Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020
Σκουρλέτης: Έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/09/2018 · 03:00

Σκουρλέτης: Έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

Tην πεποίθηση ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Tην πεποίθηση ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Εν αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο υπογράμμισε πως «έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για διαφοροποιήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές», προσθέτοντας πως οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους επιβαρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha καταλογίζοντας του μεταξύ άλλων δογματικό νεοφιλελευθερισμό. Με αφορμή την πρόθεση της ΝΔ να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού νομοσχεδίου σημειώνοντας πως κατάφερε να ενοποιήσει τα ταμεία και πέτυχε να μπει φρένο στην αιμορραγία των ταμείων τα οποία παρήγαγαν υψηλά ελλείμματα.

Κάνοντας μάλιστα μια αναδρομή στο πως διαχειρίστηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε τόσο το ζήτημα των δομημένων ομολόγων όσο και του PSI.

Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί ένα βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα είναι ανταποδοτικό ή εάν το σχέδιο της ΝΔ θα βασίζεται στη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης δηλαδή θα απολαμβάνει παροχές μόνο οποίος έχει τη δυνατότητα να πληρώνει για αυτές.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη στάση του κ. Μητσοτάκη σε σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης αναφέροντας πως η ΝΔ καταψήφισε την πρόσληψη των 2200 πυροσβεστών 5ετούς θητείας.

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως δεν θα πρέπει να απαξιωθεί το δημόσιο καθώς μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στη φυγή νέων επιστημόνων από την χώρα μας.

Παραδέχτηκε πάντως πως το κράτος λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ανορθολογικά.

Εκτίμησε πως μετά τη λήξη των μνημονίων οι πολιτικές δυνάμεις οδηγούνται σε ένα μεταμνημονιακό διπολισμό. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως η αντιπαράθεση διεξάγεται πλέον στο πεδίο των αντιλήψεων και των απόψεων. Υπό αυτό το πρίσμα καταλόγισε «αγοραίο νεοφιλελευθερισμό» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ Σκουρλέτης ερωτηθείς σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών σημείωσε πως «τον Μάιο θα είναι διπλές οι εκλογές καθώς θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές . «Κάτι που θα κινείται θετικά στην ελληνική οικονομία και θα παράγει θετικά αποτελέσματα γιατί να μην το καρπωθούμε;» πρόσθεσε μεταξύ άλλων εξηγώντας το λόγο που η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο όποτε και ολοκληρώνεται η 4ετία.

Για την πιθανότητα συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η κ. Γεννηματά έχει γύρει προς τη ΝΔ, ενώ στον αντίποδα είπε, πως στο Ποτάμι υπάρχουν στελέχη , οι απόψεις των οποίων βρίσκονται πολύ κοντά με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ερωτηθείς για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να στηρίξει πρόσωπα εκτός κόμματος ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ σε ερώτηση για τους κ.κ Μπουτάρη, Αρναουτάκη και Κατσιφάρα απάντησε πως «και με τις τρεις περιπτώσεις αυτοδιοικητικών είχαμε πολύ καλή συνεργασία ως κυβέρνηση, είναι άνθρωποι εγνωσμένου κύρους … έχω μια θετική εικόνα για αυτές τις περιπτώσεις»

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως το στοίχημα είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας στην περιοχή αλλά το θέμα είναι με ποιους όρους.

Σημείωσε πως δεν θα πρέπει να αναπαραχθούν οι αιτίες που οδήγησαν στη τραγωδία και τόνισε πως αυτό που συνέβη στο Μάτι συμπυκνώνει τις στρεβλώσεις πάνω στις οποίες χτίστηκαν οι πόλεις στη χώρα μας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως «αυτά τα οποία έχουν ήδη θεσμοθετηθεί βάζουν τις βάσεις για μια νέα πολιτική» ενώ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την πολιτική της Fast Track πολεοδόμησης.

Ζήτησε πάντως χαμηλούς τόνους από τα κόμματα και ειδικά από τη ΝΔ σημειώνοντας πως «εάν επιχειρήσουμε μια αλληλοεξόντωση και ένα ξεκατίνιασμα θα χάσουμε αντί να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους».

Πηγή: Thetoc.gr

  • ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
  • ·
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας
Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας 05/09/2018 - 03:00
700 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν πρόωρα με πιστοποιητικά αναπηρίας 05/09/2018 - 03:00
700 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν πρόωρα με πιστοποιητικά αναπηρίας
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τραυλού: Χωρίς τη ναυτιλία δεν μπορεί να υπάρξει πράσινη μετάβαση
    30/03/2023 - 11:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Η συμβολή των κλάδων της οικονομίας στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ)
    30/03/2023 - 11:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στην Τουρκία ο Ν.Παναγιωτόπουλοs στις 4 Απριλίου
    30/03/2023 - 11:33 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Προσφυγή κατά του ΕΦΚΑ από τον Σύλλογο Προσωπικού της Alpha Bank
    30/03/2023 - 11:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αποτελέσματα του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική
    30/03/2023 - 11:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ελληνικό αίτημα για πρόσθετα δάνεια 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του REPowerEU
    30/03/2023 - 10:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το ευρώ ενισχύεται 0,09%, στα 1,0857 δολάρια
    30/03/2023 - 10:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΥΠΑ: Από Παρασκευή (31/3) η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
    30/03/2023 - 10:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • H&M: Λειτουργικά κέρδη ρεκόρ για την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου
    30/03/2023 - 10:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ανοίγουν τα δύο πολυτελή θέρετρα της One&Only Resorts χωρίς τον Μίλτο Καμπουρίδη
    30/03/2023 - 10:42 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • H Cosmote εγκαταλείπει το κτίριο της Prodea στην Παιανία
    29/03/2023 - 13:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • «Έξυπνο» σπίτι: Έρχεται επιδότηση με voucher έως 1000 ευρώ για μεγάλες ταχύτητες ίντερνετ
    29/03/2023 - 13:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χατζηδάκης: Το ΝΑΤ μηδένισε τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις του και τα εφάπαξ
    29/03/2023 - 19:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Από το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) η καταβολή του ειδικού επιδόματος στους συνταξιούχους
    29/03/2023 - 18:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γεωργιάδης: Δεν θα βάλω στο καλάθι του Πάσχα αρνί και κατσίκι - Υψηλότερα 1 με 1,5 ευρώ οι τιμές (12% έως 22%)
    29/03/2023 - 12:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

Advertising.gr
Advertising.gr

Νέο λογότυπο λανσάρει η Pepsi

30/03/2023 - 14:50
Advertising.gr
Advertising.gr

Google: Mπλόκαρε πάνω από 5,2 δισ. διαφημίσεις το 2022

30/03/2023 - 14:05
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

7o Τουρνουά Bowling για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος

30/03/2023 - 11:44
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

GEP: Ευχαριστεί για την ανταπόκριση στη συλλογή αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία

30/03/2023 - 11:33
AllStar Basket
AllStar Basket

Οι Νικς 101-92 τους Χιτ, προς όφελος και του Μπρούκλιν (vids)

30/03/2023 - 11:03
AllStar Basket
AllStar Basket

Οι Σίξερς “βύθισαν” το Ντάλας – Στην εκπνοή οι Θάντερ! (vids)

30/03/2023 - 10:35
FleetNews
FleetNews

Athens Bike Festival 2023

30/03/2023 - 04:12
FleetNews
FleetNews

ΕΕ: Πρότυπα εκπομπών CO2 για νέα αυτοκίνητα και βαν

30/03/2023 - 03:36

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo