Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κορκίδης: Πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν 45 ελληνικά λιμάνια μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου
NEWSROOM NEWSROOM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/05/2021 · 14:57

Κορκίδης: Πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν 45 ελληνικά λιμάνια μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου

Με 52 αεροπορικές εταιρείες και 40 κρουαζιερόπλοια έτοιμα για να εξυπηρετήσουν την ελληνική αγορά ξεκίνησε η θερινή τουριστική περίοδος της Ελλάδας, όπως σημειώνει σε μήνυμά του για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Αναλυτικά αναφέρει ο πρόεδρος:

Επισκέπτες από την ΕΕ και 21 επιπλέον χώρες με απόδειξη εμβολιασμού, αρνητική ή ανακτημένη κατάσταση COVID-19 μπορούν πλέον να επισκεφθούν τη χώρα χωρίς καραντίνα, ενώ τα εσωτερικά ταξίδια έχουν επίσης ανοίξει.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς για αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. Φέτος, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών θα εξυπηρετείται από 52 αεροπορικές εταιρείες, που συνδέονται με 130 προορισμούς παγκοσμίως.

Επιπλέον, πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια προγραμματίζονται να επισκεφθούν 45 ελληνικά λιμάνια μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον εθνικό οργανισμό κρουαζιερόπλοιων ESEK.

Δυναμικά επανεκκινεί λοιπόν η κρουαζιέρα από την Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά. Οι Aida, Celebrity, Costa, Hapag Lloyd, MSC, Norwegian, Royal Caribbean, Seabourn, Silversea και TUI, μαζί με την Celestyal Cruises, έχουν σχεδιάσει σημαντικά προγράμματα κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο για αυτήν την καλοκαιρινή σεζόν. Ο Πειραιάς θα είναι το homeport για κρουαζιερόπλοια της Azamara Cruises, Celebrity Cruises, της Celestyal Cruises, της Holland America Cruise Line, της Norwegian Cruise Line, της Seabourn Cruises και της Silversea Cruises. Μάλιστα η Celebrity επέλεξε το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας για το παγκόσμιο ντεμπούτο του νεότερου σκάφους της, του «Celebrity Apex». Ακόμα, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο στην Ελλάδα είναι λιμάνια που ξεχωρίζουν στο σχεδιασμό των εταιρειών για homeporting.

Η συνεισφορά της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία αγγίζει το 1 δις ευρώ σε ετήσια έσοδα και προσφέρει σχεδόν 12.000 θέσεις εργασίας.

Στις συζητήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση, η CLIA είχε επισημάνει ότι πέρα από τις εταιρείες κρουαζιέρας, η ζημιά από τη διακοπή της δραστηριότητας του κλάδου είναι μεγάλη και για τις οικονομίες των χωρών, που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, όπως η Ελλάδα, οι οποίες επίσης προσβλέπουν στην επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, υπολογίζεται ότι έχει προκαλέσει απώλειες τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και έθεσε σε κίνδυνο περισσότερες από 1.700 θέσεις εργασίας.

Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας ότι η κρουαζιέρα αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εσόδων από τον τουρισμό, καθώς εκπροσωπεί πάνω από το 15% των συνολικά 33 εκατ. επισκεπτών στη χώρα κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νησιωτική οικονομία της χώρας από την κρουαζιέρα, αλλά και από το yachting είναι «διπλά ωφελημένη» δεδομένου ότι οι επιβάτες που επισκέπτονται νησιωτικούς προορισμούς επιστρέφοντας λειτουργούν διαφημιστικά για τους προορισμούς αυτούς στο στενό και όχι μόνο περιβάλλον τους, γεγονός που λειτουργεί επιβοηθητικά στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τον θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα μας. Πρέπει να αποδώσουμε εύσημα στους υπουργούς Γιάννη Πλακιωτάκη και Χάρη Θεοχάρη, καθώς όλο αυτό το διάστημα της «αναγκαστικής απραξίας» για την κρουαζιέρα τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και Τουρισμού διατήρησαν ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας με υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της παγκόσμιας κρουαζιέρας γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να εμπεδωθεί το «αίσθημα ασφαλείας», καθώς και τα δύο υπουργεία διατήρησαν καθαρό τον ορίζοντα ως προς τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το γεγονός ότι τόσες εταιρίες έχουν επιλέξει ελληνικά λιμάνια για homeporting αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης.

Πρέπει βεβαίως να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι φέτος θα ξεκινήσει η ανάκαμψη και διπλά προσεκτικοί στους νησιωτικούς προορισμούς μας ώστε να μην δημιουργηθούν θέματα με την πανδημία. 'Αλλωστε «σοφά πράττουσα» η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στους ολικούς εμβολιασμούς σε 36 νησιά τον Μαίου και σύμφωνα με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» μέχρι τέλος Ιουνίου προχωρά σε 19 νησιωτικούς προορισμούς με συνολικό πληθυσμό 700.000 κατοίκων.

Θετικές οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η τρέχουσα περίοδος για την κρουαζιέρα θα είναι η αρχή της μείωσης των απωλειών που κατέγραψε ο συγκεκριμένος τομέα του θαλάσσιου τουρισμού με το προσεχές έτος να είναι πολλά υποσχόμενο καθώς οι προορισμοί της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας με επίκεντρο την Μεσόγειο ήδη παρουσιάζουν αυξημένη δημοφιλία στο διεθνές κοινό της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών οι κρουαζιέρες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 31,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2022 και να αυξηθούν σε 38,7 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2027 υπό την βασική προϋπόθεση ότι η πανδημία θα έχει τιθασευτεί μέσα στο 2021 και στις αρχές του 2022 όταν ο παγκόσμιος στόλος θα αποτελείται από σχεδόν 450 πλοία.

Να σημειωθεί ότι το «καταστροφικό» 2020, τόσο για τις εταιρίες κρουαζιερόπλοιων όσο και για τα λιμάνια υποδοχής τους «έκλεισε» με μόλις 5,7 εκατ. επιβάτες, δηλαδή κατά 22,1 εκατ. λιγότερους επιβάτες έναντι του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το προηγούμενο έτος αλλά και σχεδόν το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιερόπλοιων κατέγραψαν σημαντικές οικονομικές απώλειες καθώς αναγκάστηκαν να διατηρήσουν «επ' αγκύρα» τους στόλους τους και με τις ελάχιστες οργανικές συνθέσεις που προβλέπει ο ΙΜΟ.

Με βάση στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας μόνο οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο «έκαψαν» από τα ταμειακά διαθέσιμα λίγο περισσότερο από 1 δις δολάρια το μήνα.

Η Carnival «έκλεισε» το τέταρτο τρίμηνο του 2020 με 500 εκατ. δολάρια το μήνα, ενώ οι υπολογισμοί με βάση τα νεότερα δεδομένα για το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανέβασαν το ποσό ανά μήνα στα 600 εκατ. δολάρια. Αντίστοιχα η Royal Caribbean βρέθηκε στα 290 εκατ. δολάρια ενώ η Norwegian Cruise στα 190 εκατ. δολάρια με πρόσθετη απώλεια της τάξης των 15 εκατ. δολαρίων για τα πλοία που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας στο ενδεχόμενο «ανοίγματος» των πλόων.

Στο μεταξύ, συνολικά 30 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «πέσουν στη θάλασσα» το τρέχον έτος με βάση τα στοιχεία των χρόνων παράδοσης από τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και τα 16 που παραδόθηκαν μέσα στο 2020 που χαρακτηρίστηκε έτος της πανδημίας και τα οποία ουσιαστικά περιμένουν να κάνουν το «ντεμπούτο» τους κατά το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τα σενάρια, πριν την πανδημία, για τον τομέα των κρουαζιερόπλοιων το 2021 αποτελούσε την χρονιά του «διπλασιασμού» της ζήτησης γεγονός που είχε ωθήσει τις εταιρίες να σπεύσουν για να τα παραγγείλουν. Ωστόσο το 2020 επεφύλαξε εκπλήξεις για τον τομέα, που «πάγωσε» από τα lockdown, καθώς «άνοιξε» και μάλιστα σε ιστορικά δεδομένα η αγορά «second hand», αλλά και το «scraping», ενώ η παγκόσμια αξία του στόλου σύμφωνα με αποτιμήσεις ειδικών αναλυτών μειώθηκε κατά σχεδόν 40 δις δολάρια.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός η πανδημία τελειώνει και η Ελλάδα «ανοίγει πανιά» στον τουρισμό με ασφάλεια, ενώ πάντα στο προσκήνιο του μεγάλου λιμανιού θα είναι η κρουαζιέρα.

  • ΚΟΡΚΙΔΗΣ
  • ·
  • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Λαρεντζάκης: Ελπίζω να με συγχωρήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ! (video)

All Content

Tα highlights του αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (video)

All Content - BusinessNews.gr

KAE- Hellenic Duty Free Shops: «Απογειώθηκε» πάνω από τα 525 εκατ. ο τζίρος – Μέρισμα 65 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Στα 107 δολάρια έφτασε το Brent - Σε υψηλά τριετίας οι τιμές του φυσικού αερίου - Πιέσεις στα ομόλογα

All Content - BusinessNews.gr

FG Europe: Η Beijer Ref αποκτά το 75% - Διευθύνων Σύμβουλος ο Αθανάσιος Κ. Φειδάκης

All Content

Τηλεοπτικά αθλητικά δικαιώματα: Ντέρμπι σε νέο «γήπεδο»

All Content

IPRA Golden World Awards: Ενισχυμένη ευρωπαϊκή και ελληνική παρουσία στις φετινές διακρίσεις

FleetNews

Βουτιά 37% στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ τον Αύγουστο

FleetNews

Mazda: Δύο νέα μοντέλα στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

FleetNews

Citroën: Διπλή πρωτιά στην ελληνική αγορά των BEV

All Content

Με περισσότερη ενέργεια ο Παναθηναϊκός 78-56 την ΑΕΚ

All Content

Ολυμπιακός: Η βράβευση Βεζένκοφ-Μπαρτζώκα στην Κύπρο (video)

All Content - BusinessNews.gr

25 χρόνια μετά την 11/9: Οικονομικό κραχ, αεροδρόμια και τοξικό νέφος στη σκιά των Διδύμων Πύργων

All Content - BusinessNews.gr

Λουξ: "Δροσιστική" άνοδος 23,7% στα καθαρά κέρδη το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής της NASA συνεχάρη την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη

FleetNews

SEAT: Ανοιχτό το μέλλον της μάρκας μετά το 2030

FleetNews

Νέα Ford Ranger έτοιμα για… πόλεμο

CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

CSRΝews.gr

Χρυσός Σεπτέμβρης 2026: Καμπάνια ενημέρωσης από το Make-A-Wish Ελλάδος

CSRΝews.gr

Γυναίκες στην Ηγεσία: Όσα θα συζητηθούν στο 12ο Women in Business Forum της ICAP CRIF

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Υπ. Εργασίας: 5 νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό
Υπ. Εργασίας: 5 νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό 18/05/2021 - 14:37
Σταϊκούρας: Στα 3,6 δισ. ευρώ τα δημοσιονομικά μέτρα για τη Βόρεια Ελλάδα 18/05/2021 - 16:34
Σταϊκούρας: Στα 3,6 δισ. ευρώ τα δημοσιονομικά μέτρα για τη Βόρεια Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • UBS: Επαναγοράζει ομόλογα αξίας 7,9 δισ. δολαρίων της Credit Suisse για να μειώσει το παλιό χρέος
    11/09/2026 - 20:39 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΣΕΤΠΕ: Παρουσίαση θεσμικών προτάσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής λογισμικού στην 90η ΔΕΘ
    11/09/2026 - 20:08 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Πνινάτ Γιανάι (Πρέσβης Ισραήλ): Μεγάλες οι προοπτικές συνεργασίας με την Ελλάδα
    11/09/2026 - 19:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εκταμίευση 6,1 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία
    11/09/2026 - 19:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αποτοξίνωση ούτε θεραπεία μακροζωίας
    11/09/2026 - 19:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χάρης Δούκας: «Στον Δήμο Αθηναίων στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο στην πράξη»
    11/09/2026 - 18:45 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ΔΥΠΑ ιδρύει 4 νέα ΕΠΑΣ Μαθητείας – Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
    11/09/2026 - 18:18 ΕΛΛΑΔΑ
  • 25ο HealthWorld: Η επένδυση στην Υγεία είναι επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας
    11/09/2026 - 17:49 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,07, στις 2.726,49 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών
    11/09/2026 - 17:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Telekom & ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για τα νέα iPhone 18 Pro και iPhone 18 Pro Max
    11/09/2026 - 17:39 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΗΠΑ: Ο επικεφαλής της NASA συνεχάρη την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη
    11/09/2026 - 08:13 ΚΟΣΜΟΣ
  • 25 χρόνια μετά την 11/9: Οικονομικό κραχ, αεροδρόμια και τοξικό νέφος στη σκιά των Διδύμων Πύργων
    11/09/2026 - 08:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • KAE- Hellenic Duty Free Shops: «Απογειώθηκε» πάνω από τα 525 εκατ. ο τζίρος – Μέρισμα 65 εκατ. ευρώ
    11/09/2026 - 12:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • FG Europe: Η Beijer Ref αποκτά το 75% - Διευθύνων Σύμβουλος ο Αθανάσιος Κ. Φειδάκης
    11/09/2026 - 12:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάντηση των Πρεσβευτών Καλής Θελήσεως της UNESCO στην Αθήνα
    11/09/2026 - 09:07 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Tα highlights του αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (video)

11/09/2026 - 19:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με περισσότερη ενέργεια ο Παναθηναϊκός 78-56 την ΑΕΚ

11/09/2026 - 19:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Με την ταινία μικρού μήκους «Στον θρόνο του Ξέρξη», το τελευταίο αντίο της ΕΡΤ στον Γιώργο Μαζωνάκη

11/09/2026 - 15:02
FleetNews
fleetnews.gr

Βουτιά 37% στις ταξινομήσεις νέων ΙΧ τον Αύγουστο

11/09/2026 - 14:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova: Το μεγάλο στοίχημα Αλαφούζου στα media και τις τηλεπικοινωνίες

11/09/2026 - 14:40
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ

11/09/2026 - 13:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χρυσός Σεπτέμβρης 2026: Καμπάνια ενημέρωσης από το Make-A-Wish Ελλάδος

11/09/2026 - 13:50
FleetNews
fleetnews.gr

Mazda: Δύο νέα μοντέλα στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

11/09/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Zuma Athens έρχεται στη Riviera Galleria

08/09/2026 - 08:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals | Pure Perfection

05/09/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo