Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τραμπ: Μαζί θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση για την Ελλάδα
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
23/03/2018 · 02:00

Τραμπ: Μαζί θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση για την Ελλάδα

Στην σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη το απόγευμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Στην σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη το απόγευμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε: «Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς θα αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα».

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως την «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν την σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ήξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε την μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής».

Προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων, ο πρόεδρος Τραμπ είπε πως θα βρίσκεται για επτά ακόμα χρόνια στον Λευκό Οίκο για να γιορτάζει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.

«Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά».

Κλείνοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι κοινές πολιτισμικές αξίες αποτελούν την βάση πάνω στην οποία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν μαζί τις οποίες προκλήσεις εμφανιστούν στο μέλλον.

«Γιορτάζοντας την ελληνική ανεξαρτησία, τιμούμε αυτήν την επιρροή και θυμόμαστε την κοινή μας κληρονομιά. Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο ότι οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον, θα την αντιμετωπίσουμε μαζί. Θα είμαστε όλοι μαζί, ως μέλη μιας μεγάλης κοινότητας εθνών».

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική επανάσταση και τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας.

«Η Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μιλάει για αλήθειες που είναι αυτονόητες: την ισότητα όλων των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης. Ο Ελληνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821 είναι ένα καλό παράδειγμα. Την ημέρα εκείνη, ο ελληνικός λαός έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον των καταπιεστών του και να δώσει έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που απαιτούσε τεράστιες θυσίες για να κατακτήσει αυτές τις αυταπόδεικτες αλήθειες, δηλαδή την ελευθερία και την ανεξαρτησία τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Χρησιμοποιώντας ως έναυσμα τις κοινές πολιτισμικές αρχές και αξίες, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στον πρόεδρο Τραμπ να στηρίξει την θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την προώθηση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό καθώς και την εξεύρεση μιας νέας ονομασίας για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που, όπως είπε, θα είναι ιστορικά έγκυρη.

«Κύριε Πρόεδρε, είμαστε ευγνώμονες που μοιράζεστε μαζί μας αυτές τις ζωτικής σημασίας αμερικανικές και οικουμενικές αρχές. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να τις επιβεβαιώνετε, ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο. Ζητάμε, επιπλέον, την ιδιαίτερη προσοχή σας στις συνεχείς αδικίες που υπέστη το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε θέματα που αφορούν την θρησκευτική ελευθερία. Σας ζητούμε με ειλικρίνεια να μιλήσετε εκ μέρους όλων μας για μια δίκαιη λύση στην παρατεταμένη και τραγική διαίρεση της Κύπρου και στο θέμα για μια κατάλληλη και ιστορικά έγκυρη ονομασία για την πΓΔΜ».

Τέλος, ο σεβασμιότατος σημείωσε πως οι οικουμενικές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις παραμένουν μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρες, όπως σημείωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όταν γιορτάζουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, γιορτάζουμε μια αρχή, αλλά όχι μια ολοκλήρωση. Ο αγώνας για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ημιτελής. Σας ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε, που στέκεστε μαζί μας, που αγωνίζεστε για εμάς και που μιλάτε για τις οικουμενικές και αιώνιες αλήθειες της ζωής και της ελευθερίας».

Η συγκεκριμένη δεξίωση συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα, καθώς η Ελληνική και η Ιρλανδική κοινότητα είναι ο μόνες εθνικές ομάδες στις ΗΠΑ οι εθνικές επέτειοι των οποίων εορτάζονται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο. Ο γνωστός ελληνοαμερικανός λομπίστας Μάικ Μάνατος τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει απλώς έναν επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά, όπως εξήγησε, αποτελεί ένα θεσμό που αποδίδει ουσιαστική πολιτική επιρροή στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

«Σε μια χώρα σχεδόν 320 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου έχουμε χιλιάδες οργανώσεις που προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του προέδρου, έχουμε δημιουργήσει μια εκδήλωση-θεσμό που μας επιτρέπει να συναντούμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Και ως αποτέλεσμα, όλα τα ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Είναι όντως μοναδική η ευκαιρία που έχει κάθε χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος μας. Μπορεί να συναντήσει κατ' ιδίαν τον πρόεδρο και να συζητήσει ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν».

  • ΤΡΑΜΠ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Το καλάθι της χρονιάς ο Κουμίνγκα στην 11η σερί νίκη των Χοκς (vids)

All Content

Ανίκητο δίδυμο Ντόντσιτς-ΛεΜπρον στο 124-116 των Λέικερς στο Χιούστον (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Marcin Burdach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Μπήκαμε πιο δυνατοί στο 2026 – Ενίσχυση θέσης και επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Νέα ρύθμιση για διάσωση της πρώτης κατοικίας - Το σχέδιο Πιερρακάκη για τον εξωδικαστικό

All Content - BusinessNews.gr

P&G Ελλάς: Τζίρος 362 εκατ. και άνοδος κερδών 20% - «Χρυσό» μέρισμα 14 εκατ. ευρώ

All Content

ΥΠΟΙΚ: Ποιοι μοιράστηκαν το budget των 2,2 εκατ. για την προβολή του Ταμείου Ανάκαμψης

All Content

DK advertising: Νέα καμπάνια για το brand Eleni Nikolopoulou noon

FleetNews

Αποκάλυψη για το DS N°7: Ηλεκτρική και υβριδική υπεροχή σε ένα premium SUV

FleetNews

Έρχεται ο διάδοχος του VW ID.3 με νέα γενιά λογισμικού

FleetNews

Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 308 με 4 επιλογές κινητήρων

All Content

Άλμα τετράδας Μινεσότα, γκέλα Ντένβερ στο Μέμφις (vid)

All Content

Με Μπράουν-Τέιτουμ οι Σέλτικς 120-99 τους Γουόριορς (vid)

All Content - BusinessNews.gr

PwC: Στα 1,3 δισ. ευρώ οι επενδύσεις σε Τηλεπικοινωνίες, ΜΜΕ και Τεχνολογία

All Content - BusinessNews.gr

Οι Βαρβιτσιώτηδες μπαίνουν στο real estate, «κόφτες» για Δούκα στην TV και κινεζικά κεφάλαια στην αγορά ακινήτων

All Content - BusinessNews.gr

10 χρόνια Coffee Berry: Μια δεκαετία ανάπτυξης για το ελληνικό coffee brand

FleetNews

Νέο Ford Capri με έως 627 χλμ. αυτονομία και νέες τεχνολογίες

FleetNews

Nissan, Wayve και Uber ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη ρομποταξί

CSRΝews.gr

Polyplast: Δέσμευση στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

CSRΝews.gr

Novibet: Μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

CSRΝews.gr

Πασχαλινά Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΕ: Καταδικάζουμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο
ΕΕ: Καταδικάζουμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο 23/03/2018 - 02:00
Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και χριστιανικό μνημείο στο Αφρίν 23/03/2018 - 02:00
Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και χριστιανικό μνημείο στο Αφρίν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Sunlight Group: Ενίσχυση της διοικητικής ομάδας
    19/03/2026 - 10:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΤ: Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει σήμερα τα επιτόκια - Νευρικότητα στις αγορές ομολόγων
    19/03/2026 - 10:11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Όμιλος TITAN: EBITDA ρεκόρ 606 εκατ. ευρώ - Καθαρά κέρδη στα 236 εκατ. ευρώ
    19/03/2026 - 10:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ουάσινγκτον: Drones πάνω από τη στρατιωτική βάση όπου διαμένουν Ρούμπιο και Χέγκσεθ
    19/03/2026 - 09:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στρατηγική συμφωνία ONEX–Hanwha Ocean για ναυπηγική συνεργασία με επίκεντρο την Ελλάδα
    19/03/2026 - 09:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μεσόγειος: Αριθμός ρεκόρ μεταναστών έχασε τη ζωή του στους δύο πρώτους μήνες του 2026
    19/03/2026 - 09:27 ΚΟΣΜΟΣ
  • NielsenIQ: Επιφυλακτικοί οι Έλληνες καταναλωτές, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή
    19/03/2026 - 09:03 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    19/03/2026 - 09:00 MEDIA
  • Aπεργούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις φορολογικές και κτηματικές υπηρεσίες
    19/03/2026 - 08:58 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αγορά ακινήτων: Το 25% έως 35% των συναλλαγών σε ακίνητα υπερπολυτελείας πραγματοποιείται εκτός αγοράς
    19/03/2026 - 08:34 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • 10 χρόνια Coffee Berry: Μια δεκαετία ανάπτυξης για το ελληνικό coffee brand
    18/03/2026 - 13:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Νέα ρύθμιση για διάσωση της πρώτης κατοικίας - Το σχέδιο Πιερρακάκη για τον εξωδικαστικό
    18/03/2026 - 19:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • PwC: Στα 1,3 δισ. ευρώ οι επενδύσεις σε Τηλεπικοινωνίες, ΜΜΕ και Τεχνολογία
    18/03/2026 - 16:28 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ανατροπή στην Avramar: Ποιος παίρνει τον μεγαλύτερο όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας
    18/03/2026 - 22:27 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • TÜV NORD Ελλάδας: Ο Χάρης Τολούμης ανέλαβε 2ος Διευθύνων Σύμβουλος
    18/03/2026 - 11:23 ΠΡΟΣΩΠΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με Μπράουν-Τέιτουμ οι Σέλτικς 120-99 τους Γουόριορς (vid)

19/03/2026 - 07:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το καλάθι της χρονιάς ο Κουμίνγκα στην 11η σερί νίκη των Χοκς (vids)

19/03/2026 - 07:14
FleetNews
fleetnews.gr

Αποκάλυψη για το DS N°7: Ηλεκτρική και υβριδική υπεροχή σε ένα premium SUV

19/03/2026 - 06:10
FleetNews
fleetnews.gr

Έρχεται ο διάδοχος του VW ID.3 με νέα γενιά λογισμικού

19/03/2026 - 06:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Στη PHLUR, το άρωμα αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης

18/03/2026 - 19:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Alter Ego Media - City Hub Events: 4ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

18/03/2026 - 14:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Polyplast: Δέσμευση στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

18/03/2026 - 14:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Novibet: Μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

18/03/2026 - 13:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Novibet: Μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

18/03/2026 - 13:49
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo