέπει να μας αντιμετωπίσει» (vids)

All Content

«Κλείδωσε» την παραμονή της η Καρδίτσα, 95-79 τον Προμηθέα (gallery & vids)

All Content - BusinessNews.gr

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μακάριος Λαζαρίδης

All Content - BusinessNews.gr

Eurostat: Θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία

All Content - BusinessNews.gr

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοΐα

FleetNews

Το Cupra Raval έρχεται με σπορ DNA και έως 400 χλμ. αυτονομία

FleetNews

DENZA: Ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τα Z9GT και D9 DM-i

CSRΝews.gr

ΕΟΠΑΕ : Η Ελλάδα στο 2026 ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη

CSRΝews.gr

Most Sustainable Prizes 2025 by Synesgy: Διάκριση τριάντα ελληνικών εταιρειών για τις επιδόσεις τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

CSRΝews.gr

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πλησιάζει

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αρθρο Σκέρτσου: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα
Αρθρο Σκέρτσου: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα 08/01/2023 - 17:10
Από σήμερα οι αιτήσεις ένταξης στο «Επιχειρηματικότητα 360 °» - Οι δικαιούχοι, τα ποσά ενίσχυσης και οι προϋποθέσεις 09/01/2023 - 07:04
Από σήμερα οι αιτήσεις ένταξης στο «Επιχειρηματικότητα 360 °» - Οι δικαιούχοι, τα ποσά ενίσχυσης και οι προϋποθέσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    18/04/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παραιτήθηκε από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μακάριος Λαζαρίδης
    18/04/2026 - 14:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γιώργος Μυλωνάκης: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
    18/04/2026 - 14:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Περιοδεία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Β. Κικίλια, στην Κρήτη
    18/04/2026 - 13:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: Λιγότερες γεννήσεις, διπλάσιοι θάνατοι
    18/04/2026 - 13:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τραμπ: Συμφωνία με το Ιράν έως την Τετάρτη αλλιώς θα πέσουν ξανά βόμβες
    18/04/2026 - 12:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • Κλείνουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ - Τι ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
    18/04/2026 - 12:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ίδρυμα Λεντάκη: Εκδήλωση για τις συνέπειες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου
    18/04/2026 - 12:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 24 Απριλίου
    18/04/2026 - 12:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ - Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες κατά Λιόλιου με εντολή Βρούτση
    18/04/2026 - 12:00 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ - Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες κατά Λιόλιου με εντολή Βρούτση
    18/04/2026 - 12:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Στην αιχμή της ανάπτυξης τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα
    18/04/2026 - 10:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Eurostat: Θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία
    18/04/2026 - 09:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τετραετείς άγονες γραμμές στην ακτοπλοΐα
    18/04/2026 - 11:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παραιτήθηκε από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μακάριος Λαζαρίδης
    18/04/2026 - 14:35 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αντετοκούνμπο: «Προτιμώ το Μαϊάμι, δεν μου αρέσει το Λος Άντζελες» (vid)

18/04/2026 - 20:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Το πανόραμα της σεζόν

18/04/2026 - 20:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΟΠΑΕ : Η Ελλάδα στο 2026 ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη

17/04/2026 - 14:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Αναμονή…

17/04/2026 - 13:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Most Sustainable Prizes 2025 by Synesgy: Διάκριση τριάντα ελληνικών εταιρειών για τις επιδόσεις τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

17/04/2026 - 12:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Amita Lemonades, Frulite BOOST και Tsakiris Sticks Cup αναδεικνύονται «Προϊόντα της Χρονιάς 2026»

17/04/2026 - 12:01
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD φέρνει «Flash Chargers» 1.500 kW στην Ευρώπη

17/04/2026 - 10:29
FleetNews
fleetnews.gr

Stellantis: Άνοδος 12% στις παγκόσμιες παραδόσεις α’ τριμήνου

17/04/2026 - 10:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η OPI γιορτάζει 45 χρόνια χρώματος με τη συλλογή OPIcons για την Άνοιξη 2026

16/04/2026 - 11:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Wella Professionals βραβεύεται στα Beauty Stars 2026 by Madame Figaro με το Ultimate Repair Miracle Hair Rescue

16/04/2026 - 09:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo