Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κυρ. Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα στο πλευρό της Σερβίας με στόχο την ένταξή της στην Ε.Ε."
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/11/2018 · 02:00

Κυρ. Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα στο πλευρό της Σερβίας με στόχο την ένταξή της στην Ε.Ε."

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Politika της Σερβίας την Κυριακή με αφορμή την επίσκεψή του στο Βελιγράδι σήμερα και αύριο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Politika της Σερβίας την Κυριακή με αφορμή την επίσκεψή του στο Βελιγράδι σήμερα και αύριο. Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα τα ζητήματα αλυτρωτισμού» κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει «είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η Σερβία είναι «αναμφισβήτητα στην πρώτη θέση της “κούρσας” προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την επιθυμία «η διμερής συνεργασία να είναι ακόμα πιο στενή και να έχει στρατηγικό χαρακτήρα και ουσία».

Για το θέμα του θανάτου του μέλους της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Αλβανία Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι παραμένουν πολλά κενά και θολά σημεία τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν από τις αλβανικές αρχές. Προσθέτει δε ότι δηλώσεις που έγιναν από την Αλβανική πλευρά «δεν βοήθησαν» και πρέπει όλοι να είναι «πολύ προσεκτικοί».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα Politika όπως δίνεται από την Νέα Δημοκρατία:

-Επισκέπτεστε εκ νέου το Βελιγράδι μετά από δύο χρόνια, ποιο είναι το μήνυμα που φέρνετε μαζί σας;

-Είναι χαρά μου που επισκέπτομαι ξανά το Βελιγράδι. Μια πόλη που αγαπώ, όπως και τους πολλούς Σέρβους φίλους μου. Η επίσκεψη μου πριν δύο χρόνια είχε σαν στόχο να υπογραμμίσει την αξία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στις σχέσεις Αθήνας - Βελιγραδίου. Τώρα γίνεται για να εμπεδωθούν τα αποτελέσματα εκείνης της επίσκεψης και να γίνουν βήματα μεγαλύτερης σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας – Σερβίας. Είναι γνωστή εξάλλου η αμοιβαία και ισχυρή φιλία μεταξύ των λαών μας και οι ιστορικοί δεσμοί που μας συνδέουν. Θέλουμε συνεπώς η διμερής συνεργασία να είναι ακόμα πιο στενή και να έχει στρατηγικό χαρακτήρα και ουσία, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των ζητημάτων που απασχολούν τις δύο χώρες. Αυτή η συνεργασία θα συμβάλλει ουσιαστικά στη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη της περιοχής.

-Πώς βλέπετε την περαιτέρω εξέλιξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας; Θεωρείτε ότι έχει γίνει χρήση όλων των δυνατοτήτων για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας;

-Κατ’ αρχάς θα ήθελα να διαπιστώσω ότι αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι στην Ε.Ε. έχει αναθερμανθεί η συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Μετά από μια μακρά περίοδο όπου το θέμα αντιμετωπίζονταν με επιφύλαξη ή είχε ξεχαστεί, βρίσκεται πλέον πιο ψηλά στην ατζέντα με δυναμική περαιτέρω ενίσχυσης. Και η θέση αρχής της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών της περιοχής πρέπει να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί έμπρακτα, με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, χωρίς όμως να δημιουργηθούν υπερβολικές προσδοκίες που τελικά θα διαψευσθούν και θα προκαλέσουν απογοήτευση και αρνητικές αντιδράσεις. Χρειάζεται δουλειά και από τις δύο πλευρές καθώς θα πρέπει να εκπληρωθούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Σε αυτή τη διαδικασία η Σερβία έχει κάνει βήματα τα οποία αναγνωρίζονται ως σημαντικά και στη σωστή κατεύθυνση. Είναι αναμφισβήτητα στην πρώτη θέση της «κούρσας» προς την ένταξη. Και η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της Σερβίας σε αυτή την προσπάθεια.

-Η θέση της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου είναι σαφής και αμετάβλητη. Σχετικά με αυτό, τι άλλο θα επιθυμούσατε να προσθέσετε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

-Η θέση της Ελλάδας είναι απολύτως σαφής και σταθερή. Είναι μάλιστα μια θέση διακομματική, καθώς όλα τα κόμματα συμφωνούν σχετικά με τη μη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Παράλληλα όμως πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας πρέπει να ενθαρρυνθεί περαιτέρω.

-Μπορεί η Ελλάδα να κάνει περισσότερα για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας;

-Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο. Είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Έχει τα πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά αλλά και πολιτισμικά ερείσματα που της επιτρέπουν να αξιοποιεί τη θέση της υπέρ της σταθερότητας στην περιοχή. Η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μπορεί να περιόρισε προσωρινά την εξωστρεφή δυναμική της, αλλά όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα είναι παρόντα προκειμένου η Ελλάδα να έχει ολοένα και πιο ενεργό παρουσία. Είναι πεποίθησή μας ότι η ειδική γεωστρατηγική προστιθέμενη αξία της Ελλάδος είναι και ένας από τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής που θέλουμε να ασκήσουμε ως Νέα Δημοκρατία.

-Θεωρείτε ότι η Αθήνα και το Βελιγράδι έχουν εκμεταλλευτεί στις διμερείς τους σχέσεις όλες τις δυνατότητες και ότι μπορούν από κοινού, ειδικά σε θέματα που αφορούν τα Βαλκάνια, να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός, να είναι εταίροι στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και ευρύτερα;

-Στις διμερείς σχέσεις υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Ειδικά μεταξύ δύο χωρών, των οποίων οι λαοί έχουν τόσο φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ήταν χρήσιμο να πραγματοποιηθεί τάχιστα το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας. Πρέπει να το αξιοποιήσουμε ως ένα θεσμικό μηχανισμό συνεργασίας που θα επιτρέπει τη συνεννόησή μας σε θέματα διμερούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο πλαίσιο η ενίσχυση της διασύνδεσης των δύο χωρών, σε επίπεδο μεταφορικών και ενεργειακών δικτύων, είναι ξεχωριστής σημασίας, μαζί με την ανάπτυξη των εμπορικών μας συναλλαγών. Πρόκειται για απτούς στόχους που όσο νωρίτερα επιτευχθούν τόσο μεγαλύτερο θα είναι το αμοιβαίο όφελος.

-Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, όπως αναφέρατε, είναι επιζήμια για την Ελλάδα;

-Ο συνδυασμός του ονόματος Βόρεια Μακεδονία με τη «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, είναι άκρως προβληματικός. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και ευρύτερα χώρες της περιοχής. Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα τα ζητήματα αλυτρωτισμού. Και εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει με την Συμφωνία των Πρεσπών. Η τύχη της θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη. Είναι μια θέση αρχής για εμάς.

-Ποια είναι η άποψή σας για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τις σχέσεις με τους γείτονες, με την Τουρκία, τη Ρωσία...

-Η Τουρκία χαρακτηρίζεται από πολλούς ένας δύσκολος γείτονας και απρόβλεπτος σύμμαχος. Η Ελλάδα επιδιώκει καλές και παραγωγικές σχέσεις με την Τουρκία. Αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μονομερείς προσπάθειες. Οφείλουν να είναι αμοιβαίες. Η Τουρκία καλείται να αποσαφηνίσει εάν επιδιώκει να είναι ένας σύμμαχος και γείτονας που συμβάλει στη σταθερότητα ή δημιουργεί αβεβαιότητες στην περιοχή μας. Η προκλητική και παραβατική τακτική στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν συμβάλλει στη σταθερότητα. Πάγια θέση της χώρας μου είναι η πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου ως προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας έχει έναν ακλόνητο και σαφή δυτικό προσανατολισμό. Ταυτόχρονα οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι παραδοσιακές. Αυτό μας επιτρέπει να βρίσκουμε σημεία επαφής και επικοινωνίας που μπορούν να εκτονώσουν εντάσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, που μπορούν να πλήξουν όσα σημαντικά έχουν οικοδομηθεί επί αιώνες.

-Πώς βλέπετε τις σχέσεις με την Αλβανία, ιδίως υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων;

-Το τελευταίο περιστατικό με τον πυροβολισμό και το θάνατο του Έλληνα ομογενούς, έχει αφήσει ακόμα πολλά κενά και θολά σημεία που χρειάζονται διευκρίνιση από τις αλβανικές αρχές. Κάποιες δηλώσεις που επίσης έγιναν από την Αλβανική πλευρά δεν βοήθησαν την όλη κατάσταση και πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί. Πέραν αυτού, οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να διαφυλαχθούν και να μην επηρεαστούν από ατυχείς δηλώσεις ή αναφορές, πολύ περισσότερο από ενέργειες που μπορεί να τις πλήξουν σοβαρά.

-Η Ελλάδα πρόσφατα έχει βγει από τα μνημόνια... Είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μπορέσει μόνη της άμεσα να προχωρήσει μπροστά;

-Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πρακτικά ακόμα εκτός αγορών γιατί τα επιτόκια δανεισμού της είναι πολύ ψηλά. Είναι σε απαγορευτικά επίπεδα και πολύ ψηλότερα από αυτά των υπολοίπων χωρών – όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος– που βγήκαν από προγράμματα στήριξης. Παράλληλα, η ανάπτυξη είναι πολύ μικρότερη από αυτή της υπόλοιπης ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσπιστία από τις αγορές. Η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί δυνατά στα πόδια της όταν η οικονομία μας αποκτήσει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και όταν η χώρα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Και αυτό σκοπεύουμε να πετύχουμε, βάζοντας αμέσως σε εφαρμογή το δικό μας σχέδιο για την οικονομία. Μικρότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία. Ιδιωτικοποιήσεις και νοικοκύρεμα του κράτους. Έτσι θα κερδίσει ξανά η χώρα μας την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών.

-Στη Θεσσαλονίκη είπατε: «Μπορούμε!» Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα;

-Σημαίνει ότι έχουμε το σχέδιο και την αποφασιστικότητα για να τα καταφέρουμε. Σας είπα τους άξονες του σχεδίου μας. Μικρότεροι φόροι, μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων. Και παράλληλα, αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διακυβέρνησης. Η κρίση των τελευταίων χρόνων μας έκανε όλους σοφότερους. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να μην επιστρέψει στις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Και σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Το μήνυμα που στέλνω σε όλους είναι ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που θα πατάει ξανά γερά στα πόδια της. Μια χώρα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Με ισχυρή ανάπτυξη και επενδυτικές ευκαιρίες. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους και όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης θα επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα μας. Μπορούμε να το πετύχουμε. Δεν είναι σύνθημα, είναι υπόσχεση σε κάθε Έλληνα και κάθε φίλο της Ελλάδας, όπως εσείς.

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ·
  • ΣΕΡΒΙΑ
  • ·
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τα highlights του Τζόσεφ από την προηγούμενη σεζόν (video)

All Content

Ολυμπιακός: Βόμβα με Κόρεϊ Τζόσεφ!

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έξι εβδομάδες κερδών στο ταμπλό – Τράπεζες και οίκοι δίνουν σήμα «αγοράς»

All Content - BusinessNews.gr

Hellenic Properties: Νέα ξενοδοχειακή πλατφόρμα και επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

Metlen και Όμιλος Τσάκου φέρνουν τη νέα εποχή των ΑΠΕ με υβριδικό έργο 252 MW - Το χρονοδιάγραμμα

All Content

Spec 2,9 εκατ. ευρώ από την ΕΘΕΑΣ

All Content

ΕΔΙΠΤ - ΕΙΕΤ: Καταγγελία για τη διακίνηση Τύπου μέσω ΕΛΤΑ

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ξανά δεύτερη η Φενέρμπαχτσε 84-71 την Μπασκόνια

All Content

ΠΑΟΚ: Προπόνηση σε Περιστέρι και Γλυφάδα πριν από τον Πανιώνιο

All Content - BusinessNews.gr

Οι ζημιές του Ατζούν, τα σχέδια της Lidl για την καπναποθήκη, η αναζήτηση στον ΣΚΑΙ, η Emily στην Ελλάδα και η πρώην Whirlpool

All Content - BusinessNews.gr

Νέα εξαγορά από την Mασούτης

All Content - BusinessNews.gr

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Αυξημένα μεγέθη και μεγάλη μείωση κόκκινων δανείων για το 2025

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΤΕΕ: Άμεση ανάγκη η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Έργων Υποδομής
ΤΕΕ: Άμεση ανάγκη η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Έργων Υποδομής 12/11/2018 - 02:00
Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών 12/11/2018 - 02:00
Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΗΠΑ: Πυκνό χιόνι και πολικό ψύχος - Eκατομμύρια Αμερικανοί αντιμέτωποι με σφοδρή χειμερινή καταιγίδα
    23/01/2026 - 21:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 30 Ιανουαρίου
    23/01/2026 - 20:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εβδομάδα απωλειών για τις ευρωαγορές - Με πτώση έκλεισαν οι συναλλαγές της Παρασκευής
    23/01/2026 - 20:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • HENGAS: Τον Απρίλιο ξεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στη Νάουσα
    23/01/2026 - 20:16 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Πιερρακάκης από την ΑΑΔΕ: Δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο
    23/01/2026 - 19:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Αυξημένα μεγέθη και μεγάλη μείωση κόκκινων δανείων για το 2025
    23/01/2026 - 19:14 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ideal: Από τις 4 Φεβρουαρίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου €0,15/μετοχή
    23/01/2026 - 18:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Έξι εβδομάδες κερδών στο ταμπλό – Τράπεζες και οίκοι δίνουν σήμα «αγοράς»
    23/01/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απευθείας σύνδεση Αθήνας και Βομβάης από την IndiGo - H συνεργασία με την Aegean
    23/01/2026 - 18:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,49%, στα 245,42 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    23/01/2026 - 17:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Logitech: Παρουσιάζει το Logitech for Business Experience Center
    23/01/2026 - 11:09 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Hellenic Properties: Νέα ξενοδοχειακή πλατφόρμα και επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως το 2030
    23/01/2026 - 08:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα εξαγορά από την Mασούτης
    23/01/2026 - 10:33 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Metlen και Όμιλος Τσάκου φέρνουν τη νέα εποχή των ΑΠΕ με υβριδικό έργο 252 MW - Το χρονοδιάγραμμα
    23/01/2026 - 08:46 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Eurobank: Ισχυρή ζήτηση για την έκδοση Tier 2 €400 εκατ. - Με υπερκάλυψη 9,5 φορές
    23/01/2026 - 09:21 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

23/01/2026 - 19:37
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Πρόγραμμα και αποτελέσματα

23/01/2026 - 19:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς UEFA Europa League και UEFA Europa Conference League

23/01/2026 - 13:20
FleetNews
fleetnews.gr

Σαλόνι Βρυξελλών: 10 μοντέλα για διαχειριστές στόλων

23/01/2026 - 13:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΝΤ1: Στην κορυφή της τηλεθέασης ο αγώνας Φερεντσβάρος-Παναθηναϊκός του UEFA Europa League

23/01/2026 - 12:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παραγωγοί στρωμάτων: Αναγκαία η ΚΥΑ για τα απόβλητα στρωμάτων ύπνου- Στοχοποιείται άδικα ο κλάδος

23/01/2026 - 11:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Alpha Bank – IQonomy: Έως 12,83 ευρώ κοινωνικής αξίας για κάθε 1 ευρώ επένδυσης στον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό

23/01/2026 - 11:29
FleetNews
fleetnews.gr

Η Skoda τρίτη πιο εμπορική μάρκα στην Ευρώπη το 2025

22/01/2026 - 07:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Salon Leaders Forum

21/01/2026 - 17:46
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Aveda παρουσιάζει τη νέα σειρά Advanced Botanical Kinetics™ ενισχυμένη με τις τεχνολογίες Phytotech Vegan Κολλαγόνου & Σύμπλεγμα Vegan Πεπτιδίων

21/01/2026 - 14:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo