Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αναβρασμός στην αγορά ακινήτων από τις αυξήσεις σε ενοίκια και τιμές αγοραπωλησιών
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/11/2021 · 00:00

Αναβρασμός στην αγορά ακινήτων από τις αυξήσεις σε ενοίκια και τιμές αγοραπωλησιών

Πως η πανδημία και οι ανατιμήσεις δομικών υλικών σπρώχνουν προς τα πάνω τις τιμές.

Σαφή επίδραση έχουν στις αγοραπωλησίες κατοικιών οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πρόσφατες έρευνες και φορείς του κλάδου. Πρόκειται, δε, για τάση που ξεκίνησε από το προηγούμενο καλοκαίρι, παρασύροντας τόσο τις τιμές των νεόδμητων/ή προς ολοκλήρωση κατοικιών, όσο και των ενοικίων, τα οποία αυξάνονται ακόμα περισσότερο, λόγω της πίεσης που δέχονται τα κόστη των νέων διαμερισμάτων, αλλά και λόγω σημαντικής έλλειψης ποιοτικών οικιών.

Η άνοδος αυτή διαφαίνεται στις συναλλαγές που κταγράφηκαν προσφάτως και κορυφώνονται την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Κατά τους φορείς της αγοράς, πρόκειται για μια συνολική εικόνα, κατά την οποία σημειώνονται αισθητές αυξήσεις στις ενοικιάσεις, οι οποίες υπερβαίνουν, σε κάποιες περιοχές, ακόμα και το 14%. Διψήφια ποσοστά ανόδου στην περιοχή του 10% έχουν αγγίξει και οι τιμές αγοράς.
Είναι χαρακτηριστικό, με βάση τα στοιχεία έρευνας του site αγοραπωλησιών και ενοικιάσεων spitogatos.gr (SPI Index), για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα βόρεια προάστια η ετήσια αύξηση των τιμών ενοικίασης άγγιξε το 10,5%, με το μέσο μηνιαίο ενοίκιο να προσεγγίζει τα 950 ευρώ για ένα διαμέρισμα εμβαδού 100 τ.μ., με μέση τιμή τα 9,47 ευρώ ανά τ.μ., ενώ οι ζητούμενες τιμές πώλησης αυξήθηκαν 9,90%.

Στα νότια προάστια - σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλεί η πλατφόρμα - οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 7,4%, ενώ για ενοικίαση αυξήθηκαν 2,10%. Στην ίδια περιοχή (νότια προάστια) διατηρούνται οι υψηλότερες τιμές πανελλαδικά, καθώς η μέση τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό διαμορφώνεται στις 2.813 ευρώ (300 ευρώ υψηλότερα απ’ ό,τι στα βόρεια προάστια), ενώ η μέση τιμή ενοικίασης διαμορφώνεται στα 10,21 ευρώ ανά τ.μ.
Στα δυτικά προάστια της Αθήνας η άνοδος των τιμών πώλησης είναι 9,3% (1.444 ευρώ ανά τ.μ.) και της ενοικίασης 4,7% (μέση τιμή 6,94 ευρώ ανά τ.μ.).
Επιπρόσθετα, άνοδο κατά 7,2% κατέγραψε και ο Πειραιάς, με μέση τιμή πώλησης τα 1.540 ευρώ ανά τ.μ., ενώ ακόμα μεγαλύτερη (8,7%) ήταν η αύξηση στα προάστια του Πειραιά, με μέση τιμή 1.270 ευρώ ανά τ.μ.

Σημαντικά μικρότερη, δε, ήταν η ανατίμηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι τιμές αυξήθηκαν 4,2%, σε 1.612 ευρώ ανά τ.μ., από 1.548 ευρώ ανά τ.μ. πριν από έναν χρόνο.

Πρώτες ύλες σε έλλειψη και αβεβαιότητα στις επενδύσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής κ. Λευτέρη Ποταμιάνο είναι δύο οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι τιμές των νέων ακινήτων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες: Κατά πρώτον, η άνοδος των τιμών στις πρώτες ύλες, αλλά και η αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω υγειονομικής κρίσης και έχει ενισχύσει την τάση για επένδυση σε κάτι ‘’σταθερό’’ όπως είναι τα ακίνητα.

«Όταν κάθε εβδομάδα υπάρχουν αυξήσεις στα δομικά υλικά, είναι λογικό οι οικοδομές που έχουν ολοκληρωθεί τελευταία ή βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής να διατίθενται προς πώληση, να παίρνουν ένα ποσοστό παραπάνω σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ή λίγους μήνες πριν, αφού αυξάνεται συνολικά το κόστος της οικοδομής και θα πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα στον επενδυτή και τον τελικό αγοραστή» αναφέρει ο κ. Ποταμιάνος, δείχνοντας ως κύριες περιοχές της πρωτεύουσας όπου συμβαίνει αυτό τα βόρεια και τα νότια προάστια, αλλά και κάποιες συνοικίες του κέντρου.

«Αυτός όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για την άνοδο στις τιμές, καθώς η πανδημία τελικά αντί να φέρει μείωση τιμών στα ακίνητα έφερε αύξηση εξαιτίας του γεγονότος ότι η αβέβαιη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ωθήσει πολλούς να αναζητήσουν διέξοδο για να επενδύσουν τα όποια χρήματα έχουν στις τράπεζες. Επιθυμούν λοιπόν να τα επενδύσουν σε κάτι υλικό, σε κάτι που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι και αυτό είναι το ακίνητο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο μάλιστα, υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις αγοραπωλησιών, ακριβώς λόγω των αυξήσεων της τελευταίας στιγμής που σημειώθηκαν από το καλοκαίρι, οι οποίες τελικά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν.

Ζήτημα, όμως, υπάρχει και στο κομμάτι των ενοικίων, το οποίο, όμως, σε αυτή τη φάση συνδέεται κυρίως με το γεγονός ότι έχουν εξαφανιστεί από την αγορά της Αττικής τα ακίνητα, τα οποία οι μεσίτες αποκαλούν ως το « μέσο ελληνικό σπίτι», των 80-100 τμ που έχει και τη μεγαλύτερη ζήτηση τις τελευταίες δεκαετίες.

Την πλειονότητα αυτών των σπιτιών έχουν πλέον οι εταιρείες διαχείρισης, οι δομές και οι τράπεζες, ενώ αρκετά από αυτά έχουν αγοραστεί για να χρησιμοποιηθούν μαζικά για Air BnB. Μάλιστα, υπήρξαν εταιρείες, ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης, που αγόρασαν μαζικά 200 και 300 σπίτια, με αποτέλεσμα να συρρικνώσουν σε μεγάλο βαθμό τα προσφερόμενα προς ενοικίαση διαμερίσματα.

Η άνοδος αυτή, κατά τον κ. Ποταμιάνο, δεν θα σταματήσει, αλλά σύμφωνα με τις παρούσες εκτιμήσεις, θα συνεχίσει και θα κορυφωθεί μέσα στο 2022.

Στο 5-7% οι αυξήσεις στα νεόκτιστα στη Θεσσαλονίκη

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η Βόρεια Ελλάδα, με την αύξηση στα κόστη των νεόκτιστων ή κοντά στην ολοκλήρωσή τους οικιών, να φτάνει το 5-7% ως απόρροια της ανόδου στα κόστη οικοδόμησής τους τους τελευταίους μήνες.
Κατά τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Γιώργο Καραγκιούρη, πρόκειται για μια κατάσταση που έχει αποτυπωθεί έντονα τους τελευταίους μήνες στις συναλλαγές του με τους υποψήφιους αγοραστές.

«Φυσικά και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, αλλά και ως αναστάτωση της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν ξεκινήσει να αποτυπώνονται στα νέα ακίνητα. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει τον τελευταίο καιρό έντονη οικιστική δραστηριότητα όχι τόσο σε γραφεία, όσο σε σπίτια. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα ότι όπως έχει αυξηθεί η βενζίνη, τα τρόφιμα, μοιραία η αλυσίδα θα παρασύρει και τα ακίνητα. Δεν μπορεί, λοιπόν, ένα σπίτι που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και τώρα ολοκληρώνεται να έχει την ίδια τιμή με όταν άρχισε να χτίζεται, με φόντο όλη αυτή την κατάσταση. Είναι λογικό να μετακυλιθεί ένα ποσοστό του κόστους των υλικών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.
Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση έχει και επίδραση και στις τιμές των ενοικίων και στη Βόρεια Ελλάδα: «Όταν ο άλλος έχει προϋπολογίσει ένα συγκεκριμένο ποσό για να πάρει ένα σπίτι πριν 3 μήνες, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και διαπιστώνει ότι το ίδιο ακίνητο έχει πάρει, στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, 10.000 παραπάνω πχ., τον βγάζει εκτός σχεδιασμού, οπότε μοιραία θα στραφεί στην ενοικίαση. Όποτε αυτό έχει αποτέλεσμα και την αύξηση των ενοικίων».

Κατά τον κ. Καραγκιούρη εξάλλου, η άνοδος στην τιμή των ενοικίων ήταν κάτι που μοιραία θα συνέβαινε, καθώς κατά το 2020, εν μέσω πανδημίας, υπήρξε αρκετά σημαντική μείωση σε συγκεκριμένους τύπους ακινήτων για αγορά, ενώ δεν υπήρχε έντονη ζήτηση για ενοικίαση, καθώς υπήρχε κόσμος που προτίμησε να μείνει σε σπίτια που ήδη είχε ενοικιάσει, παρά να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, εν μέσω πανδημίας.

  • ΣΠΙΤΙΑ
  • ·
  • ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΕΝΟΙΚΙΑ
  • ·
  • ΑΓΟΡΑ
  • ·
  • ΑΚΙΝΗΤΑ
  • ·
  • ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ·
  • ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
  • ·
  • ΑΘΗΝΑ
  • ·
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ·
  • ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Απόδραση από τη Βιτόρια στην παράταση για τον Ερυθρό Αστέρα 108-100 την Μπασκόνια!

All Content

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

All Content - BusinessNews.gr

Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

All Content - BusinessNews.gr

Συνάντηση Παπασταύρου με ExxonMobil: Σε τροχιά υλοποίησης η γεώτρηση στο Ιόνιο το 2027

All Content - BusinessNews.gr

Ν. Δένδιας: Η ιστορική μνήμη οδηγός για το παρόν και το μέλλον μας

All Content

Στην Next Com η καμπάνια των 2 εκατ. ευρώ για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

All Content

Aπό την αρχή ο διαγωνισμός για το rebranding της Ελλάδας

FleetNews

BMW Group: Πλήρης ενσωμάτωση βιωσιμότητας στη καμπίνα οχημάτων

FleetNews

Νέο FIAT 600 με βενζινοκίνητο turbo κινητήρα 100 ίππων

FleetNews

Ο Γιώργος Πρίντεζης νέος πρεσβευτής της Zeekr στην Ελλάδα

All Content

Άνταμ Σίλβερ: Να πορευτούμε μαζί με τη EuroLeague και τη FIBA για το NBA Europe!

All Content

Ειρωνική ανάρτηση Αμαρουσίου για τις βολές της Μυκόνου

All Content - BusinessNews.gr

Πιερρακάκης για έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Εξαιρετικά θετική αποτίμηση της πορείας της οικονομίας

All Content - BusinessNews.gr

Πλαίσιο: Επένδυση 68 εκατ. για δημιουργία marketplace

All Content - BusinessNews.gr

Restart στο rebranding των 15 εκατ. ευρώ, νέο «όχημα» για τους Αντετοκούνμπο στο real estate, η Praktiker που έγινε Dedeman και οι εκτιμήσεις για το πασχαλινό τραπέζι

FleetNews

Στην Ελλάδα η νέα υβριδική Mercedes-Benz CLA από 49.950€

FleetNews

«Διαστημικό» το νέο Zeekr 7GT με 646 ίππους – Παρουσίαση στο Νιάρχος

CSRΝews.gr

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Διοργάνωση δράσεων την 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

CSRΝews.gr

WWF: Η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για 20η συνεχή χρόνια

CSRΝews.gr

Εγκαίνια της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ από τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου
Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ από τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου 21/11/2021 - 18:36
Ευρωαγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών 22/11/2021 - 11:32
Ευρωαγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κληρονομικό Δίκαιο: Αλλάζουν προς τα κάτω τα όρια σύνταξης διαθήκης
    25/03/2026 - 12:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κριστίν Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της ένα "φάσμα επιλογών" απέναντι στο ενεργειακό σοκ
    25/03/2026 - 12:08 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
    25/03/2026 - 12:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους
    25/03/2026 - 11:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ν. Δένδιας: Η ιστορική μνήμη οδηγός για το παρόν και το μέλλον μας
    25/03/2026 - 11:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βρετανία: Στο 3% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
    25/03/2026 - 10:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηράκλειο: Ακυρώθηκε η παρέλαση λόγω των καιρικών συνθηκών
    25/03/2026 - 09:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    25/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οκτώ νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο - Σε ισχύ τα μέτρα
    24/03/2026 - 22:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεμιστοκλέους: Προκηρύσσονται 850 νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού
    24/03/2026 - 21:47 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ν. Δένδιας: Η ιστορική μνήμη οδηγός για το παρόν και το μέλλον μας
    25/03/2026 - 11:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    25/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ηράκλειο: Ακυρώθηκε η παρέλαση λόγω των καιρικών συνθηκών
    25/03/2026 - 09:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κληρονομικό Δίκαιο: Αλλάζουν προς τα κάτω τα όρια σύνταξης διαθήκης
    25/03/2026 - 12:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κριστίν Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της ένα "φάσμα επιλογών" απέναντι στο ενεργειακό σοκ
    25/03/2026 - 12:08 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Απόδραση από τη Βιτόρια στην παράταση για τον Ερυθρό Αστέρα 108-100 την Μπασκόνια!

25/03/2026 - 21:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

25/03/2026 - 21:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

JB Capital: Η αποτίμηση της Euroleague μπορεί να φτάσει τα 4,3 δισ. ευρώ την επόμενη σεζόν

24/03/2026 - 15:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Διοργάνωση δράσεων την 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

24/03/2026 - 14:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

WWF: Η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για 20η συνεχή χρόνια

24/03/2026 - 13:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Στην Next Com η καμπάνια των 2 εκατ. ευρώ για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

24/03/2026 - 12:55
FleetNews
fleetnews.gr

BMW Group: Πλήρης ενσωμάτωση βιωσιμότητας στη καμπίνα οχημάτων

23/03/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο FIAT 600 με βενζινοκίνητο turbo κινητήρα 100 ίππων

23/03/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Στη PHLUR, το άρωμα αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης

18/03/2026 - 19:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo