Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Βουλή: Οι θέσεις παραγωγικών φορέων επί του ν/σ για τα "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων"
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/05/2022 · 18:43

Βουλή: Οι θέσεις παραγωγικών φορέων επί του ν/σ για τα "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων"

Οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για βελτίωση του νομοσχεδίου.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Θετικές ήταν οι αποτιμήσεις των παραγωγικών φορέων κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο, "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών",για την προώθηση των συγχωνεύσεων των ΜμΕ.

Οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για βελτίωση του νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας ανέφερε πως «η κυβέρνηση ορθώς, παρά τις αβεβαιότητες που παρατηρούνται στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, συνεχίζει την οικονομική και φορολογική της πολιτική και προσπαθεί συνεχώς και όσο φυσικά το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά να ελαφρύνει τις επιχειρήσεις».

Στο νομοσχέδιο αυτό, είπε, «διαφαίνεται η πρόθεσή της κυβέρνησης να δώσει κίνητρα για εταιρικούς μετασχηματισμούς μέσω συγχωνεύσεων». Αναγνώρισε, πως η παροχή φορολογικών κινήτρων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμανε, πως το νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η παροχή κινήτρων για τον εταιρικό μετασχηματισμό τους είναι μία ορθολογική προσέγγιση. Αξιολόγησε την έκπτωση του 30% του φόρου επί των κερδών ως άκρως ενθαρρυντική.

Πρότεινε, πως ο συνολικός κύκλος εργασιών των μετασχηματιζόμενων εταιρειών, που προβλέπεται να είναι τουλάχιστον 150% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, θα πρέπει να επανεξετασθεί και να υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα με τον κύκλο εργασιών, γιατί μία μεσαία επιχείρηση με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα μπορεί να επωφεληθεί των φορολογικών κινήτρων αν απορροφήσει μία μικρή καινοτόμα επιχείρηση με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών.

Πρότεινε, επίσης, οι ατομικές επιχειρήσεις κατά την συγχώνευση εκτός της μεταφοράς όλων των συμβάσεων υποχρεώσεων να διατηρούν σε ισχύ τις συμβάσεις προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ενδεχομένως να έχουν.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Γιώργος Ξηρογιάννης είπε πως το βασικό κριτήριο που αξιολογούμε από το νομοσχέδιο είναι η ικανότητά του να επιταχύνει τη μεγέθυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς μόλις το 2,5% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Συνεπώς, η ικανότητα του νομοσχεδίου να συνεισφέρει στη μεγέθυνση των επιχειρήσεων, είναι για μας ένα πολύ κρίσιμο κριτήριο και με αυτό το κριτήριο βλέπουμε και το νομοσχέδιο.

Ανέφερε, όμως, ότι το πλαφόν των 500.000 ευρώ που τέθηκε «ψαλιδίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων» και εκτίμησε, πως το όριο αυτό θα αποθαρρύνει τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων. Επίσης, είπε ότι η απόδοση της απαλλαγής καταβολής του φόρου εισοδήματος γίνεται μόνο όταν το νέο σχήμα παραμείνει μικρομεσαία επιχείρηση κι αυτό είναι για εμάς κάτι αποθαρρυντικό γιατί, επί της ουσίας, λέει ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν, να αξιοποιήσουν τα κίνητρα, αρκεί να παραμείνουν μικρομεσαίες».

Αυτή η πρόβλεψη δημιουργεί πάλι μια αντιφατικότητα με τη γενικότερη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τη μεγέθυνση των ελληνικών επιχειρήσεων. Ζήτησε η μεταβίβαση των διοικητικών αδειών να ισχύσει σε κάθε είδος μετασχηματισμού και μεγέθους επιχειρήσεις, δηλαδή, ακόμα και αν όταν μετασχηματίζονται το σχήμα παραμένει μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση. Κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να δει ακόμα πιο θαρραλέα τα κίνητρα για μετασχηματισμούς.

Ο σύμβουλος του ΕΒΕΑ Χαρίλαος Λαμπρόπουλος τόνισε πως αποτελεί πάγια θέση του Επιμελητηρίου ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, πρέπει να μεγαλώσουν, συνεπώς η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς οι επιχειρήσεις έχουν επιπλέον κίνητρα να επιδιώξουν τη μεγέθυνσή τους μέσω συνεργασιών και συγχωνεύσεων. Τα κίνητρα, είπε, είναι πράγματι γενναία. Επισήμανε πως ειδικά ενόψει των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύ πλέγμα ενημέρωσης και υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως, θα πρέπει και οι τράπεζες να κάνουν ένα βήμα πιο πέρα από τα σημερινά κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία εστιάζουν αποκλειστικά σε λογιστικά μεγέθη και στο παρελθόν των επιχειρήσεων και να αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη και πιο ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι οι προοπτικές και το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης, να αναπτύξουν νέα περισσότερο ευέλικτα προϊόντα και λύσεις και να αναλάβουν ενεργότερο συμβουλευτικό ρόλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπογράμμισε, πως «η παροχή κινήτρων με στόχο την επιχειρηματική μεγέθυνση είναι μια γενναία πολιτική που υπηρετεί αυτό το στόχο. Δεν πρέπει όμως να είναι η μόνη, θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα υποστηρικτικών μέτρων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί το σημείο κλειδί στην ανάπτυξη των ίδιων των επιχειρήσεων, των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και της οικονομίας εν γένει. Το νομοσχέδιο, είπε, είναι αναμφίβολα θετικό, καθώς θεσπίζει φορολογικά κίνητρα για τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών. Παρατήρησε πως αποκλείονται οι μεγάλες επιχειρήσεις από τις φοροαπαλλαγές και τα κίνητρα που παρέχονται από το σχέδιο νόμου γιατί τα όρια τα οποία έχουν τεθεί είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ. Χαρακτήρισε ότι είναι πολύ θετικό που επιτέλους τα clusters μπαίνουν, πλέον, στην ελληνική νομολογία και αρχίζει κάτι να κινείται πραγματικά.

Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ανέφερε πως εισακούστηκε το πολυετές αίτημά τους προς τις πολιτικές ηγεσίες για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο φορολογικό, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι συλλογικότητες και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Παρατήρησε, όμως, ότι οι διατάξεις τού συγκεκριμένου νομοσχεδίου που αφορούν στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων μέσα από την προώθηση των συγχωνεύσεων και των συνενώσεων είναι κάτι το οποίο δεν αγγίζει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και θα πρέπει κάτι αντίστοιχο να γίνει και για τον τομέα το δικό τους, διότι υπάρχει μια γιγάντωση δημιουργίας μικρών συνεταιρισμών του μεγέθους των 10 ατόμων. Ζήτησε να γίνει και μια διορθωτική βελτίωση, καθώς με τον νόμο περί συνεταιρισμών, δίνεται η δυνατότητα να είναι μέλη των συνεταιριστικών οργανώσεων όχι μονάχα φυσικά πρόσωπα, αλλά και νομικά πρόσωπα, τα οποία μπορούν να ασκούν κατά κύριο επάγγελμα την αγροτική δραστηριότητα, αλλά μέσα από τις διατάξεις τού υφιστάμενου νόμου δεν δίνεται η δυνατότητα να έχουν αυτές τις φοροαπαλλαγές οι νομικές οντότητες που είναι μέλη συνεταιρισμών ή και συλλογικοτήτων οι οποίοι είναι κατά κύριο επάγγελμα ή κατά κύρια δραστηριότητα, αγροτικοί.

Το επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕ Αντώνης Αγγελάκης είπε πως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα ως προς την διάσταση της στήριξης της συνεργατικότητας. Διατύπωσε, όμως, ορισμένες επιμέρους και οριζόντιες επισημάνσεις, όπως για την περίμετρο των δυνητικά ωφελούμενων, την ανάγκη ανάπτυξης ενός συμπληρωματικού βραχίονα υποστήριξης των πολύ μικρών επιχειρήσεων, ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλες μορφές συνεργασίας και νέες μορφές κινήτρων ανάμεσα σε διαφορετικά νομικά πρόσωπα, καθώς και να λαμβάνεται υπόψη και η γεωγραφική διάσταση.

Ο οικονομικός αναλυτής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εμμανουήλ Μανιούδης ανέφερε πως ως ΕΣΕΕ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς διαμορφώνει το αναγκαίο θεσμικό περιβάλλον για τη δημιουργία εταιρικών μετασχηματισμών, για τη δημιουργία clusters, για την ενδυνάμωση των συνεργασιών μεταξύ micro, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης. Συμφώνησε πως στο σχέδιο νόμου θα πρέπει να ενταχθεί, όσο αυτό είναι δυνατό, η λογική της περιφερειακής και τοπικής διάστασης, καθώς τα κίνητρα είναι πολύ σημαντικά, ειδικά στις μειονεκτούσες περιοχές, όπως και να διαμορφωθεί ένας μηχανισμός υποστήριξης.

  • ΒΟΥΛΗ
  • ·
  • ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ·
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
  • ·
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στους Εφήβους η Σλοβενία, 88-71 τη διοργανώτρια Ιταλία!

All Content

Ερυθρός Αστέρας: Ο Ναβάρο δεν υπολογίζει τον Κάλινιτς!

All Content - BusinessNews.gr

Σε νέα εποχή εισέρχεται η ελληνική αγορά crypto - Ορόσημο η αδειοδότηση εταιρειών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

All Content - BusinessNews.gr

Συνεταιριστικές τράπεζες: Επενδύσεις, ανάπτυξη και νέα δυναμική

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026

All Content

AI Act και διαφήµιση: Τι αλλάζει από 2 Αυγούστου

All Content

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

FleetNews

Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας για Geely και Zeekr στην Ελλάδα

FleetNews

BMW: Προχωρά στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

FleetNews

Το Ford Ranger τώρα σε εκδόσεις ντίζελ και PHEV

All Content

WNBA: Δέκατη σερί νίκη η Μινεσότα, 108-100 την Ιντιάνα

All Content

Μασλαρινός: «Η ομάδα μας εξαρχής είναι αφοσιωμένη στο στόχο της»

All Content - BusinessNews.gr

Alpha Bank: Στα 497 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Καθαρά κέρδη 27 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο – Άλμα 92,8% στα EBITDA

All Content - BusinessNews.gr

Με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ενισχύεται η λειτουργία της Βουλής

FleetNews

Σε άνοδο η αγορά επαγγελματικών της ΕΕ

FleetNews

Stellantis: Αύξηση εσόδων κατά 13% το β’ τρίμηνο

CSRΝews.gr

Στους «Climate Leaders 2026» για 4η χρονιά η COSMOTE TELEKOM

CSRΝews.gr

Greenvolt Power: Εγκαινίασε γιγαντιαία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 200 MW στην Πολωνία

CSRΝews.gr

Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων - Στο 3,57%, από 3,68%, η απόδοση του 10ετούς
Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων - Στο 3,57%, από 3,68%, η απόδοση του 10ετούς 18/05/2022 - 18:36
Βουλή - Γεωργιάδης: Έλεγχος σε όλη την αλυσίδα καυσίμων 18/05/2022 - 19:01
Βουλή - Γεωργιάδης: Έλεγχος σε όλη την αλυσίδα καυσίμων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ν.Ταχιάος: Η επέκταση προς την Καλαμαριά είναι η αρχή της επόμενης φάσης ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης
    03/08/2026 - 09:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κοινή παρέμβαση ΗΠΑ – Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος για ενίσχυση του γεν
    03/08/2026 - 09:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    03/08/2026 - 09:00 MEDIA
  • AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν συγχώνευση-μαμούθ ύψους 400 δισ. δολαρίων
    03/08/2026 - 08:58 ΥΓΕΙΑ
  • Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εθνική κλίμακα στην Κούβα
    03/08/2026 - 08:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Τραμπ: Αρχίζουν ξανά σήμερα οι συνομιλίες με το Ιράν
    03/08/2026 - 08:31 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης σε ηλικία 93 ετών
    03/08/2026 - 08:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Από σήμερα μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό
    03/08/2026 - 08:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δυτική Αττική
    03/08/2026 - 08:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ιστορική διαδρομή του ξενοδοχείου «Rex» της Καλαμάτας – Από το 1899 στο σήμερα
    02/08/2026 - 14:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Δύο συλλήψεις για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βοιωτία και επεκτάθηκε στην Αττική
    02/08/2026 - 11:10 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ιστορική διαδρομή του ξενοδοχείου «Rex» της Καλαμάτας – Από το 1899 στο σήμερα
    02/08/2026 - 14:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε νέα εποχή εισέρχεται η ελληνική αγορά crypto - Ορόσημο η αδειοδότηση εταιρειών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
    02/08/2026 - 10:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνεταιριστικές τράπεζες: Επενδύσεις, ανάπτυξη και νέα δυναμική
    02/08/2026 - 10:22 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Μαζική έξοδος των αδειούχων Aυγούστου – Πάνω από 61.000 επιβάτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
    02/08/2026 - 13:15 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ερυθρός Αστέρας: Ο Ναβάρο δεν υπολογίζει τον Κάλινιτς!

03/08/2026 - 06:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μάξιμα Ρόμα: Κοντά στην απόκτηση Λεμάρ και Καμάρα

03/08/2026 - 05:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

31/07/2026 - 13:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Έλλη Κασόλη στο ΕΡΤnews

31/07/2026 - 11:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στους «Climate Leaders 2026» για 4η χρονιά η COSMOTE TELEKOM

31/07/2026 - 09:40
FleetNews
fleetnews.gr

Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας για Geely και Zeekr στην Ελλάδα

31/07/2026 - 09:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Greenvolt Power: Εγκαινίασε γιγαντιαία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 200 MW στην Πολωνία

31/07/2026 - 08:17
FleetNews
fleetnews.gr

BMW: Προχωρά στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

31/07/2026 - 06:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo