Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Société Générale: Χρονιά "στροφής" το 2018 για την Ελλάδα-Προτιμότερο ένα light πρόγραμμα
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/01/2018 · 02:00

Société Générale: Χρονιά "στροφής" το 2018 για την Ελλάδα-Προτιμότερο ένα light πρόγραμμα

Το 2018 αναμένεται να αποδειχτεί χρονιά «στροφής» για την Ελλάδα, γράφει σε ανάλυσή της η Société Générale. Η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει τη Δευτέρα και το τρίτο πρόγραμμα να ολοκληρωθεί επιτυχημένα τον Αύγουστο.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το 2018 αναμένεται να αποδειχτεί χρονιά «στροφής» για την Ελλάδα, γράφει σε ανάλυσή της η Société Générale. Η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει τη Δευτέρα και το τρίτο πρόγραμμα να ολοκληρωθεί επιτυχημένα τον Αύγουστο. Επιπλέον, χάρη στη βελτιωμένη οικονομική και δημοσιονομική απόδοση, η χώρα θα μπορέσει να εκδώσει νέο χρέος τις επόμενες εβδομάδες και αυτό αναμένεται να δώσει σινιάλο σε αγορές και οίκους αξιολόγησης, δεδομένου ότι οι ανάγκες της χώρας σε κεφάλαια τα επόμενα τρία χρόνια είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, σημειώνει η γαλλική τράπεζα, ένα «ελαφρύ οικονομικό πρόγραμμα» -παρότι αυτή τη στιγμή αντιτίθεται η κυβέρνηση- πιθανότατα θα είναι απαραίτητο για να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την ευρωτράπεζα. Ακόμα πιο σημαντικό, όσο το Eurogroup παραμένει διστακτικό να προσφέρει ευμεγέθη ελάφρυνση χρέους, η βιωσιμότητά του θα παραμείνει ένα μακροπρόθεσμα άλυτο θέμα.

Ευνοϊκή βραχυπρόθεσμα η ροή ειδήσεων…

Ενώ το πρώτο μισό του 2017 σημαδεύτηκε από εντάσεις με το ΔΝΤ και το Eurogroup, η μετέπειτα ροή ειδήσεων ήταν ευνοϊκή, σημειώνει η τράπεζα:

* Εκταμιεύτηκε η δόση για τη δεύτερη αξιολόγηση ενώ η τρίτη ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Η χώρα οδεύει σε επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα.

* Υπάρχει ισχυρή οικονομική ανάκαμψη και η ανεργία υποχωρεί.

* Υπάρχει υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους. Παράλληλα, χάρη και στα χαμηλά επιτόκια του ESM και με τη βοήθεια της ανάκαμψης, το φαινόμενο «χιονοστιβάδα» στο χρέος δεν είναι πλέον αρνητικό, κάτι που σημαίνει ότι το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται.

* Τα δεδομένα δείχνουν καλύτερα σε όρους ρευστότητας, αν και κυρίως βραχυπρόθεσμα. Η χώρα δεν έχει μεγάλες λήξεις χρέους μέχρι τα μέσα του 2019. Επιπλέον το Eurogroup ίσως αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κεφάλαια που περισσεύουν από το πρόγραμμα ως «μαξιλάρι ρευστότητας», για να αποπληρώσει οφειλές που λήγουν τα επόμενα χρόνια. Αν μόνο το 1/3 των κεφαλαίων που είναι διαθέσιμα (15 δισ. από τα 40,2 που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί) δοθεί για τον σκοπό αυτό, η χώρα θα καλύψει τις περισσότερες από τις ανάγκες της για την επόμενη τριετία (υπό την προϋπόθεση της διατήρησης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%).

… αλλά δεν έχει λυθεί το θέμα του χρέους

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει η Société Générale, η βραχυπρόθεσμη δομική κατάσταση για το χρέος παραμένει προβληματική. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα εφαρμόστηκαν αλλά το Eurogroup έχει συμφωνήσει τον περασμένο Ιούνιο να εξετάσει νέα μέτρα, αν είναι απαραίτητο, μόλις λήξει το πρόγραμμα επιτυχημένα και ειδικότερα να καταργήσει την αύξηση του επιτοκίου που σχετίζεται με την επαναγορά τίτλων που έγινε στο πλαίσιο του β’ προγράμματος, να μεταφέρει κέρδη από τα ομόλογα SMP στην Ελλάδα, να επεκτείνει τις λήξεις τίτλων του EFSF και να αναβάλει πληρωμές τόκων στο EFSF για διάστημα μεταξύ 0 και 15 ετών.

Σύμφωνα όμως με τους υπολογισμούς της γαλλικής τράπεζας, ακόμα και αν ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω μέτρα, οι ετήσιες ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους (GFN) είναι απίθανο να μειωθούν σημαντικά σε μακροπρόθεσμη περίοδο. Το ποσοστό θα μείνει κάτω του 15% για μικρή περίοδο και μετά θα αυξηθεί ταχύτατα πάνω από το 20%, πολύ πριν η σχέση χρέους/ΑΕΠ μειωθεί σε περισσότερο βιώσιμα επίπεδα. Ετσι εξακολουθεί να θεωρεί το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο και προκειμένου να υπάρξει βιώσιμη επιστροφή στις αγορές, τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους θα πρέπει να προχωρήσουν πολύ πέρα απ’ όσο έχει ανακοινωθεί έως σήμερα από τους Ευρωπαίους.

Τα μέτρα που πρότεινε το ΔΝΤ (περίοδος χάριτος για τα κεφάλαια και από τα τρία προγράμματα διάσωσης ως το 2040, σταθερό επιτόκιο 1,5% ως το 2040 και επέκταση λήξεως για τα δάνεια και από τα τρία προγράμματα ως το 2080) μπορούν να κάνουν τη δουλειά, εκτιμά η γαλλική τράπεζα. Θα επιτρέψουν τη μείωση του GFN σημαντικά κάτω του 10% ως το 2040 και σταδιακή αλλά ευμεγέθη μείωση του δείκτη χρέους/ΑΕΠ (στο 130% το 2035).

Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και οι αποφάσεις θα ληφθούν καθώς οδεύουμε προς το τέλος του προγράμματος, με τη Σύνοδο του ΔΝΤ (20-22 Απριλίου) πιθανότατα να αποδειχτεί «κλειδί» για τις διαπραγματεύσεις. Κατά τη Société Générale, είναι απίθανο να λάβει η Ελλάδα ελάφρυνση στα επίπεδα που επιθυμεί το ΔΝΤ, δεδομένης της μεγάλης απροθυμίας στην ευρωζώνη. Οι πρόσφατες θετικές ειδήσεις αναμένεται να ενισχύσουν αυτή την τάση, καθώς μειώνουν την πίεση αλλά ακόμα και το κίνητρο της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει μεγάλη ελάφρυνση χρέους.

Σε ένα «ελαφρύ» πρόγραμμα

Παρ’ όλ’ αυτά, ουσιώδη και έσχατα μέτρα ελάφρυνσης χρέους είναι ο καλύτερος τρόπος για να πειστούν οι οίκοι αξιολόγησης να αναβαθμίσουν ουσιαστικά την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα. Οσο τα ομόλογα της χώρας παραμένουν σε χαμηλότερη βαθμολογία, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ για αναχρηματοδότηση, ούτε να ενταχθούν στο QE, εκτός αν η ΕΚΤ προσφέρει «εξαίρεση» (waiver) στη χώρα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της, μια τέτοια εξαίρεση μπορεί να δοθεί αν μια χώρα είναι σε πρόγραμμα βοήθειας και θεωρείται ότι ικανοποιεί πιστά τις απαιτήσεις, έτσι ώστε να οδηγείται σε θετική αξιολόγηση. Ως αποτέλεσμα, προκειμένου να διατηρηθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει κάτω από ένα οικονομικό πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια, όχι ένα πλήρες πρόγραμμα αλλά μια προληπτική γραμμή στήριξης. Αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει μια περιορισμένη επιστροφή στις αγορές, ενώ παραμένει κάτω από «ελαφριά» επιτήρηση.

Εχοντας αναφέρει τα παραπάνω, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τελείως η ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει τον στόχο της να μη ζητήσει προληπτική γραμμή. Ωστόσο, αυτό θα φέρει υπερβολική και αναίτια πίεση στις τράπεζες και θα μπορούσε εντέλει να αποδειχτεί αντιπαραγωγικό, προσθέτοντας πίεση στο σύστημα. Εκτός και εάν ΕΕ/ΕΚΤ βρουν τρόπο να παρακάμψουν τους κανόνες. Το τελευταίο πάντως δεν φαίνεται πολύ πιθανό καθώς η ΕΚΤ θα αποδειχτεί διστακτική στο να αλλάξει τους κανόνες που εφάρμοσε την περίοδο της κρίσης, για να ικανοποιήσει μόνο μια χώρα.

Ερχεται έκδοση ομολόγου

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο ΟΔΔΗΧ και η κυβέρνηση έχουν στόχο τρεις εκδόσεις ομολόγων το 2018, ώστε να αντλήσει κεφάλαια και να κινητοποιήσει τους οίκους αξιολόγησης να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις. Στόχευση είναι να δημιουργηθεί «μαξιλάρι» ρευστότητας, ώστε να καλυφθούν οι πληρωμές έως τα τέλη του 2019. Κάτι που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την καθαρή έξοδο, χωρίς προληπτική γραμμή.

Η Société Générale εκφράζει την έκπληξή της γι’ αυτή τη στρατηγική καθώς δεν βλέπει τον λόγο, ενώ επισημαίνει ότι οι νέες εκδόσεις θα κοστίσουν καθώς η χώρα δανείζεται πολύ φθηνά από τον ESM (σχεδόν 1%), αντί 3,5% που βρίσκεται σήμερα η απόδοση του τίτλου που λήγει το 2023.

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι οι αποδόσεις θα υποχωρήσουν καθώς προχωρά το πρόγραμμα και ότι δεν έχουν «ανταμειφθεί» ακόμα από τις αγορές οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Βγαίνοντας από το πρόγραμμα και χρηματοδοτούμενοι από την αγορά, λένε, θα δελεάσουν τους επενδυτές, θα εντυπωσιάσουν τους οίκους αξιολόγησης και αυτό θα οδηγήσει σε αναβαθμίσεις, δημιουργώντας έναν «ενάρετο κύκλο» για την Ελλάδα. Κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε σε Πορτογαλία και Κύπρο.

Η γαλλική τράπεζα βλέπει λογική πίσω από αυτό το πλάνο, αλλά το θεωρεί «φιλόδοξο». Για να δουλέψει όχι μόνο θα πρέπει η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο της αλλά θα πρέπει και η ευρωπαϊκή ανάπτυξη να παραμείνει εύρωστη και οι αγορές να συνεχίσουν να αρέσκονται στο ρίσκο, όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν είναι ξεκάθαρο για τη Société Générale πώς θα αποδώσουν οι ελληνικές τράπεζες και τα ομόλογα, αν δεν υπάρξει προληπτική γραμμή.

Όπως πάντως σημειώνει η γαλλική τράπεζα, οι τρεις οίκοι αξιολόγησης έχουν θετικό outlook και η χώρα αναμένεται να αναβαθμιστεί και από τους τρεις τους επόμενους λίγους μήνες, πιθανότατα κατά δύο βαθμίδες.

  • SOCIETE GENERALE
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live η πρεμιέρα της Εθνικής Κορασίδων κόντρα στην Ιρλανδία

All Content

Ευρωπαϊκό Παίδων: Λύγισε στην παράταση η Ελλάδα, 96-86 από την Ισπανία (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Συμφωνία για την πώληση συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Β.Σ. Καρούλιας: Τζίρος 98,7 εκατ. ευρώ και αύξηση κερδών 57% - Τα νέα στοιχήματα σε low & non alcohol

All Content - BusinessNews.gr

Deloitte Ελλάδος: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την είσοδο στην πολωνική αγορά ενέργειας

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

All Content

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

FleetNews

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

FleetNews

Νέο Audi A2 e-tron με στόχο την κορυφή της αποδοτικότητας

All Content

Για την πρόκριση στις "4" οι Νεάνιδες απόψε κόντρα στη Λιθουανία (live stream)

All Content

Γιαννακόπουλος: «Όταν σου ρίχνουν μια πέτρα, τους καταστρέφεις» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ σε 843 μέσα ενημέρωσης- Ξεκίνησε το πενταετές πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Ρεκόρ EBITDA στο α' εξάμηνο, στα 550 εκατ. ευρώ – Καθαρά κέρδη 313 εκατ. ευρώ

FleetNews

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

FleetNews

Το FIAT 500 Hybrid τώρα από 18.990 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σχοινάς: Οι συζητήσεις για τυχόν προληπτικό πρόγραμμα δεν έχουν αρχίσει
Σχοινάς: Οι συζητήσεις για τυχόν προληπτικό πρόγραμμα δεν έχουν αρχίσει 19/01/2018 - 02:00
EWG: "Πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης 19/01/2018 - 02:00
EWG: "Πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας
    07/08/2026 - 17:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Deloitte Ελλάδος: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την είσοδο στην πολωνική αγορά ενέργειας
    07/08/2026 - 16:38 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στρατηγική επένδυση του EFA GROUP στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
    07/08/2026 - 16:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,08%, στα 1,1534 δολάρια
    07/08/2026 - 15:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.623,19 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,57%
    07/08/2026 - 15:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νέο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Θερμοκρασίες άνω των 40°C σε Ιταλία, Ισπανία και Βαλκάνια
    07/08/2026 - 14:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • Fourlis: Συμφωνία για την πώληση συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ
    07/08/2026 - 14:39 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις 1.106.000 ευρώ για την ενίσχυση των Πολυθεματικών Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα
    07/08/2026 - 14:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Άρειος Πάγος- Ε. Μπακέλας: Δεν ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών
    07/08/2026 - 14:11 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν υπογράφουν κοινή αμυντική συμφωνία
    07/08/2026 - 13:47 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Έρευνα ΕΟΤ: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών
    07/08/2026 - 10:56 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου
    07/08/2026 - 08:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρ. Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ»
    07/08/2026 - 09:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πειραιάς: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου
    07/08/2026 - 08:54 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone
    07/08/2026 - 11:57 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γιαννακόπουλος: «Όταν σου ρίχνουν μια πέτρα, τους καταστρέφεις» (vid)

07/08/2026 - 17:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Ομάδα 3×3 U23: Οι άνδρες έκαναν τη νίκη της ημέρας στην Τσεχία

07/08/2026 - 16:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

07/08/2026 - 05:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:39
FleetNews
fleetnews.gr

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

06/08/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo