Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ρωσία: Πρόεδρος για άλλα έξι χρόνια ο Πούτιν - Στην εξουσία για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
18/03/2024 · 10:20

Ρωσία: Πρόεδρος για άλλα έξι χρόνια ο Πούτιν - Στην εξουσία για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα

Ο Πούτιν, αφού επανεξελέγη πρόεδρος, υπόσχεται μια Ρωσία που δεν θα αφεθεί να «εκφοβιστεί»
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη και θα βρίσκεται για άλλα έξι χρόνια στο Κρεμλίνο, κατά τα ως τώρα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών χωρίς αντιπολίτευση, σκιαγράφησε το πορτρέτο μιας Ρωσίας που «δυναμώνει» η νίκη του και δεν θα αφεθεί να «εκφοβιστεί» από τους αντιπάλους της.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, στην εξουσία για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, έλαβε πάνω από το 87% των ψήφων με το 98% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την εκλογική επιτροπή. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ, έπειτα από μια εκλογική διαδικασία στην οποία η αντιπολίτευση είχε τεθεί στο περιθώριο.

Απευθυνόμενος στους Ρώσους χθες βράδυ ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε όσους πήγαν να ψηφίσουν και δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να υπάρξει «εσωτερική πολιτική σταθεροποίηση και ενίσχυση», δυο χρόνια μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης που ακολούθησαν.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, όπως και όλους τους πολίτες της χώρας, για την υποστήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας», δήλωσε μπροστά στην ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του, προτού υποσχεθεί πως η Ρωσία θα αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους της.

«Δεν έχει σημασία ποιος θέλει να μας εκφοβίσει ή σε ποιο σημείο, ποιος θέλει να μας συντρίψει ή σε ποιο σημείο, την θέληση και την συνείδησή μας. Κανείς ποτέ δεν πέτυχε να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία. Αυτό δεν έχει αποτέλεσμα σήμερα ούτε θα έχει στο μέλλον», είπε ο ρώσος πρόεδρος, 71 ετών.

Η τριήμερη ψηφοφορία, από την Παρασκευή ως χθες Κυριακή, σημαδεύτηκε από ουκρανικούς βομβαρδισμούς και εισβολές μαχητών που λένε ότι είναι Ρώσοι που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας σε περιοχές των συνόρων, καθώς από διαμαρτυρίες σε εκλογικά τμήματα.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «μεθυσμένος από την εξουσία» και θέλει να «βασιλεύσει αιώνια», ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για εκλογές που δεν ήταν ούτε «ελεύθερες» ούτε «δίκαιες», η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε το ότι διεξήχθη ψηφοφορία σε ουκρανικές περιοχές υπό κατοχή της Μόσχας, ενώ ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να «συγχαρεί» τον ένοικο του Κρεμλίνου.

«Έγραψα Ναβάλνι»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του έπειτα από αυτή τη νέα θητεία και να παραμείνει στην εξουσία ως το 2036, αφιέρωσε μέρος της ομιλίες του στους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, που «διακινδυνεύουν τη ζωή τους» προκειμένου «να προστατεύσουν ιστορικά εδάφη της Ρωσίας».

Έκρινε ακόμη πως τα ρωσικά στρατεύματα, που συνεχίζουν να βρίσκονται στην επίθεση αφότου κυρίευσαν την Αβντιίβκα στα μέσα Φεβρουαρίου, αντιμέτωπα με τις ουκρανικές δυνάμεις που στερούνται προσωπικό και πυρομαχικά, έχουν «την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων» στα μέτωπα.

Οι αρχές δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή σε κανέναν πραγματικό αντίπαλο της εξουσίας. Και οι τρεις άλλοι υποψήφιοι που επελέγησαν τηρούσαν τη γραμμή του Κρεμλίνου, για την Ουκρανία και για την καταστολή αποκορύφωμα της οποίας χαρακτηρίστηκε ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή στην Αρκτική τον Φεβρουάριο.

Σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, η χήρα του επικριτή υπ’ αριθμόν ένα του Βλαντίμιρ Πούτιν, η Γιούλια Ναβάλναγια, κάλεσε τους υποστηρικτές του να εμφανιστούν μαζικά στα εκλογικά κέντρα την ίδια ώρα, το μεσημέρι της Κυριακής, σε ένδειξη εναντίωσης στον ένοικο του Κρεμλίνου.

Η ίδια ψήφισε, έπειτα από ώρες αναμονής μαζί με μεγάλο πλήθος στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο.

«Έγραψα (στο ψηφοδέλτιο) το όνομα ‘Ναβάλνι’, διότι δεν είναι δυνατόν (...) έναν μήνα πριν από τις εκλογές, ο βασικός αντίπαλος του Πούτιν, ήδη φυλακισμένος, να σκοτώνεται», είπε στον Τύπο αφού ψήφισε.

Πλήγματα κι εισβολές

Σε πολλές άλλες ρωσικές πρεσβείες, πλήθη πήγαν να ψηφίσουν το μεσημέρι, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι εξορίστηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, εξαιτίας της καταστολής ή εξαιτίας του φόβου πως θα στρατολογούνταν.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι διαβεβαίωσε πως η επίδοση του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει «καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Σε κάποιες τοποθεσίες στη Μόσχα, όπως και στην Αγία Πετρούπολη, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές την ώρα που είχε ανακοινωθεί. Ωστόσο σε άλλα εκλογικά τμήματα, η προσέλευση δεν έμοιαζε ιδιαίτερα αυξημένη.

Στη μοσχοβίτικη συνοικία Μαρίνο, μπροστά στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφιζε ο Αλεξέι Ναβάλνι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό μερικές δεκάδες άνθρωποι.

«Μπόρεσα να συναντήσω μερικούς ανθρώπους, κι αισθάνθηκα πως έχουμε τις ίδιες απόψεις. Δεν είμαι μόνη», είπε η Όλγα, 52 ετών, προτού πάει μαζί με τον γιο της στον τάφο του αντιπολιτευόμενου, που κηδεύτηκε στη συνοικία.

Στο νεκροταφείο πήγαν επίσης μερικές δεκάδες άνθρωποι, που απέθεσαν λουλούδια στο μνήμα, καθώς και ψηφοδέλτια στα οποία είχαν προσθέσει το όνομα του Ναβάλνι.

Συνολικά, οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης διεξήχθησαν σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, όμως η ΜΚΟ OVD-Info, ειδικευμένη στην παρακολούθηση της καταστολής, έκανε λόγο για τουλάχιστον 85 συλλήψεις σε όλη τη Ρωσία εξαιτίας διαμαρτυριών για τις εκλογές που είχαν διάφορες μορφές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως οι ενέργειες της αντιπολίτευσης δεν είχαν «καμιά επίπτωση» στη διαδικασία, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος όσων έριξαν άκυρο ή κατέστρεψαν ψηφοδέλτια, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Ρωσία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν ο απρόσκλητος επισκέπτης της ψηφοφορίας.

Η εβδομάδα των εκλογών σημαδεύτηκε από φονικούς βομβαρδισμούς και απόπειρες χερσαίας εισβολής στο ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία, ενέργειες αντιποίνων στους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις που εξαπολύει καθημερινά η Ρωσία στον γείτονά της για πάνω από δυο χρόνια.

Χθες το πρωί, έφηβη 16 ετών έχασε τη ζωή της σε βομβαρδισμό στην Μπιέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα, πόλη που γίνεται συχνά στόχος των Ουκρανών. Μετά το μεσημέρι, άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 19 τραυματίστηκαν στην ομώνυμη περιφέρεια.

  • ΠΟΥΤΙΝ
  • ·
  • ΡΩΣΙΑ
  • ·
  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Οι ευχές στον Όσμαν για ταχεία ανάρρωση

All Content

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content - BusinessNews.gr

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Πως θα αξιοποιηθούν τα 111 εκατ. ευρώ από τη Heineken – Kαταγγελίες Πολιτόπουλου για στρεβλώσεις που επιμένουν

All Content - BusinessNews.gr

Μουστάκας: Μια ανάσα από τα 100 εκατ. τζίρο- Μηδένισε τον δανεισμό

All Content - BusinessNews.gr

Αναπτυξιακός Νόμος: Ποιες 10 επιχειρήσεις επενδύουν 226 εκατ. ευρώ με κρατικές ενισχύσεις 104,6 εκατ.

All Content

Ντέρμπι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της UEFA

All Content

Superbet Greece: Χορηγίες 100 εκατ. ευρώ και επενδύσεις στο marketing με στόχο την κορυφή

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Μπαρτζώκας: "Δεν υπάρχει άλλος Μοντέρο! - Καταπληκτικό το ΣΕΦ"

All Content

Βαγγέλης Ζούγρης: Ο mr. 100% του Σεντ Μέρις στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν!

All Content - BusinessNews.gr

ΚΕΟΣΟΕ: Αυξημένη κατά 11,1% η κατανάλωση κρασιού στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Ιστορικό ρεκόρ τζίρου 6,2 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο – Μυτιληναίος: Πειθαρχία στην επίτευξη των στόχων

All Content - BusinessNews.gr

Γιάννης Καλαμβόκης, SUPERBET Greece: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στην εξαετία – Στόχος η κορυφή της ελληνικής αγοράς

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Έρευνα ΕΤΕπ: Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη αυτονομία και προστασία του κλίματος.

CSRΝews.gr

3η Κλιματική Εβδομάδα Κηφισιάς: «Ευρωπαϊκή Πολιτική & Τοπική Δράση: Σχεδιάζοντας με τη Νέα Γενιά»

CSRΝews.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Με δωρεά 10 εκατομμυρίων η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του ΥΠΕΘΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ρωσία - προεδρικές εκλογές: Ο Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
Ρωσία - προεδρικές εκλογές: Ο Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα 17/03/2024 - 20:11
Γερμανία: Προετοιμασία των μαθητών για το ενδεχόμενο πολέμου πρότεινε η υπ.Παιδείας 18/03/2024 - 11:20
Γερμανία: Προετοιμασία των μαθητών για το ενδεχόμενο πολέμου πρότεινε η υπ.Παιδείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νέος πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ο Γιώργος Χότζογλου
    05/11/2026 - 16:55 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Το πρώτο attica BEAUTY ανοίγει στο The Mall Athens
    05/11/2026 - 16:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο – Η καλύτερη επίδοση τριετίας
    05/11/2026 - 16:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παπασταύρου – Χούκστρα: Στο επίκεντρο οι πράσινες επενδύσεις και η ενεργειακή ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης
    05/11/2026 - 16:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • BAIC και ARCFOX έρχονται στην Ελλάδα μέσω της TeoMotors – Τα πρώτα μοντέλα το 2027
    05/11/2026 - 15:58 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας – Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI
    05/11/2026 - 15:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η ContactPigeon παρουσιάζει το Menura AI Data Canvas
    05/11/2026 - 15:39 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τάκης Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζουμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο με έργα αξίας 66 εκατ. ευρώ
    05/11/2026 - 15:35 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Αφιέρωμα για το TAG GREECE του Υπ. Τουρισμού από τους Times του Λονδίνου
    05/11/2026 - 15:34 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄εξάμηνο λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
    05/11/2026 - 15:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Πως θα αξιοποιηθούν τα 111 εκατ. ευρώ από τη Heineken – Kαταγγελίες Πολιτόπουλου για στρεβλώσεις που επιμένουν
    05/11/2026 - 00:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Εθνική Τράπεζα: Ισχυρή κερδοφορία στα 996 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026
    04/11/2026 - 17:37 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Lamda Development: Στα 4 δισ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου στο εννεάμηνο του 2026
    04/11/2026 - 17:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δένδιας: Πρόσκληση στους εφοπλιστές για δωρεά 250 εκατ. ευρώ – Στόχος οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις έως το 2030
    04/11/2026 - 20:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μητσοτάκης για Ιλον Μασκ: «Δεν μπορείς να “αγοράσεις” τις εκλογές ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιος είσαι»
    04/11/2026 - 22:28 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η ΚΑΕ Πανιώνιος Cosmorama Travel θα φιλοξενήσει το Σάββατο μέλη του Συλλόγου «Φλόγα»

05/11/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα τον Νοέμβριο στο MEGA News

05/11/2026 - 14:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Tα highlights της 6ης αγωνιστικής στην Elite League (video)

05/11/2026 - 13:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ERT COSMOS: Τέσσερις εμβληματικές ελληνικές ταινίες στο αφιέρωμα «Ζωές σε καιρούς αλλαγής» τον Νοέμβριο

05/11/2026 - 13:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Έρευνα ΕΤΕπ: Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη αυτονομία και προστασία του κλίματος.

05/11/2026 - 11:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

3η Κλιματική Εβδομάδα Κηφισιάς: «Ευρωπαϊκή Πολιτική & Τοπική Δράση: Σχεδιάζοντας με τη Νέα Γενιά»

05/11/2026 - 11:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Κορινθίας «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τη δυναμική του παρουσία στην έκθεση Beauty Greece 2026

04/11/2026 - 15:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Artego Hellas by “KEAN Hair Professional”

30/10/2026 - 07:04
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo