Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
EIT Health RIS: Ποιες έντεκα καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας διακρίθηκαν για το 2021
NewsRoom NewsRoom
ΥΓΕΙΑ
29/07/2021 · 12:22

EIT Health RIS: Ποιες έντεκα καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας διακρίθηκαν για το 2021

Το πρόγραμμα EIT Health RIS Innovation Call επανήλθε το 2021 με σκοπό να υποστηρίξει τα πολλά υποσχόμενα καινοτόμα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης που προέρχονται από αναδυόμενες περιφέρειες, όπου ο γενικός ρυθμός καινοτομίας είναι μέτριος.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στην προκήρυξη του προγράμματος EIT Health RIS Innovation Call, τη μοναδική αυτή πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την ανάπτυξη περιφερειακών καινοτομιών στην υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, επελέγησαν έντεκα προτάσεις, από τις περισσότερες από εκατό προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Οι καλύτερες κοινοπραξίες, προερχόμενες από τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Λετονία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Σλοβακία και την Ιταλία θα λάβουν χρηματοδότηση έως και 75.000 ευρώ η κάθε μία, καθώς και καθοδήγηση αλλά και πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο κορυφαίων εμπειρογνωμόνων της Ευρώπης, στους τομείς της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Φέτος, το επίπεδο ωριμότητας των υποβεβλημένων προτάσεων ήταν υψηλότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο προκηρύξεις. Όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στοχεύουν στις πιο επείγουσες προκλήσεις της υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία, αλλά οι τρεις τομείς οι οποίοι κυριάρχησαν επί της σκηνής ήταν ιεραρχικά ως ακολούθως: 46% επικεντρώθηκαν στην παροχή φροντίδας και λύσεων υγείας στο σπίτι, 36% στη βελτίωση της υγείας και τη μακροζωία και το 18% στην υγεία στον χώρο εργασίας. Τονίζεται ότι η Ελλάδα είχε τις περισσότερες προτάσεις (6) με βαθμολογία πάνω από 80%, οι οποίες είναι πιθανό να λάβουν ένα είδος σφραγίδας αριστείας ακόμα και αν δεν επιλέχθηκαν όλες.

H ελληνική πρόταση, η οποία διακρίθηκε και περιλαμβάνεται στις έντεκα καλύτερες καινοτόμες λύσεις, είναι μια «έξυπνη» φορητή συσκευή με δύο εφαρμογές, η οποία αποτελείται από ένα βραχιόλι καρπού και ένα ηλεκτρόδιο στήθους (chest-patch), που προσφέρει συνεχή κατ οίκον παρακολούθηση ασθενών με οξεία και χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Η συσκευή, σχεδιασμένη να παρέχει συνεχή εξ αποστάσεως παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο, είναι κατάλληλη για την παρακολούθηση όλων των ζωτικών σημείων του ασθενούς, καταγράφοντας την πίεση του αίματος, τους παλμούς της καρδιάς, τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, τον κορεσμό του οξυγόνου, τον ρυθμό αναπνοής, τη θερμοκρασία του σώματος και τη σωματική δραστηριότητα. Η ελληνική λύση στοχεύει στην εξ αποστάσεως αντιμετώπιση σημαντικών καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων, προσφέροντας ένα “έξυπνο” σύστημα παρακολούθησης της υγείας του ασθενούς. Δείτε τον συντονιστή της Ελληνικής κοινοπραξίας Δρ. Νικόλαο Χαλιάσο στην πρόσφατη εκδήλωση του ΕΚΤ Morning Health Talks: Νοσοκομεία & Startups, στην οποία ήταν βασικό ομιλητής εδώ .

«Το ποσοστό επιτυχίας των υποβληθέντων προτάσεων είναι το υψηλότερο στην ιστορία του προγράμματος. Η ποιότητα των προτεινόμενων λύσεων αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι το επιχειρηματικό επίπεδο ετοιμότητας και ωριμότητας των ομάδων από αναδυόμενες περιοχές έχει βελτιωθεί. Οι νέοι ερευνητές είναι ολοένα και καλύτερα εξοπλισμένοι με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες μετατροπής ιδεών περίθαλψης σε εμπορεύσιμα προϊόντα και λύσεις. Είναι επίσης καλύτερα καταρτισμένοι στο επιχειρείν, στη δημιουργία βιομηχανικών κοινοπραξιών, ακαδημαϊκών συνεργατών και συνεργατών Ε&Α. Αυτό είναι ένα μεγάλο ορόσημο για τη γεφύρωση του χάσματος καινοτομίας στην Ευρώπη» τόνισε η Mónika Tóth, EIT Health InnoStars RIS Programme Manager. «Φέτος, παρατηρήσαμε επίσης αριθμό ρεκόρ στη συμμετοχή λύσεων που υποστηρίζουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, σε απομακρυσμένες περιοχές και μακριά από νοσοκομεία, βελτιώνοντας την υγεία. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης και της άσκησης πίεσης στις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε καινοτόμους από την Κεντρική, Ανατολική ή Νότια Ευρώπη που μας βοηθούν να ενισχύσουμε τη φροντίδα «εκτός νοσοκομείου» και να εργαστούμε σε ένα υγιέστερο περιβάλλον», πρόσθεσε η κα Mónika Tóth.

Οι έντεκα επιλεγμένες λύσεις καινοτομίας για την υγεία

Το 2021, η Σλοβενία (3), η Πορτογαλία (2) και η Λετονία (2) ήταν οι πιο επιτυχημένες χώρες όσον αφορά τις διακεκριμένες κοινοπραξίες. Άλλα έργα που θα υποστηριχθούν από το ΕΙΤ Health προέρχονται από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σλοβακία, και την Κροατία, με μία κοινοπραξία από κάθε χώρα. Σχεδόν το ένα τρίτο των έργων αφορούν Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) ή Μεγάλα Δεδομένα (Big Data).

Τα επιχορηγούμενα έργα που θα υποστηριχτούν, είναι τα πιο κάτω:

  • «Έξυπνη» φορητή συσκευή με δύο εφαρμογές, για εξ αποστάσεως παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο (24 ώρες το 24ωρο) ασθενών με οξεία και χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα (Ελλάδα)
  • Μια επέκταση τηλεφώνου που βοηθά τους ασθενείς που τραυλίζουν να κάνουν προεγγραφές σε γραμμές φωνητικής τηλεφωνίας, σε περιβάλλον χωρίς τραύλισμα (Κροατία)
  • Μια λύση all-in-one για οικιακά προγράμματα άσκησης φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνολογίες και εξειδικευμένο σχεδιασμό (Σλοβενία)
  • Λύση τηλε-παρακολούθησης για ασθενείς με υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, παχυσαρκία, υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο και θετικό SARS-CoV-2 σε σχέση με την πολυμορφικότητα. Η λύση εξασφαλίζει τη μείωση των παρεμβάσεων, λιγότερες κλήσεις ή επισκέψεις στον γιατρό (Σλοβακία)
  • Το CryoHolder, ένα μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει τη γρήγορη, πιο αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά κατεψυγμένων κρυογονικών φιαλιδίων. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, αντέχει σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας, ενώ είναι συμβατό με όλες τις μορφές κρυογονικων φιαλιδίων (Σλοβενία).
  • Πρόσθετη μονάδα για συσκευές CPAP που βοηθά τους ασθενείς με αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA), ελέγχοντας τη συγκέντρωση οξυγόνου και επιτρέποντας τη ρύθμιση της παροχής οξυγόνου και την παρακολούθηση του ασθενούς (Λετονία)
  • Θερμόμετρο που είναι μια μη επεμβατική ιατρική συσκευή που αξιολογεί το χρώμα του εσωτερικού αυτιού και του τυμπάνου, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα RGB για την εκτίμηση της μόλυνσης του αυτιού σε πρώιμο στάδιο (Πορτογαλία)
  • Υβριδική επίστρωση πολλαπλών στρωμάτων για ιατρικά εμφυτεύματα με δυνατότητα παράδοσης φαρμάκων (Λετονία)
  • Διαδικτυακή διαγνωστική πλατφόρμα για τον έλεγχο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων - οι εξετάσεις μπορούν να παραγγελθούν και να πραγματοποιηθούν από το σπίτι (Σλοβενία)
  • Εργονομικό σύστημα ατομικής προστασίας που μειώνει την πιθανότητα έκθεσης σε μολυσμένα σταγονίδια (Ιταλία)
  • Ψηφιακή κοινωνική πλατφόρμα θεραπευτικής για τη δημιουργία πιο υγιεινών χώρων εργασίας, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένη ηλεκτρονική γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (Πορτογαλία)

Περισσότερα για το EIT Health RIS Innovation Call:

Το EIT Health RIS Innovation Call στοχεύει στη χρηματοδότηση έργων υψηλής ποιότητας από τοπικές κοινοπραξίες, αποτελούμενες από τοπικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, βιομηχανικούς εταίρους, ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και ερευνητικές ομάδες. Τα έργα αναπτύσσονται σε συνεργασία με τους κόμβους του EIT Health, τους τοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν την ανάπτυξη περιφερειακών οικοσυστημάτων: το Πανεπιστήμιο του Πόρτο και το Πανεπιστήμιο Evora στη Πορτογαλία, το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας στη Σλοβενία, η κοινοπραξία Arca στην Ιταλία, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ στην Κροατία, το Πανεπιστήμιο της Ρίγας στη Λετονία, και η εταιρεία T-Systems στη Σλοβακία. Κάθε επιλεγμένο έργο λαμβάνει έως και 75.000 ευρώ για περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτοποριακού προϊόντος ή λύσης που έχει προτείνει.

  • EIT HEALTH RIS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης: Ταξιδεύει στη Γαλλία με 13 παίκτες κόντρα στη Λε Μαν

All Content

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα από την κατάκτηση του Super Cup (video)

All Content - BusinessNews.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελευσίνα – Τζίρος 2 δισ. ευρώ και επενδύσεις 52 εκατ. ευρώ το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Fais Group: Άλμα 124,62% στα καθαρά κέρδη για το α΄ εξάμηνο - Στα 103 εκατ. ευρώ ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

Morningstar DBRS: Ανάπτυξη 1,8% για την Ελλάδα, με την ενέργεια να απειλεί τις προβλέψεις

All Content

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι αλλάζει για τις εταιρείες Διαφήμισης και Επικοινωνίας

All Content

Μυθοπλασία στη φετινή τηλεοπτική σεζόν: Οι εταιρείες παραγωγής που πρωταγωνιστούν

All Content

Ερνανγκόμεθ: Έσβησε τα κεράκια γενεθλίων στο γήπεδο (video)

All Content

ΠΑΟΚ: Η παρακάμερα από τον τελικό του Super Cup (video)

All Content - BusinessNews.gr

Doppler: Στα 10,52 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών για το α΄ εξάμηνο

All Content - BusinessNews.gr

Skroutz: Τζίρος 157 εκατ. ευρώ πριν το deal με την Blackstone

All Content - BusinessNews.gr

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Αύξηση του τζίρου κατά 4,4% στο α΄ εξάμηνο του 2026, στα 94,6 εκατ. ευρώ

CSRΝews.gr

Η σύγχρονη φροντίδα της άνοιας στο επίκεντρο της Ημερίδας του Ι.Π.Χ.Π. και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

CSRΝews.gr

ΠΑΕ Κηφισιά και Νερά Κρήτης: Στρατηγική συνεργασία για τη σεζόν 2026–2027

CSRΝews.gr

Το Porto Carras δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τη νέα γενιά του Νέου Μαρμαρά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Δημόπουλος - Μαγιορκίνης: Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προσφέρει 100% προστασία
Δημόπουλος - Μαγιορκίνης: Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προσφέρει 100% προστασία 28/07/2021 - 08:43
ΕΚΠΑ: Χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και για τους πλήρως εμβολιασμένους 30/07/2021 - 09:09
ΕΚΠΑ: Χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και για τους πλήρως εμβολιασμένους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Logismos: Αύξηση τζίρου με μείωση κερδών το α΄ εξάμηνο του 2026
    28/09/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • BioNTech: Η φαρμακευτική εταιρεία που παρασκεύασε το εμβόλιο για την Covid-19 κλείνει τρία εργοστάσια της στη Γερμανία
    28/09/2026 - 18:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,57%, στα 423,26 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    28/09/2026 - 17:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αύξηση 95,5% του EBITDA το α’ εξάμηνο του 2026 - Στα 5,58 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
    28/09/2026 - 17:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΕΕ: Βήμα στρατηγικής σημασίας το νέο πλαίσιο για τις Αμεσες Ξένες Επενδύσεις
    28/09/2026 - 17:43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • OΠΕΚΑ: Επιδόματα ύψους 259 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
    28/09/2026 - 17:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Αύξηση του τζίρου κατά 4,4% στο α΄ εξάμηνο του 2026, στα 94,6 εκατ. ευρώ
    28/09/2026 - 17:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χαϊδεμένος: Αύξηση 20% στον τζίρο του α΄ εξαμήνου στα 11,2 εκατ. ευρώ
    28/09/2026 - 17:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fais Group: Άλμα 124,62% στα καθαρά κέρδη για το α΄ εξάμηνο - Στα 103 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    28/09/2026 - 17:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ν. Κεραμέως: «Λήξαν» το θέμα περικοπής επιδόματος ανεργίας - Το δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός
    28/09/2026 - 17:18 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Skroutz: Τζίρος 157 εκατ. ευρώ πριν το deal με την Blackstone
    28/09/2026 - 07:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σοκολατοποιΐα Oscar: Άνοδος 33% στα καθαρά κέρδη με σταθερό τζίρο και επενδύσεις 2,2 εκατ. ευρώ
    28/09/2026 - 07:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Thessaly Evros Pass 2026: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Έως 250 ευρώ η ενίσχυση
    28/09/2026 - 07:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνταξιούχοι εξωτερικού: Τι αλλάζει στο ειδικό καθεστώς φορολόγησης - Νέες προθεσμίες
    28/09/2026 - 07:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΣΠΑ: 8,26 εκατ. ευρώ για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας
    28/09/2026 - 10:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα από την κατάκτηση του Super Cup (video)

28/09/2026 - 15:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η σύγχρονη φροντίδα της άνοιας στο επίκεντρο της Ημερίδας του Ι.Π.Χ.Π. και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

28/09/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το αφιέρωμα της GBL στον Άρη – Τι είπαν Σπανούλης και Μποχωρίδης

28/09/2026 - 14:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου επιστρέφει στον ΑΝΤ1

28/09/2026 - 14:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«ΡΙΦΙΦΙ»: Ξανά στην κορυφή του Top 20 της MagentaTV

28/09/2026 - 14:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΠΑΕ Κηφισιά και Νερά Κρήτης: Στρατηγική συνεργασία για τη σεζόν 2026–2027

28/09/2026 - 13:54
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo