Κυριακή, 9 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Bloomberg: Τι μπορεί να πάει στραβά για το ισχυρό ράλι μετοχών στην Ευρώπη
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΚΟΣΜΟΣ
29/01/2023 · 12:40

Bloomberg: Τι μπορεί να πάει στραβά για το ισχυρό ράλι μετοχών στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι η "γεύση του μήνα". Αλλά δεν θα χρειαστούν πολλά για να "ξινίσει" και πάλι το κλίμα των επενδυτών, σημειώνει το Bloomberg.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Με μια άνοδο 10% τον Ιανουάριο, οι μετοχές της ευρωζώνης ξεπερνούν τις ΗΠΑ και απολαμβάνουν το καλύτερο ξεκίνημα ενός έτους. Αλλά κορυφαίοι επενδυτές, όπως η BlackRock και η Amundi, προειδοποιούν ότι οι αγορές είναι υπερβολικά αισιόδοξες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πολλά μπορούν να εκτροχιάσουν αυτό το ράλι. Οι υποβαθμίσεις των κερδών επιταχύνονται, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει στη "γερακίσια" στάση της εν όψει της ύφεσης, καθώς ο πληθωρισμός - αν και χαλαρώνει - παραμένει αυξημένος. Και δεν διαφαίνεται λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία που ξεκίνησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

"Είναι επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι επειδή οι μετοχές ανεβαίνουν, τα πράγματα είναι εντάξει", δήλωσε ο Kάσπερ Έλμγκριν, επικεφαλής μετοχών στην Amundi. "Έχουμε πλέον πολύ μεγάλη πεποίθηση ότι η ανθεκτικότητα του 2022 θα σπάσει. Η αγορά δεν έχει ακόμη εκτιμήσει το μέγεθος των επικείμενων υποβαθμίσεων των κερδών".

Οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας, οι ενδείξεις για μείωση του πληθωρισμού και η επιτάχυνση της επαναλειτουργίας της Κίνας έχουν ενισχύσει το κλίμα, με τον δείκτη Euro Stoxx 50 να έχει αυξηθεί κατά 27% από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου. Τα μετρητά αρχίζουν επίσης να επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια μετά από σχεδόν ένα έτος εξαγορών.

Ωστόσο, οι κορυφαίοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παραμένουν επιφυλακτικοί και τα στοιχεία συναλλαγών υποδηλώνουν ότι τα κέρδη μέχρι στιγμής οφείλονται σε σορτάκηδες που καλύπτουν θέσεις. Οι στρατηγικοί αναλυτές του BlackRock Investment Institute δήλωσαν ότι η αισιοδοξία για το χρηματιστήριο ήρθε πολύ νωρίς, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs Group και της Bank of America προειδοποιούν ότι το καλύτερο μέρος του ράλι του 2023 μπορεί να έχει ήδη τελειώσει.

Ακολουθούν οι πέντε κυριότεροι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να στείλουν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε πτώση:

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο έλεγχος από τη Ρωσία των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνεχίζει να απειλεί την οικονομική ανάπτυξη. Ενώ ένας ηπιότερος χειμώνας βοήθησε την περιοχή να αποφύγει μια ενεργειακή κρίση αυτή τη φορά, μπορεί να χρειαστεί περισσότερη πολιτική παρέμβαση αν η Ρωσία σταματήσει την παροχή.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε εβδομάδες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ και η Γερμανία στέλνουν άρματα μάχης στην Ουκρανία σε μια ευρεία συμμαχική προσπάθεια να εξοπλίσουν τη χώρα με πιο ισχυρά όπλα. Οι κινήσεις σηματοδοτούν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης του πολέμου.

Ο ενεργειακός πόλεμος "θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε η Ανέκα Γκούπτα, διευθύντρια της Wisdomtree UK. "Καθώς δεν μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε σε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, θα πρέπει να συνεχιστούν μέτρα όπως η ενίσχυση των αποθεμάτων φυσικού αερίου και ο μερισμός της ζήτησης ενέργειας".

Πόνος στα κέρδη

Οι αναλυτές έχουν μειώσει τις προβλέψεις για τα κέρδη ενόψει της περιόδου υποβολής εκθέσεων, με ορισμένους στρατηγικούς αναλυτές να ζητούν ακόμη βαθύτερες περικοπές με φόντο την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Με τον πληθωρισμό να χαλαρώνει, οι εταιρείες δυσκολεύονται επίσης να αυξήσουν τις τιμές σε μια εποχή που η ζήτηση επιβραδύνεται.

Όσον αφορά τις πιστώσεις, ο συνδυασμός του επίμονου πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων πρόκειται να επιβαρύνει τη θέση ρευστότητας πολλών εταιρειών, καθώς τα περιθώρια κέρδους συρρικνώνονται και η εξυπηρέτηση του χρέους τους γίνεται πιο δαπανηρή.

Οι πρώτες ενδείξεις από την περίοδο υποβολής εκθέσεων δείχνουν ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας σε όλους τους κλάδους. Η εταιρεία λιανικού εμπορίου Hennes & Mauritz δήλωσε ότι η εκτίναξη του κόστους σχεδόν εξαφάνισε τα κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas Wind Systems A/S προειδοποίησε για ένα ακόμη πλήγμα στις πωλήσεις φέτος, ενώ η εταιρεία παραγωγής λογισμικού SAP SE σχεδιάζει περικοπές θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα κέρδη της.

Οι αναλυτές bottom-up προβλέπουν σταθερή αύξηση των κερδών στην Ευρώπη φέτος. Οι στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς από τα πάνω προς τα κάτω έχουν μια πιο ζοφερή άποψη, με εκείνους της Goldman Sachs, της UBS Group AG και της Bank of America να αναμένουν πτώση των κερδών μεταξύ 5% και 10%, σηματοδοτώντας περαιτέρω απώλειες μετοχών καθώς οι αποτιμήσεις καλύπτουν τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Λάθος πολιτική

Τα τελευταία μηνύματα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ υποδηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην πορεία αύξησης των επιτοκίων μέχρι να δουν μια πιο σημαντική υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων. Ωστόσο, οι επενδυτές μετοχών είναι αισιόδοξοι για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας και μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος.

Αυτή η ασυμφωνία έχει δει τις μετοχές να κινούνται σε συγχρονισμό με τα ομόλογα - όπου οι επενδυτές εστιάζουν σε μια ύφεση - και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση των μετοχών εάν η ΕΚΤ παραμείνει σε "γερακίσια" πορεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

"Αυτός είναι ένας από τους τομείς όπου η αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξη", δήλωσε ο Χόακιμ Κλέμεντ, επικεφαλής στρατηγικής, λογιστικής και βιωσιμότητας της Liberum Capital. Ο αυξημένος πληθωρισμός μέχρι το 2023 σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα έχουν "ελάχιστα έως καθόλου περιθώρια για μείωση των επιτοκίων ακόμη και σε περίπτωση ύφεσης. Αν οι κεντρικές τράπεζες δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη της δεκαετίας του 1970, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι ο πληθωρισμός να είναι κοντά στο 3%, κάτι που δεν περιμένουμε πριν από το 2024".

Ορισμένοι οικονομολόγοι, μεταξύ άλλων της Goldman Sachs, λένε ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να αποφύγει εντελώς την ύφεση φέτος, επικαλούμενοι ενδείξεις ανθεκτικής οικονομικής ανάπτυξης και την αποτροπή της ενεργειακής κρίσης. Άλλοι συμμετέχοντες στην αγορά λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να το αποκαλέσουν.

"Αναμένουμε μια απότομη απώλεια της αναπτυξιακής δυναμικής ως απάντηση στην επιθετική νομισματική σύσφιξη, αλλά οι αγορές δεν έχουν τιμολογηθεί για κάτι τέτοιο", δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Sebastian Raedler. Ο ίδιος βλέπει πτώση σχεδόν 20% για τον δείκτη Stoxx 600 καθώς τα στοιχεία αρχίζουν να δείχνουν βραδύτερη ανάπτυξη.

Ανώμαλη ανάκαμψη της Κίνας

Με την αρχική αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Κίνας από τα λουκέτα που σχετίζονται με το Covid να έχει πλέον αποτιμηθεί, ο δρόμος μπροστά μπορεί να είναι βραχώδης. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ο πληθυσμός συρρικνώνεται για πρώτη φορά εδώ και έξι δεκαετίες και η αγορά ακινήτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές ειδών πολυτελείας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι μεταλλωρύχοι συγκαταλέγονται στους κλάδους που θα χάσουν τα μέγιστα αν η ανάκαμψη είναι πιο αργή από ό,τι αναμένεται, καθώς εξαρτώνται από την Κίνα για σημαντικό μέρος των πωλήσεων.

  • BLOOMBERG
  • ·
  • ΕΥΡΩΠΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Αρμάνι Μιλάνο: Το καινούριο της ρόστερ και ο αέρας ανανέωσης

All Content

Εθνική Κορασίδων: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Δανίας και πριν από τον ημιτελικό με τη Νορβηγία

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Συμφωνία για την πώληση συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,76%, κέρδη 23,31% από τις αρχές του έτους

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

FleetNews

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

FleetNews

Νέο Audi A2 e-tron με στόχο την κορυφή της αποδοτικότητας

All Content

Σασλόγλου: «Ξεχνάμε ό,τι έγινε και προχωράμε»

All Content

Εθνική Κορασίδων: Νίκησε με 74-65 τη Δανία και παίζει ημιτελικό με τη Νορβηγία

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες

All Content - BusinessNews.gr

Β.Σ. Καρούλιας: Τζίρος 98,7 εκατ. ευρώ και αύξηση κερδών 57% - Τα νέα στοιχήματα σε low & non alcohol

All Content - BusinessNews.gr

Deloitte Ελλάδος: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την είσοδο στην πολωνική αγορά ενέργειας

FleetNews

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

FleetNews

Το FIAT 500 Hybrid τώρα από 18.990 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κύπρος: Η Τουρκία «βλέπει» την προσάρτηση των κατεχόμενων
Κύπρος: Η Τουρκία «βλέπει» την προσάρτηση των κατεχόμενων 29/01/2023 - 11:36
Ηandelsblatt: Οι εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία σταματούν και πάλι 29/01/2023 - 12:48
Ηandelsblatt: Οι εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία σταματούν και πάλι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου – Πάνω από 56.000 επιβάτες αναχωρούν σήμερα από τα λιμάνια της Αττικής
    08/08/2026 - 14:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δυτική Αττική: Η επόμενη ημέρα μετά τις πυρκαγιές – Τα έργα Antinero και η «μάχη» πριν από τις βροχές
    08/08/2026 - 14:08 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις, νησιά και προορισμούς υπό πίεση
    08/08/2026 - 13:21 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Υπουργείο Εργασίας: Ο “χάρτης” των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Αυγούστου
    08/08/2026 - 12:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι Hamilton Reserve Bank και SEE Capital Hamilton Ltd. συνάπτουν συμφωνία υπηρεσιών μάρκετινγκ
    08/08/2026 - 13:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,76%, κέρδη 23,31% από τις αρχές του έτους
    08/08/2026 - 12:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διευρύνεται η πρωτοβουλία για τις τιμές στο ράφι με 916 προϊόντα
    08/08/2026 - 12:12 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Health Monitoring: Η εθνική υποδομή για την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας προς όφελος των πολιτών
    08/08/2026 - 11:48 ΥΓΕΙΑ
  • Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες
    08/08/2026 - 11:22 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • 5G παντού, 6G στον ορίζοντα: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη τεχνολογική μετάβαση
    08/08/2026 - 10:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία
    08/08/2026 - 10:26 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 1,76%, κέρδη 23,31% από τις αρχές του έτους
    08/08/2026 - 12:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Health Monitoring: Η εθνική υποδομή για την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας προς όφελος των πολιτών
    08/08/2026 - 11:48 ΥΓΕΙΑ
  • Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Με «προίκα» 2 δισ. ευρώ ανοίγει δρόμο για δάνεια έως 5 δισ. σε μικρομεσαίες
    08/08/2026 - 11:22 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • 5G παντού, 6G στον ορίζοντα: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη τεχνολογική μετάβαση
    08/08/2026 - 10:54 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Αρμάνι Μιλάνο: Το καινούριο της ρόστερ και ο αέρας ανανέωσης

08/08/2026 - 20:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Κορασίδων: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Δανίας και πριν από τον ημιτελικό με τη Νορβηγία

08/08/2026 - 19:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
FleetNews
fleetnews.gr

Η Toyota φέρνει νέα γενιά μπαταριών για τα υβριδικά της

07/08/2026 - 05:22
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
FleetNews
fleetnews.gr

Σε κινεζική… πολιορκία η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

06/08/2026 - 05:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo